Mé srdce krvácí, napsala Svitolinová. Prémie z příštích turnajů věnuje na obranu Ukrajiny

27. 2. 2022, 22:13
Aktuality 100
Ukrajinská tenistka Elina Svitolinová věnuje prémie, které vydělá na nadcházejících turnajích, své zemi, jež čelí vojenskému útoku Ruska. Patnáctá hráčka světového žebříčku svůj úmysl oznámila na twitteru v emotivním příspěvku nazvaném "Dopis mé vlasti".
Profily hráčů
Elina Svitolinová (© j48tennis.net)

"Slibuji, že předám prémie z mých příštích turnajů na podporu armády a humanitární účely, abych pomohla při obraně Tebe, naší vlasti," napsala sedmadvacetiletá Svitolinová.

"V současnosti jsem daleko od Tebe, daleko od mých milovaných, daleko od mých spoluobčanů, ale moje srdce nikdy nebylo víc naplněné Tvou duší," uvedla manželka francouzského tenisty Gaëla Monfilse.

Situaci v zemi sleduje s velkými obavami. "Moji spoluobčané, každý den se o vás bojím. Jsem zničená, mé oči nepřestávají ronit slzy, mé srdce neustále krvácí. Ale jsem na vás pyšná," napsala.

"Ukrajino, Ty nás spojuješ, jsi naší identitou, naší minulostí i budoucností. Já jsem Ukrajina, my jsme Ukrajina," dodala Ukrajinka, jež letos vyhrála jen tři z osmi zápasů. Tento týden v Dauhá podlehla v třísetové bitvě Tereze Martincové.

Příští týden by světová patnáctka Svitolinová měla plnit roli nasazené jedničky na turnaji WTA 250 v mexickém Monterrey a následně startovat na štědře dotovaných podnicích WTA 1000 v Indian Wells a Miami.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

100
Přidat komentář
Jan
Že nekrvácelo, když ukrajinská armáda zabíjela vlastní občany na Donbasu od roku 2014 a když Banderovci mučili a zabíjeli své odpůrcce při Majdanu.
Reagovat
Jan
A naše média o tom tenkrát nenapsala ani čárku na rozdíl od současné smršti.
Reagovat
HolyMotors
smile
Já myslel, že vám Aeronet odstrihli. Nebo to byl jen Sputnik? Co budeš dělat, člověče? Odkud budeš brát pravdivé informace o stavu dnešního světa?
Reagovat
Fandina
Proč by to dělali, aby zabíjeli vlastní občany. Máš to v hlavě v pořádku?
Reagovat
Stan_Borowitz
Ne, máš pravdu, nic takového se nikdy nestalo, oni všichni ti mrtví civilisti v Doněcku a Luhansku páchali sebevraždy, jen ten aeronet je prezentuje jako oběti ukrajinských pokusů dobýt vzpurné oblasti...

https://www.thecitizen.co.tz/tanzania/news/international/how-many-lives-has-the-war-in-donbass-taken--3724098

A Stepan Bandera byl veskrze klaďas, takový kandidát na Nobelovu cenu míru...
Reagovat
Fandina
Zato ten tvůj zdroj je fakt unikátní. Vůbec není tendenční. Jsi směšný.

Údaje z druhé světové války také nemusíš vytahovat.
Reagovat
Stan_Borowitz
Vždyť říkám, že tam ti lidi v Luhansku a Doněcku nejspíš páchali hromadné sebevraždy. Můžeš dál klidně spát.
Reagovat
RF46
Co tim chces rict? Ze ma Putim legitimni povolenku na vjezd s raketama na ukrajinu?
Reagovat
Stan_Borowitz
Ne. Jen že věci nejsou černobílé.

Legitimní povolenku nemá stejně jako ji nemělo NATO v Srbsku v roce 1999 a USA v Iráku v roce 2003. A přesto tam vtrhli.

Víš, kolik bylo civilních obětí války v Iráku? Nemusíš přesně, stačí přibližně.
Reagovat
Jan
Ukrajinci zavedli v roce 2014 jazykový zákon, kde povolovali mluvit pouze ukrajinsky na úřadech, ve školách, později i v obchodech. Přitom 45 % lidí na Ukrajině mluví rusky. Dotklo se to i velké maďarské menšiny, rumunské. Když se tomu na Donbase postavili, bylo zle. V momentě kdy se chtěli odtrhnout, poslali na ně armádu. Ukrajina je umělý slepenec vytvořený Leninem, kdy dal dohromady ruskou část na východě se zbytkem území na východě. Američani dali do Majdanu 5 miliard dolarů, platili demonstranty i vůdce. Pokud si vzpomínáte, jejich ostřelovači zabíjeli lidi, aby je vzájemně rozeštvali proti sobě. Podařilo se jim rozeštvat Rusko a Ukrajinu aby snáze zlikvidovali Rusko a dostali se k jeho nerostným zdrojům. i když to má už delší kořeny. Za druhé světové Ukrajinci vítali Němce jako osvoboditele, v momentě kdy Němci začali zabíjet obyvatelstvo poznali jak to je. Banderovci ve spolupráci s SS dělali takové krutosti, že i Němcům to bylo moc. Podobná situace byla i v Litvě, Lotyšsku.
Reagovat
Fandina
A jak to souvisí s tím, že Rusko obsadilo Ukrajinu?
Reagovat
smazaný uživatel
Tieto jazykové laskavosti menšinam ma nikdy neprestanu fascinovat. Videl si, že by si početné indické, židovské alebo polske menšiny v Londýne presadzovali svoj jazyk ako úradný?..Šibe ti?..Každy sa nauci angličtinu a ak sa mu nepáči, tak može odísť.
Reagovat
Jan
Angličané nebudou nic dělat pro menšiny. Z národnostního hlediska tam je nastěhovaná celá Evropa. Zatímco v Evropě to je tradice. Menšiny pocházejí z okolních států. U nás Poláci (Němce jsme naštěstí vyhnali, jinak by tu dělali bordel dodnes), u vás Maďaři, Rusíni, Ukrajinci, na Ukrajině Rusové, Maďaři, Rumuni, v Rumunsku Maďaři atd. V rámci porevoluční pravdy a lásky se věnuje velká pozornost menšinám, nejen národnostním. Cikáni se mají jak prasata v žitě a žijí z dávek na děti. Také se jejich počet v ČR od války zdesateronásobil. Angličané zase podporují muslimy a stavějí jim mešity a podporují je. To je jejich tradice, měli jich ve své globální říši až až. Ale děje se to v celé Evropě i u nás máme mešit dost. Toto spolu s imigrací černochů a Arabů do Evropy povede ke konci bílé civilizace v Evropě, pokud se nic nezmění. EU se stále snaží dovážet další a další černochy z Afriky, mají smlouvy s africkými státy. V Německu jeden muslim má třeba 8 manželek, 20 dětí a na to bere tak vysoké dávky, že v klidu může plánovat další manželky a děti. Tomu se bílý muž nemá šanci přiblížit. Pak budou za 100 či více let jak Češi, tak Slováci i ostatní hnědé barvy a muslimové.
Reagovat
RF46
Ty ses dobre jednostrane zalozenej. Pokud nechci mluvit ukrajinsky ale rusky, tak mi to dava pravo si vzit uzemi a odtrhnout se? Jakoze madari na jihu slovenska na to taky maji pravo?
Reagovat
Jan
Pokud vím, nezakazujete Maďarům mluvit Maďarsky, mají maďarské školy, maďarské zprávy, maďarské spolky, o to jde. Ukrajinci všechno zakázali. I v ČR jsou polské školy atd. Pleteš si pojmy a dojmy.
Reagovat
RF46
Jasne, ovsem, kdyby se cokoliv zmenilo, tak, tak Madarsko ma pravo si narokovat uzemi???
Reagovat
Jan
Už si nepamatuji jak to na Ukrajině přesně probíhalo. 45% lidí tam mluví rusky a má aspoň 1 ruského rodiče. Současná Ukrajina je umělý slepenec vytvořený Leninem, kdy do ní přidal východní ruskou část. Do roku 2014 tam nebyl problém mluvit rusky v obchodech na úřadech, ve školách. Když to změnili, východní část se tomu vzepřela. Poslali na ně armádu. Navíc, když se dostali k moci Banderovci, východ s nimi jako z fašisty z 2. světové nechtěl mít nic společného. Nedivil bych se, kdyby ty kroky k tomu jazykovému zákonu nevzešly od Američanů. Poradců tam měli plno. Nakonec do Majdanu investovali 5 miliard dolarů, právě aby se Banderovci dostali k moci a mohli rozeštvat Ukrajinu a Rusko a vtáhnout Rusko do války. Snažili se o to vší silou od roku 2014 (sestřelení MH17, nakonec i teror na Donbasu atd.). V momentě, kdy ukrajinská armáda zahájila likvidační akci na východě, nezbylo jim než se odtrhnout. Nakonec pamatuji si, jak v době Majdanu v ukrajinské TV veřejně mluvili o tom, jak zabít 2 miliony Rusů na Donbasu. koneckonců, kdybyste na Slovensku zakázali Maďarštinu, chtěl bych vidět ten cvrkot. Na jihu tam máte Maďarů hodně.
Reagovat
RF46
Urcite by najeli madarsky tanky na slovensko a ty bys tady psal - tak jasne ze na to maji pravo..? Vis kolik rozdal Purin v Ukrajine pasu aby tam bylo tolik proruskych "rusu" ? Divas se na to pouze optikou - USA zapricinili to co se ted deje. Chudaci rusaci do toho jsou nevinne zapleteni...boze muj...smile
Reagovat
Jan
Ty se na to zas díváš optikou za všechno může Rusko.
Reagovat
RF46
Nechci resit dejiny lidstva. Ted je aktualni masakr na ukrajine a chovani tech prasat Putina, Lavrova atd. Myslim, ze kdyz ted i prorusky smyslejici clovek vidi, co se deje obyc lidem, kteri vyjadri sebemensi naznak nesouhlasu s vladou, a to se tam deje desitky let, tak muze lehce zmenit nazor na mirotvorce a chudacky, kterym zapad neustale ublizuje a nuti je jednat.
Reagovat
Jan
Vem si, co se dělo na Majdanu v roce 2014 a kdo ho financoval a pomohl rozpoutat.
Reagovat
RF46
Takze - Rusko kona spravne?
Reagovat
Stan_Borowitz
Rusko koná asi tak stejně správně nebo špatně jako konalo NATO v roce 1999 v Srbsku nebo USA od roku 2003 do roku 2011 v Iráku...
Reagovat
RF46
Samozrejme chapu, Rusko je mala zemicka a tak se tam vsichni prorusky smyslejici lidi nevejdou a museji byt na ukrajine, kde jsou muceni a systematicky likvidovany.
Reagovat
Fandina
Nech už těch keců a zastávání se toho, kdo vezme zbraně a vjede k sousedovi. Jsi už s tím trapný.
Reagovat
smazaný uživatel
Prober se, dezinformátore!smile
Redakce Tenisportálu by měla odstřihnout nicky, kteří postovali aeronet...
Reagovat
Jan
V té době jsem o aeronetu neměl tušení. že je pro vás těžké věřit něčemu o čem nejste přesvědčeni je vaše věc. VIděl jsem videa i fotky. MAsakr v Oděse, umučili těhotnou ženu. Zapálili dům odborů i s lidmi, co tam byli. Korsuňský pogrom - zapálili autobusy jedoucí na Krym, vytahovali z nich lidi, zaživa je pohřbívali. Viděl jsem fotky umučených, rozdrásané ruce i obličej. Ukrajinská armáda ostřelovala paneláky, používali zakázaný bílý fosfor i kazetové bomby. Obyvatelé se museli skrývat ve sklepích. Zabili od roku 2014 14000 civilistů včetně mnoha dětí. Nakonec Banderovci za 2. světové války povraždili bestiálním způsobem 100000 Poláků včetně žen a dětí. Pak z nich udělali národní hrdiny. I v ČSR zanechali stopy, jak prchali na západ. Pluk Azov operující na Donbasu nosí fašistické insignie z druhé světové války. Byla tam i spousta žoldáků z různých zemí.
Reagovat
Fandina
A jak to souvisí s tím, že Rusku teď obsadilo Ukrajinu. Každá země má svoje stinné stránky. To jsi tak hloupý, že to nechápeš?
Reagovat
Jan
Ukrajina chtěla vstoupit do NATO a začít vyrábět jaderné zbraně. americké rakety by byly na hranici s Ruskem tak blízko od Moskvy, že by na to protivzdušná obrana nestihla zareagovat. Kromě toho ukrajinská armáda chystala další zátah a zabíjení lidí na Donbase. časem by je vyhladili úplně. V roce 214 jsem viděl video z ukrajinské TV, kde se bavili jak zabít 2 miliony Rusů na Donbase. Zcela otevřeně a bez zábran. Proto byl Putin dotlačen k tomu, co udělal.
Reagovat
Fandina
Takže Putin byl dotlačen, aby vstoupil do cizí země s vojskem. Chápeš vůbec jak je to nemorální?
Reagovat
Jan
Reagovat
Fandina
Já mluví o činech, o tom co se stalo. Kecy na internetu si nech pro sebe.
Reagovat
Jan
Friedman tam mluví o strategii USA. Z toho také něco pochopíš.
Reagovat
Fandina
Mně nezajímá žádná strategie. Mně vadí, že se někdo sebere a míří na druhého. Pochop to už konečně.
Reagovat
Jan
Předešel nepřítele. Kdyby to neudělal, ukrajinská armáda vyhladí Rusy na Donbasu a časem by USA, možná prostřednictvím Ukrajiny napadla Rusko, záminku si umějí vždy vyrobit. Rusko by nemohlo na raketový útok včas reagovat, protože jsou blízko. Ano je to neomrální. Ale co dělala ukrajinská armáda na Donbase určitě morální nebylo také. USA napadly Lybii, Irák, Sýrii, Afghánistán, Vietnam, to bylo morální ? bush starší lhal o zásahu Iráčanů v porodnici aby ospravedlnil válku v Perském zálivu. Bush mladší lhal o chemických zbraních v Iráku, aby ospravedlnil útok na Irák. Podobně s Lybií - diktátor - hr na ně. Sestřelení dvojčat v Ney Yorku, které tuto éru odstartovalo bylo umělé. Američané si to udělali sami. A zařvalo tam několik tisíc lidí. Následkem toho mohli přijmout drakonické zákony na sledování lidí v USA, jinak by jim to nikdy neprošlo. A zahájili útok na teroristy směr Afghánistán. COvid - umělý virus, všechny další varianty byly umělé jak se potvrdilo. Vakcíny. Vše za účelem omezení svobod obyvatelstva. A trochu jich pozabíjet. Atd.
Reagovat
Fandina
Takže podle tebe je to OK, že. Najede se zbraněmi do cizí země a jsou z toho mrtví. Jsi ubožák.
Reagovat
Jan
Odpověď proč to Putin udělal jsem napsal. Neudělal to v roce 2014, protože mu to nebylo dovoleno. díky tomu zařvalo na Donbase 14000 lidí. Teď už šlo Židům, kteří stojí nad Putinem o jejich vlastní majetky a krky, tak to Putinovi dovolili udělat.
Reagovat
Fandina
Ty vůbec nechápeš, že je jedno, co mu kdo dovolil nebo ne. Něco jiného by bylo, kdyby někdo napadl Rusko, tak je jasné, že vytahne zbraně. Ale on je vytahl a jel k sousedům. To si tak hloupý, že to nechápeš.
Reagovat
Jan
Máš pravdu.
Reagovat
Jan
Taliban pomohli vytvořit Američané, aby bojovali proti Rusům v Afghánistánu. Pak se to otočilo proti nim. Islámskámu státu dopomohli ke vzniku rozvratem Iráku. Pak s ním naoko bojovali, přitom je včas varovali před bombardováním a shazovali jim z letadel zásoby, zbraně a munici. Měli u nich i své poradce. A že Islámský stát vykonal mnoho hrůz a pozabíjel spousty lidí. Až Rusové jim to zatrhli, protože na ISIL útočili doopravdy.
Reagovat
Fandina
Mně ty tvoje pohádky nezajímají, je to směšné, za vším vidět USA.
Reagovat
Fandina
Samozřejmě, že každá válka je špatná. Ať ji vede kdokoli.
Reagovat
annah
To člověk jen zira, co za bajky jsou lidi schopní vymyslet. A k tomu jim věřit. A teď si vem, že jim věří většina Rusů. Putler je má dokonale v hrsti.
Reagovat
RF46
Presne tyhle slepci jsou cilovka propagandy.
Reagovat
Jan
O tom kdo je slepý se můžeme bavit. Věřte si čemu chcete.
Reagovat
RF46
Tvl, co to tady resite? Borowitz je pravnik ci co? Pravnicine rozumim jak Forehand tenisu, toz se k vam nepridam...
Reagovat
blixa
Chasníčku, že jsi naprostej kretén, to vím dávno, ale že jsi i těžkej psychopat, to jsem jen tušil. Teď už to vím ...
Reagovat
tommr
když dojdou argumenty nastupujou nadávky, nemám pravdu? smile
Reagovat
Krisboy
Jen částečně.
Reagovat
SydneyOpen
No bojím se že tohle bude stejné jako v Čečenské válce. Čečenci také rusákům vzdorovali, tak rusák vypálil město Grozné do základů, to samé se asi stane i s Kyjevem... rusáci jsou šílenci a váleční zločinci, barbarský národ
Reagovat
Stan_Borowitz
Obvykle to nedělám a dělám to krajně nerad, ale to, jak se vyjadřuješ paušálně o Rusech, mne nutí k tomu, abych tě upozornil na následující:

§ 355Hanobení národa, rasy, etnické nebo jiné skupiny osob
(1) Kdo veřejně hanobí
a) některý národ, jeho jazyk, některou rasu nebo etnickou skupinu, nebo

b) skupinu osob pro jejich skutečnou nebo domnělou rasu, příslušnost k etnické skupině, národnost, politické přesvědčení, vyznání nebo proto, že jsou skutečně nebo domněle bez vyznání,

bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta.

(2) Odnětím svobody až na tři léta bude pachatel potrestán, spáchá-li čin uvedený v odstavci 1
a) nejméně se dvěma osobami, nebo

b) tiskem, filmem, rozhlasem, televizí, veřejně přístupnou počítačovou sítí nebo jiným obdobně účinným způsobem.
Reagovat
HolyMotors
:D doufám, že na něj podáš trestní oznámení. Jakkoli s podobnou paušalizací rozhodně nesouhlasím ani v téhle vyhrocené době, je až směšné postovat obecně známý paragraf kvůli nehezkému a jistě odsouzeníhodnému výkřiku. Ale rozhodně ne právně postihnutelnému.
Reagovat
Stan_Borowitz
To ti řekl který právní expert? Mikulecký? Už se v poslední době rozdávaly tresty za daleko mírnější výroky... Pravda, nebylo to na adresu národů, ras, etnických skupin či zastánců politického přesvědčení, vyznání atd., které je mezi lidmi tvého druhu žádoucí a chvályhodné urážet, ale co ty víš, třeba se najde orgán činný v trestním řízení, který si řekne "padni komu padni"... Ostatně pan Stříž chce dokonce lidi hnát k soudu za neexistující trestné činy.

A co tě vedlo k tomu, abys reagoval? To, že s tím hovadem SydneyOpen vlastně souhlasíš, tak jsi měl potřebu ho povzbudit, že mu nic nehrozí a že se ho když tak zastaneš?
Reagovat
HolyMotors
Máš nějaký problém s očima? Jasně jsem napsal, že s podobnými výroky zcela zásadně nesouhlasím. Jen mi přijde hloupé na to upozorňovat paragrafy, zvlášť když oba dobře víme, že v této podobě to není postihnutelné. A mám pocit, že ses nějak pomýlil. Ty jako pravicová konzerva bys měl hájit přeci co nejširší svobodu slova, všudemožně, především na sociláních sítích a klidně i tady, jak jsi ostatně párkrát ukázal, a ne nějaké postihy. Ale zřejmě jsi vše poctivě odkoukal od Klause, neomezená svoboda slova, jen pokud se nedotýká nějakým způsobem mě. Rozumím tomu, že zrovna tobě, dlouhodobého zastánce klausovských hodnot, nejsou opravdu hloupé, paušalizující výroky o Rusech po chuti, ale moc nevěřím tomu, že ti jde o nějaký princip, kdyby se takto vyjádřil třeba neomarxistech nebo progresivní levici, bude ti to u zadku.
Reagovat
Stan_Borowitz
Já chápu, že vy levicoví progresivisti máte problém s tím chápat, co to je svoboda slova a kde jsou její hranice, proto ji chcete raději úplně zrušit (respektive ji předefinovat jako "svoboda říkat to, co my označíme za nezávadné").

My konzervativci s tím problém opravdu nemáme, respektujeme, že je v rozsahu, na němž se společnost obecně shoduje, omezena zákonem. A tu hranici uživatel s nickem SydneyOpen jednoznačně překročil, bez ohledu na to, že se ho snažíš obhajovat.

Stačilo by, aby se obdobně vyjádřil o homosexuálech, a byl bys první, kdo by běžel udávat. Ani bys tady ten paragraf preventivně neuvedl, rovnou bys to nechal na policii, abvy mu to vysvětlila. Pokrytče.
Reagovat
HolyMotors
"Já chápu, že vy levicoví progresivisti máte problém s tím chápat, co to je svoboda slova a kde jsou její hranice, proto ji chcete raději úplně zrušit"

Naopak, já její hranice chápu velice dobře a budu jen rád, když se budou daleko více dodržovat. A případně postihovat, nehledě na to kdo a v jakým kontextu ji překročí.
Dlouhodobě ji překračují hlavně různí rasisté a xenofobové, kteří hrdinně posílají různá etnika, náboženské skupiny atd, k lopatě, do lágrů, do plynu, kamkoliv.
Pokud tě toto téma skutečně trápí, můžeš začít u nich a naposílat paragrafy jim, pokrytče.
Reagovat
Stan_Borowitz
Někde tady na TP se někdo něčeho takového, o čem píšeš, v poslední době dopouštěl? Kdy a kdo? Já o tom nevím, takže tvé obvinění z mého pokrytectví je směšné. Naopak SydneyOpen se tady podobnými výroky prezentuje už několik dní, aniž bys ty měl sebemenší snahu se vůči tomu "vymezit", jak hezky říkáš. Ozval ses, až když jsem jej já upozornil na to, že jeho jednání může být trestné. Aby ses ho zastal.

No tak kdo je tady pokrytec?
Reagovat
Stan_Borowitz
Ale nesmíš se na mne zlobit, za to, že někdo tvrdí, že podle přírody existují dvě pohlaví a ne 56, nebo že odmítá osobu s poruchou sexuální identity oslovovat onikáním, případně že neuznává existenci white privilege, za to nikoho peskovat nebudu a už vůbec ne mu hrozit paragrafy.

To nechám na tobě.
Reagovat
HolyMotors
Nikdo neuznává 56 pohlaví. To sis zřejmě vymyslel, abys celé téma zesměšnil a ukázal jak jsi nad věcí. Smutné. White privilege je historicky téměř doložitelný fakt, který bys jistě nerozporoval, kdyby sis dal práci se studiem humanitních věd nebo jen vytáhnul hlavu z prdele, těžko říct. Což ale neznamená, že se jako bílý, stárnoucí muž musíš za všechno omlouvat.
Reagovat
Stan_Borowitz
Máš pravdu, spletl jsem se. Je jich 58.

https://abcnews.go.com/blogs/headlines/2014/02/heres-a-list-of-58-gender-options-for-facebook-users
Reagovat
HolyMotors
58 genderových identit není 58 pohlaví.
Reagovat
Stan_Borowitz
To je pravda, je to 58 forem psychické poruchy.
Reagovat
SydneyOpen
rusáci jsou prostě svi.ně, doufám že Putler a Lavrov budou souzeni v Haagu. rusák má za posledních 100 let na svědomí větší zvěrstva než Nacistické Německo
Reagovat
annah
A v napadání cizich území mají bohaté zkušenosti. Stačí vzpomenout, jak si roce 1940 rozdělili s Hitlerem Polsko. A povrazdili tam tisíce důstojníků polské armády. Až dobudou Ukrajinu, budou taky vraždit? A kam vytáhnou dál? Pobaltí? Polsko? Slovensko?
Reagovat
SydneyOpen
Tak rusák napadl všechny svoje sousedy. Dál si ale nedovolí, na NATO nemá. Rusák v historii VŽDY útočil jen na slabší, nikdy si nezkusil na sobě rovného.
Reagovat
smazaný uživatel
https://firstsportz.com/daniil-medvedev-and-andrey-rublev-likely-to-be-banned-after-ukraine-calls-for-blanket-ban-on-russian-tennis-players/?
Reagovat
Stan_Borowitz
Jo, fakt skvělej a promyšlenej krok, tím si obyčejné Rusy, kteří třeba s Putinem vůbec nesouhlasí, určitě nakloníme na svou stranu. Zejména s ohledem na to, jak o tom budou referovat ruská státní média...
Reagovat
SydneyOpen
já si myslím že obyčejné rusy nějaký sport teď vůbec zajímat nebude smile je Pondělí ráno a ten pád rublu je naprosto brutální, zítra si obyčejný rusák nekoupí ani rohlík smilesmile
Reagovat
Stan_Borowitz
Oni si snad kupují rohlíky za dolary nebo eura?
Reagovat
misa
Rusko brzo ekonomicky zkolabuje. To určitě není země, která by mohla vést rozsáhlou válku.
Reagovat
blixa
Konvenční nikoliv. Jadernou ano.
Reagovat
Krisboy
Jaderná válka? To není válka, to je konec smile
Reagovat
blixa
Chvíli bude trvat. Pak přijde konec.
Reagovat
SydneyOpen
https://www.investing.com/currencies/eur-rub-chart
Reagovat
Nenela
Tohle je naprosto zbytecne a bezduvodne. Zrusit turnaje v Rusku ano, vyloucit hrace, kteri s valkou nemaji nic spolecneho, ne
Reagovat
smazaný uživatel
Tenistov a hokejistov v NHL by som zatial nechal. Zatial.

Ale rozhodne vylucit kolektivne, reprezentačné muzstvá z cohokolvek.
Reagovat
Nenela
Souhlasim. Druzstva ano (reprezentuji zemi), individualni sportovce ne (reprezentuji sebe)
Reagovat
brixner
Ale zase musim uznat, že Eleně to na AO moc slušelo, na tribuně jsem jí skoro nemohl poznat, myslím, že jí trochu ztmavly i vlasy a fakt jí to seklo!smile
Reagovat
Stan_Borowitz
Musí to být hrozný pocit. Celkem by mne zajímalo, co na celou tu strašlivou situaci říká třeba Novak Djokovič, který jako dítě zažil napadení své země a téměř tříměsíční bombardování Srbska včetně Bělehradu vojsky NATO. Ten to asi musí vnímat dost intenzivně, když má tu osobní zkušenost, která nám chybí.
Reagovat
smazaný uživatel
Tiež si myslím. Navyše musí byť značne rozpoltený, keďže Srbi majú veľmi dobré vzťahy s RUSMI, naopak s NATO nikdy neboli kamaráti a ani nikdy nebudú. Situácia je teraz značne opačná.
Reagovat
brixner
No, mě tadlencta zkušenost fakt nechybí...
Ale ať je už Srb jakejkoliv, myslim, že to v tý hlavě má, na tohle se nezapomíná! Můj děda prošel 2.světovou jako tankista a i po třiceti letech mi občas, jako vnoučkovi, vyprávěl různé věci, měl pár zažloutlých fotografií a když jsme si je prohlíželi, vůbec jsem nedokázal pochopit, co by čtyřletej spratek, proč děda brečí, ten děda, kterej byl velkej skoro jako strom a já k němu vzhlížel a opičil se snad ve všem, co dělal...Myslím, že jsou prostě věci, které si s sebou člověk nese v hlavě i duši celý život...
Reagovat
Stan_Borowitz
Chybí v tom smyslu, že nejsme v plné míře schopni vnímat tu hrůzu, kterou válka obnáší. My ji známe jen z televize nebo počítačových her, takže se tu hned vyrojilo mraky hrdinů, co by rovnou šli do války s Ruskem taky. Při prvním skutečném výstřelu dělostřeleckého granátu by se sice posraIi až za ušima, ale jiné by nechali umírat s chutí. Jako v počítačové střílečce nebo jako v pohádce Šíleně smutná princezna: "Nepřítel zná jedinou taktiku, obětovat pravé křídlo, my ho proto překvapíme a obětujeme obě křídla."

Podle mne když to člověk jednou prožije, má daleko víc vůle řešit věci jinak, snažit se porozumět druhé straně a dohodnout se s ní na nějakém kompromisu, je-li to alespoň trochu možné. A samozřejmě mít vlastní odstrašující sílu, kdyby to možné opravdu nebylo. My (míněno Evropa) nemáme ani tu ochotu naslouchat, ani tu odstrašující sílu, což je smrtící kombinace...
Reagovat
HolyMotors
Jak by ta ochota naslouchat diktátorovi, který zaútočil na svobodnou zemi, rozpoutal krvavou válku a pohrává si s myšlenkou použít jaderné zbraně, měla vypadat?
Reagovat
smazaný uživatel
To je otazka. Je dobre hladat kompromisy a vyhybat sa vojne, hoc vojna uz zacala a je obetovana sloboda nasich susedov. Ak by vsak Putin napadol dalsi štát, hoci mimo Nato, myslim ze by sa zvyšok sveta uz na to nemal pozerat a pravdepodobne by mal zasiahnut aj vojensky. Ved ti Rusi neposobia nijako profesionálne zatial, mozno by nakoniec utrzili debakel.
Reagovat
HolyMotors
Já si naopak myslím, že ochota naslouchat diktátorovi a hledat kompromisy byla dlouhodobě až příliš velká a svoje vlastní pohodlí jsme vyměnili za tolerování jeho čím dál většího megalomanství. Problém Evropy je, že takto striktní opatření (tvrdé ekonomické sankce - viz debata okolo Swiftu a devizových prostředků, daleko výraznější podpora Ukrajiny a ano i větší dodávka zbraní, razantnější odpojení od ruského bussinesu etc) měly přijít dávno, už v roce 2014.
Reagovat
Stan_Borowitz
Další hrdina od klávesnice... o co míň rozumí kořenům a podstatě problému, geopolitice a mocenským zájmům, o to raději nechává umírat jiné. Kdyby se tak chovali politici za staré studené války, už bychom tu jadernou katastrofu měli za sebou.

Samozřejmě že prostor pro jednání byl a nemalý. Přinejmenším od toho roku 2014. Ale ono to skoro vypadá, že někdo na naší straně na jednání zájem neměl a stupňování napětí až k otevřenému konfliktu mu náramně vyhovovalo a vyhovuje. A zneužil k tomu chudáky Ukrajince, protože musel tušit, že ignorováním a občas i provokováním po zuby ozbrojeného diktátora nakonec povede k použití síly.

A jaký bude výsledek (pokud se hrdinům vyškoleným z War of Tanks a World of Warcraft nepodaří konflikt vystupňovat až k jaderné katastrofě)? Ještě zdevastovanější a chudší Ukrajina, Rusko v otevřené alianci s Čínou, která mu bude pomáhat obcházet sankce, a zbídačená Evropa v obrovské hospodářské a energetické krizi, ze které ji budou zachraňovat naši američtí prátelé a spojenci dodávkami příšerně drahého zkapalněného plynu přepravovaného přes oceán v super eko tankerech. A Joe Biden s námi bude ve svých modlitbách jako s Ukrajinci, až budeme příští zimu mrznout, když nebude tak milostivá jako letos.smile
Reagovat
HolyMotors
To, co píšu, není ani tolik moje úvaha, jako spíš bezpečnostních expertů, kteří se takto vyjadřují dlouhodobě, například pan Mikulecký. A o tom, čemu rozumím a čemu ne, mě poučovat nebudeš, holobrádku. Se svými spikleneckými teoriemi o tom, jak by se zachovala Čína a jak si bude Biden mnout ruce, působíš jako hrdina za klávesnicí spíše ty. Vlastně ani ne jako hrdina, spíše jako idio.t
Reagovat
Stan_Borowitz
Máš nějaký problém s očima? Kde píšu, že si bude Biden mnout ruce? Píšu tam přece jasně, že s námi bude ve svých modlitbách...

"Expert" Milan Mikulecký, no tak to jsi vytáhl fakt žolíka. Tento bývalý paragán, absolvent pražské průmyslovky, akrobat reprezentant bez toho, aby se kdy zúčastnil jediných závodů v letecké akrobacii, jediný majitel stamilionové společnosti v Anglii, ve které ve skutečnosti nebyla ani libra, kladeč traverz před kanceláře nájemců v Letňanech, se najednou konvertoval do experta na všechno. Tak to už se nedivím ani tvé hlouposti, ani aroganci. Máš dobrou školu!

Já vím, že ty jsi zvyklý na "experty" typu Mikuleckého, takže Zbigniew Brzeziński asi bude pod tvou úroveň, ale vřele doporučuji jeho knihu "Velká šachovnice: K čemu Ameriku zavazuje její velká převaha" roku 1997.

A když si chceš něco přečíst od někoho, kdo aspoň rozumí ekonomické stránce situace, tak zkus tohle: https://www.reflex.cz/clanek/valka-na-ukrajine/111902/polemika-americane-mohou-za-dnesni-ukrajinu-vic-nez-rusove-evropa-bude-platit.html
Reagovat
HolyMotors
Dobře vím, jak jsi ty modlitby myslel, tak ze mě nedělej idio.ta. Nehovoří o tom ostatně jen Mikulecký, ale mnozí další. A jako bývalý student historie Zbigniewa Brzezińskiho samozřejmě velice dobře znám, nicméně tebou zmíněnou knihu jsem nečetl. Tobě bych naopak doporučil něco od Timothyho Snydera, pokud to tedy není pod tvoji úroveň a nesetrváš raději v žumpě reflexu. Začít můžeš tady.

https://echo24.cz/a/wp4XU/putinuv-projekt-ukrajina-mezi-evropou-a-eurasii

Aroganci jsi tu ukázal především ty a to nemístnou a to různými podivnými a nijak neověřenými teoriemi o tom, kdo z čeho a jak bude mít prospěch. Aliance s Čínou, která je dosti nepravděpodobná, naopak Číně slabé Rusko bude vyhovovat z mnoha důvodů, vypočítavé chování Evropy, Bidena atd. Snůška nesmyslů. Ale nedivím se ničemu, člověk, co tu léta hájí Klause, Trikoloru a svým způsobem i ruský režim, nemůže z ničehonic otočit. Já jen doufám, že tuhle tvou odpornou relativizaci i v těch nejtěžších chvílích vidí i ostatní a dají ti to patřičně najevo.
Reagovat
Stan_Borowitz
Mo, já nevím, kdo je tady arogantní, pro koho je tady všechno, co mu nevoní, žumpa...

https://www.novinky.cz/ekonomika/clanek/cina-hodla-do-sankci-proti-rusku-hodit-vidle-40388239

A o odporné relativizaci bych na tvém místě pomlčel po tvém příspěvku nahoře, kterým omlouváš nadávání obyčejným Rusům do barbarů, šílenců a válečných zločinců, což je dle našeho zákona trestný čin. Pokrytče hnusnej. Fuj!
Reagovat
HolyMotors
Jasně jsem se proti těm příspěvkům vymezil, tak nelži. A ano, kdo trochu sleduje naši mediální scénu, tak dobře ví, že prostě reflex kvůli mnoha neskutečným článkům, výrokům členů redakce atd atp, nelze brát jako seriozní zdroj informací.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jasně, "vymezil", to je hezký výraz.

Ok, chápu, pro tebe bude seriozní zdroj informací třeba Forum24. Pro mne sice úplně ne, ale rozhovor na něm si klidně přečtu, třeba i s Apolenou Rychlíkovou. Podle toho se totiž poznají ideologičtí zaslepenci od lidí, kteřá umí naslouchat i jiným názorům a pohledům na svět...
Reagovat
HolyMotors
"Jakkoli s podobnou paušalizací rozhodně nesouhlasím " jsem napsal asi ve třech různých podobách. Kde vidíš tedy zastávání? Prosím tě už toho nech, je to trapné.
Problém je, že naštěstí pro většinu lidí je vina Ruska na celém konfliktu natolik zásadní a nepopiratelná, že ačkoliv jim budeš balamutit hlavy o "naší straně, která na jednání zájem neměla a stupňovala napětí atd," podobné paušální odsuzování a "trestání" viníka války bude přicházet. Ostatně, například i sportovní svazy symbolicky trestají nevinné ruské sportovce. Pokud to zůstane pouze v ústní rovině a někde na TP je to pro mě zčásti pochopitené. (i když stále odsouzeníhodné, jak jsem již mnohokrát napsal).
Reagovat
HolyMotors
To mělo být výše.
Reagovat
Stan_Borowitz
Já ale zásadní vinu Ruska nikde nezpochybňuji, jen říkám, že na naší straně nebyly vyčerpány všechny možnosti, jak napadení UKR zabránit. Že se neměly šmahem odmítnout Putinovy požadavky, ale jednat, třeba jen proto, aby se získal čas. Toť vše, za tím si jednoznačně stojím.

A navíc je mi k zblití z pokrytectví všech, kdo tleskali bombardování Jugoslávie nebo invazi do Iráku (oboje bez mandátu OSN, čili de facto stejná agrese jako ta ruská), u televize se tetelili blahem, když jim vysílali záběry bomb a střel dopadajících na ty "zlé", a teď se hluboce rozhořčují nad tím samým. Ty mrtvé děti v Srbsku musí přece pochopit, že byly položeny na oltář vyššího cíle vytvoření mafiánského kosovského státu, který se za to odvděčil poskytnutím prostoru pro vybudování vojenské základny...
Reagovat
HolyMotors
"Ok, chápu, pro tebe bude seriozní zdroj informací třeba Forum24. Pro mne sice úplně ne, ale rozhovor na něm si klidně přečtu, třeba i s Apolenou Rychlíkovou. Podle toho se totiž poznají ideologičtí zaslepenci od lidí, kteřá umí naslouchat i jiným názorům a pohledům na svět..."

Nejde vůbec o jiné názory a pohledy na svět. Čtu a sleduji mnoho lidí s odlišnými názory, jde o to, že Reflex opakovaně lhal, zkresloval informace a dělal nekvalitní žurnalistiku. Co sem tak zaslechnu, dělá to doteď, nemám důvod ho číst.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ještě k mým "spikleneckým teoriím" o Číně:

Čína podporuje znovunastartování bezpečnostních rozhovorů mezi NATO, EU a Ruskem, prohlásil v sobotu čínský ministr zahraničí Wang Yi. Wang se o tom zmínil v telefonickém rozhovoru o Ukrajině s německou ministryní obrany Annalenou Baerbockovou.
Řekl, že Čína podporuje znovuzahájení takové dialogu, aby se vybudoval vyvážený, účinný a trvalý mechanismus evropské bezpečnosti a dlouhodobé stability evropského kontinentu.
Poznamenal, že studená válka již dávno skončila, a že je nezbytné, aby NATO znovu zvážilo svoje postavení a odpovědnost, a zcela opustilo studenoválečnickou mentalitu konfrontace.
Řekl též, že Čína se vysoce zajímá o situaci na Ukrajině a podpoří jakékoli úsilí, které by vedlo k deeskalaci a politickému řešení.
Pokud jde o evropské bezpečnostní záležitosti, musí být brán vážně legitimní zájem všech zemí, prohlásil dále Wang, a dodal, že ruské bezpečnostní požadavky byly vždy jasně řečeny po každém z pěti rozšíření NATO na východ.
Čína nesouhlasí s řešením problému sankcemi a namítá, že jednostranné sankce odporují mezinárodnímu právu. Sankce nejenom způsobují ztráty na obou stranách a všeobecné ztráty, ale také podkopávají možnost politického řešení.
Připomněl též, že Čína coby stálý člen Rady bezpečnosti OSN vždy odpovědně přispívala k mezinárodnímu míru a bezpečnosti. Pokud Rada bezpečnosti chce něco schválit, mělo by to užitečně přispívat k řešení současné krize a ne provokovat novou konfrontaci, proto také Čína nepodpořila další sankce, jak to navrhoval ukrajinský návrh rezoluce.
Reagovat
brixner
No jo, ale co když piču vyhraje? Kdo to za ní zatáhne?
Ahá!
smilesmilesmile
Reagovat
RF46
Tu uz urcite ma, nemusi ji vyhravat...:) A urco peknou smilesmile
Reagovat
brixner
Jedině voholenou, drny a bobry fakt nebrat! Víš, co to je za svinstvo, když se chlup zabodne pod zub? Kámoš vo tom vyprávěl a mě z toho málem slezly chlupy na hnátách...TVL
smile
smilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist