Muchová při debutu v Římě skončila hned v prvním kole na raketě Martičové

9. 5. 2022, 15:14
Aktuality 2
WTA ŘÍM - Karolína Muchová poprvé po návratu na kurty nezvládla úvodní zápas na turnaji. Při svém debutu v Římě, kde po problémech s břišním svalem absolvovala teprve svou třetí letošní akci, ve třech setech nestačila na loňskou semifinalistku Petru Martičovou. Chorvatská kvalifikantka si o osmifinále zahraje s Anett Kontaveitovou.
Karolína Plíšková (© AFP)

Karolína Muchová měla problémy s břišním svalem už v průběhu loňské sezony a uzavřela ji po vypadnutí v prvním kole US Open. Na kurty se vrátila až na konci března v Miami, kde nenastoupila k utkání třetího kola, a v Madridu ve druhém kole trápila v tu dobu na antuce letos neporaženou Belindu Bencicovou.

Debut v Římě se však 25leté Češce nepovedl. S italskou metropolí se rozloučila hned v prvním kole po porážce 2-6 6-3 1-6 s loňskou semifinalistkou Petrou Martičovou. Ve druhé sadě se sice výrazně zlepšila na servisu a využila jediný brejkbol v celém setu, nicméně v rozhodujícím dějství o něj přišla třikrát a uhrála jediný game.

V hlavní soutěži Internazionali BNL d'Italia zbývají už jen dvě české tenistky. Kvalifikantka Tereza Martincová by zítra měla vyzvat Američanku Amandu Anisimovovou, finalistka posledních tří ročníků a šampionka z roku 2019 Karolína Plíšková má na úvod volno.

Švýcarka Belinda Bencicová odstartovala výhrou 6-4 6-2 nad domácí Elisabettou Cocciarettovou a pouhým postupem do druhého kola v italské metropoli vyrovnala své maximum. O jeho překonání se světová čtrnáctka utká s Martiincovou, nebo Anisimovovou.

Angelique Kerberová na pátém ze šesti letošních turnajů skončila po svém úvodním vystoupení. Na antuce v Římě německá tenistka podlehla 1-6 4-6 americké teenagerce Cori Gauffové a utrpěla šestou porážku v řadě.

• WTA 1000 ŘÍM •
Itálie, antuka, 2.527.250 dolarů
pondělní výsledky (9. 5. 2022)
• Dvouhra - 1. kolo •
Martičová (Chorv.) - Muchová (ČR) 6-2 3-6 6-1
Bencicová (12-Švýc.) - Cocciarettová (It.) 6-4 6-2
Fernandezová (Kan.) - Pavljučenkovová (14-Rus.) 1-6 6-2 6-2
Gauffová (15-USA) - Kerberová (Něm.) 6-1 6-4
Azarenková (16-) - Golubicová (Švýc.) 6-3 6-0
Kasatkinová (-) - Zidanšeková (Slovin.) 6-4 6-3
Halepová (Rum.) - Cornetová (Fr.) 6-4 6-4
Shuai Zhang (Čína) - Trevisanová (It.) 6-4 6-2
Sasnovičová (-) - Kuděrmetovová (-) 3-6 7-6(4) 6-1
Kalininová (Ukr.) - Keysová (USA) 6-4 6-4
Putincevová (Kaz.) - Juvanová (Slovin.) 7-5 4-6 7-5
Tomljanovicová (Austr.) - Giorgiová (It.) 6-3 4-2 / skreč G.
• Čtyřhra - 1. kolo •
Hradecká/Mirzaová (ČR/Indïe) - Rosolská/Routliffeová (Pol./N. Zél.) 6-1 6-2
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

2
Přidat komentář
tommr
Karolína podala velmi slabej výkon. Přišlo mi jako kdyby hrála na půl plynu (možná se podvědomě šetřila kvůli obavám ze zranění) a to samozřejmě na tak kvalitní obranářku jako je Martic nemohlo stačit ...
Reagovat
dadaft
taky se mi zdálo, že to bylo přibržděné ......... snad kromě toho druhého setu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist