Muchová ve třech setech přetlačila Paoliniovou a je ve čtvrtfinále

3. 2. 2021, 08:44
Aktuality 6
WTA MELBOURNE 1 - Karolína Muchová i potřetí porazila Jasmine Paoliniovou, ale tentokrát musela s italskou soupeřkou do rozhodující sady, přestože vedla o set a brejk. O postup do svého prvního semifinále od podzimu 2019 bude jediná česká zástupkyně na generálce Melbourne 1 bojovat s Kaiou Kanepiovou, nebo Darjou Kasatkinovou.
Karolína Muchová

Karolína Muchová vstoupila do letošní sezony již na začátku ledna na nové akci v Abú Zabí a v úvodním zápase si poradila s Dankou Koviničovou. Vzápětí se ale musela z turnaje odhlásit a uchýlit se do izolace, jelikož byla v kontaktu s nakaženým člověkem. Formu ovšem neztratila a pokračuje ve velmi solidním vstupu do nového tenisového roku.

Čtyřiadvacetiletá Češka měla na generálce Melbourne 1 v úvodním kole coby nasazená osmička volný los a své působení v dějišti Australian Open odstartovala suverénním vítězstvím nad Caty McNallyovou. Dnes měla podstatně více práce, Italku Jasmine Paoliniovou sice porazila i potřetí, ale tentokrát musela do rozhodující sady (6-2 4-6 6-4).

Muchová přitom vedla o set a brejk a kráčela za pohodovým vítězstvím. Brejk ve druhé sadě však nepotvrdila a set ztratila. V rozhodujícím dějství si svůj vlastní servis hájila naprosto suverénně, komplikace přišla až v samotném závěru, kdy musela odvracet brejkbol.

O postup do svého prvního semifinále od podzimu 2019 bude jediná česká zástupkyně na generálce Melbourne 1 bojovat v prvním vzájemném duelu s Kaiou Kanepiovou. Pětatřicetiletá Estonka si dnes poradila 7-5 6-1 s Ruskou Darjou Kasatkinovou a navázala na třísetové výhry nad Astrou Sharmaovou a rozjetou Běloruskou Arynou Sabalenkovou.


Šwiateková přišla o vítěznou sérii, jednička Halepová postoupila
Iga Šwiateková devátou výhru v řadě nepřidala. Senzační vítězka loňského French Open v osmifinále prohrála 4-6 2-6 s Jekatěrinou Alexandrovovou. Ruská tenistka bude ve čtvrtfinále čelit nasazené jedničce Simoně Halepové, která si poradila 6-2 6-4 s Laurou Siegemundovou.

Naomi Ósakaová musela překvapivě otáčet osmifinálový souboj s Katie Boulterovou. S britskou tenistkou si ale nakonec poradila 3-6 6-3 6-1 a připsala si 13. vítězství v řadě. Její další soupeřkou bude Irina Beguová, jež v maratonské bitvě odvrátila dva mečboly Johanny Kontaové.

Po Ósakaové dokonala obrat také Elina Svitolinová. Nasazená trojka zdolala 6-7(4) 6-3 6-2 Jelenu Ostapenkovou a i na svém druhém letošním turnaji postoupila do čtvrtfinále. O první letošní semifinále si zahraje s Elise Mertensovou.



• WTA 500 MELBOURNE 1 (Gippsland Trophy) •
Austrálie, tv. povrch, 565.530 dolarů
středeční výsledky (3. 2. 2021)
• Dvouhra - osmifinále •
Muchová (8-ČR) - Paoliniová (It.) 6-2 4-6 6-4
Halepová (1-Rum.) - Siegemundová (Něm.) 6-2 6-4
Ósakaová (2-Jap.) - Boulterová (Brit.) 3-6 6-3 6-1
Svitolinová (3-Ukr.) - Ostapenková (13-Lot.) 6-7(4) 6-3 6-2
Beguová (Rum.) - Kontaová (5-Brit.) 4-6 7-6(10) 7-6(4)
Alexandrovová (9-Rus.) - Šwiateková (6-Pol.) 6-4 6-2
Mertensová (7-Belg.) - Garciaová (12-Fr.) 7-6(1) 6-3
Kanepiová (Est.) - Kasatkinová (Rus.) 7-5 6-1
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

6
Přidat komentář
SpacialRecognition
rozhodla mezinárodní sportovní arbitráž
https://www.tas-cas.org/fileadmin/user_upload/CAS_Media_Release_7657_decision.pdf
Reagovat
smazaný uživatel
blondiesko, krásko, kdoví, co bude dál...
Reagovat
fujtajblick
každá na jiném turnaji v Melbourne, hrají spolu čtyřhru. Asi nikdy jindy by nebylo možné pořádat dva turnaje najednou :-). hezky využívají příležitost.
Reagovat
vendulkabendulka
Která to skrečla?
Reagovat
lvicek
Gratuluji Musce! Zapla jsem rano TV (s umyslem teda hledat zapas Peti) a zrovna Kaja s matchballem ;). Takze jeji vysledek jsem videla hned, tomu clovek fakt neutece :D. Pak jsem teda sice zjistila, ze Peta jeste vubec nehrala, ale ostatni vysledky uz stejne vim vsechny... Sleduju teda ted Kacku a to je fakt psycho... Videla jsem nekolik super winneru za sebou, ovsem prolozenych mickama ???, sice se ji podarilo urvat druhy set, ale pak zas ten treti traga. Skoro si rikam, ze snad timhle nakonec musi vypsychovat i tu Kerber :D.
Reagovat
Fandina
Takže Petru stihneš a to, že jsi uviděla nějaký MB je jasné, když se hraje najednou hodně zápasů.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist