Murray v londýnském Queen's Clubu do čtvrtfinále neprošel, jasně nestačil na Berrettiniho

17. 6. 2021, 16:56
Aktuality 3
ATP QUEENS - Andy Murray se v úterý na domácím pažitu v londýnském Queen's Clubu úspěšně vrátil na kurty, ale dalšího vítězství se pětinásobný šampion nedočkal. Bývalý první hráč světa ve druhém kole nestačil na turnajovou jedničku Mattea Berrettiniho, kterého ve čtvrtfinále vyzve další domácí naděje Daniel Evans.
Profily hráčů
Andy Murray (© AFP)

Andy Murray, kterého v posledních letech provázely zdravotní problémy a absolvoval opakované operace kyčlí, naposledy hrál na začátku března v Rotterdamu. Po vyřazení ve druhém kole a narození čtvrtého dítěte si dopřál pauzu, kvůli zranění třísla se pak z několika turnajů omluvil a připravoval se na trávu.

Na nejrychlejším povrchu se na úvod představil v londýnském Queen's Clubu, kde v prvním kole nedal šanci trápícímu se Benoitovi Pairemu. Na světovou devítku Mattea Berrettiniho však recept nenašel, nejvýše nasazenému za necelou hodinu a půl podlehl hladce 3-6 3-6.

Berrettini byl v utkání jistější hlavně na servisu. K postupu si pomohl 14 esy, všechny tři brejkbolové hrozby odvrátil, vypracoval si osm brejkbolů a tři proměnil.

Murray by se mohl před Wimbledonem (divoká karta), kde v minulosti dvakrát triumfoval, představit ještě v příštím týdnu v Eastbourne. I tam by však potřeboval volnou vstupenku od pořadatelů. "Pohyb po kurtu byl celkem dobrý, ale moje hra je jako zarezlá. To budu muset zlepšit," uvedl s výhledem na Wimbledon.

Berrettini, jenž v Queensu startuje poprvé, bude i v dalším zápase čelit domácímu tenistovi. Italskou jedničkou vyzve Daniel Evans, který při své desáté účasti na turnaji poprvé prošel do čtvrtfinále.

V něm se zítra střetnou další domácí naděje Cameron Norrie s Jackem Draperem. Velká Británie má ve čtvrtfinále tohoto podniku trojnásobné domácí zastoupení poprvé v open éře, na jednom turnaji ATP se tři Britové do čtvrtfinále dostali poprvé od roku 1996 (Nottingham).

Denis Shapovalov musel v úvodním kole do dvou tie-breaků s hráčem třetí stovky Aleksandarem Vukicem, ovšem s obhájcem titulu a dvojnásobným šampionem Felicianem Lópezem si poradil snadno 6-2 6-3. O své první semifinále na trávě bude kanadský mladík usilovat proti Francesovi Tiafoeovi.

Poslední čtvrtfinálovou dvojici tvoří Alex de Minaur s Marinem Čiličem.

• ATP 500 QUEENS •
Velká Británie, tráva, 1.427.455 eur
čtvrteční výsledky (17. 6. 2021)
• Dvouhra - 2. kolo •
Berrettini (1-It.) - Murray (Brit.) 6-3 6-3
Shapovalov (2-Kan.) - F. López (Šp.) 6-2 6-3
Evans (6-Brit.) - Mannarino (Fr.) 6-4 7-6(7)
Tiafoe (USA) - Troicki (Srb.) 6-3 7-6(3)
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
Pe3k
Velcí travaři jako Můra a Lopéz dostali pořádnou čočku od Matea a Denise. Některé Berentiniho servisy byly strašné pecky. Denis taky pěkně ovšem Feli a Můra marnost. Tak jak tak mě to nepřekvapuje, ovšem co mě překvapilo hodně byla prohra Zvereva smile
Reagovat
paddy
ti travaři jsou už ve fázi odcházení, to má stejnou vypovídající hodnotu jako když Siniaková porazila Serenu a Sharapova má s ní okolo 20 proher

Navrátilovou už porazí každá juniorka smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist