Na Adria Tour se představí také Chorvati Čilič a Čorič

27. 5. 2020, 00:07
Aktuality 5
Chorvati Marin Čilič a Borna Čorič se zapojí do série exhibičních turnajů, které v několika zemích na Balkáně organizuje Srb Novak Djokovič. Představit by se měli minimálně na domácí půdě v Zadaru. Už dříve přislíbili svou účast na Adria Tour světová trojka Dominic Thiem z Rakouska, sedmička Němec Alexander Zverev, Bulhar Grigor Dimitrov či Srb Viktor Troicki.
Profily hráčů
Marin Čilič (© AFP)

"Děkuju Marinovi a Bornovi, za přijetí pozvání a souhlas s účastí bez finanční odměny a jakýchkoliv dalších podmínek. Jsou to dva skvělí tenisté, ale také skvělí kluci. Známe se už dlouho a vážíme si jeden druhého. Jsem rád, že budou součástí této akce ve sportovním městě před zadarským publikem," řekl Djokovič.

"Marin je jedním z nejlepších tenistů v historii této oblasti. Vyhrál grandslam a několik let byl na vrcholu. Pamatuju si sposutu našich soubojů, ale mnohem raději si připomínám na naše přátelství," uvedl Srb Djokovič na adresu vítěze US Open z roku 2014 a bývalé světové trojky. Jednatřicetiletý Čilič je aktuálně 37. hráčem světa.

"Borna má potenciál být mezi pěti nejlepšími tenisty světa. Věřím, že na to dosáhne. Je to oddaný sportovec a profesionál, tvrdě pracuje a má výjimečnou duševní sílu, která je často klíčovým faktorem," dodal první hráč světa Djokovič směrem k 23letému Čoričovi. Bývalý nejlepší junior světa aktuálně figuruje na 33. místě světového žebříčku, nejvýše se vyšplhal na 12. příčku.

Djokovič naplánoval sérii turnajů na dobu, kdy je profesionální sezona kvůli koronaviru přerušená. Hrát by se mělo od 13. června do 5. července, po startu v Djokovičově rodném Bělehradu by turné mělo zavítat do chorvatského Zadaru, Černé Hory a skončit v bosenské Banja Luce.

Výtěžek turnajů půjde na dobročinné účely. Zatím není jasné, zda se bude moci hrát před diváky.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jsem zvědavý, co tam Thiem bude dělat.

Banda jižanů, to může být prdel
Reagovat
Marduch
proč asi překecal Sašu voe
Reagovat
smazaný uživatel
Alespoň někomu bude rozumět.

To je parta. Rakušák, střelený rusák, dva jebnutí chorvati, dva náckové ze srbska a k tomu model dimitrov.

už chybí jenom pat a mat a je to hotové.
Reagovat
Nola
turnaj lepsie obsadeny ako niektore 500-vky, ak sa zucastnia potvrdeni hraci
Reagovat
smazaný uživatel
A Umpirom bude paddy :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist