Nadal se kvůli kolenu na začátek sezony připravit nestihl. Z Brisbane se odhlásil

28. 12. 2017, 09:17
Aktuality 8
Rafael Nadal se odhlásil z turnaje v Brisbane, který začíná už za čtyři dny. První hráč světového žebříčku se pořadatelům omluvil s vysvětlením, že ještě není dostatečně připravený. Jednatřicetiletého Španěla přibrzdily obnovené bolesti kolena.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Rafael Nadal letos vyhrál šest turnajů včetně Roland Garros a US Open a vrátil se na post světové jedničky. V závěru sezony ho ale již poněkolikáté v kariéře zradilo zdraví. Kvůli obnovenému zranění pravého kolena nenastoupil ke čtvrtfinále na Masters 1000 v Paříži a po prvním odehraném duelu odstoupil z Turnaje mistrů.

V dalších třech týdnech si dal od tenisu pauzu a odpočíval. V průběhu prosince sice ve své vlastní akademii na Mallorce zahájil přípravu na sezonu 2018, koleno však návrat k zátěži nevydrželo a znovu se přihlásilo o slovo. 

Rafo, na začátek sezony 2018 zapomeň, vyslalo koleno jasné signály svými bolestmi.

Minulé pondělí Nadal absolvoval testy u svého lékaře Angela Ruize Cotorra na klinice v Barceloně, na základě výsledků zrušil pětidenní blok tréninků s Portugalcem Joaem Sousou, před Vánoci se odhlásil z oblíbené exhibice v Abú Dhabí a dnes se vzdal i účasti na prvním turnaji sezony 2018, do níž měl vstoupit příští týden v australském Brisbane.

"Chtěl jsem hrát, loni to pro mne byl skvělý start. Ale po dlouhé uplynulé sezoně a odloženém začátku tréninku ještě nejsem připravený," napsal čtvrtfinalista letošního ročníku Nadal na twitteru a doplnil, že do Austrálie přiletí 4. ledna.


Nadal nyní zůstává přihlášený na jednodenní exhibici Fast4 v Sydney, která se koná v pondělí 8. ledna. O týden později startuje Australian Open, na kterém šestnáctinásobného grandslamového šampiona čeká obhajoba 1200 bodů za finále, v němž letos prohrál s Rogerem Federerem. V žebříčku má před druhým Švýcarem náskok 1040 bodů.

Začátek sezony kromě Nadala nestihnou ani Stan Wawrinka (koleno), Kei Nišikori (pravé zápěstí) či Jo-Wilfried Tsonga (zápěstí). Z tenistek zůstávají mimo hru Sloane Stephensová (koleno) nebo Viktoria Azarenková (osobní důvody).

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
peggy
Rafa,zajiste v Australii bude hrat je k sobe hodne tvrdy.Verim,ze turnaj vyhraje.Vamos Rafa!!!
Reagovat
turista
To si nemyslím, že AO vyhraje. Nicméně minimálně 163 týdnů na pozici světové jedničky už mu nikdo nikdy nesebere.
Reagovat
smazaný uživatel
Ocakavam, ze sa nasledne odhlasi aj z Austrálie.

Neuveritelné, ako tohto chlapa rujnujú zranenia. Ved on snad nikdy neodohral dve kompletné sezóny...
Reagovat
Teo
Neuvěřitelné? Naopak, velké zdravotní problémy, zvlášť s koleny, mu při jeho stylu hry předpovídali už před deseti lety...
Reagovat
kubiik
Pokud vím, tak Rafa má nějakou vrozenou vadu u kotníku nebo nártu (nějaký výrustek), takže to víc odnášejí kolena. Mám pocit, že někdy v roce 2004 si i myslel, že bude muset skončit. Využívá i nějaké speciální vložky do boty. Opravte mě, jestli je to nějak jinak. Čerpám ze vzpomínek, když jsem četl jeho biografii, takže je možný, že si to blbě pamatuju :D čili styl hry je náročnější, ale určitě by nebyl zraněnej tolik, kdyby byl bez té abnormality
Reagovat
tito
http://whymyfoothurts.blogspot.cz/2011/11/nadal-pondered-switching-to-golf-after.html
Tady to máš
Reagovat
Teo
Já si pamatuju, jak jsem kdysi někdy okolo toho roku 2006 nebo kdy četl v deníku Sport článek... Tam byla fotka Nadala a komentáře k jednotlivým partiím jeho těla od toho českého fyzioterapeuta, co pomáhal Federerovi. Ty jednotlivé partie byly obodovány desítkovou stupnicí podle rizika zranění. A pamatuji se dodnes, jak už tenkrát dostaly kolona od toho terapeuta známku 9, tedy 90 procentní pravděpodobnost, že s jeho stylem hry kvůli betonům a tvrdým povrchům časem odejdou...
Reagovat
Nola
Rafa dosiahol nadpozemske vysledky, zaradil sa medzi "nesmrtelnych", co viac si moze fanda priat? sledoval si vobec, kolko zranenych hracov vlani ukoncilo predcasne sezonu? netahaj za nohy najvyssieho, zranenia patria k sportu.. Rafa uz nemusi nikomu nic dokazovat, sam pozna svoje limity, nemusis ho ospravedlnovat, ak by bol zdravy, tak by vyhral vsetko, ale to by nesmel mal ludske telo.... scifi mozes sledovat v telke, alebo zajdi do kina, vraj je najnovsi diel Star Wars celkom pozeratelny....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist