Nadal si v Acapulku poradil s Andújarem, obhájce titulu Kyrgios vzdal a kritizoval diváky

26. 2. 2020, 07:12
Aktuality 117
ATP ACAPULCO - Po čtyřech týdnech se na kurty vrátil Španěl Rafael Nadal a svůj úvodní zápas na turnaji ATP 500 v Mexiku zvládl. I když proti krajanu Pablu Andújarovi přišel dvakrát o podání, zvítězil bez větších problémů 6-3 6-2. O čtvrtfinále si druhý hráč světa zahraje poprvé s 21letým Srbem Miomirem Kecmanovičem. Titul neobhájí Nick Kyrgios, který kvůli přetrvávajícím bolestem zápěstí nedohrál svůj úvodní zápas proti Humbertovi. Po skreči kritizoval mexické publikum.
Rafael Nadal (© AFP)

Rafael Nadal se včera představil poprvé od Australian Open, na kterém před měsícem vypadl ve čtvrtfinále s Dominicem Thiemem. V Acapulku, kde triumfoval v letech 2005 (ještě na antuce) a 2013, začal výhrou 6-3 6-2 nad krajanem Pablem Andújarem.

Do turnaje Nadal vstoupil prohraným servisem, od stavu 0-2 ale získal pět gamů v řadě a měl tři setboly. Sice je nevyužil, ale vzápětí sadu bez potíží dopodával. Druhé dějství už měl plně pod kontrolou, byť ještě jednou neudržel servis. 

"Nebyl to zrovna ideální výkon, ale myslím, že na konci zápasu už to bylo docela solidní. Byl to první zápas po delší době, takže musím být spokojený," řekl Nadal, jenž zahrál 26 winnerů a 23 nevynucených chyb.

Třiatřicetiletý Španěl má tento týden teoretickou šanci zabojovat o návrat do čela světového žebříčku. Potřebuje k tomu získat titul a zároveň současná jednička Novak Djokovič v Dubaji nesmí postoupit do semifinále.

Loni Nadal v Acapulku vypadl už ve druhém kole po parádní třísetové bitvě Nickem Kyrgiosem, který turnaj nakonec vyhrál. Titul však letos neobhájí, neboť nedohrál hned svůj úvodní zápas. 

Čtyřiadvacetiletý Australan vzdal po prohraném prvním setu (3-6) Francouzi Ugu Humbertovi kvůli zranění levého zápěstí. To ho trápí už delší dobu, minulý týden kvůli němu nehrál v Delray Beach. V Mexiku to i vzhledem k loňskému úspěchu zkusil, ale brzy pochopil, že vzhledem k limitu není konkurenceschopný.

Kyrgios se po skreči dočkal od diváků pískotu a na tiskové konferenci pak na jejich adresu nešetřil kritikou. Fanoušky obvinil mimo jiné z nedostatku respektu.

"Nejsem v pořádku. Chtěl jsem přijet, snažil jsem se hrát," stěžoval si na tiskové konferenci, na níž nešetřil sprostými slovy. "Propagoval jsem turnaj v médiích, pomáhal jsem. Snažil jsem se dát fanouškům trochu tenisu a dostanu jen neúctu?" zlobil se známý bouřlivák.



Vůbec v Acapulku nenastoupil Reilly Opelka. Dvaadvacetiletý Američan, který v neděli v Delray Beach získal svůj druhý titul, se omluvil kvůli zranění nohy. Jeho náhradník Japonec Taro Daniel pak podlehl ve třech setech Soon Woo Kwonovi z Jižní Koree.

V prvním zápase od Australian Open nezaváhal druhý nasazený Alexander Zverev. V Acapulku německý finalista loňského ročníku začal výhrou 7-6 6-1 nad Tchajwancem Jasonem Jungem a zajistil si druhé kolo proti Američanu Tommymu Paulovi.

Vítězně začal také šampion z roku 2014 Grigor Dimitrov. Formu hledající bulharský tenista si poradil 6-3 6-3 s Bosňanem Damirem Džumhurem, kterého porazil i v pátém vzájemném utkání. O první letošní čtvrtfinále si Dimitrov zahraje s Francouzem Adrianem Mannarinem (h2h 1-0).

• ATP 500 ACAPULCO •
Mexiko, tv. povrch, 2.000.845 dolarů
úterní výsledky (25. 02. 2020)
• Dvouhra - 1. kolo •
Nadal (1-Šp.) - Andújar (Šp.) 6-3 6-2
A. Zverev (2-Něm.) - Jung (Tchaj-wan) 7-6(6) 6-1
Auger-Aliassime (4-Kan.) - Bolt (Austr.) 6-3 7-6(5)
Isner (5-USA) - M. Zverev (Něm.) 6-3 7-6(4)
Humbert (Fr.) - Kyrgios (6-Austr.) 6-3 skreč K.
Dimitrov (7-Bul.) - Džumhur (Bosna) 6-3 6-3
Lajovič (8-Srb.) - Johnson (USA) 6-7(5) 6-4 6-3
Martínez (Šp.) - Albot (Mold.) 6-3 6-2
Soon Woo Kwon (Korea) - Daniel (Jap.) 6-2 2-6 6-3
Fritz (USA) - Millman (Austr.) 7-5 3-6 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

117
Přidat komentář
smazaný uživatel
Strasne smutný pohlad, ako Kamil nezvláda.

Ten sa po ohlaseni Federerovej absencie úplne zosypal. Nikdy nevynikal kumstom, ale dnes je z neho uz len troska (citaj bez diakritiky).
Reagovat
smazaný uživatel
Je zajímavé, že vždy úplně mineš diskuzi a hodíš na začátek článku aby to každý viděl.

ALe všichni ví, že jsi retardovaný, takže se nemusíš upozorňovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Btw já tu absenci nezvládám tak moc, že sleduju celé Acapulco vč. Nadala a celou Dubaj vč. Djokoviče.

Ty příjdeš jenom na GS po výhře nad Dellienem, pak tě není půl roku vidět.

Jsi obdivovatel Nadala, který nerozumí jak jeho tenisu, tak tomu sportu obecně, baví tě jenom podmnožinkovat.

Ve skutečnosti je mi tě moc líto, měl by sis skočit někam na jednu z tvých imaginárních pracovních cest do Južnej ameriky.
Reagovat
smazaný uživatel
Zvládaš to so slzami v očiach, kopeš okolo seba ako zdochyňajúci koň. Je mi ťa lúto, po odchode Federera a prekonani jeho rekordov sa pravdepodobne obesíš. Tenis ti prerástol cez hlavu, prípominas ohrdnutú milenku. V podstate smutný príbeh, daj sa dokopy, a neponižuj sa tu.
Reagovat
smazaný uživatel
Diskutujeme tady s Amputací a řešíme blbosti ve volném čase. To, že tomu nerozumíš a nejsi schopný normální diskuze je tvůj problém.

Mám spousty jiných starostí, než tvé stupidní řeči. Naopak mě tenis baví jako celek, tobě přerostly přes hlavu vymyšlené čísla a internetová fóra. Reaguješ na mě, přičemž pro mě jsi zábava na nudné porady a toaletu.

Což je tvůj max.
Reagovat
smazaný uživatel
Tvoja najvacsia starost je dozaista tenisovy Goat, ako naznačuje táto diskusia, kde štíš proti vetru a si na smiech aj nemému. Ale hlbsie sa nad tymto posolstvom ani nezamyslaj, aj tak nikto necaka, ze to pochopis.
Reagovat
smazaný uživatel
Nic, porada končí, tím i můj čas, který můžu věnovat takovým zbytečnostem, jako diskuzi s tebou.

Maj sa.
Reagovat
Frantz
Kamilos88: "Bohužel já se jako normální tenisový fanoušek nezaobírám zraněním Nadala tak, jak to děláte Vy tady."

Tak tohle je od klauna mimořádně vyvedená perla :DDD
Reagovat
RF46
Tak pockat!

Ja mel za to, ze ty a Forehand jsou tady nejvetsi klauni!
Reagovat
makro99
Toho Oliva sem dneska úplně cítil v kloubech... není to ten, co nějakých šest sedm let zpátky ztrapnil na AO (za mě jednoho z posledních, klasických antukářů) Honzu Hájka?
Reagovat
EllNino
Ztrapnil Veselku
Reagovat
makro99
aha. tak Hájek - to musela být tenkrát s tím neznámým Bosňákem - Damir Džumnhur, tehdy kvalda, ranking +-200
Reagovat
mahycek
Zítra bych to viděl pro Khachanova a pak usilovně tlačit
Nadala v Acapulku k vitězství,
Reagovat
turista
Proč?
Reagovat
turista
Ty už tam Novaka nechceš na té jedničce? Vyhrál 15 zápasů od Nového roku tak je to snad OK, že je tam.
Reagovat
Krisboy
Prý měl zajímavou tiskovku, neví někdo podrobnosti?
Reagovat
gigin
Nejsem v pořádku. Chtěl jsem přijet, snažil jsem se hrát," stěžoval si na tiskové konferenci, na níž nešetřil sprostými slovy. "Propagoval jsem turnaj v médiích, pomáhal jsem. Snažil jsem se dát fanouškům trochu tenisu a dostanu jen neúctu?" zlobil se známý bouřlivák.
Reagovat
Petr_Fisk
Zraněné zápěstí je pro tenistu velmi nepříjemná věc a má to tendenci se opakovaně vracet.
Snad se z toho Nick 100% vyhrabe.
Reagovat
Krisboy
To ano, ale hlavně Nick to zápěstí při svém stylu hry namáhá ještě více, než je obvyklé myslím...
Reagovat
Petr_Fisk
Při jeho přístupu je otázka, jak moc se bude věnovat rehabilitaci a všemu, co je s léčbou spojené.
Reagovat
Krisboy
Jeho zápěstí dostávají zabrat i u Playstationu, takže to s léčbou určitě nebude mít jednoduché. Ale přeju mu upřímně, aby se vrátil v plné síle!
Reagovat
Petr_Fisk
Chyběl by na okruhu, klaun jeden...:)
Reagovat
Krisboy
Ano, na rozdíl od uřvaný meldomegery :)
Reagovat
annah
:-)) Ten řev byl fakt hrozný. Asi ještě horší než u Simonky...
Reagovat
smazaný uživatel
Dvaja najlepsi tenisti historie opat v akcii. Tenisovy svet je opat v poriadku.
Reagovat
smazaný uživatel
A bůh jim žehná z nebe a sleduje je, jak se perou o mickey mouse tituly.
Reagovat
smazaný uživatel
Má od AO průměr jeden ztracený servis na set. A je jedno, zda hraje s hráčem TOP5, nebo mimo TOP50.

Největší hrozba Kyrgios to skrečoval, prý dostal pozvánku na párty s holkama na pobřeží Australie, tak na tenis teď sere, od antuky si nechce špinit boty, takže možná zkusí sunshine double a pak až Wimbledon.

Rafa má v pavouku ještě Stenlyho, tak uvidíme zda si dojde pro titul z pozice TOP favorita, nebo to někde po cestě posere.
Reagovat
turista
Saša Zverev už ho porazit umí.
Reagovat
Patik
Teraz neviem či to myslíš v dobrom alebo ako zlé...lebo jeden stratený servis za set vkľude postačuje nato aby o ten set prišiel..každopádne tieto čísla sú zbytočné ak natrafí vo finále na Djokoviča tam stráca servis 4-5 krát za zápas.
Reagovat
Cico93
V posledných 2 zápasoch stratil s Novakom servis 2krát dokopy.
Reagovat
Cico93
sorry 3
Reagovat
smazaný uživatel
Spíše mě překvapuje, že servis ztrácí v každém setu. Ale je dost kvalitní na to, aby to otočil proti komukoliv mimo TOP5, tam už to na hardu nestačí ani na Thiema.
Reagovat
Patik
táto sezóna bude pre neho kľúčová..hlavne na harde..posledné mesiace je to s ním dosť biedne..na US Open stretol jedného poriadneho súpera vo finále aj to ledva vydrel..Turnaj Majstrov tam bol tak na úrovni Berretiniho..ATP Cup tam poprehrával ťažké zápasy..AO mal problém uhrať jeden set s Thiemom..trápi sa..lepšie to už nebude..
Reagovat
Cico93
tak na úrovni Berretiniho...
Reagovat
Cico93
Prečo namiesto svojich pocitov nepoužiješ niekedy zdravý rozum?
Reagovat
Patik
tak ma prosím vyveď z omylu a reaguj svojím názorom :)
Reagovat
turista
Tak Rafa Nadal ještě boj o momentální světovou jedničku nevzdává. Aktuálně je to boj na dálku. Kdo z nich dvou zaváhá tak jí příští týden nebude. Ale Novakových 279 týdnů je dost daleko. Nicméně Rafa je jistě tenisově plně srovnatelný s Djokovičem, Lendlem a Connorsem, kteří jsou před ním. Takže to ještě může mít náboj i pro Rafafans. Dokud mu tělesná schránka bude držet i jen na dobré slovo tak je Rafa schopný produkovat špičkový tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
Propastný rozdíl mezi týdny na n.1 od Djokoviče,Federera a Nadala je v tom, co Nadalovi fans popírají celou kariéru. Nadal je výborně a stabilně hrající antukář a příležitostný a náhodný vítěz hardových turnajů. Přesně proto má nejméně týdnu na n.1 a měl problém n.1 udržet i tehdy, když fackoval Federera. Protože ten fackovací Federer hrál konstatní tenis celou sezónu a Nadal od března do května.

Paradoxně má Rafa na konci kariéry na hardu a trávě lepší výsledky, než měl v nejlepších letech.

Bohužel pro něj už to není jenom Federer a Djokovič na které nemá nárok, ale přidal se k nim i Thiem, příjde Tsitsipas a šance, že Rafa vyhraje mimoantukový GS je čím dál menší.

Absolutně zásadní je tato sezóna, pokud nevyhraje French Open, tak Federera už dle mého názoru v počtu GS nedožene. Bylo by to takové symbolické, antukář, který se snažil dohnat GOATA skončí těsně pod vrcholem.
Reagovat
Cico93
Náhodne?
Náhody neexistujú, teda pardon RG 09.
Reagovat
smazaný uživatel
To je náhoda, v pořádku a už jsem to jako FFF asi 10x uznal, chceš to i písemně, nebo to budeš pořád opakovat? Stačí uznat, že náhody jsou i u Nadala a bude klid. Viz. poslední dvě USO.
Reagovat
Amputace
A jako třeba poslední Wimbledon či AO ze strany Federera náhody nebyly? Vždyť měl v semifinále Chunga, proboha. Toho měl Nadal při tom ultimátně slabém a šťastném losu Nadal loni na US open ve třetím kole...
Reagovat
smazaný uživatel
Aby uznal trošku realitu, tak do toho musíš zatáhnout Federera.

Stačí prostě říct - je to tak, a jsme za to jako Rafa fans rádi, jinak to bohužel už nepůjde.

Tohle stačí a nemusíš z Nadala dělat hardového goata když jím nebyl, není ani nebude.
Reagovat
Cico93
Však každý vieme, že to boli jednoduchšie získané GS. To sa dá tvrdiť o každom GS, kde big 4 majú vo finále nie svojich najväčších rivalov, ale Andersony, Cillice a tak.
Reagovat
Amputace
Ty jsi vážně lolek. Já z něj dělám hardového goata? Kde? Já pouze vyvracím tvé blábolení o nějakém štěstí na hardu. Ve svém původním komentáři píšeš o Nadalovi mimo antuku jako o nějakém nazdárkovi, který občas něco náhodou vyhrál, tak si už uvědom, co plácáš. Nadal má z hardu 5 GS, z Wimbledonu 2. Do toho hafo různých finále, semifinále. Že vyhrál jeden nebo dva GS s jednoduchým losem - no a co? To snad něco říká o jeho kvalitě/nekvalitě na hardu? Každý tenista má někdy šťastný los. Například oba hlavní Nadalovi rivalové měli štěstí, že mají vůbec kariérní GS, kdyby ho neměli, otázka o goatovi by byla zase trošku někde jinde, že ano...
Reagovat
Cico93
Posledné dve US Open u Nadala náhoda?
Ti ozaj šibe?
Čo bolo AO 2018? Federer môže byť rád, že Novak mal krízu, lebo inak by nemal za 10 rokov 4 GS, ale maximálne 2.
Reagovat
Amputace
Šibe mu totálně no. "Nadal je výborně a stabilně hrající antukář a příležitostný a náhodný vítěz hardových turnajů.". Tohle už je master class trollingu.
Reagovat
smazaný uživatel
Proč mluvíš opět o Federerovi? To je co komplex?

Řeknu na USO měl Nadal lucky draw a místní fans - ALE ALE ALE Federer měl luck zase na Wimbledonu 18. :D

Hoši hoši. Používáte Fedexe jako protiútok, to mě tady baví nejvíce. Neumíte se postavit problému čelem, stejně jako Nadal na hardu.
Reagovat
Amputace
Ale to je přece úplně přirozená reakce, že vytahujeme Federera. Ty jako zdejší Federer ultras pálíš do Nadala argumenty, které však stejně dobře platí i na Federera - lehké losy, neschopnost v posledních letech porazit Djokoviče atd. Nikdo přece nepopírá, že poslední dva US openy vyhrál Nadal i díky příznivému losu. Jenže ty hned na základě toho děláš z Nadala mimo antuku v podstatě průměráka, který po haluzi sem tam něco vyhrál na hardu či trávě. Tak k té otázce přistupuj komplexně, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Komplexně?

Já přistupuji k tématu na přímo. Bavím se o Nadalovi, píšu Nadal, vyslovuji Nadal.

Ty reaguješ na vlákno o Nadalovi, bavíš se o Federerovi, píšeš Federer, vyslovuješ Federer.

A ve finále to nazveš "Komplexně". To nemůžeš myslet vážně.
Reagovat
Amputace
To myslím naprosto vážně. Protože jak mám řešit Nadala, jeho formu, úspěchy, rivalitu, konkurenci, a současně neřešit Federera? To je jedna věc. Druhá věc: jak mám přijmout argumenty od pomateného fanouška Federera, který se snaží tvářit objektivně, ale vůbec mu to nejde, protože je to fanatik, kterými si de facto kálí do vlastního hnízda? Že zrovna fanoušek Federera píše něco o štěstí... promiň mi to, ale to je vážně blbý a skoro až trapný. To je jako kdyby fanoušek Barcelony vyčítal fanouškovi Realu, že hráči Realu jsou simulanti...

Chceš řešit pouze Nadala? Ok. Poslední 2 US Openy měl Nadal příznivý los. Že ovšem vyhrával mimo antuku se štěstím a po náhodách, s tím nesouhlasím, neboť je to pouze tvůj svět v hlavě, nikoli realita.
Reagovat
smazaný uživatel
Ta věta byla přehnaná a hodil jsem ji do pranice.

To, že se Nadal pro zisk hardového titulu musí vyhnout celé BIG3 je pravda, kterou si klidně vytetuju na ruku.

Federerovi stačí aby se vyhnul Djokovičovi a porazil od roku 2013 celkem 7x z toho 6x na hardu, Rafa porazil Noleho od roku 2013 celkem 4x z toho 4x na antuce, na hardu dostal 11x v řadě naloženo.

Takže Federer na Noleho má tenis, ale ne hlavu a prohrává těsné zápasy, Nadal si neškrtne ani proti jednomu. Tak to je.
Reagovat
Amputace
Ano, tak to je. Proto prohrál finále AO s Federerem o pár míčů v pátém setu... Nějaké své masters si opravdu řeš s někým jiným. Nejde o to, že se mi to nehodí do argumentace, ale o to, že jsem to opravdu nikdy neprožíval a neřešil. Je to pro mě na podobné úrovni, jako v anglické Premier league vítězství v lize versus vítězství v ligovém poháru. Takže ano. V rámci hardových masters nemá v posledních letech Nadal na Federera ani Djokoviče zbraň. Federer Djokoviče porazí pouze tam, kde o nic nejde, tedy na masters či na ještě menších šmudlách, naopak na GS se vždy sesype. Co je pak ještě důležité dodat, že Nadal si pořád bezpečně stráží antuku. Takže každý má vlastně to svoje - tedy, pardon... kromě Federera, který dostává od Djokoviče na hardu a trávě a od Nadala na antuce.
Reagovat
smazaný uživatel
No, vše jsme už probrali, tady se vyjádřím jenom k AO17.

Nadal nebyl vůbec blízko titulu tak, jak to podáváte Vy tady, nebo jeho fans.

Nadal v tom finále tahal za kratší konec od prvního do posledního gamu a jakmile získal break v pátém, tak od té doby hrál každý svůj servis přes BB a shodu do té doby, než ho Federer zlomil už úplně a vyhrál snad 5-6 gamů v řadě.

Takže Rafa byl od titulu v pátém setu stejně daleko, jak před začátkem zápasu.

Více nemám potřebu rozvádět, kdo to viděl, tak mi dá za pravdu.

Měj se.
Reagovat
Amputace
S tím AO souhlasím, že byl Federer lepší, přesto šlo ale o vyrovnaný zápas, který ve výsledku rozhodovaly maličkosti. Federer určitě vyhrál zaslouženě, ale nijak Nadala nepřejel, jak to ty podáváš.
Reagovat
smazaný uživatel
Byl to nádherný zápas se spravedlivým koncem. Já reagoval pouze na to, že si psal "prohrál o pár míčů"

Rafovi chyběly v pátém setu tři gamy a to měl problém uhrát každý svůj servis, který pravidelně startoval stavem 0:40.

Něco se tam po dvou gamech zlomilo a od té doby bylo jasné, že to Nadal prohraje. Pamatuji si WIN PREDICTION na kurtu, kdy po prvním brejku to bylo snad 90:10 pro Rafu a co ztratil servis a Federer začal lítat jako včela se to v pěti minutách otočilo na 10:90
Reagovat
Amputace
No prohrál o pár míčů. Bylo jich 11. Což je v pětisetovém zápase skutečně "pár míčů". Realita.
Reagovat
smazaný uživatel
Ach jo.
Reagovat
mahycek
Tak, tak, pokud nevyhrá Nadal Roland Garros a to nevyhrá, tak
už Federera v GS nedožene.
Reagovat
Amputace
Vidím, že jen co se Rafa vrátil na kurty, ihned znovu úřaduješ.

Nejméně týdnů na pozici no. 1 má primárně proto, že napříč kariérou toho odehrál o třetinu méně než Federer s Djokovičem. O jeho absencích si můžeš myslet co chceš, klidně že v mezičasech fetuje, aby byl pak silnější, to je teď nepodstatné. Podstatné je, že méně týdnů má především kvůli svým absencím a nikoli vinou toho, že by byl dobrý jen na antuce a na zbylých površích pouze ztrácel body. Jinými slovy, že by hrál dobře jen od března do května.

Náhodný vítěz hardových turnajů... Takovou slovní kombinaci fanoušek tenisty, který je pouze náhodou držitelem kariérního GS, snad ani nemůže myslet vážně. Nadal je daleko lepším a úspěšnějším hráčem na hardu či trávě, než jsou Djokovič s Federerem na antuce. Kdy už vám tohle dojde? Nadal vyhrál 2x US Open proti údajně nejlepšímu hardaři všech dob. Vyhrál Wimbledon proti údajně nejlepšímu travaři všech dob. Na druhé straně Federer nejlepšího antukáře na RG nikdy neporazil a ani neporazí a k tomu, že tam nakonec uspěl, potřeboval životní výkon Soderlinga. Djokovič zase potřeboval Nadalovu nejslabší sezónu v kariéře, aby nad ním vyhrál, a aby to celé vyhrál, potřeboval Nadalo odstoupení a ve finále "antukáře" Murrayho. Takže o jakém náhodném vítězi to mluvíš? Nazývat 4 US tituly + jedno finále a několik semifinále, AO titul + 4 finále, dva Wimbledony + 3 finále za náhodu - to zkrátka plně vystihuje tvůj svět uvažování. Přitom je to přesně naopak, a sice že nikoli Nadal mimo antuku, ale Djokovič s Federerem na antuce náhodou občas něco vyhráli a to většinou pouze proto, že se vyhnuli Nadalovi. Nadal si vždy všechno dokázal vyhrát proti těm nejlepším.
Reagovat
Patik
Nadal je daleko lepším a úspěšnějším hráčem na hardu či trávě, než jsou Djokovič s Federerem na antuce...

Porovnaj si tituly a úspechy na každom jednom povrchu v každych podmienkach a potom prídi..a nie tieto vaše zvraty..jasné že Roger s Novakom nebudú nikdy lepší na antuke..tak ako nebude Rafa nikdy lepší nikde mimo antuky.
Reagovat
Amputace
Ano, ale kdybys trošku řešil i kontext toho, co napsal Kamilos, tak přece musíš uznat, že je kravina napsat, že Rafa dosáhl svých úspěchů mimo antuku prakticky náhodou. Protože náhoda, při které dosáhli svých úspěchů Djokovič či Federer na antuce, by byla v tom případě tak trojnásobná ve srovnání s Nadalem mimo antuku. Nadal je daleko lepším tenistou mimo antuku, než jsou Djokovič či Federer na antuce. Nechápu, co na tom chceš rozporovat.
Reagovat
Patik
Len rozporujem tento váš prevrátený obrat povrchov ktorým si stále pomáhate Rafa má viac na harde než Roger na antuke..Rafa má viac na tráve ako Roger na antuke..rozumiem chcete aby váš hráč aspoň v niečom vynikol tak si to natočíte do uhla ktorý vám vyhovuje...takto sa ale veci neporovnávajú..porovnaj grandslam po grandslame a zistíš že Rafa je na troch zo štyroch grandslamov všade druhý alebo dokonca tretí keď chceš do toho ťahať aj Djokoviča..lebo práve takto sa to bude robiť ked bude mať Rafa 20 GS ako Roger..
Reagovat
Amputace
A mě zase už nebaví to vaše "mimo antuku" a neustálé řešení toho, že Nadal po třicítce už na hardu Federera a Djokoviče neporáží. Když už má tohle tendenci někdo pořád dokola vytahovat, proč se v tom případě nevytahuje současně i to, že ti dva zase Nadala neporáží na antuce, že Federer nad ním na antuce naposledy vyhrál před více než deseti lety, že ho Federer nikdy neporazil na RG, že tam s ním Djokovič 4x nebo 5x prohrál? Já to tedy vytahovat budu, protože odmítám přistoupit na vaši písničku "mimo antuku".

"rozumiem chcete aby váš hráč aspoň v niečom vynikol"
- Neměj péči, tohle vážně nemáme zapotřebí. Náš hráč totiž na svém povrchu vyniká takovým způsobem, že se tomu ti dva na svých površích nikdy ani nepřiblíží.

Tendenční vynechávání antuky ze vzájemného srovnávání těch tří je právě kámen úrazu. Porovnávat Grandslam po Grandslamu je totiž jen jeden z možných pohledů. V zásadě říká to, kdo z těch tří je nejvíce komplexní a přizpůsobivý povrchům, to je ovšem jen jeden z aspektů, jimiž může tenista vynikat. Jiný pohled může být zase ten, že způsob, jakým dominoval Nadal antuce, je ze sportovního hlediska natolik unikátní, že už ho sám o sobě včleňuje do diskuze o nejlepšího hráče všech dob. Nadal ale navíc, i když ty dva tak drastickým způsobem překonal na antuce, s nimi současně dokázal bojovat na jejich površích, na nichž dosáhl rovněž skvělých výsledků, což jeho unikum ještě zhutňuje. Tím neříkám, jak to je a kdo je nejlepší, říkám to, že těch způsobů, jak se dá k té otázce goata přistupovat, existuje víc a ne pouze ten, který uvádíš ty. Ještě donedávna byla ta otázka jasně postavená: kdo má nejvíce GS, je goat. Ale v momentě, kdy se Nadal dotáhl na dostřel, jste začali svoji rétoriku dost výrazně měnit...
Reagovat
Amputace
Já osobně si myslím, že Djokovič udělá ještě 3 GS a nebude řeč vůbec o ničem. Je z těch tří jednoznačně nejkomplexnější, současně umí oba porážet, má s nimi pozitivní bilance, týdny na pozici n. 1 zřejmě taky vyrovná. Ještě by stačilo, kdyby porazil standardně hrajícího Nadala na RG (tu výhru z 2015 zastiňuje to, že Nadal byl tak na 20% své výkonnosti), a má to celé komplet.
Reagovat
smazaný uživatel
První věc kde s tebou souhlasím.
Reagovat
Amputace
Tak pokud s tímto souhlasíš, jak můžeš současně napsat, že otázka goata je už 10 let vyřešena? Vždyť si to naprosto odporuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Naopak.

GOAT je pro mě v jakémkoliv sportu ikona, legenda, která ten sport přímo představuje.

A to určitě v tenise není a nebude Djokovič i kdyby měl 40 GS.
Reagovat
Kozoroh
Jinými slovy, kdo je nejpopulárnější, ten je dle Kamilose GOAT.

V historii tenisu však byly, jsou a budou prvořadé výsledky. A popularita vedlejší produkt úspěšné kariéry.
Reagovat
smazaný uživatel
Celkovo je to paradoxné, ze Djokovic ktory ma mimo AO 9GS je povazovaný za najkomplexnejsieho tenistu vobec a Nadal so 7GS mimo RG za nekomplexného. Ten rozdiel je pritom minimálny.

Djokovic ich poráža oba na harde, tráve.
Nadal ich poráža oboch na antuke.

Uvidime co prinesie buducnost.
Reagovat
Marduch
Konfrontace Djojera s Nadalem na antuce v posledních letech nemůžeš považovat za bernou minci, o tom asi nemusíme polemizovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Rovnako konfrontaci Djokovica a Nadala 15-16.
Reagovat
smazaný uživatel
S tím nesouhlasím.

Otázka GOATA je vyřešená už 10 let a pro drtivou většinu fanoušku jím bude vždy Federer.

Nadal je unikátní hráč, ale pořád bude mít na stole X nedostatků, které ho provázejí celou kariéru.

- 0 titulů z TM
- Nulové úspěchy v halovém prostředí
- Nikdy neobhájil mimoantukový GS
- 1x v životě obhájil mimoantukový turnaj
- 75% titulů je z jednoho povrchu
- 12 z 19ti GS je z jednoho povrchu
- Nejméně týdnů na n.1 z celé BIG3
- Neuvěřitelně rychlé návraty po zraněních
- Záporná bilance s Djokovičem na hardu/trávě
- Záporná bilance s Federerem na hardu/trávě
- Dominance pouze na antuce

Atd.

Nadalovi bude těch případných 20GS prostě i tak v GOAT statusu k ničemu protože má X dalších vroubků, které nemá ani Djokovič, ani Federer.

Federerovi můžeš vytknout max. absenci zlaté medaile z dvouhry, Nolemu obecně účast na OH.

Jinak z nich vychází Nadal prostě všude nejhůře.
Reagovat
Frantz
Otázka GOATA je vyřešená už 10 let a pro drtivou většinu fanoušku jím bude vždy Federer.

A je to tady :DD
Reagovat
smazaný uživatel
Otazku Goata ma v hlave tak velmi vyriešenu, ze je nútený to so sebou stále dookola riesit a presviedčat svoje podvedomie, ktoré tuší opak :)
Reagovat
Amputace
Hele, tohle se dá tak krásně vypsat i u Federera, jen to otočíš... :) Otázka Goata je vyřešena možná tak z mediálního hlediska, ale z reálného střetávání jejich vzájemných výsledků ani zdaleka vyřešena není, zvlášť když jsou stále oba aktivní. A napsat, že je vyřešena 10 let, když před deseti lety bylo Nadalovi 24 a měl všechno teprve před sebou... :) To mluví krásně samo za sebe o objektivitě tohoto goat tématu. Jako by byl Federer goat už apriori a na ostatních vlastně vůbec nezáleželo.

- Záporná H2H s oběma hlavními rivaly,
- záporná H2H s oběma rivaly na GS,
- obhájil jediný antukový turnaj,
- nikdy neobhájil antukové GS,
- pouze jediný z 20ti GS je z antuky,
- nikdy neporazil svého úhlavního rivala na jeho dominantním GS, od něj se naopak na svém dominantním GS porazit nechal,
- 90% všech titulů má z hardu nebo trávy, z antuky sotva 10%,
- nikdy nevyhrál olympiádu v singlu,
- dominance pouze do skončení puberty Nadala s Djokovičem, pak už paběrkování
- většinu svých GS nezískal po zdolání hlavních dvou rivalů, s nimiž bojuje v goat diskuzi,
- svých prvních 6 GS získal proti hráčům, kteří nepřekročili hranici dvou vyhraných GS.

Atd.
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkné.

90% z těch nedostatků je antuka, která je 1 ze 3 povrchů a hraje se tři měsíce v roce.

70% sezóny se hraje na hardu a trávě, kde je to přesně naopak.

Bingo, už dnes nemám čas, tak zase jindy. Každopádně díky za zpestření relativně nudné porady.
Reagovat
Amputace
Ne, antuka tvoří pouze polovinu těch nedostatků. Druhá polovina je o tom, že nejvydatněji těžil z absence svých největších rivalů. Takže to, u čeho poukazuješ v případě Nadala (jeho poslední dva US Openy), Federer rozjížděl ještě v úplně jiném měřítku...
Reagovat
smazaný uživatel
Zaporna bilancia antuka/hard na GS s Nadalom.
Zaporna GS bilancia s Djokovicom vsade.
20 prehier na GS s Nadalom/Djokovicom.
Posledna koncoročná jednotka v sezóne 2009.
Najmenej Masters 1000.
Najviac atp250 titulov.
Ziadny GS, kde by dominoval s BIG3.
Ziadny turnaj, kde by dominoval s Big3.
Ziadny turnaj, kde by narušil dominanciu svojich rivalov.
Karierny GS dielom zhody okolnosti.
75% titulov z doby pred BIG3.
75% No.1 weeks z doby pred BIG3.
Ziadna OH zlato zo singlu.
Nikdy nevyhral finále majoru uz s GS sampionom Djokovicom (lol).
Najviac sezón bez GS titulu.
Najmenej sezón s GS titulom.
Najdlhsia seria bez svetovej jednotky alebo koncorocnej svetovej jednotky.

Oproti tomuto sú Nadalove mínusy malina :)
Reagovat
smazaný uživatel
Uz len dodám, ze svoj prvy GS ziskal ako posledný a kariérny GS napriklad o 5r neskor ako Nadal.

V % vyhraných GS je suverénne najhorší. Rafa to má 19/61 fusim, oproti Fed 20/80 cca.

Adios, Kamila zas utrela podlahu.
Reagovat
Frantz
Plus ještě počet týdnu No.1 ;-) Tohle už ale taky přestává platit, když se Djokovič dotahuje, takže nakonec bude dle FFF goat ten, kdo má nejvíc fanoušků :-D
Reagovat
FulnekUltras
přesné ;-)))
Reagovat
Patik
Ja som nikdy nemal postavený pojem Goat natom kto má najviac grandslamov..goat je trošku širší pojem premňa a budem mať svojho goata aj keď bude posledný vo všetkých štatistikách čo sa aj tak nikdy nestane..spojenie mimo antuku som prestal používať nebolo by to fér pre hráča ktorý má 12 grandslamov z antukového grandslamu..ale čo ti poviem keď niekto odohrá s niekým za sezónu príklad tresnem 10 zápasov..9 z nich na harde tráve a hale prehrá a 1 na antuke vyhrá a takto sa to opakuje niekoľko sezón po sebe..ono sa toto spojenie vytvorí nejako samo medzi fanúšikmi..mne osobne to že Rafa vyhráva každý rok French Open a antukové masters vyhovuje..je lahšie ho neskôr zaradiť do skupiny..ideálne by bolo keby dokonca trhol Rogera v grandslamoch tým že získa ešte ďalšie tri French Open turnaje..ono táto rétorika sa zmení úplne keď Rafa vyrovná rekord lebo si budú rovní a pôjde sa do detailov riešiť rôzne iné individuálne rekordy..kde aj tak bude Rafa opäť len zaostávať..ale potom sem budete zase dávať neadekvátne výhovorky že Rafa bol zranený a Roger hrá dlhšie a podobne..
Reagovat
turista
21 Nadalových titulů na hardu náhoda teda není. Jsem z Djokolandu a nemám potíže to uznat. Stejně jako není náhoda, že Djoki vyhrál všechny velké antukové turnaje a to ještě není konec. Federer je zase pro změnu stovkařem, což je taky vyjímečná záležitost.
Reagovat
smazaný uživatel
Iste je, ale taktiez pozerat na hodnotu titulov, nie titul ako titul. Je treba oddelit kvalitu od kvantity.
Reagovat
smazaný uživatel
Není to náhoda, akorát je zbylých 63 z antuky čili procentuálně to vychází asi 75/25. S tím, že třetinu hardových titulů získal po třicítce na turnajích, kde nepotkal Djokoviče, nebo Federera.

Poslední hardový Nadal byl v roce 2013, od té doby musí objíždět Montrealy a ničit tam Shapovalova protože je posraný se postavit svým největším rivalům. Aby porazil Federera tak potřebuje antuku a hurikán k tomu.

Smiř se s tím.
Reagovat
smazaný uživatel
Do roku 2014 měl Nadal 15 hardových titulů z toho 3 hardové GS.

V roce 2020 má Nadal 21 hardových titulů a 5 hardových GS.

Tak si jako vášnivý analytik zkus přijít na to, čím to je. Kolikrát z těch šesti titulů přešel přes Djokoviče, nebo Federera.

Stačí +-, nemusíš být přesný.
Reagovat
Amputace
Vymaž Nadalovi antuku a pořád mu zůstane 7 GS, což ho řadí do TOP 10 všech dob. Pro tebe je ovšem takový výsledek dílem náhody. O čem se pak máme bavit, když to ještě nazýváš faktem?

Strašně si v rámci celé té diskuze protiřečíš, používáš stejné argumenty současně proti Nadalovi i pro obhajobu Federera (to často dělají voliči Okamury v diskuzích o uprchlících). Například Federerovy výsledky na antuce považuješ za dobré a vlastně nebýt Nadala, byl by Federer nejlepší i na antuce. U Nadala ovšem vycházíš pouze z čísel a vynecháváš kontext. Třeba na AO 19 hrál přece Nadal skvěle (byť jde o hardový turnaj), padl po hrozném výkonu až ve finále s Djokovičem, který tomu turnaji kraluje. To je přece podobné jako u Federera a RG, ne?
Reagovat
Amputace
Kdy už ti dojde, že to tvé oblíbené "od roku 2014" zahrnuje také dva roky, kdy byl Nadal totálně mimo, kdy vypadával v prvních kolech, prohrával zápasy, ve kterých vedl 2:0 na sety, polovinu té doby byl zraněný atd. Takže pokud analyzujeme období posledních pěti let, je hodně těžké hovořit o nějaké konstantní Nadalově výkonnosti či formě, protože tyto dvě sezóny tvoří téměř polovinu té doby, kterou stále řešíš. Nehledě na to, že právě během těchto dvou sezón, kdy se velmi vážně hovořilo o konci Nadalovy kariéry, se na něm Djokovič brutálně povozil a právě během těchto dvou let nahnal ta obrovská čísla mimo antuku, která v současnosti budí dojem, že Nadal může vyhrát pouze v případě, že nenarazí na Djokoviče.
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel já se jako normální tenisový fanoušek nezaobírám zraněním Nadala tak, jak to děláte Vy tady.

Mě nezajímá, kdy byl Nadal zraněný, nebo psychicky unavený, nebo bral steroidy. Je mi to jedno.

Všichni tři měli startovací čáru stejnou, někdo dříve, někdo později. To, jakým způsobem přistupují ke svému tělu a jakým stylem hrají tenis je jejich problém.

Federer měl první operace když mu bylo 37. Nadal má operaci každý rok.

Jeho problém, který nemůžeš ty ani on používat jako argument. Kdyby byly v řiti ryby, tak není třeba rybník.
Reagovat
Amputace
Dobře. Pak ovšem ani ty nebreč, že vyhrál Nadal US Open po jednoduchém losu, aniž by musel porazit Djokoviče či Federera. Ti dva tam také startovali, mohli vyhrát stejně dobře tak, měli stejnou startovací čáru.
Reagovat
smazaný uživatel
To je pravda, já nebrečím, konstatuju. V reálu je mi to úplně jedno.
Reagovat
smazaný uživatel
Mě se strašně líbí to místní slovní spojení.

Nadal toho vyhrál na hardu více, než Federer s Djokovičem na antuce.

Co to je za stupidní frázi ala léčení komplexů? Vy umíte fakt srovnat nesrovnatelné.

Federerovo RG byl největší luck v jeho kariéře, to ano, ale Federer šel tomu štěstí trošku naproti, byl ve finále RG snad 5x a byla otázka času, kdy se to podaří.

Kdyby Federer vypadával na RG v prvním kole a pak využil kolapsu Nadala se Soderlingem, tak neřeknu ani půl slova, ale Federer byl v tom čase po Nadalovi druhý nejlepší antukář na světě a titul z French Open má naprosto poprávu.

Nadal hrál na US Open dobrý tenis do roku 2013, kdy naposledy porazil na hardu Djokoviče. Od té doby tam hrál tužku až do roku 2017, kdy jeho největším soupeřem byl zraněný Del Potro, totéž se stalo v roce 2019, kde opět vytěžil ze super lehkého losu.

Když má Nadal na hardových GS trošku lepší soupeře, tak buď prohraje, nebo skrečuje. Viz. USO 18, nebo AO 19 a 20.

To je realita. Pro titul na hardovém GS potřebuje megaluck. Tečka.
Reagovat
Amputace
Ne, to není realita, to jsou zase tvoje konstrukce, protože to vůbec nesleduješ a napíšeš jakési nic neříkající číslo, které považuješ za fakt. Nadal 2015 a 2016 byl mimo všeobecně - i na antuce. Vypadal na odpis a celkově vzato nemůžeš z těchto dvou let nic moc vyvozovat (nějakou jeho hardovou formu či co). Maximálně se ti to může hodit do nějaké statistiky, ale nevypovídá to z hlediska jeho hry, formy, kvality na nějakém povrchu atd. vůbec o ničem. 2014 na US absentoval. 2017 ho vyhrál. 2018 hrál napříč turnajem dost dobře, ale skrečoval v semifinále, 2019 znovu vyhrál - ty tužko. Jsi vážně tak mimo, nebo to jenom děláš? Za 6 let od 2013 2x vyhrál, 1 nenastoupil, 1 skrečoval v semifinále a 2x byl prostě mimo (asi jako brát za bernou minci u Djokoviče rok 2017...).

Že tam nenarazil na Djokoviče je jeho chyba? A znamená to, že by automaticky prohrál? US není AO, Nadal tam Djokoviče dvakrát porazil a celkově vzato mu ten turnaj sedí daleko víc.

Přesně tuhle úvahu miluju - na jedné straně Federer byl druhý nejlepší antukář, vlastně měl na antuce konstantně dobré výsledky a nebýt Nadala... však víme. Ale na druhé straně každý turnaj, na kterém Nadal neporazil Djokoviče, se dehonestuje... Nadal ty konstantní výsledky ale taky má. Však se podívej na jeho bilanci na US Open za celou kariéru. Pomineš-li právě roky 2015 a 2016 má tam tuším od roku 2008 vždy minimálně semifinále + samozřejmě absence... Prostě skvělé výsledky, tak jaká náhoda? Že měl US 17 a 19 příznivý los? No a co? Federer měl u poloviny svých GS příznivý los. Myslím 12 jich vyhrál, aniž by porazil Djokoviče či Nadala, v opačném případě dostával obvykle naloženo. A ty budeš Nadalovi zazlívat, že vyhrál GS, kde neporazil Djokoviče? To je vtip? Federer ve Wimbledonu 17 a AO 18 neporazil vůbec nikoho, ale nikdo to neřeší, řeší se pouze Nadalovy poslední dvě US Open. Fakt zvláštní.
Reagovat
Amputace
Jo a mimochodem: kde se zase přišlo na to, že Del Potro byl na US 2017 zraněný? To čtu teďka prvně. Nějaký nový pseudo fact stran FFF nebo Del Potro něco nového zpětně vynesl na světlo?
Reagovat
smazaný uživatel
USO by se neřešily kdyby pomatení fanoušci Nadala nepsali bludy. Byl to normálně lucky turnaj, kterého Rafa využil.

Podstata je však pořád taková, že Nadal potřebuje na hardové tituly více štěstí, než jeho soupeři z BIG3, to je realita.

Jak jsem psal výše, od roku 2014 má snad 6 hardových titulů, kompletně všechny vyhrál přes hráče mimo TOP5.

Kromě USO, kde má Nadal štěstí se všude rivalům cíleně vyhýbá. Do Dubaje nejezdí, protože tam je Nole nebo Roger, tak radši prubne průměrně obsazené Acapulco, IW a Miami hrát nebude, nebo nafinguje zranění a pak jej uvidíme zase v zázračné formě v Montrealu, kde svede nervydrásající bitvu s Hurkaczem a získá 22. hardový titul. Pak následuje Cincinnati, kde startuje Djokovič, zde se samozřejmě Rafa omluví.

Vyhýbá se jim, aby vyhrál. Je to gloryhunter a je mu jedno, jak ty tituly získá.

Tak vytáhni hlavu ze zadku a otevři oči. Jediné, kde se Nadal se vztyčenou hlavou postaví svým soupeřům z BIG3, jsou turnaje na antuce. Všude jinde se modlí aby vypadli, nebo se jim vyhnul.

Realita.
Reagovat
Cico93
Čo je na tom, že vynechá turnaje ktoré mu nesedia? Federer robí niečo iné? S pribúdajúcim vekom je to normálne...
Však ich zápasy sú tak zriedkavé, že možno sa už ani nestretnú. Minulý rok sme zažili klasy na RG a W, tak nejak na rozlúčku.
Reagovat
smazaný uživatel
Zajímavé, že mu poslední roky nesedí Dubaj, Indian Wells, Cincinnati, Šanghaj, Basilej, Tokyo, Paříž, Turnaj mistrů.

Ale jo, chápu to.
Reagovat
Cico93
No ale ty teraz preháňaš.
Reagovat
smazaný uživatel
Vůbec ne.

Poslední hardový Masters mimo Montreal/Toronto, který Rafa vyhrál bylo Cincinnati v roce 2013, ten rok bral i Indian Wells.

Od té doby to je jeden Peking a Dauhá. Čili 2 hardové Masters za 6,5 sezóny z kolika možných? Z 32,5?
Reagovat
Cico93
Vidíš zase mimo, mimo...
Realita.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak mi napiš jak to bylo přesně.

Počkám.
Reagovat
Amputace
No a co je na tom podivného, proboha už? Tak po třicítce nebo kolem třicítky začal být na svém méně oblíbeném povrchu slabší a tím pádem také méně úspěšný. O jeho dvou rivalech se dá říct něco podobného. To není vůbec zajímavé, je to naopak úplně normální. Jen ty to obsedantně řešíš, jako by snad bylo něco zvláštního na tom, že bezmála 34letý Nadal vyhrává a své rivaly poráží převážně na svém nejoblíbenějším povrchu.

Takže teď už to není jen "mimo antuku", ale také "mimo Montreal"? Nedáme ještě "mimo US Open"? Pak koneckonců můžeme dát "mimo AO" a Nadal rázem nemá ani kalendářní GS...
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, jenom apeluji na to, že kdyby Nadal nestartoval v Montrealu/Torontu, které si záměrně vybral protože je tam pomalý povrch a pro hráče jeho kvalit "nulová konkurence", tak nemá za 7 let ani jeden hardový Masters.

Protože na hardových Masters, kde se hraje na 2 vítězné sety je prostě Rafa už pouze do počtu.

To se Vám tady snažím říct.
Reagovat
Cico93
A kto nie je do počtu? Keď Rafa áno...
Reagovat
Amputace
A proč se nám to snažíš říct? My to snad nevíme? Tvrdíme někde, že Nadal je nejlepší tenista na hardových Masters šmudlách všech dob, nebo jakou máš motivaci nám to sdělovat? My snad cpeme do každého druhého komentáře, že Federer za posledních deset let vyhrál na antuce jediný turnaj a to ještě musela být ta antuka modrá; že nikdy nedostal Nadala na RG ani do pěti setů; že s ním prohrál úplně všechno, co šlo, ale sám mu jeho dominantu nikdy nesebral? To všechno je realita, jak rád píšeš. Ovšem takovou realitou je normální se zaobírat v rámci již rozjeté diskuze, ne to pálit z fleku do skoro každého komentáře, který se Nadala týká. Pak se nemůžeš divit, že do toho lidé zatáhnou také Federera. Protože ty pod rouškou objektivity jen zákeřně bodáš a provokuješ.
Reagovat
smazaný uživatel
Nikdo neprovokuje, píšu fakta, která Vy vytahujete na Federera, ale u Nadala na ně velmi rádi zapomínáte.

Jsem rád, že jsme se pochopili a tímto končím diskuzi z mé strany, můžeš samozřejmě pokračovat sám.
Reagovat
Amputace
Federer neporazil Djokoviče na GS 7 let a ty stejně napíšeš, že Nadal potřebuje na zisk hardového turnaje více štěstí než jeho hlavní rivalové z BIG 3... Prostě - nemám slov.

Djokovič po třicítce je jasně nejlepší z těch tří a je úplně jedno jestli Nadal nebo Federer, oba se mu na GS potřebují vyhnout, aby měli šanci. Dubaj (lol), IW , Miami atd. na rozdíl od tebe neřeším a nikdy jsem neřešil. Řeším především GS. Třeba z takového Montrealu, který Nadal loni vyhrál, jsem neviděl jediný zápas. Takže o nějakých Masters sra.čkách si diskutuj s někým jiným.

Na US 19 byl Medvěděv 4 v žebříčku, takže tradičně lžeš a bludy vytváříš ty sám (že Nadal posledních 6 hardových titulů nevyhrál přes hráče TOP 5). Ale hlavně že neopomeneš v každé druhé větě dodat "to je realita".
Reagovat
Amputace
* Pátý v žebříčku. Každopádně na podstatě toho, že si vymýšlíš, to nic nemění
Reagovat
smazaný uživatel
Mění, je to hráč TOP5.

Já nerozporuju formu Djokoviče, jenom ti přibližuji fakta, které nechceš vidět.

Federer na Wimbledonu 2019 prošel přes Nadala a měl 2x MB na Djokoviče, AO17 získal přes Nadala ve finále, AO18 ne.

Tzn. na dvou GS ze tří porazil jednoho rivala z BIG3.

To, že sleduješ jenom GS je chabý argument a pokud je to pravda, tak jsi gloryhunter jako Forehand a ne komplexní tenisový fanoušek, který se divá i na Acapulco a jiné dle tebe "podřadné" turnaje.

Mě baví tenis jako sport, Vás baví srovnávání podmnožinek.

Proto se společně v životě nedomluvíme, ale i tak díky za pokec.

Pac a pusu
Reagovat
Amputace
No ty jsi napsal, že Nadal posledních 6 hardových titulů neporazil hráče TOP5. Což není pravda, protože Medvěděv na US 2019 byl v žebříčku pátý.

Určitě nejsem komplexní tenisový fanoušek, nikdy jsem se tak ani neprezentoval. Sleduji v podstatě primárně zápasy Nadala, pak se samozřejmě podívám na finále GS i když tam Nadal není. Ale Masters jdou většinou mimo mě, podívám se spíš sem tam na něco, ale určitě neležím týden v tenisu, když se hraje třeba IW.

Glory hunter rozhodně nejsem. Podle mě ani nevíš, co to pořádně znamená, jinak bys to v této souvislosti vůbec nezmiňoval. Že upřednostňuji GS nemá nic společného s tím, jestli jsem nebo nejsem glory hunter. Nadalovi fandím od roku 2007. Fandil jsem mu i v roce 2009, kdy prohrál na RG a vynechal Wimbledon, fandil jsem mu i po prohře s Rosolem, fandil jsem mu i v bídných letech 15 a 16, takže glory hunter určitě nejsem.

Jak jsi přišel na to, že nechci vědět fakta? Tohle není o faktech, tohle je o tom, kdo mi ta fakta dává. Co se ti snažím celou dobu vysvětlit, že není stejné, když ti "fakta" o šťastných losech bude podsouvat fanoušek Federera nebo třeba fanoušek Verdasca. Kdyby psal to, co píšeš ty, fanoušek Djokoviče, neměl bych slov, ale že zrovna Fanoušek Federera píše o štěstí, o jednoduchých losech, o neschopnosti porážet Djokoviče - to je velmi zvláštní a těžko se to přechází jen tak mávnutím ruky. Já jsem ti koneckonců také nenapsal nic než fakta.
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže rozdíl mezi námi je v tom, že ti fanoušci Federera, kteří mají trošku mozek přiznají, že RG 2009 byla souhra náhod a já pouze dodávám, že to byla otázka času jelikož tam v té době Federer hrál finále pravidelně a jednou za těch X let stačilo, aby Nadal zaváhal a Federer bral titul.

Což se stalo a titul z RG je pouze logickým vyústěním okolností. Samozřejmě, že přes Nadala by to nešlo, ale dá se říct, že Nadal Federerovi k titulu pomohl sám když prohrál se Soderlingem.

Omýváte tady jak Nadal dominuje na trávě více, než Federer na antuce. To je co za argument? Nadal porazil Federera na Wimbledonu jednou a byl to pravděpodobně nejlepší tenisový zápas posledních 20ti let.

Vy tady z toho děláte tradici. Přičemž to byla jediná Nadalova výhra nad Federerem na trávě v kariéře. Druhý Wimbledon získal přes Berdycha.

Nemůžeš prostě počítat jenom GS a jiné podmnožinky, já beru tenis jako celek a patří do něj všechny turnaje. Nebo si snad myslíš, že to Acapulco Nadal hraje pro peníze?

Kdyby se hrály pouze 4 GS ročně a nic jiného, tak se můžeme bavit, ale je tady minimálně 13 velkých turnajů a já beru v potaz všechny.

Ty to neděláš, počítáš jenom GS a proto se v životě názorově nepotkáme.

To je vše.
Reagovat
Amputace
Ale to, že poslední Nadalova US Open šla přes jednodušší los přece také nikdo nepopírá. Nebo ano? Kolikrát mám ještě napsat, že s tím souhlasím, abys to pochopil? Takže jaký je rozdíl mezi námi v tom, když ti uznáváš štěstí u RG a já u posledních US Openů? To mi vysvětli... Já reagoval na tvé tvrzení o náhodném a šťastném vyhrávání mimo antuku obecně.

"Omýváte tady jak Nadal dominuje na trávě více, než Federer na antuce. To je co za argument?" - Já to tady rozhodně neomývám, já se tím pouze bráním úplně stejně absurdnímu argumentu, potažmo způsobu vedení diskuze, a sice "mimo antuku".

No a co že ho tam porazil jen jednou? Podstatné je, že se k tomu propracoval, dvakrát s ním prohrál ve finále, ale pak ho konečně udolal. Federer se k tomu na RG nepropracoval nikdy. Je tudíž úplně logické, že Nadal na trávě byl lepším a úspěšnějším hráčem než Federer na antuce. Nehledě na to, že Nadal pak ještě další titul přidal, Federer na RG nikoli.

No dobře, když to budeme počítat, tak Nadal vede v počtu Masters celkově, pokud se nepletu...
Reagovat
smazaný uživatel
Mě pouze fascinuje to slovíčkaření a na to prakticky reaguji celou tu dobu stejně, jako ty.

Alespoň vidíš, jak je to tady postavené na hlavu.
Reagovat
smazaný uživatel
Rozdiel v poctoch tyzdnoch, ktore nikoho nezaujimaju je najma pre fakt Nadalovych zranení. Najlepsim prikladom je rok 2009, resp. 2014, kedy Nadal obhajoval koncorocnu jednotku, ale nebolo mu to umoznene. Tyzdne su odkázané od 52tyzdnovych cyklov, kedy hrac musi byt fit. Nadal nebol. To su fakty nie Kamiline domnenky.

Naopak, Federerove tyzdne, a to je opat fakt, su opat pozbierané pred rokom 2008 myslim 250 z 300, kedy Nadal s Djokovicom prestali byt tinedzermi a navstevovat strednu skolu.

To, ze bol Federer naposledy koncorocna jednotka 2009, tento fakt iba podčiarkuje. Je to jeden z jeho najvacsi failov a opatovne to len posilnuje jeho celosvetovy status jednookeho krala slepych a otloukánka v rámci big3.
Reagovat
EllNino
Jen technická, jaký je rozdíl mezi koncoročnou jednotkou a jednotkou třeba v červnu? Vždyť je to vždycky za 2 měsíců ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Uplne jednoduchy. Koncoročná jednotka sa eviduje. Ocenuje sa zvlast, dokonca je za to trofej.

Pete Sampras rekordér, ju napriklad vzdy povazoval za unikát, vravel, ze nikto nechce vyhravat v červnu, ale na konci sezóny.
Reagovat
smazaný uživatel
Úplně jednoduchý. Klade na to důraz Forehand, jinak to je všem u prdele.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist