Náročné podmínky v Quitu mu sedly. Dominikánec Estrella vybojoval ve 34 letech první titul

8. 2. 2015, 23:33
Aktuality 5
ATP QUITO - Premiérový ročník antukového turnaje v náročných vysokohorských podmínkách v ekvádorském Quitu vyhrál Victor Estrella. První finalista turnaje ATP z Dominikánské republiky dnes zdolal nasazenou jedničku Feliciana Lópeze a ve 34 letech se dočkal svého premiérového triumfu. Tak dlouho na první trofej nikdo v open éře nečekal.
Profily hráčů
Victor Estrella

V ekvádorské metropoli Quitu, které je nejvýše položeným hlavním městem na světě (2850 metrů nad mořem), se turnaj ATP konal poprvé. A ne každý se tam s náročnými podmínkami vypořádal.

Nejlépe to dokázal zkušený tenista z Dominikánské republiky Victor Estrella. V konkurenci slavnějších jmen využil svého původu i znalosti prostředí. V Quitu už totiž v minulosti startoval celkem pětkrát na challengerech, který předloni dokonce vyhrál.

A letos na stejném místě dosáhl i na své životní vítězství. Nejprve se jako první tenista své země dostal do finále turnaje ATP a den na to ho i poprvé vyhrál. Dokázal to ve 34 letech, čímž překonal historické tabulky. V takovém věku totiž žádný jiný tenista v open éře čekání na první titul ukončit již nedokázal.

 

V dnešním finále Estrella udolal 6-2 6-7 7-6 nasazenou jedničku a světovou čtrnáctku Španěla Feliciana Lópeze, proti kterému si navíc připsal svůj nejcennější skalp.

- ATP 250 QUITO -
(Ekvádor, antuka, 494.310 dolarů)
nedělní výsledky (08. 02. 2015)
• Dvouhra - finále •
Estrella (8-Dom. rep.) - F. López (1-Šp.) 6-2 6-7(5) 7-6(5)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Pekne zvladl nejen nadmorskou vysku, ale i ten zaverecny TB.;)
Nejenze se dockal prvniho titulu na okruhu ATP, ale dokonce se dockal samostatneho clanku na TP:)
Nastesti je to dominikanec, tak mu to nekteri tady nebudou zavidet, a dokonce se bude moct tesit i ze sve zaslouzene vyplaty;D)
Reagovat
smazaný uživatel
Může být v klidu. V kolonce "residence" má uvedeno: Santiago de los Caballeros, Dominican Republic. Takže jsem si jistý, že diskutér El Frick na eltenisportal.do mu k tomuto úspěchu upřímně pogratuluje ;)
Reagovat
smazaný uživatel
:)))
No nevim jestli mu pogratuluje, tady ma Viktor smulu, ze je Dominikanec;)
Diskuter El Fric... spis vyznava jine ideologicke hodnoty, takze s gratulaci bych asi nepocital;) (ikdyz jeste ma Viktor stesti, ze neni treba Cinan a Na Li,,,)
Ale tak si myslim, ze Estrellovi to rozhodne lito nebude;D)
Reagovat
mrafe
To jste mě chlapci příjemně pobavili. :DD A ještě gratulace Viktorovi.
Reagovat
Mayo
paráda , fandil som mu (:
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist