Nejhorší vstup do sezony. Nadal poprvé prohrál první dva zápasy

2. 1. 2023, 12:32
Aktuality 95
UNITED CUP - Rafael Nadal poprvé v kariéře prohrál první dva zápasy nové sezony. V United Cupu v Sydney nestačil po Cameronu Norriemu ani na domácího Alexe de Minaura, přestože opět získal první set. 36letý Španěl podlehl o třináct let mladšímu Australanovi 6-3 1-6 5-7 a za obhajobou triumfu na Australian Open tak vyrazí bez jediné singlové výhry.
Rafael Nadal (© AFP)

Rafael Nadal na úvod roku 2022 triumfoval v Melbourne, na Australian Open, v Acapulcu a přemožitele našel až po sérii 20 výher ve finále podniku Masters 1000 v Indian Wells. Zaznamenal tak historicky třetí nejlepší vstup do sezony (více výher měl jen dvakrát Novak Djokovič - 41 a 26. Během sezony odehrál na grandslamech 21 zápasů s bilancí 20-1 a i přes zdravotní potíže ji zakončil jako druhý hráč světa.

Naopak v úvodu roku 2023 zkušený Španěl prožívá výsledkově nejhorší vstup do sezony. Teprve potřetí v kariéře prohrál svůj úvodní zápas a vůbec poprvé nedokázal porazit ani jednoho z prvních dvou soupeřů.

V soutěži smíšených týmů United Cupu v Sydney nestačil na soky, s nimiž předtím v celkem sedmi vzájemných duelech ztratil jediný set. V Austrálii měl oba duely lépe rozehrané, ale vedení 1-0 na sety pokaždé prohospodařil a po dvou a tři čtvrtě hodinách boje nakonec padl.

V sobotu 36letý Nadal prohrál se 14. hráčem světa Britem Cameronem Norriem a dnes nestačil ani na 24. muže světového žebříčku Alexe de Minaura. S o 13 let mladším Australanem, s nímž v předchozích třech vzájemných duelech ztratil jediný set, prohrál 6-3 1-6 5-7.

Nadal v úvodu po ztrátě servisu prohrával 2-3. Pak sice získal pět her v řadě a vedl 6-3 a 1-0 s brejkem v zádech, jenže brejk nepotvrdil a naopak sám prohrál šest gamů po sobě. V rozhodujícím dějství se za stavu 5-4 ocitl dva míčky od vítězství, ale od té chvíle už neuhrál ani jeden fiftýn. Australan v závěru vyhrál deset výměn v řadě. 



V součtu se závěrem loňské sezony Nadal prohrál 6 ze 7 zápasů. Jedinou výhru slavil proti Casperu Ruudovi na Turnaji mistrů v zápase, kdy už neměl šanci postoupit ze skupiny a naopak soupeř měl jisté semifinále. Dvě porážky na úvod sezony ho však neznervózněly, převládá u něj spokojenost se sbíráním herní praxe.

"Mám skoro šest hodin strávených na kurtu. Potřebuju hodiny na kurtu, potřebuju bitvy, jako byly tyhle. Za posledních šest sedm měsíců jsem moc oficiálních zápasů neodehrál, takže takové dny pomůžou," prohlásil Nadal.

V Sydney by si teoreticky mohl zahrát ještě zítřejší smíšenou čtyřhru. Necelé dva týdny před Australian Open, na kterém loni podruhé triumfoval, už žádný další turnaj naplánovaný nemá.

"Samozřejmě s vítězstvími je všechno lepší, ale prostě budu dál bojovat. Australian Open začíná za dva týdny. Nedá se říct, že by situace byla ideální, na druhou stranu není ani negativní, protože jsem v některých okamžicích hrál dobře," dodal rodák z Mallorky.



De Minaur si proti světové dvojce připsal za velké podpory fanoušků v Ken Rosewall Areně svůj vůbec nejcennější skalp. Hráče Top 10 porazil poosmé v kariéře.

"Tohle je rozhodně jedna z mých nejcennějších výher. Je to jeden z těch úspěchů, který se vám během kariéry podaří odemknout. Budu se ho snažit proměnit v povedené australské léto," radoval se de Minaur, který v předchozím zápase nestačil na Norrieho.

"Hrát tady je vždycky zážitek. Sotva přijdete, slyšíte tu podporu. Není tajstvím, že je to můj nejoblíbenější kurt, na kterém hraju před svou rodinou a svými kamarády. Mám na tohle místo spoustu krásných vzpomínek a teď jsem k nim přidal další. Jsem opravdu nadšený," dodal Australan.



Již na začátku zápasu Španělů s Australany bylo jisté, že ani jeden tým nemá šanci na postup ze tříčlenné skupiny, kterou ovládli Britové. Po úvodním dni je duel vyrovnaný 1-1, bod pro Španělsko získala Nuria Párrizasová.

Podruhé prohrál i Zverev, USA slaví postup
První dva zápasy nové sezony stejně jako Nadal prohrál i Alexander Zverev. Německý reprezentant ve skupině C neuhrál ani set, po Jiřím Lehečkovi nestačil ani na Američana Taylora Fritze a prohrál 1-6 4-6-

Pětadvacetiletý Zverev v nově vzniklém turnaji smíšených týmů absolvuje soutěžní návrat po zranění kotníku, který si podvrtnul loni v červnu během semifinále French Open proti Nadalovi. Následný návrat mu komplikovaly různé zdravotní potíže.



Vzhledem k tomu, že Madison Keysová poté porazila 6-2 6-3 Jule Niemeierovou, ujaly se USA po prvním dnu vedení 2-0 a před zbývajícími třemi úterními duely už má americký tým jistotu postupu do takzvaného městského finále proti vítězi skupiny D Británii.

United Cup nahradil dosavadní ATP Cup a formátem duelů smíšených týmů navázal na Hopmanův pohár. Vedle Sydney se turnaj koná na tvrdém povrchu také v Brisbane a v Perthu. Celkové odměny činí 15 milionů dolarů, na turnaji se přidělují i body do světového žebříčku podle kategorií ATP 500 a WTA 500.

Nakročeno k postupu mají Italové, Řekové a Chorvaté
V Brisbane mají blízko k postupu Italové, kteří potvrzují roli favorita proti Norům a vedou 2-0. Za Seveřany, kteří jsou bez šance na postup a mohou jen pomoci Brazilcům, by zítra měl nastoupit Casper Ruud. 

O druhé místo ve finále v Brisbane svádí přímý souboj Poláci se Švýcary. Po úvodních dvouhrách je stav vyrovnaný 1-1, když vyhráli oba favorité. Nejprve uspěla světová jednička Iga Šwiateková po výhře 6-3 7-6 nad olympijskou vítězkou Belindou Bencicovou.

"Jsem perfektcionalista, ale se svým výkonem jsem dnes spokojená, protože Belinda hrála opravdu dobře. Míčky trefovala rychle a brzy po odskoku, takže je to úplně jiný rytmus. Na tomto rychlém povrchu je to opravdu těžké," řekla Šwiateková, jež ve druhém setu ztratila vedení 5-3.

"Do tie-breaku jsem vložila všechnu energii. První ti-ebreak v sezoně byl pekelně stresující, jsem ráda, že jsem ho zvládla," dodala 21letá Polka.

Švýcarský bod pak získal Marc-Andrea Hüsler., který nezaváhal proti Danielu Michlaskému.



V Perthu dělí jediná výhra od postupu Řeky, kterým proti Belgičanům stačí dva vítězné zápasy. Po dnešku je stav 1-1, řecký bod získal Stefanos Tsitsipas v zápase proti Davidu Goffinovi.

Druhým finalistou v Perthu se stane vítěz utkání Chorvatů s Francouzi, kteří bojují v přímém souboji o 1. místo ve skupině D. Lépe dnes duel rozehráli Chorvaté, kteří vedou 2-0. První bod získala Donna Vekičová proti Alizé Cornetové, náskok pak zvýšil ve večerní bitvě Borna Čorič v zápase s Arthurem Rinderknechem.

• UNITED CUP 2023 •
Austrálie, tv. povrch, 15.000.000 dolarů
úterní výsledky (02. 01. 2023)
Skupina C (Sydney)
USA - Německo | 2-0
Fritz - Zverev 6-1 6-4
Keysová - Niemeierová 6-2 6-3
Skupina D (Sydney)
Španělsko - Austrálie | 1-1
Nadal - De Minaur 6-3 1-6 5-7
Parrízasová - Inglisová 6-1 6-3
Skupina A (Perth)
Belgie - Řecko | 1-1
Van Uytvancková - Papamichailová 7-5 2-6 6-3
Goffin - Tsitsipas 3-6 2-6

Skupina F (Perth)
Francie - Chorvatsko | 0-2
Cornetová - Vekičová 4-6 3-6
Rinderknech - Čorič 6-7(1) 6-7(2)
Skupina E (Brisbane)
Itálie - Norsko | 2-0
Trevisanová - Helgová 7-5 3-6 6-4
Musetti - Durasovic 7-6(6) 6-3
Skupina B (Brisbane)
Polsko - Švýcarsko | 1-1
Šwiateková - Bencicová 6-3 7-6(3)
Michalski - Hüsler 3-6 2-6
Pořadi skupin
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

95
Přidat komentář
paddy
smile
tak se mi zdá dle vyjadřování ("mučedník") Tenisovy.nadsenec

ten rukopis je velmi podobný smile

Srdjan: "Jesus was crucified on the cross but he is still alive among us. They are trying to crucify and belittle Novak and throw him to his knees."
"They can incarcerate him tonight, shackle him tomorrow, but truth is like water, as it always finds its way. Novak is the Spartacus of the new world that doesn't tolerate injustice, colonialism and hypocrisy,"
His mother Dijana called Djokovic a "sacrificial lamb" and a "revolutionary who is changing the world"

celkově by se to dalo použít i do silvestrovské rubriky smile
Reagovat
Amputace
Tvl, to je vážně mazec :O Celkově vzato mi ta rétorika hodně silně připomíná postavu šílené náboženské fanatičky z Kingovy Mlhy. Silný tabák.
Reagovat
Ondrej2280
Tak toto je fakt dobre,ved to su regularni blaazni,mam taky dojem ,ze cela family :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nakoniec dobrá správa, tenisový pomätenec nie je na tomto svete sám. Happyend :)
Reagovat
paddy
za zhlédnutí určitě stojí epické video britského deníku Guardian smile
smile
https://www.youtube.com/watch?v=FlYegpUM2wY
Reagovat
paddy
Srdjan: "Novak is Serbia and Serbia is Novak."

něco podobného v historii pronesl Rudolf Hess v řeči na 6. říšském sjezdu NSDAP v Norimberku 10. září 1934
"Die Partei ist Hitler. Hitler aber ist Deutschland, wie Deutschland Hitler ist."
smile
https://www.dailymotion.com/video/x3ccmrl
Reagovat
peggy
Myslim,ze Rafa to ještě nevzdá,protože tenis je jeho vše.Asi ta měl více starosti s rodinou než s tenisem.
Reagovat
mamina
Nehádejte se nad Rafovou prohrou. Je to tak, jak to je. Je uměním velkých odejít na vrcholu. To umí opravdu jen ti největší. Pak jsou ve své urputné snaze vyhrávat spíše trapní. Jako Serena. Doufám, že to nebude tento případ. I když ani Rafa není můj šálek čaje, stejně, jako jím nebyla Strana. Přes jejich nesporná žebříčková postavení. Ale Rafa se určitě letos rozehraje a ještě něco jistě vyhraje.
Reagovat
turista
Nadal přes úvodní porážky svou kvalitu má a na AO ji jistě prokáže. Není v pozici Venuše, která už většinou prohrává a tenisem se jen baví.
Reagovat
Tennisfan77
Nadal má kvalitu, ale je absolutně mimo formu, prakticky už od ČF Wimbledonu nic nehraje, prohrává s hráči, které si celou kariéru mazal na chleba, čili trošku v pozici Venuše je, na AO může jenom překvapit.
Reagovat
paddy
Top 1 13 %
Top 3 34 %
Top 10 42 %
Out of Top 10 10 %

YT: The Tennis Corner - 7,6 tis. hlasů
Reagovat
smazaný uživatel
Performance is new ranking?..

Kto štylizoval tú otázku, patik?..

Nadal bol v top 10, aj ked bol 7 mesiacov v roku zranený :)

Bude hrat len najvacsie turnaje, tak ako vzdy, ak zostane zdravý, top 3 by to stále mohla byť.
Reagovat
Marduch
Anketka tohoto typu vyhlášena pár hodin po druhem těsně prohraném pouťáku nerozehraného Nadala má vypovídající hodnotu tak 4,8%.
Reagovat
Pe3k
To je ještě v klidu. Jindy zkopíruje něco z wikipedie jakože tomu rozumí smile

Btw. 13% lidí čeká, že bude Nadal letos number one? smile
Reagovat
RFanousek
Federer si užíval samostatné vedení v GS titulech krásných 11 let. Mám pocit, že chudákovi Rafovi bude muset stačit akorát ten rok a Djoko si ho bude užívat možná navždy.
Reagovat
Vlk-v-trave
Dobře jsem si odpočinul, měl jsem skvělou předsezonní přípravu a necítím tlak, řekl Thanasi Kokkinakis, který byl dotázán na Novaka Djokoviče.

Když se podíváte na statistiky, je nejlepší v historii.
V Austrálii bude mít obrovskou podporu, protože k němu všichni vzhlížíme, řekl.

***
https://www.puntodebreak.com/2023/01/01/kokkinakis-desvela-le-falta-mejores-del-mundo

Vypada to na novy Bromance:)
Reagovat
smazaný uživatel
Videl som prve dva sety a na úvod sezóny a vzhladom na charakter turnaja, velmi kvalitný tenis. Nadal má samozrejme problémy s udržaním potrebnej intenzity, ale osobne som relativne spokojný, čakal som tenisovo horšie parametre. Samozrejme by mu pomohlo, keby konečne vyhral vyrovnaný zápas.

De Minaur výborny, bol ešte o chlpok solidnejší a pevnejší, než Rafa, očakávam, že na AO bude miesat minimálne stvrtfinálové karty. Dospel, je v ideálnom veku a mal by prísť výraznejší výsledok.
Reagovat
Pe3k
Nadal prohrál 7 z posledních 11 zápasů, ale ty si to čekal ještě horší? Fanda jak má být smile smile
Reagovat
Tennisfan77
No, on mohl prohrát 0:2, to je další věc. Nejvíce vnímám u Nadala od loňska extrémní blackouty v zápasech. Dělá dvojchyby, big pointy vyhodí do outu, nebo napráší do saka, De Minaur měl dneska 13 BB, po druhém servu vyhrál 44% míčů, včera hrál 2:45, dneska 2:43 s hráči, kteří mu vzali jeden, nebo žádný set v uplynulých několika zápasech.
Reagovat
smazaný uživatel
Zapas s Norriem som nevidel, ale de Minaur hral dnes výborne, Sydney mu sedí, sám vravi, ze tu hrá najlepsi tenis. A Nadal dnes od vitazstva nebol daleko, myslim, ze zahodil vela BB v uvode tretieho setu. Verim, ze sa este zlepsi a tych 10% hore moze byt rozhodujucich.
Reagovat
Vlk-v-trave
Navrat Nadal neni vubec jednoduchy, ale s tim se muselo pocitat, pokud nebereme v uvahu jeho prazdninovy vylet po Americe, kde mu Casper delal nosice vody a partaka do pokeru... tak jde vse dle predpokladu jeho tymu. Do AO mel byt schopen hry, na nejake urovni, aby to nebyl uplne propadak...

Planovany navrat do nejake vrcholne formy byl, co si pamatuji z clanku, do 2-3 mesicu... s tim, ze to bude hodne bolet...

Realita tomu opravdu odpovida a da se rict, ze ma Nadal schopny tym, ktery to odhadl presne, coz u takovych hracu neni nejake prekvapeni.

Jeho styl je proste ultra atleticky, takze je schopen vydrzet skvele a odehrat velmi dobre prvni set, coz uz bylo videt na TM... potom, cim dele hraje evidentne kupi vice a vice chyb... take vice uziva saka...

Muj tip je stale stejny... do jara mu bude trvat nez se dostane do nejake formy, aspon na podobne urovni jakou mel pred zranenim...

Jinak neni uz tajemstvim (Punto de Break - Prosinec), ze Nadal zvazoval na zacatku podzimu ukoncit karieru... uz letos. Duvodem bylo, ze nebylo jiste, zda bude schopny se vratit do top formy...

Nakonec nasli zpusob pripravy (jen cort vi jaky), s tim, ze to vezme mesice, minimalne tydny...

Pochopitelne, na te mentalni, myslenkove urovni se to prijme rychle, ale jak jdou tydny a zapasy, tak jak se proziva realita, dostava se to vice do vedomi, ze to proste nejaky cas vezme.

Pro takoveho hrace bude asi nejtezsi to vedomi projiti si prohrami, nez se uplne dostane zpet do jeho top atleticke formy, no a u Nadala tim spise... vzhledem k jeho mentalite...
Reagovat
Pe3k
Jako obvykle tak i nyní ti to hlavní uteklo (vlčí klasika).
Nadal vstupuje do sezony ve které mu bude 37 což v praxi znamená, že ta "vrcholná forma" kterou zmiňuješ už nebude možná...Stačí se podívat na ty jeho dva zápasy co hrál a prohrál. Ty trvaly skoro 3 hodiny a takových a těžších bude jen přibývat hned třeba na AO. V jeho věku, při takovém vypětí a náročnosti jeho stylu je nějaké zdravotní omezení/zranění jen otázkou času.
Reagovat
Vlk-v-trave
Jako obvykle...mi hlavni uteklo:)
Tak od ceho jste vy?:) Aby jste mi to hlavni pripominali... mudrci:)
Ja jsem preci z periferie, tak fakt nevim co ode mne cekas/te? :)

Jen par pripominek:
1/ "vrcholná forma" - zminuje to jeho tym, ja to pouze pouzil ve svem prispevku.
2/ jeho omezeni - s tim necht si lamou hlavu lide kolem neho v tymu, co mi je potom:D)
3/ Federer vyhral GS ve 37! Ve finale GS byl v 38!
Reagovat
Pe3k
Nemusíš mi vykat Vlčku.
Tvrdíš o sobě, že jsi z periferie, ale celý podzim a teď i začátek sezony tady hypuješ Nadala, tak kde je ta tvoje "periferie"?
Zmiňuje jeho team, ale tady píšeš sám za sebe...
Ano Frauderer měl ve finále Wimbledonu (nejrychlejšího gs) na lopatě podstatně mladšího Djokovice a to mu bylo 38 let, Raphael nestíhá na pomalejších površích s o parník slabšími hráči už nyní.
Reagovat
Vlk-v-trave
Ja ti nevykam:) Ja to rovnou pisu i pro jine... verejny prostor... mas to na konci vety jasne zvyraznene.

...tak fakt nevim co ode mne cekas/te? :)

Hypovani Nadala?
Tak to asi mistni rafani Tomic Ondrus, Forehand, Amputacka, Hoover, Tito atd. spadnou ze zidle smichem :DDD
Reagovat
Pe3k
Tak číst to může kdokoliv, ale je to reakce pro mě na můj příspěvek. To je fuk, klidně mi dál vykej když chceš smile

Nevím, osobně bych neřekl, že je zrovna tohle nějak pobaví. Každopádně v tomhle směru odvádíš lepší práci než oni všichni dohromady (což vlastně není zas takový úspěch smile).

Víš tak obecně já když zkritizuji nějaký tvůj příspěvek neber to osobně, je to spíše taková určitá forma pochvaly.
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak, ted fakt nevim:)
Neb nejsem uplne rad chvalen:D Aneb jak rikaval Mutademus ve fantasy, vim ze te ty pochvaly s*rou, ale musim te pochvalit...:DDD
Reagovat
Pe3k
Mut mi jednou psal sz, že mě má z fanoušků Federera nejraději smile
Reagovat
Ondrej2280
Vlk...neviem co si si to vobec dovolil ,ze hypujes Rafu:)..si haneval Pe3ka..;))
Reagovat
turista
Federer vyhrál poslední GS když mu bylo 36,5 roku. Ve finále byl dokonce ve 38 letech, ale už se mu nepodařilo ho vyhrát i když ho vyhrát mohl. Nejstarší vítěz GS je Rosewall, který vyhrál AO ve 37 letech. O žádném dalším GS šampiónovi 37+ nevím.
Reagovat
Tennisfan77
Díky za punto de break ! Ta obava z ukončení kariéry byla mezi hráči, ostatně to potvrdil i Rafa a já to říkal opakovaně.

Na obhajobu AO mu nevěřím, je tak šestý největší favorit a podle mě zatím nemá na zápasy na tři vítězné, s De Minaurem prohrál posledních osm míčků ve třetím setu v řadě a nevím jak bude hrát vyrovnané zápasy na 4-5 setů ob den, tomu mu šancí nedávám.

Zajímavý bude i los, napadá mě XY lidí, kteří ho movou vyřadit v prvním týdnu. WC dostane Murray, Thiem, bude tam Kyrgios, Čorič, Shapovalov, Berrettini, Tiafoe atd.

Navíc teďka dvě prohry v řadě, Rafa nemá nahráno, nemá formu a není na tom dobře fyzicky. Spíše si myslím, že bude směřovat vše (jako vždy) k French Open a tam to zkusí, protože tam má šanci, navíc když se opíchá injekcemi. Na mimoantukový titul mu nevěřím už vůbec. Od loňského finále IW to má na hardu 4/7.
Reagovat
turista
No léta běží a Nadal bude mít v červnu 37 let. Nic jiného bych v tom nehledal. U Federera to probíhalo více méně podobně.
Reagovat
Patik
Federer si prežíval v jeho veku dá sa povedať skoro najkrajšie časy a produkoval najzrelejší a najlepší tenis jeho celej kariéry..Ono sa to nedá ale porovnávať sú to dva rôzne herné štýly a dve rôzne telesné schránky.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
No, nedávno jsem někde četl: nikdy neodstúpim a na ukončení kariéry sa ma už nepýtajte! Až to přijde, sám vám řeknu!
Tak nějak to bylo, ale možná se mi to i trochu pletesmile

Každopádně 2prohry v řadě, to je pro Nadala tragédiesmile
Reagovat
Patik
áno..rád by sa zúčastnil ešte AO24.
Reagovat
Vlk-v-trave
Clovek mini, a zivot, realizacni tym, tym PR, fyzio, manzelky stale meni:D)
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Stále nechápu, proč se zde píše tolik článků o tomto provinčním... a na hardu průměrném hráči, jehož titul např. z AO 2022 se ani mezi širokou veřejností nezapočítává do oficiálních statistik. Každý si pamatuje AO 2022 díky mučedníku Djokovicovi, ne kvůli Nadalovi, který ztratil 2 sety s Medvědem na AO ve finále, Djokovič ani jeden.

Vrcholem všeho byl Nadalův nedávný mental breakdown. Něco mi říká, že Rafael uroní ještě hodně slz smutku v této sezoně. Scvrklý kulturista plný vody se bude tradičně upínat zoufale na antukovou část sezóny. Na dalších površích včetně hardu, trávy a haly bude tradičně jen do počtu a všem pro smích. Velice komplexní hráč. :)) Ta analogie mezi ubrečeným Rafaelem a jeho ubrečenými negramotnými fanoušky je však vskutku pozoruhodným m jevem. :)

Srdečný pozdrav z Madeiry. smile
Reagovat
Amputace
Mučedník Djokovič :DD Perfektní.
Reagovat
turista
Ano. Djokovič byl před rokem na AO mučedníkem. Což nijak nesnižuje skutečnost, že Nadal tam porazil ve finále Medvěda, který to na něj prostě neumí. Pak si na Méďovi smlsnul ještě v Acapulcu.
Reagovat
Amputace
Odkdy jsou podvodníci považování za mučedníky? To je mi nějaká novinka...
Reagovat
Ondrej2280
Vo svete podvodnikov su podvodnici=mucenik(pokial mu teda na podvod pridu a je potrestany:)
Reagovat
turista
Spokojte se s tím, že si vážím Nadalova úspěchu na minulém AO a Djokoviče nám nechte na pokoji.
Reagovat
Amputace
Mně je popravdě zcela lhostejné, čeho si vážíš nebo nevážíš. Mě jen pobavilo spojení Djokovič-mučedník. Nic víc, nic míň. To je fakt přesné. On je takový trpitel. Viz ty jeho grimasy, kdy jakože nemůže, je na umření a o minutu později se vrátí a vymlátí soupeře nehratelným tenisem. Mučedník. Ježíš :)
Reagovat
Pe3k
Tohle ti vadí, ale vymlouvat se po každé prohře na zranění je v pořádku, co? smile smile smile
Reagovat
Patik
Sranda ze to píše fanúšik hráča ktorý jeden deň nosi barlu a druhy deň vyhráva grandslamy.
Reagovat
Amputace
https://cs.wikipedia.org/wiki/Argumenta%C4%8Dn%C3%AD_klam

Konečně si to nastuduj. Anebo mi odpověz, na co jsem se ptal posledně. Do té doby se nemáme o čem bavit.
Reagovat
Pe3k
Nemáme se o čem bavit? Snad to nějak přežiju smile
Reagovat
Amputace
smile
Reagovat
turista
No jo. Ale zavřít Djokoviče do detenčního zařízení jako kriminálníka a nechat ho tam jíst plesnivou a červivou stravu bylo jakési mučení stejně jako psychický nátlak australské výkonné moci na něj a jeho skandalizace v masmédiích. Skutečnost, která tím vyplula na povrch je, že Austrálie dlouhodobě schválně špatně zachází s migranty obecně, což na ní vrhá špatné světlo.
Reagovat
Amputace
Kdyby nepodváděl a neporušoval karanténu, k ničemu z toho nemuselo vůbec dojít. Mučedníkem se dá nazvat člověk, který je přímou obětí okolností, či ještě lépe, který proti nepřízni okolnosti a bezpráví bojuje nějakými aktivními činy. Djokovič byl obětí okolností, do kterých se dostal do značné míry vlastní vinou, a veškerými jeho činy bylo to, že se nenechal naočkovat. Za mě na mučedníka málo.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Turisto, já se nebojím označit Djokovice za M. Aliho 21. století. Morální vzor, lídr, osobnost a legenda přesahující hranice sportu.

Ali přišel o nejlepší tři roky boxerské kariéry tím, že nenarukoval do Vietnamu. Věřil svým zásadám. Djokovič se vzepřel establishmentu a byl jím rovněž potrestán.

Tohle jsou úplně jiné sféry vlivu, o kterých se scvrklému a alibistickému Rafovi, který by neublížil ani mouše... Může jenom zdát v mokrých snech. :) Na jeho upocený titul z Austrálie si už nikdo nevzpomene (krom pošahaných fanatiků a šašků z tábora Dr. Fuentese), ale na politicky perzekuovaného Djokovice nezapomene nikdo... Jeho odkaz je a bude věčný. GOAT. :)smilesmile
Reagovat
woody
Jako fanoušek Novaka bych si přál, aby jsi o něm nepsal jako o mučedníkovi a podobné nesmysly. Rozhodl se neočkovat, toť vše, není to někdo, kdo by se snažil zbourat nějaký systém nebo néco podobného. Sám se při příletu do Srbska se vyhnul tomu zástupu fanatiků venku před letištěm.

Ba naopak, to co Novak v Austrálii zažil. Byla do jisté míry i jeho chyba a hlavně velká chyba jeho týmu. Snad se poučil.

Dalśí snůžka nesmyslů je kolem Nadala. To je borec, který, když je dobře připravený je nebezpečný VŠUDE!
Reagovat
smazaný uživatel
Jeho argumenty su natolko irelevantne, že ich nikto ani nerozvádza :)

Napriek tomu sa snaží na seba zúfalo upozorniť, ako taký malý rošťák.

Tenisový pomätenec žijúci na svojom toxickom obláčiku hejtu a nestastia. S takým clovekom nechceš stáť ani na jednej križovatke, proste v hlave tma.
Reagovat
paddy
smile smile

Člověk, který opakovaně porušil karanténu, nemůže být označen za morální vzor.

A to nemusíme zmiňovat lživě vyplněný formulář, který se svedl na třetí osobu. Všem bylo naprosto jasné, že kdyby se to vyplnilo pravdivě, pak by to byl imigrační problém.

Údajná aférka s indickou herečkou je jen pro zasmání. Jelena si z toho smíchem určitě natrhla břišák. smile
Reagovat
Amputace
Morální vzor :DDDD Tvá forma jde nahoru.
Reagovat
Ondrej2280
Ty si fakt mentalny trpaslik :)
Reagovat
Grape
Provinční, na hardu průměrný hráč smile
Ach jo, já teda Rafu úplně nemusím, ale tyhle zvratky fakt baví. A obzvlášť vtipně působí nazvat jeho fanoušky ubrečenými, když tu sám brečíš nad tím, že si tu o rekordmanovi v počtu vyhraných GS dovolili napsat článek.
Reagovat
Mark976
Tak mi např. vysvětli, jak dosáhnul víc US open titulů než Djokovic?smile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Jednoduše, Nadal měl veliké štěstí na los, což značně devalvuje hodnotu jeho US Open titulů. Viz např. US 2019 a 2017 (s kolika soupeři z TOP10 hrál?). Na US Open 2010 zase hrál s polovičním Djokovicem bez bezlepkové diety, takže to je rovněž značně zkreslující. Nadalův jediný hodnotný titul je ten z roku 2013.

Naopak Djokovic se svými třemi vavříny se tam mnohokrát dostal do finále, ale měl velice těžký los nebo byl zraněný (těžce zraněný loket při finále US 2016 s Wawrinkou) nebo byl nesmyslně diskvalifikováný.

Tak a teď trocha statistik trofejí z velkých hard turnajů v průběhu celé kariéry.

Djokovič - 18 (hardové GS plus TM)
Nadal - 5 (AO 2022 se skutečně nedá brát vážně)

A to jsem do statistiky nezapočítal Masters, to by pro Nadala dopadlo v celkových číslech ještě mnohem katastrofálněji v porovnání s Djokovicem. Ale vytrhnul jsem to z kontextu, aby nebyl rozdíl tolik v neprospěch Nadala.... Nejsem tu od hejtovani, přináším pouze fakta. Do mrtvol nekopu.
Reagovat
Ondrej2280
To sa mi lubi, to je argument-stastie :))) Spomenut to u chlapika, co ma doma 22 GS poharov, je čire zufalstvo, a myslim, ze to vies aj sam, ale pises len preto aby si nieco napisal..proste ako take priblbe pako .....
Reagovat
Maisterstich
Co to je za hráče, když nevyhrála ani jednou Grandslam Prostějov jako Jirka Veselý... nic!
Reagovat
smazaný uživatel
Tenisový pomätenec so svojou signifikantnou malosťou ešte aj na Nový Rok plný hnevu a nenávisti. Mať tvoje problémy :)

Pozdravujem do blázninca :)
Reagovat
Pe3k
Ty si v blázinci? No jako někdo kdo má na jednom webu 5 nicků a vydává se za ženu mě to vlastně ani nepřekvapuje smile
Reagovat
Ondrej2280
Pe3k tak nejak som si vsimol,ze s tym Nadsenym Pakom suhlasis iba ty ...:))
Reagovat
smazaný uživatel
Moj nick je Forehand a vzdy bol. A teba skoro porazilo; keď mi ho redakcia vrátila. Nehovoriac o ludoch, ktorí ma tu postrádali. Vies, kto sa ozve, ked neprispievaš ty?..

Nikto :)

Tvoj nekonečný príbeh neúspešného muža dostal ďalší záznam, loser z Ostravy :)
Reagovat
Pe3k
Kapesníček Joe Trendy? smile
Reagovat
smazaný uživatel
Pred spanim ti určite odporúčam, ty panic :)
Reagovat
Pe3k
Zase se tady snažíš ztrapnit čobol? V tom máš velkou praxi, že? smile
Reagovat
smazaný uživatel
Ajéje, trafil som na citiivú strunu :)

Neboj prosťáčku, keď sa odsťahuješ z mamkinho bytu, určite si za*ukáš, nejaký transgender sa zlutuje :)
Reagovat
Pe3k
V bytě bydlíš ty ty nulo...Vytahovat "maminku" může jen naprostý ubožák čili ty smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si tu do počtu, a tak je to správne. Koniec spoločenského reťazca :)
Reagovat
Ondrej2280
Co si zacal z toho vsetkeho este aj koktat Pe3k ?:)))
Reagovat
Paixx
Řekne mi někdo, kdo sem chodí pravidelně, co je tohle za existenci?
Reagovat
Paixx
Z nějakého důvodu je zde 3x můj komentář, samozřejmě neúčelně
Reagovat
Martan1
Na tenisového nadšence nemohu reagovat přímo.. až tak se mi hnusí jak uráží skvělého tenistu. On zapomněl že Rafael má mimo 14 antuk.majoru taky 6 z tvrdého povrchu a dva z trávy. Nevím o co mu jde, co sleduje těmi urážkami. Já a ostatní tady neurážíme Nola.I když fandíme Rafovi, tak proč bychom měli. Kvůli tomu, že je už deset let lepší na tvrdým než Rafa? No a co, tak je. Vždycky bude někdo někde někdy lepší, dřív nebo později přijdou mladí, kteří budou rychlejší a budou mít víc natrénováno. Pozná to časem i Novak. A v tom okamžiku přijde nějaký podobný tenisový nadšenec číslo 2 ( asi taky nadšenec pro urážky) a bude o Novakovi psát jak už je neschopný, trapný a že by už měl skončit. To se určitě bude tenisovému nadšenci číslo 1 moc líbit. Dostane takovou medicínu jakou si zaslouží. Bohužel s ním ji dostanou i slušní fanoušci Novaka kteří k tomu přijdou nevinně. Lidé jako tenisový nadšenec ( nadšenec do hejtů) jsou neštěstím každého diskuzního fóra, jsou to stvoření které bych přirovnal k počítačovým virům...jsou tady aby vytvářeli zlo.
Reagovat
smazaný uživatel
Bože, tolko slov pre infantilného a nedozretého jedinca. Ja sa priznám, že som jeho predslov ani nedočítal. Hoci, dávam malý plusový bod, že tie bezobsažné nezmysly trochu skrátil.
Reagovat
Krisboy
Podle mě to nezapomněl. Jenom provokuje a nad vašema rekcema se válí smíchy smile
Reagovat
Amputace
Slaboučká provokace. Bez nadhledu, bez vtipu, bez přidané hodnoty. Takhle provokovat může opravdu každý. S Djokovičem coby mučedníkem pobavil, to je pravda. Nicméně celkově vzato mě udivuje, že tento lame může někdo ještě podporovat.
Reagovat
Krisboy
Slaboučká? Podle vašich reakcí bych neřekl...

Na vás stačí málo smile
Reagovat
Pe3k
Přesně tak. Nadal prohraje úvodní dva zápasy a jediné na co se zmůžou jeho fans je kopat do nějakého tenisového nadšence...Takže stále dokola předvádíte fanouškovské dno.
Reagovat
Amputace
Já jsem velmi pobaven. Mučedník, morální vzor... masakr. A všimni si, že Tenisovýnadšenec (už ten nick...) je tím, kdo tady začal do někoho kopat. Takže se uklidni, nebo mě vůbec neřeš.
Reagovat
smazaný uživatel
Řekne mi někdo, kdo sem chodí pravidelně, co je tohle za existenci?
Reagovat
Krisboy
Taky jsem nad tím přemýšlel smile
Reagovat
Paixx
Řekne mi někdo, kdo sem chodí pravidelně, co je tohle za existenci?
Reagovat
Amputace
Já ho znám už z Eurofotbalu. Dle jeho měřítek není Ronaldo ani v top 10 hráčů, neboť je to lízač Messiho. S Rafou je to podobné. Prostě naprostý úlet, který si naneštěstí ještě ke všemu hraje na chytráka.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Jak se chtěl pochlubit, že chodí na eurofotbal .. a že mě zná. smile smile

Přestaň žít v internetové bublině jako poblázněný lobotomický šašo z Petržalky... A začni dělat něco smysluplného v reálném životě. Tohle je na doktora už. Život je i za hranicemi eurofotbalu či tenisportalu. Tohle myslím srdečně bez jakékoli snahy tě shazovat.smile
Reagovat
Amputace
Jak jsi přišel na to, že se tím chlubím? :O Ty jsi neúspěšně studoval psychologii?
Reagovat
smazaný uživatel
Takze tenisový pomätenec brázdi aj brehy futbalovych diskusií. Malý človek s velkým online egom, diagnozka.
Reagovat
Pe3k
Teď si se fakt dobře popsal smile
Reagovat
smazaný uživatel
Podpisuješ sa pod prispevky ostatných, lebo nemáš slovnú zásobu na to, aby si prišiel s vlastnou myšlienkou.

Prosťáček :)
Reagovat
Pe3k
Já se nikde nepodepisuju, jen sem konstatoval FAKT, že si se opravdu dobře popsal ty ženo Z Petržalky smile smile
Reagovat
Krisboy
GOAT smile
Reagovat
insanezy_
Na AO může jedině překvapit
Reagovat
Pe3k
Reagovat
Patik
Ďakujem.. dám si šálku čaju a vychutnám si pritom zákusok.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist