Nejvýše nasazené Mertensová a Rybakinová musely v úvodním zápase v San José do tří setů

6. 8. 2021, 10:28
Aktuality 10
WTA SAN JOSÉ - Turnajová jednička Elise Mertensová i nasazená dvojka Jelena Rybakinová měly v úvodním zápase v kalifornském San José nečekané potíže, přesto ve čtvrtfinále chybět nebudou. Mertensová zdolala trápící se Kristinu Mladenovicovou, Rybakinová otočila souboj s domácí Claire Liuovou.
Elise Mertensová

Elise Mertensová si připsala své první vítězství od Wimbledonu a trochu si spravila chuť po neúspěšném vystoupení na olympijských hrách v Tokiu, kde vypadla hned v prvním kole. Belgičanka proti Kristině Mladenovicové i kvůli 13 dvojchybám pětkrát ztratila podání a s trápící se bývalou světovou desítkou bojovala skoro tři hodiny (6-2 4-6 6-4).

V pátečním čtvrtfinále bude čelit Julii Putincevové (H2H 1-1). Kazaška na turnajích WTA vyhrála už posedmé v řadě a úspěšně navazuje na triumf z antuky v Budapešti. Také ona na postup potřebovala více než dvě a půl hodiny, Ajlu Tomljanovicovou přetlačila 3-6 7-5 6-3, ačkoli za stavu 4-4 ve druhé sadě na podání prohrávala 0-40.

Nečekané potíže musela řešit i Jelena Rybakinová, která v sobotu na olympiádě nezvládla bitvu o bronz s Elinou Svitolinovou. Nasazená dvojka však po ztraceném úvodním setu dominovala, domácí Claire Liuové už povolila jen dvě hry a do turnaje vstoupila vítězstvím 2-6 6-0 6-2.

Její další soupeřkou bude Danielle Collinsová. Domácí naděje vyhrála 3-6 6-4 6-3 derby se Sloane Stephensovou. Sedmadvacetiletá Američanka stejně jako Putincevová na této úrovni protáhla svou neporazitelnost na sedm zápasů, před dvěma týdny na antuce v Palermu uspěla ve svém vůbec prvním finále na hlavní tour.

Další semifinalistky vzejdou ze soubojů Darja Kasatkinová - Magda Linetteová a Ana Konjuhová - Shuai Zhang.

• WTA 500 SAN JOSÉ •
USA, tv. povrch, 565.530 dolarů
čtvrteční výsledky (5. 8. 2021)
• Dvouhra - 2. kolo •
Mertensová (1-Belg.) - Mladenovicová (Fr.) 6-2 4-6 6-4
Rybakinová (2-Kaz.) - Liuová (USA) 2-6 6-0 6-2
Collinsová (7-USA) - Stephensová (USA) 3-6 6-4 6-3
Putincevová (8-Kaz.) - Tomljanovicová (Austr.) 3-6 7-5 6-3
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Perezová/Peschkeová (3-Austr./ČR) - E. Hozumiová/S. Zhang (Jap./Čína) 6-3 6-1
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
Frick
Když hráčka vstoupí do turnaje (bez W/O) v pátek ráno.
Reagovat
tommr
co je na tom divnýho? V prvním kole měly první 4 nasazený volnej los a osmifinále odehrály ještě ve čtvrtek místního času. Na americkejch turnajích je to zcela běžný ...
Reagovat
asgard33
Jak jsem koukal,tak tyhle černý a bílý Ušandy se zrovna moc nemilují. Kromě samotného ostře vyhroceného zápasu bylo zajímavé sledovat jejich nevraživé pohledy po utkání.Slonice kyselý zamračený ksicht alá Plechovka,Danielka jí zase sjela nasupeným vražedným pohledem jako odporného červa co jí vlezl do sáčku se strouhankou.
Reagovat
tommr
mě se líbí, že DRC si od nikoho nenechá nic líbit ... smile
Reagovat
asgard33
Mně se to taky líbí.Tady bych řekl,že tu nevraživou atmosféru hodně vyhrotilo tamější BLM publikum s jejich emocionálními výkřiky během zápasu.Taky proto byla Collie nabroušená víc než obvykle.
Reagovat
misa
Collins má odporný výraz v obličeji odjakživa. Jedna z nejprotivnějších hráček na světě.
Reagovat
EllNino
mně přijde dost totožný s tím, co má v obličeji Sonička teda :))

Já mám rád DRC i Kenin ale :)
Reagovat
misa
Tak to ani ve snu. Collins vypadá výborně, ale všechno zabíjí směs arogance až nenávisti, která vychází z její tváře a očí během zápasu. Sofia je impulzivní a přecitlivělá, ale ne arogantní. Taky jsme nikdy neslyšel, že by během zápasu sprostě nadávala někomu ze svého doprovodu, že sedí na špatném místě a že si má přesednout.

Za druhou větu tě chválím :)
Reagovat
sojka1
z uvedeneho vyplyva, ze Mertenska ztracela predevsim kvuli ranci dvojchyb... tak vystrihla i dve za game, chvilku jsem se divala, ale obrazek hry byl jiny, Mertens byla lepsi na esa, celkove uspesnejsi na svem podani i na prijmu, ale Kiki (ktere to nesmirne sluselo, jako vzdy) obcas vytahla i svoje byvale skvosty a proto se Mertenska nadrela, kdyby Kikina nebyla psychous, ma to spocitane... takhle to jasne odnese trener, bracha Kiki, tohle nemuze dlouho vydrzet ani pres sve mladi... :-)))
Reagovat
EllNino
Kiki je prostě nerv, přitom tenisově Elise převyšovala ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist