Někteří hráči na US Open za takových podmínek rozhodně nepojedou. Já se ještě nerozhodla, hlásí Kvitová

17. 7. 2020, 13:09
Aktuality 16
Petra Kvitová odhalila, že někteří tenisté rozhodně cestu na letošní US Open neplánují, pokud zůstanou v platnosti přísné podmínky, které pořadatelé newyorského grandslamu chystají. Sama dvojnásobná královna Wimbledonu ještě váhá a čeká, až bude mít více informací.
Profily hráčů
Petra Kvitová (© AFP)

US Open se uskuteční v plánovaném termínu od 31. srpna do 13. září, poprvé v historii však nebudou moci do areálu ve Flushing Meadows žádní diváci a letošní ročník proběhne za velmi přísných podmínek, které například omezují počet lidí, s nimiž mohou tenisté do New Yorku přicestovat. Velkým a stále nevyřešeným problémem je potenciální 14denní karanténa. Ta bude například hrát roli v rozhodování světové jedničky Novaka Djokoviče.

"Pokud opatření zůstanou takto přísná, tak vím, že několik hráčů nepojede," uvedla Kvitová, která se momentálně účastní exhibicí v Berlíně, pro BBC. "Pořád přemýšlím nad tím, jak to vlastně bude vypadat, kolik lidí si budeme moct vzít, jestli budeme muset do karantény..."

Kvitová si stále neumí představit grandslamový turnaj bez fanoušků. Pokud však budou opatření snesitelná, je připravená hrát. "Pořád ale existuje šance, že US Open vynechám. Rozhodnu se až ve chvíli, kdy budu mít všechny informace."

Kvitová není jediná, kdo nad startem v New Yorku, kam byl přeložen i turnaj ze Cincinnati, váhá. Nerozhodla se ani světová jednička mezi ženami Ashleigh Bartyová, Simona Halepová či loňský šampion Rafael Nadal.

Vítězka ročníku 2016 Angelique Kerberová dokonce ohlásila, že se do New Yorku nechystá vůbec. "Nedokážu si to představit. V tuhle chvíli mi připadá, že nikdo do New Yorku letět nechce. Nikdo neví, co se stane a jak to bude. Třeba nebudeme hrát další dva roky, přitom máme začít už za tři týdny."

Účast naopak přislíbila například domácí hvězda Serena Williamsová. Někteří tenisté jako Darja Gavrilovová se US Open zúčastní i kvůli finanční odměně, jelikož jsou momentálně už od března bez výdělků. Sezona se na WTA rozjede 3. srpna v Palermu, na mužském okruhu o 11 dní později ve Washingtonu.

Ve Spojených státech rekordně roste počet nakažených, v poslední době přibývají desetitisíce případů denně, ovšem v New Yorku už se přes měsíc pohybuje denní přírůstek okolo jednoho tisíce.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

16
Přidat komentář
FulnekUltras
držme se raději v bezpečí doma co nejblíž Monaka... ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=ua2NU8_emPQ
Reagovat
hippos
By mě zajímalo, jestli tak dobře trolíš nebo máš úplně vymytou hlavu.
Reagovat
FulnekUltras
Tak ligurský venkov naprostá pohoda. Jen je potřeba dodržovat veškerá notoricky známá opatření a v žádném případě se nikde nenechat testovat... ;-)
Reagovat
safi1313
Já teda o žádných nevím, krom tech co hlásili zranění .. a hlavně - co jako? Tak ať nejedou a pinkají si doma o zeď
Reagovat
paddy
Serena plánuje hrát doma, obrovské překvapení
Reagovat
smazaný uživatel
Ktori hráci?...

Na to, ze ich ma byt také mnozstvo zo zatial nikto verejne neohlasil.

Mozno zranený Fognini, Pouille.
Reagovat
SwissMaestro
Mužské US Open by mohl zahrát i Tommy Haas. Když sem jej viděl proti Sinnerovi... :D
Reagovat
misa
se vrací :) Kerberová raději bez komentáře.
Reagovat
RFanousek
Kerberová výborně
Reagovat
misa
Svět obchází virus zbabělosti.
Reagovat
Alien
O co prosím vás jde?
Reagovat
smazaný uživatel
Kerber řekla, nepojede na USO
Reagovat
paddy
pouze si to teď nedokáže představit, rozhodne se později
Reagovat
smazaný uživatel
Nebo tak
Reagovat
paddy
Nebo co?

Nebo nic :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ježiš, to byl jen slovní obrat pro tvé upřesnění.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist