Nemocný Tomic si stěžoval rozhodčí: Nikoho tu oficiálně netestují. Do tří dnů budu pozitivní

11. 1. 2022, 10:22
Aktuality 8
Australan Bernard Tomic nastoupil k zápasu kvalifikace Australian Open s příznaky nemoci a během marného boje s Romanem Safjullinem řekl umpirové rozhodčí, že do dvou dnů bude mít pozitivní test na koronavirus. Bývalý velký talent si také postěžoval, že v Melbourne nefunguje oficiální PCR testování. Na sociálních sítích uvedl, že se necítí dobře a na radu lékařů se izoloval.
Profily hráčů
Bernard Tomic (© AFP)

Bernard Tomic spustil monolog k brazilské rozhodčí Aline Da Rochaové Nocintové během výměny stran za stavu 1-2 v druhém setu. Devětadvacetiletý Australan si postěžoval, že má zdravotní potíže, a také kritizoval protikoronavirová opatření v Melbourne před úvodním grandslamem sezony.

"Jsem si jistý, že do dvou dnů budu mít pozitivní test, to vám říkám. Zaplatím vám večeři, pokud nebudu do tří dnů pozitivní. Jinak koupíte večeři vy mně," prohlásil Tomic, který nakonec se Safjullinem prohrál 1-6 4-6.

"Nechápu, že tu nikoho netestují. Dovolují hráčům jít na kurt po samotestech v hotelových pokojích... Kde to jsme. Není tu žádné oficiální PCR testování," tvrdil hráč, který po zápase s novináři nemluvil.

Vyjádřil se nicméně následně na sociálních sítích. "Je mi opravdu špatně a jsem zpět v hotelovém pokoji. Právě jsem mluvil s lékaři a ti mi řekli, abych se izoloval," uvedl.

Australané mají mysl nastavenou zřejmě trochu jinak. Tomic si na kurtu stěžoval, že zdraví tenisté nemusí na oficiální PCR testy. Sám přitom šel na kurt s příznaky nemoci. A pak se řeší zdravý a testovaný Novak Djokovič, kterého ani nechtějí pustit do země jen proto, že není očkovaný.

Tomic byl velkým talentem australského tenisu. Už v osmnácti letech si v roce 2011 zahrál čtvrtfinále Wimbledonu a v roce 2016 se dostal na životní 17. místo žebříčku. Špatná životospráva, spory s funkcionáři a disciplinární prohřešky pak následně provázely jeho pád až na současnou 257. příčku v pořadí ATP Tour.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Vidim, ze randenie s Pornohviezdou ovplyvnilo Bernarda uz aj co sa farby jeho vlasov týka.

Inak, mozno ma aj pravdu a organizátorom celkom rozumiem. Testovat hracov priebezne rozhodne neodporucam. Ohrozilo by to regulernost turnaja ako takeho. Pariz testoval hracov par dni pred turnajom a potom uz len osemfinalistov. To je u mna okej.
Reagovat
paddy
aby se to dohrálo s Omicronem, tak se nesmí testovat

vítěz GS obvykle vyřadí 7 hráčů
Omicron jich letos zvládne mnohem víc smile
Reagovat
smazaný uživatel
Na druhu stranu, ak na Omicron zomreli dodnes tusim dvaja ludia na svete ci kolko, tak to treba asi fakt rozlisovat a nehrotit to.
Reagovat
FulnekUltras
to dneska bylo i na Malostranském náměstí

smilesmilesmile
Reagovat
Nola
co to ma na hlave? smile
Reagovat
Tiebraker
Australané mají mysl nastavenou zřejmě trochu jinak. Tomic si na kurtu stěžoval, že zdraví tenisté nemusí na oficiální PCR testy. Sám přitom šel na kurt s příznaky nemoci. A pak se řeší zdravý a testovaný Novak Djokovič, kterého ani nechtějí pustit do země jen proto, že není očkovaný. smilesmile
Reagovat
paja70
Přesně!!!!
Reagovat
FulnekUltras
počítej s tím, že "veřejné mínění" se navzdory čím dál marnější zběsilé snaze gateSSorosovského mainstreamu nezadržitelně obrací na stranu zdravého rozumu smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist