Novak by měl odstoupit z čela Hráčské rady. Po bitvě je každý generál, těch útoků na jeho adresu už bylo dost, řekl Ivaniševič

25. 6. 2020, 12:44
Aktuality 27
Novak Djokovič má za sebou ve funkci prezidenta Hráčské rady hned několik kontroverzních situací. Člen jeho realizačního týmu, wimbledonský šampion Goran Ivaniševič, si proto myslí, že je čas z funkce, která podle něj jeho svěřence akorát vysiluje a vystavuje útokům tenisového světa, odstoupit.
Goran Ivaniševič

Djokovič se musel v roli prezidenta popasovat s kontroverzním odchodem šéfa ATP Chrise Kermoda, otázkou rozdělení prize money mezi žebříčkově níže postavené hráče a teď se na něj valí kritika za Adria Tour, balkánskou sérii exhibičních turnajů, během které se v posledních dnech nakazil on sám a další tři tenisté.

Aktuální světová jednička se za Adria Tour po zveřejnění pozitivního testu na Covid-19 omluvila. Podle mnohých ale omluva nestačí, přestože byla údajně dodržována nařízená opatření srbskou i chorvatskou vládou.

Ivaniševič se svého svěřence rozhodl bránit. "Po bitvě je každý generál. Mnoho lidí čekalo, až Novak udělá nějakou chybu a teď na něj útočí. Tři měsíce jsme nemohli skoro nic, snažil se proto alespoň na chvíli vrátit svět do normálu, ještě k tomu pro dobrou věc (výtěžek šel na charitu)."

Minimálně tenisový svět popudilo video z hráčské párty, která se uskutečnila po skončení prvního dílu v srbském Bělehradu. Hráči tam tancovali bez triček a velmi blízko sebe. "Dobře, tohle možná nebylo nutné, ale nikdo je nenutil do klubu jít. Nikdo je nenutil tancovat. Nikdo jim neřekl, ať jdou na pódium, sundaj si tričko a tancujou," uvedl Ivaniševič.

"A jak vlastně může někdo vědět, že se nakazali právě na té párty? Marco Panichi (kondiční kouč Djokoviče) tam nebyl, a přesto se nakazil. Já jsem s ním strávil asi dva týdny a jsem negativní. Novakův fyzioterapeut Miljan Amanovič se v chorvatském Zadaru staral o loket Grigora Dimitrova (první potvrzený případ Covid-19 na Adria Tour) a také nemá pozitivní test. Tahle situace nemá jednoznačné ani jednoduché vysvětlení. Nechci o Zadaru ani mluvit, tam mají snad méně případů než ostatní města v Chorvatsku," dodal.

Podle Ivaniševiče by bylo nejlepší, kdyby Djokovič z funkce prezidenta Hráčské rady odstoupil. "Od té doby, co tam je, tak na něj všichni útočí, hledají chyby a to ho hodně vysiluje. Přitom se snaží dělat pro náš sport jen to nejlepší."

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

27
Přidat komentář
safi1313
Nemam Djokovice rad ale čeho je moc toho je příliš . Táhněte už s koronou někam , pro hrace světové špičky a dalších 99% světa to nepředstavuje absolutně žádnou hrozbu a všichni delaji jak kdyby Djokovic vypustil na Balkáně mor
Reagovat
RF46
- tak nejak
Reagovat
woody
Podívejte se co se děje v Anglii na pláži, v zemi, která byla nejvíc zasažená koronavirem...

Celé to nebylo šťastné, Novak dostává poŕádný kouř, bohužel zaslouženě hlavně za ty videa z večírku.

Hlavné ať jsou všichni OK, ať můžeme zase brzy hrát.

Otce Djokovice ani nekomentuju, ten je úplně mimo...
Reagovat
Nola
s tym, co tu tento amicky novinar stale vytahuje sa USO hrat nebude...

https://twitter.com/benrothenberg

predpokladam, ze novinari na USO nebudu mat pristup, tak sa snazi nielen upalit Novaka na hranici....
Reagovat
tommr
BR je typickej sluníčkář a zdravej rozum je mu zcela cizí:

A needed bit of good tennis news:

#USOpen has reversed its unpopular decision not to hold the wheelchair event as part of this year's tournament.

Of all the proposed changes to this year's Open, the lack of wheelchair competition was the least defensible. Glad they reverted.
Reagovat
woody
jj, po bitvě každej generál, zjímavé,že turnaj přenášel třeba Eurosport, dostává taky kartáč?

Když jsem dnes viděl co se děje v Anglii na plážích, myslím si,že pár nakažených tenistů je prd, bohužel úplně jiný mediální tlak...
Reagovat
Grape
Začíná mi to poměrně dost připomínat hon na čarodějnice.
Jistě, možná ta zábava v klubu nebyla nutná, možná mohla být během turnaje některá opatření přísnější. Nicméně zatím jsem se všude dočetl, že žádná nařízení ani zákony Novak a spol. neporušili.
Srbsko ani Chorvatsko nebyli koronavirem nijak zvlášť zasažené, aby tam byla nějaká brutální opatření. Osobně mám dojem, že ti co Novaka odsuzují jsou z části pokrytci, kteří si prostě vždycky rádi kopnou a z části lidé jako Murray, jejichž země je zasažena podstatně více, a proto mají na tuto akci dost zkreslený pohled.
Akcí, kde se lidé potkávají bez nějakých rozestupů, už je v různých zemích spousta. Novak a spol. možná situaci podcenili, ale celkově měli spíš smůlu. Vytrestaní jsou dost už tím, že ten hnus mají a můžou nakazit i někoho dalšího.
Reagovat
turista
Souhlasím.
Reagovat
Nola
https://www.sportskeeda.com/tennis/news-bunch-of-people-happy-see-novak-djokovic-getting-weakened-says-gilles-simon

vdaka Gilou, prosim o zverejnenie pan redaktor, dakujem
Reagovat
Patik
Neviem teda kto všetko tvorí tú hráčsku radu..ale rozhodne by bolo lepšie pre Noleho keby nebol jej súčasťou..s týmto súhlasím s Goranom..ľudia naňom hladali chyby už predtým a teraz keď tam je má to ešte ťažšie..navyše celá táto situácia okolo koronavírusu..tenisti dostali vírus a dostal ho aj samotný Nole s manželkou..potrestal tým seba aj svoju rodinu..tak čo ešte chcete..všetci ste pozerali tie zápasy a tešili ste sa z tenisu po dlhej pauze..a teraz idete hádzať kameňom..
Reagovat
Pe3k
Myslím že Novak odstoupí. Mě hlavně zajímá jak a v jakém složení se bude hrát US Open.
Reagovat
turista
Aspoň bude mít klid na tenis a na rodinu a pokoj od těch pitomých haterů, který se vyrojily mraky.
Reagovat
giovani
Yes,Presne tak.
Reagovat
turista
Nadal a Federer oba dobře vědí, že být v Radě hráčů ATP není zas až takový med.
Reagovat
Nola
kto pribehne prvy ako najvacsi fanda Novaka - Krisboy, Forehand mas konkurenciu, ty sice operujes na inych frontoch, ale pozor, aby ta este netronfol....
Reagovat
Pe3k
Krysák není fanda Novaka, myslím. Největší fanda je IMHO Turista, kozo je spíše největší Glory Hunter a ty tady zase působiš nejdéle.
Reagovat
peRFect
Není ten Goran původem čech? Že nejlíp ví, co by měli dělat ostatní...
Reagovat
Krisboy
"Od té doby, co tam je, tak na něj všichni útočí, hledají chyby a to ho hodně vysiluje. Přitom se snaží dělat pro náš sport jen to nejlepší."

Myslím, že o tomhle výroku by se dalo s velkou pravděpodobností úspěchu pochybovat :)

Gorane, máš tohle zapotřebí? Vlastně sorry - máš. Zapomněl jsem, že jsi ve finančních potížích a Novax ti pomáhá. Potom se to tedy dá chápat, ale je to dost nedůstojné.
Reagovat
Marduch
"Djokovič delší dobu volá po přerozdělení zisků z turnajů. Navrhuje revoluci v řízení ATP. Navrhuje, aby se Turnaj mistrů přestěhoval z Londýna a pravidelně měnil dějiště. Kdyby bylo po jeho, patrně by záhy vznikly odbory, jež by pádněji hájily hráčské zájmy.
Částky za vstupné, televizní práva, prodej suvenýrů a příspěvky od sponzorů na loňském US Open podle Forbesu přesáhly 350 milionů dolarů (podle nynějšího kurzu osm miliard korun).

Pořadatelé ukrojili z vydatného koláče samotným bavičům na betonových scénách 53 milionů dolarů, což je sotva 15 procent. Proto se bouří. Hlásí se o férový podíl.

Někdo v nich vidí hrabivce. Jiní Djokovičovi a spol. (např. Isner, Anderson, Pospisil) fandí. Kdyby ve svém tažení uspěli, nejvíc si nepolepší zámožné hvězdy, nýbrž borci, kteří se teprve snaží prorazit a chybějí jim prostředky."

Chceme, aby po světě cestovalo víc kluků. Aby si mohli platit kvalitní tým a vydělali na slušné živobytí, tvrdí Djokovič".

https://www.idnes.cz/sport/tenis/atp-hracska-rada-indian-wells-boj-novak-djokovic-roger-federer-rafael-nadal.A190312_212109_tenis_ten
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat
Krisboy
Já jsem ale o Novaxově hrabivosti nic nepsal...
Reagovat
Marduch
Když ve svém příspěvku rozporuješ jednu konkrétní Goranovu větu, tak můj příspěvek je logicky reakcí právě na ní. Nic víc.
Reagovat
Krisboy
Vždyť já ti to nezazlívám. Jenom jsem si rýpnul do Ivaniševiče. Znáš to - čí chleba jíš, toho píseň zpívej :) Tak sorry... Gorana mám rád.
Reagovat
Marduch
Nevim, ty jsi negoval obsah té Goranovy věty s odůvodněním, že za tím výrokem stojí Goranovy finační problémy. Co na té větě alespoň do určité míry nemá oporu ve faktech? A naopak odkud bereš, že Goran má finanční problémy?
Takhle, nejdřív jsem si myslel, že nás Kamilos obdaroval svou pravidelnou dávkou žluče, ale do toho jeho diskuzního suterénu přece nikdo klesnout nechce:)
Reagovat
Nola
Gorana si asi poplietol s BB...
Reagovat
paddy
https://wearetennis.bnpparibas/tr_TR/#/2017/06/28/top-6-players-who-went-broke/7589
Reagovat
Krisboy
Chci tím říct, že Goranovo vyjádření není tak úplně objektivní a upřímné.

Stejně tak Novaxovi nevěřím tu jeho starost o chudé hráče. Možná mu křivdím, ale je to prostě tak.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist