Original 9 v čele s Billie Jean Kingovou a Lleyton Hewitt letos vstoupí do tenisové Síně slávy

25. 2. 2021, 11:21
Aktuality 13
Billie Jean Kingová a ostatní členky "Original 9", která před 50 lety položila základy ženské profesionální tenisové tour, budou letos jako první skupina společně uvedeny to tenisové Síně slávy. Z nominovaných hráčů se jako jediný dočkal schválení volitelů Lleyton Hewitt.
Profily hráčů

"Když hrajete, soustředíte se jen na trénink a na výsledky v konkrétním týdnu nebo roce. Nedíváte se dopředu až k něčemu, jako je tohle," řekl Hewitt, jenž během kariéry získal dva grandslamové tituly a pomohl Austrálii k vítězství v Davisově poháru. "Když se ale vše uzavře a zhodnotí, že je to hodno Síně slávy, je to pro hráče to největší uznání. Jsem poctěn," dodal někdejší první hráč světového žebříčku.

Dalšími nominovanými v hráčské kategorii byli Američanka Lisa Raymondová, Španělé Juan Carlos Ferrero a Sergi Bruguera a Švéd Jonas Björkman.

Skupina "Original 9", kterou vedle Kingové tvořily Peaches Bartkowiczová, Rosie Casalsová, Judy Daltonová, Julie Heldmanová, Kerry Melvilleová Reidová, Kristy Pigeonová, Nancy Richeyová a Valerie Ziegenfussová, vstoupí do Síně slávy v kategorii takzvaných přispěvatelů. Spolu s ní bude uveden i předloni zesnulý tenisový instruktor Dennis Van der Meer.

Slavnostní ceremoniál by se měl uskutečnit 17. července během turnaje v americkém Newportu, kde Síň slávy sídlí. Věnován bude i loňským nováčkům Goranu Ivaniševičovi a Conchitě Martínezové, v minulém roce se galavečer kvůli pandemii koronaviru neuskutečnil.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

13
Přidat komentář
Nola
do siene urcite patri - najmladsi NO1 tusim, 2 GS, 2 TM - ale to je pre Backhand nezaujimava stats smile
Reagovat
smazaný uživatel
Najlepsi hrác z doby temna, ktoru Federer ovládol.

Velky sympatak a myslim, ze s poctom 5-setakov rekordér ATP tabuliek. Odohral ich okolo 70-80.
Reagovat
smazaný uživatel
edit. Tak rekord drzi, 5-setakov bolo na vsetkých urovniach okolo 50.
Reagovat
sojka1
malickost, hlavne, ze tam mas Federera... :-)
Reagovat
gigin
Já ho poslední dobou sleduju s tichým úžasem... S častými ataky koprolálie...
Reagovat
George_Renel
Prostě podjebávač....
Reagovat
sojka1
:-)) klid, (taky) pozer, jenze si uz (taky) vlezl do hlavy...
Reagovat
smazaný uživatel
Vypni si feder alarm.

Potom uvidis sirsi obsah.
Reagovat
sojka1
az po tobe, kamosko... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Sucho som zmienil dve najvýznamnejšie asociácie, ktoré sa mi s ním spájajú. Prečo mi diktuješ, čo mám a nemám hovoriť, ty žena?..:)
Reagovat
Kozoroh
Jelikož píšeš o ATP rekordu, tak v rámci celého mužského profi-turné nejvíc pětiseťáků odehrál Nastase, a to 63, Hewitt jich má 57. Zapátral jsem ve statistikách a zde jsou údaje:

1. Nastase 63 | 41-22
2. Kodeš 62 | 31-31
3. Lendl 57 | 35-22
=. Hewitt 57 | 32-25
5. Federer 55 | 32-23

Určitě tě bude zajímat, jak vypadá pořadí v počtu grandslamových pětiseťáků. Ikdyž Lleyton byl držitelem tohoto rekordu, tak ho loni na AO Roger předběhl:

1. Federer 47 | 30-17
2. Hewitt 45 | 26-19
3. Agassi 41 | 24-17
4. Wilander 40 | 26-14
5. Lendl 39 | 24-15
=. Djokovic 39 | 30-9
Reagovat
Nola
mna by celkom zaujimal aj Rafa
Reagovat
Kozoroh
Rafa má 31 odehraných pětiseťáků na grandslamech s bilancí 19-12. 8 z 12 prohraných GS pětiseťáků ztratil za posledních 6 let. Jeho celková bilance v zápasech na pět setů je 22-13.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist