Ósakaová: Olympijský duch? Zachránit co nejvíce lidí

29. 3. 2020, 12:01
Aktuality 26
Japonskou hvězdu Naomi Ósakaovou zklamalo odložení olympijských her v její rodné zemi na příští rok. Rozhodnutí ale jednoznačně podpořila a chápe ho.
Profily hráčů
Naomi Ósakaová (© AFP)

Bývalá světová jednička a současná desátá hráčka žebříčku Naomi Ósakaová je jednou z tváří tokijské olympiády. Hry se nemohou v původním termínu uskutečnit kvůli pandemii koronaviru.

Ta podle aktuálních statistik celosvětově vykazuje už přes 660.000 případů nákazy a na 31.000 obětí nemoci COVID-19. V Japonsku, kde se letošní letní olympijské hry měly konat na přelomu července a srpna, se nakazilo 1693 lidí a 52 z nich zemřelo.

"Každý ví, co pro mě olympijské hry znamenají a jak budu pyšná na to, že se jich mohu ve své zemi zúčastnit. Samozřejmě jsem zklamaná, že se to v tomto roce nestane. Ale rozhodnutí na 100 procent podporuji," uvedla dvaadvacetiletá Ósakaová na twitteru.

"Na konci nás sport zase stmelí a bude tu pro nás. Teď ten čas ale nenastal," pokračovala první japonská grandslamová vítězka, jež v roce 2018 vyhrála US Open a vloni přidala triumf na Australian Open. Naproti tomu podle ní přišel čas, aby se lidé ze všech zemí sjednotili a společně pracovali na tom, aby zachránili co možná nejvíc životů.

"To považuji za olympijského ducha," dodala Ósakaová, jež se letos představila na třech akcích. V Brisbane vypadla po semifinálové bitvě s Karolínou Plíškovou, na Australian Open prohrála ve 3. kole s patnáctiletou Cori Gauffovou a naposledy na začátku února ve Fed Cupu utrpěla ostudný debakl se Španělkou Silvií Sorribesovou.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

26
Přidat komentář
paddy
Čína tvrdě zakročila na trzích se zvířecím masem
- nesmí se tam fotit

https://www.novinky.cz/zahranicni/koronavirus/clanek/cinske-trhy-se-zvirecim-masem-uz-zase-funguji-jako-pred-epidemii-40318488?seq_no=2&source=hp&dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=null
Reagovat
FulnekUltras
nejde ani tak o samotné fotky, ale o to, k čemu je potom euroatlantická propaganda zneužije - snaha udělat z Číny v mainstreamu "podřadnou špínu" je poslední nadějí, k níž se upínají ty největší parazitní nenažrané finančnické USvině, pro které je celosvětová ekonomická krize novým zdrojem "možností"
Reagovat
Fandina
Nevšimla jsem si, že by tady někdo prováděl euroatlantickou propagandu. Zato atieuroaltlantickou ano. Buď jsi naivní nebo úplný blb.
Reagovat
blixa
To druhé se velmi blíží realitě ;-) :-D
Reagovat
FulnekUltras
velmi doporučuji hlavně od času 14:00 do konce !!!!!

https://www.youtube.com/watch?v=gG7oEmuVrH0
Reagovat
FulnekUltras
přesně od času 14:22 do konce
Reagovat
paddy
Podobný názor měl někdo jiný u nás, ale světoví vědci již před pár dny oznámili, že jde o přírodní původ

Já většinou sleduji věrohodnější zdroje ze světa
Naši vědci mají minimální citace, stejné je to s počtem patentů na obyv., jsme periferie

https://www.sciencedaily.com/releases/2020/03/200317175442.htm
Reagovat
FulnekUltras
co je to "světoví vědci" ???

co je to "věrohodnější zdroje" ???

co je to "počet patentů na obyvatele" ???

žijeme teď v americké vlivové zóně - a tomu odpovídající mainstreamová infomasáž (i v řadě jiných, už dávno prokázaných věcí typu atomových zbraní v Iráku) je zcela zřejmá

chápu, že pro někoho může být představa takto zrůdně vyvolané světové krize (když už to jinak nešlo) neuvěřitelná, ale zkušenosti se všehoschopnou parazitní US-pakáží už nejméně od 2. světové války jsou dostatečné - přinejmenším stejně jako s objektivními riziky nedostatečné hygieny na zvířecích trzích

nemyslím to nijak zle ani pejorativně, ale řekl bych, že pro posthavloidní generaci, která u nás zatím zažila pouze jednosměrný mainstreamový mediální tlak, nadchází přesně ta doba, kdy bude nutno konečně vytáhnout hlavy ze "svobodně demokratických" prdelí a začít uvažovat v širších souvislostech - bez neustálého přeceňování tzv. Západu, ničím neopodstatněného opovrhování tzv. Východem, a především bez naprosto zbytečného podceňování sebe sama a svého vlastního rozumu
Reagovat
Fandina
A co navrhujes, zatím od tebe čtu nebetycne fráze. Na jedné straně zlý západ a na druhé hodný vychod. A zvedas prst, ono se uvidí. Jsi směšný.
Reagovat
sojka1
taky se usmivam, kdyz nekdo z ruske vlivove zony, prokrveny mistry masery z vychodu, pokrikuje na americkou vlivovou zonu a ukazuje na zhoubne masazni praktiky zapadu.... a tluce tu cosi o rozumu. Mne se libi toto: Ani prachsprosta lez neni tak nebezpecna pravde jako presvedceni... :-)
Reagovat
gigin
No a tady zase na pořad dne přichází - Kdo ví jestli...
Reagovat
paddy
Všechny velké epidemie měly původ v Číně, morem počínaje přes španělskou chřipku po SARS, protože tam panuje těsné soužití člověka se zvířetem

V českých poměrech máme začervené děti? Proč? Protože domácí mazlíčci. Na venkově zvíře nesmělo páchnout do domu.
Reagovat
blixa
Těsné soužití v Číně ? Jako že soužití v žaludku nebo jak to myslíš ? :-D
Reagovat
Mr.Pink
tenhle jeji nazor o umele vytvorenem viru, ci jeho uprave, byl vyvracen vedeckou studii (btw i pekova nekolikrat rekla, ze je to jen hypoteza)
Reagovat
gigin
Mi se líbí jak jsou zase všichni doktoři, hygienici, prognostici a ekonomové. Tak jak my jsme tu na turnajích všichni trenéři, fyzioterapeuti, odborníci na správnou stravu a poradci na vztahy hráček s chlapci. Někdy i s děvčaty.
Reagovat
Fandina
Já bych to moc neshazovala. Jsou lidi, vědci, kteří viry zkoumají celý život.
Reagovat
Fandina
Myslím to obecně. Nekomentuji tenhle konkrétní výstup viz ukázka výše.
Reagovat
gigin
Jo.
Reagovat
George_Renel
My chlapi ženské zkoumáme celý život a výsledek je taky nulový. :-D
Reagovat
Fandina
:-))
Faktem je, že do cizí kůže vlezeš těžko.
Reagovat
Vlk-v-trave
:D)
Reagovat
Cico93
Tak vieš, nemôžeš vedieť čo ženy chcú, keď ony samé nevedia čo chcú:-))
Reagovat
blixa
A vieš, ako by boly nasrané, keby si vediel čo chcú ???!!!!
Reagovat
Vlk-v-trave
Ano, a ja bych se nebal to posunout do tech nejsirsich moznych souvislosti ktere jsou vubec mozne...

Vsichni moc dobre vime, ze nic nevime. A ti co si to opravdu, ale opravdu pripusti a uvedomi, tak pak mohou stanout vklidu, bez nejakeho stresu a odvazne pred "tvari" vsehomira s hlavou prazdnou, ale zato jasnou:)

Lidove receno, cim vic sracek v hlave, tim lepsi uroda nebude. Hnojit je treba pole, ne hlavu.
Reagovat
sojka1
:-)))
Reagovat
brixner
To jako fakt?
No, eště, že sem se nechal sterilizovat, asi to mam po dědovi - furt myslim dopředu :-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist