Pála byl zklamaný, že si už tenistky nezahrají před domácími fanoušky

5. 11. 2021, 09:59
Aktuality 226
Bez českých tenistek se odehrají dnešní semifinálové duely Poháru Billie Jean Kingové v Praze. Domácí výběr skončil ve skupině D po čtvrteční prohře se Švýcarskem a kapitán Petr Pála věří, že se jeho tým do finálového turnaje vrátí.
Petr Pála (© Česká sportovní)

"Jsem zklamaný za holky, že si nezahrají další zápas před domácím fanoušky, což by bylo skvělé. Měli jsme velmi těžkou skupinu," řekl Pála, se šesti tituly nejúspěšnější kapitán historie soutěže, pod jehož vedením Češky prohrály od roku 2008 teprve pošesté z 32 utkání.

Tenistky porazily v úvodním utkání skupiny v pondělí Německo 2-1, stejným poměrem ale podlehly Švýcarkám. Ani jednou nebodovala ve dvouhře světová trojka Barbora Krejčíková, která podlehla Angelique Kerberové i olympijské vítězce Švýcarce Belindě Bencicové.

"Báře chybělo, že si nezahrála nějakého singla (v týmové soutěži) dřív," připomněl Pála, že letošní vítězka Roland Garros hrála v soutěži poprvé dvouhru a předtím nastoupila jen dvakrát do čtyřhry. "Teď na ni byl velký tlak. Měli jsme hrozně těžkou skupinu, člověk musí hrát hrozně dobře, když chce porazit Kerberovou nebo Bencicovou,“ upozornil kapitán.

Rovněž povrch (Rebound Ace) Krejčíkové tolik neseděl. Podle Pály byl docela rychlý. "Bára by možná potřebovala malinko pomalejší, kdy míče výš vyskakují," uvažoval kapitán. Na rozdíl od dřívějších finále, kdy si ve starém fedcupovém systému domácí tým povrch vybíral, tentokrát takovou možnost neměl. "Bylo to v režii ITF a to jsme nemohli ovlivnit,“ uvedl Pála.

Ani jednou Krejčíková nenastoupila do čtyřhry, byť s Kateřinou Siniakovou tvoří elitní deblový pár a jsou olympijské vítězky. Proti Němkám měla ve dvouhře křeče a úspěšně ji zastoupila Lucie Hradecká, nehrála ani proti Švýcarkám. "Bára hrála singla, který nedopadl dobře. Sedli jsme si s trenéry i s Bárou a ptali se jí, jak se cítí. Bylo to společné rozhodnutí," řekl Pála.

Poprvé se hraje podle staronového modelu formou finálového turnaje. Hodnotit ho Pála zatím nechtěl. "Já byl vždycky proti, ale ukáže čas. Těžko říct pro někoho, kdo hraje doma," řekl kapitán a vážil si toho, že se povedlo akci narychlo dostat do české metropole. "Pro nás to byl svátek a věřím, že i pro holky. Publikum přišlo i v této těžké době," děkoval fanouškům za podporu.

Už v sobotu určí los tenistkám soupeřky pro kvalifikaci o finálový turnaj 2022. "Už se na to těšíme a doufám, že už to bude jednodušší s cestováním a se vším, což je nejdůležitější," doufal Pála, že pominou koronavirová omezení a dodal: "Zkusíme se zase dostat do finále."

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

226
Přidat komentář
pumpier
Na turnajích nehrají špičky. Ty to mají jako rozcvičku a soustředí se na jednotlivce. Za ČR hrál Berdych který 4hry nehrál a jiní, např. Djokovič, Nadal hrají v DC. Trenér má poznat která je z formy . Já si myslím , že Pála je maskot. Jinak Hradecká při Austráliji u sítě ani neudržela rovnováhu a i Sin. je z formy.
Reagovat
lvicek
Koukam, ze diskuze tu porad zije. Me na ni jen zarazi to, jak tu tolik lidi pise o duchodkyni Hrade a ze to byl rovnou zahozeny zapas. Vzdyt je v aktualni sezone nase treti nejuspesnejsi deblistka a malem hrala debl na TM. To mi uplne jako marna volba do debla na BJKC nepripada. Holky myslim mely nejvetsi smulu v tom, ze obema Svycarkam cely zapas neskutecne slapal servis. Furt jsem doufala, ze prijde slabsi chvilka a bude se hrat vic vymen, ale ono prd.
Reagovat
Mony
Já tu žiji jen proto, že se v horečkach a kašli valím v posteli a nic jiného, než brouzdat po TP nejsem schopen.. Tak k Hradě, Kdyby tu nastoupila poprvé, tak bych to i já možná uvítal, ale v zápase s Němkami bylo cítit, že ten pár už nemá sílu a to už vůbec nic proti Hradě. Prostě v jiném složení bychom se jako outsideri asi necítili. Kdyby nastoupila Maky či Bára s Katkou, tak bych se asi tolik při zápase neklepal.. I p. Kodes připomněl, že debl byla vždycky naše chlouba.
Reagovat
peggy
Myslim,Krejcikova je momentálně mimo formu.Jeji prohra kamarádkam moc na jistotě nepridala a ani chovani.smile
Reagovat
Newcombe
Já být na jejich místě (jako hráčka) a furt dokola poslouchal ty trubadúry, taky bych zkolaboval. Mi neříkejte, že se jim to líbí. Asi to bude tím, že mám absolutní sluch a neposlouchám "umělce" typu tadadadá tadadadá tadadádádádádá.
Reagovat
vojta91
Amensmile
Reagovat
peggy
Máte pravdu,nikde na světě se diváci nechovají.smile
Reagovat
George_Renel
Většinou už umísedět či stát.smile
Reagovat
Holahej
Holky mají smlouvy /mluvil o tom Černošek/ za účast v týmu, nemalé peníze, bonusy.., ty veřejnost nezná,...ale aby byl Pála jen chudinka, loutka, prosebníček, tleskač..holek.., jak je v komentářích naznačováno, to by bylo špatně a proti tomu, co dělá sport sportem, taktika, atmosféra utkání, týmu, zhodnocení momentální formy a rozpoložení, nastalé sportovní situace i kvůli dom. fanouškům...a ?musela? hrát rozhodující debl hráčka, za zenitem, která už viditelně nemá ?reprezentační? výkonnost..., prohrát se samozřejmě může vždy, o tom žádná, ale tohle bylo ?odevzdání zápasu? dopředu, doma...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Maky vyhrála singla a unavená asi moc nebyla, takže nějaký důvod, proč ji nepostavil do debla tam prostě být musel.
Reagovat
lars
a jaky duvod?
Reagovat
Fandina
Podle toho co říkal Pála to bylo tak, že se na tom dohodli s hráčkami i snad s trenéry, kdo půjde hrát.
Reagovat
lars
a jake duvody byly k takove asi nelogicky hloupe dohode ?
Reagovat
Fandina
Asi si mysleli, že když Katka s Hráďou vyhrály proti Němkám, tak se to zopakuje.
Reagovat
lars
prave zapas proti deblu Nemecka naznacoval nedostatecnou vykonnost na vyhru nad deblem Swiss
Reagovat
Fandina
Každý zápas je jiný a faktem je, že Hráďa s Katkou jsou oproti Švýcarkám několikanásobné GS šampionky. Takže asi si všichni mysleli, že si s nimi poradí.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Viz sojka dole. Nahradnicí byla Hráďa, proč nemohla/nechtěla hrát Maky se asi musíš zeptat jísmile
Reagovat
Holahej
Zdůvodnit to má kapitán!

Je to jen její názor, náhled...V týmu bylo pět hráček, u donominované LucieH bylo přece jasné, že nemůže/výkonnostně/ a nebude hrát singla, ale asi, že bude spíše na lavičce, podpora, pomocnice v tréninku.., když se o chlup vyhrálo v ST s GER, hrála asi víceméně kvůli problému Báry s lýtkem, tam se představila???, šťastně to dopadlo, ale to přece neznamená, že další nominace na jiné utkání musí být stejná.., přece byly v týmu další ?náhradnice?../ které hrají na turnajích singl i debl/..

Jestiže Bára nebyla na vlně tak Maky ano, je šikovná, debl umí, má trochu smůlu, že její ?stálá? partnerka je dlouhodobě zraněná.
Reagovat
Nola
tebe sa bude kapitan spovedat... ospravedlnujes svojich favoritov, ale na ostatnych nenechas ani nitku suchu, take male pokrytectvo
Reagovat
Holahej
Jseš mimo ...ne mně, ale fanouškům, divákům..., je to jeho placená práce, ..nikoho nikde neospravedlňuji...ani to druhé, ..nenechávám niť suchou..., kde jsi to vzala?... sleduješ vůbec sport?...proč jsou tiskovky po utkání, s hráči, trenéry, rozhovory s experty, bývalými hráči, studia na turnajích..., reportáže,..protože sport, profesionální, potřebuje fanoušky,.. média, sponzory, dotace...atd., aby existoval.
Reagovat
Holahej
Pála to měl vysvětlit, objasnit v přenosu tv, měla tam své stanoviště s expertkou, zdůvodnit argumenty svou nominaci do utkání, od toho tam i je, vysvětlit, komunikovat s fanoušky, nejen vydat nic neříkající, alibistickou frázi...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Klidně se ho mohl někdo zeptat, nesmile?
Reagovat
Mony
Chce očividně fungovat dal a ne si podrezavat pod sebou větev.
Reagovat
Nola
Barbora mala hrat stvorhru podla pana Kodesa, co tu citam? kecy niektorych byvalych tenistov nikdy neprestanu bavit..... ako sa musela citit po prehre v celkom vyrovnanom zapase ho asi nezaujima.... Rafa na ATP cupe po prehre, takisto odpisal stvorhru.... nie kazdy ma hrosiu kozu, ak by prehrali s Katkou este aj debla, to by ju rovno tito fanatici ukamanovali
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
tommr
takže Kodeš tomu podle tebe taky nerozumí? smile
Pokud Krejčíkovou prohra v zápase ve kterým ani nebyla favoritkou zdeptá natolik že není týmu schopná/ochotná pomoct v rozhodujícím deblu tak je to jednička na baterky ... smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak ona prohrála dva singly za sebou, respektive ve FC žádný singl nevyhrála, unavená ze sezóny a měla by nastoupit do rozhodujícího zápasu? Není to Superwoman.
Reagovat
tommr
mě už ty věčný výmluvy na únavu lezou krkem. Kolik zápasů odehrála Krejčíková za poslední měsíc? A kolik jich odehrála Bencicová?
Reagovat
EllNino
je rozdíl fyzická únava a psychická ... vždyť Bára letos odehrála životní sezónu, jela pořád bez přestání a zvyká si na novou roli ... trochu to od sebe odděluj
Reagovat
lars
mela prestavky mezi RG a Wimblem a mezi Uso a IW
Reagovat
EllNino
díky, to jsem nevěděl, gestapáku, umíš taky něco jinýho, než ostatní opravovat? :D
Reagovat
lars
1. singl prohrala nekolik dni predem
v 2. singlu prohrala ve 2 setech ne v 3-setovy dlouhy bitve
Reagovat
lars
Pala mohl Baru predem psychicky pripravit na situaci, ze po svem prohranem singlu bude hrat i debl, pokud nebude unavena nebo zranena ze singlu.

"jde" spis o to, ze se neudelalo vse pro maxim. sanci na vyhru nad Swiss
Reagovat
tommr
přesně tak. Švýcarskej kapitán nasadil do rozhodujícího zápasu to nejlepší co měl k dispozici zatímco Pála to hrubě podcenil ...
Reagovat
Fandina
To co píšeš ty, to jsou kecy, názory dvojnásobného GS šampiona ne, i když s ním nemusím souhlasit.
Reagovat
tommr
Kodeš je dokonce trojnásobnej GS vítěz. Má dva tituly z FO a jeden z Wimbledonu ...
Reagovat
Nola
smile s tebou je zbytocne viest solidnu diskusiu, psychicka unava, ti zrejme absolutne nic nehovori...
Reagovat
Fandina
Nepsala jsem nic o únavě, psala jsem o tom, že jsi trapná, protože jsou pro tebe názory GS směšné. Jenže to ty zjevně nechápeš.
Reagovat
Nola
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Kdo je GS?smile Gerhard Stoiber?smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jsem viděl naživo, teda část. Od Rusek to byla opravdu exhibicesmile Přijde mi, že byla přesně obrazem toho, co píšu dole pod Monym. Pohoda a uvolněnost, které v ruském týmu jsou, se po pár uspěšných míčích hned v úvodu zápasu naplno přenesly do jejich hry. Byla to fakt radost se na ně dívat. Myslím, že by si Coco s Shelby tady možná poradily s většinou deblových dvojic jenže proti Ruskám neměly šanci. Dovolím si tvrdit, že rozdílovým faktorem byla právě ta pohoda a chemie. Holky se pak předháněly ve výborných servisech a excelovaly na síti. Hrály jak jedna hráčka, všechno fungovalo dokonale, prostě top class double. Američankám prostě ta chemie chyběla. Shodl jsem se tu, že se chovají fajn, jsou zdvořilé, ale neměly tu spontánnost Rusek.
Takže, někdy je 1 víc než 2smilesmile
Nebyl jsem úplně rozhodnutý komu fandit, ale pohodou si mě ruský tým ziskal a v deblu už jsem neměl sebemenší pochyby. Jen jem chtěl ještě vidět Slůně, které mě teda překvapilo, že je oproti v tv docela drobné stvoření. Taky měří asi 170cm. Prostě taková impala:D
Reagovat
Holahej
..trochu zvědavost,..viděl..jako sběrač míčků, ochranka, tv pracovník, V.I.P...,jin.?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ballboy dobrýsmile Sice bych nebyl jak ten v IW nebo kde to bylo, ale stejně...
Ne, řekněme, že jsem se většinou pohyboval u zázemí tenisteksmile
Takys tam byl pracovně nebo jako divák?
Reagovat
flex
Třeba to tu již někdo napsal. Tak sorry. Zkuste hrát v roli jedničky za pořadatelskou zemi pohár BJK. Jako jediná z osmičky singlového Turnaje mistryň, který začíná venku v Mexiku za 5 dnů. Na jedné straně tlak pořadatelů, svazu, fanoušků a na druhé straně logická nesmyslnost pouhého startu. Z hráček pro debl Turnaje mystryň jsem našel jen Siniakovou a Mertens. Mertens sklopila za Belgii i singla proti Astralance ze druhé stovky.. Přeji Karolíně, Barborce i Kateřině, ať jim to na doprovodném programu sluší a přinese dobré tenisové výsledky. Sponzorské smlouvy, prestiž, body do žebříčku a neskutečný výdělky. Fedcapů máme dost a celkem důstojný vystoupení doma na PBJKsmile
Reagovat
Mony
Tady nejde o holky, ale o miliony diváků a fandů a chuť pořadatelů zase něco uspořádat znova
Reagovat
flex
Nevím na co, ale chuť pořadatelé měli. Pokud převládala chuť zachránit turnaj, tenis a spokojit se s menší diváckou návštěvností, je vše čisté a ok. Pokud ovšem počítali s tím, že O2 bude naplněná, naše hráčky 100%, tak již dva měsíce se vědělo, že dvě hráčky budou hrát singlový TM a další debl. Anebo se ani jistě nevědělo, zda TM vůbec bude, ale pak to byl risk a nikdo se teď nemůže divit. Pála a různé detaily už nejsou podstatné a nikomu nic ani jako fanda nevyčítám. Přijímám realitu a přeju holkám skvělé Mexiko!
Reagovat
Mony
Já taky
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
lvicek
Mozna, ze kdyby zapas jednicek se hral jako prvni, tak by Bara do debla nastoupila. Ale prece jen s 20min pauzou a po takove prohre to neni jen tak. Je to skoda, ze se nemuzou ty zapasy prohodit, tady by se to mozna hodilo i Belinde, ziskat nejaky cas na odpocinek. Mozna by to pomohlo, kdyby nastoupila Bara, mozna ne. Co jsem vcera videla ze ctyrhry, tak me prislo, ze nejvetsi problem mely nase holky s returnem. Svycarky spoustu her ziskaly ctyrma dobrejma servisama, ktery nedokazaly vratit do kurtu.
Reagovat
Fandina
Podle toho, co říkali na ČT se v případě, že do debla nastupuje hráčka, která hrála druhého singla, tak se může přestávka před deblem prodloužit.
Reagovat
Fandina
Jan Kodeš teď na ČT řekl, že Bára měla v deblu nastoupit.
Reagovat
sojka1
a rikal take, ze nemela hrat singla? :-)
Reagovat
blixa
Já nevím, školy nemám, ale já bych si tipnul, že tahle kombinace není možná. Pokud by Bára nenastoupila coby jednička a nahradila ji jiná, nemohla by pak hrát čtyřhru, protože důvod nenastoupení k singlu by asi mohl být jen zdravotní.
Reagovat
lars
podle me mohla , protoze na debl pouzijes debl zebrik :)
Reagovat
Fandina
Já myslím, že u deblu vůbec o žebříček nejde. Hraje se jeden takže každý staví to nejlepší co má. Kdežto u singlů se musí žebříček dodržovat nejvýše postavená je jedničkou a hraje proti jedničce a dtto. dvojky.

Ale jak je to s nahrazováním, to nevím, jestli podle pravidel když nenastoupíš v singlu pak nemůžeš ani v deblu, to nevím, ale možná, že to tu někdo má načtené.
Reagovat
Fandina
Říkal, že v singlu měla těžké soupeřky.
Reagovat
sojka1
to mela.... ja jsem si jen zalarsovala... :-))
Reagovat
lars
A mas na larsovani povoleni ? :)
Reagovat
sojka1
nemohla bych to uhrat na dohodu? :-)
Reagovat
blixa
Ne ! To budou dva roky na TP natvrdo ! smile
Reagovat
sojka1
to nepreziju.... :-))))
Reagovat
Mony
Mně už teď připadá, že Sojka je tu za nějaký trest..
Reagovat
lars
jako dohoda se zpetnou platnosti ?
Reagovat
Mony
Singla si naopak moc pochvaloval, že prý měl vysokou uroven
Reagovat
Mony
A, i kdyby prý nehrála Bára, tak Maky má teď vysokou technickou kvalitu i pohyb i na Debla. Koneckonců ji vida skoro denně na Stvanici, stejně jako Hradu. Proto to mohl říci natvrdo.. Singla pochvaloval, ale debla nekompromisně zarizl jako velkou chybu.
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Mony
Nevíte, jak probíhalo nasazování do skupin? Jak je možné, že jediné 3 TOP10 hračky se setkají už ve skupině?
Reagovat
Fandina
Spíš jde o to, že TOP hráčky nejely.
Reagovat
lars
Bebe neni v top10
Reagovat
tommr
ještě nedávno ale byla ...
Reagovat
Frick
Pokud není známa nějaká zásadní překážka, tak...

NAPADÁ VÁS NĚJAKÝ ***ROZUMNÝ*** důvod, proč nebyla nasazena Markéta do debla?

To opravdu ten Pála byl tak tupej, že se musel fetišizovat minulostí?!
Reagovat
blixa
Protože obvykle hrají ty, co hrát chtějí.
Reagovat
lars
A kdo nechtel hrat ?
Reagovat
blixa
Že by ty, co nehrály ?
Reagovat
Patapuff
Hráčky říkají kapitánovi, že chtějí hrát a na podkladě toho je postaví? Bylo jich tam pět. Kdyby včera všech pět řeklo, že chtějí hrát, tak by jich všech pět hrálo? Pět hráček by hrálo dva singly a jednoho debla? A co kdyby navíc ještě některá chtěla hrát singla i debla?
Reagovat
blixa
Ale nedělej ze sebe dementa. Hrají ty to hrát chtějí. Které hrát budou určuje žebříček, forma a zdravotní stav, které zhodnotí kapitán. Pokud je více adeptek, musí se buď domluvit nebo rozhodne kapitán. Včera evidentně chtěla hrát čtyřhru jen Katka s Luckou.
Reagovat
Mony
To jsi si tak jistý s Maky?
Reagovat
blixa
Nejsem, hádám smile
Reagovat
Patapuff
Mám za to, že za dementa seš tady ty. Z podstaty věci chtějí hrát ty, co byly nominovány. Pokud by hrát nechtěly, potom by nominaci odmítly, jak to udělala např. Plíšková nebo Kvitová.
A jak víš, že Vondroušová nebo Martincová nechtěly toho debla hrát?
Reagovat
blixa
Tak Martincovou by do debla nominoval asi jen dement jako ty. Nevím kdo co chtěl, ale pokud by Markéta debla hrát chtěla, tak by ho hrála. A vzhledem k tomu, že ho nehrála předpokládám, že si o něj neřekla.
Reagovat
Patapuff
Tvrdíš, že pokud by Markéta debla hrát chtěla, tak by ho hrála, ale přitom přiznáváš, že o tom, co kdo chtěl, nic nevíš. Evidentně si odporuješ. Tohle se dementům stává, nic si z toho nedělej.
Reagovat
Patapuff
Ještě k tomu tvému názoru, že hrají ty hráčky, co hrát chtějí. Takže to podle tebe je zhruba takhle: Jde se na zápas, v nominaci je pět hráček a kapitán se zeptá: "Kdo chce dneska hrát?" Hráčky: "Já, já taky, já nechci, já taky nechci, no já taky dneska nechci". Kapitán: "Dobře, hraje Bára a Terka, ostatní si sedněte na lavičku a fanděte". Jo tak takhle to určitě funguje. A podobně to bude třeba ve fotbale. Trenér se taky zeptá hráčů, kdo chce dneska hrát. Jedenáct, co se přihlásí, pošle na hřiště, ostatní na lavičku. Blbý, když se jich přihlásí dvanáct, že chtěj hrát, nebo třeba jen šest.
Reagovat
blixa
Ty seš skutečně excelentní dement. Ve fotbale nevládne demokracie, ve fotbale vládne diktatura trenéra. Na koho trenér ukáže, ten hraje, ostatní si mohou brblat co chtějí. Nakonec takto to funguje v každém kolektivním sportu. Trenér je neomezený vládce a diktátor. Tenis je individuální sport, s výjimkou těhle podivných týmovek. I tady by mohl být kapitán diktátor, ale asi by to moc nefungovalo, tak většinou není. O Pálovi je známo, že se snaží maximálně vyhovět hráčkám a jejich přáním. Proto pokud Bára nechtěla hrát čtyřhru, zjevně jí vyhověl. Stejně tak pokud by se o čtyřhru přihlásila Markéta, nevidím důvod proč by jí nevyhověl, když by tím zvýšil šance našeho týmu na vítězství. Z toho tedy soudím, že se o čtyřhru nepřihlásila, protože nakonec hrála Lucka, což je co do kvality páru určitě až třetí varianta. Už to chápeš i při své zjevné demenci ?
Reagovat
Dobry-den
Pane blixo, vždyť je to provařenej troll, cožpak to nevidíte??? smile
Reagovat
blixa
Už ztrácím přehled. Díky za upozornění smilesmile
Reagovat
Patapuff
Hoši, hoši, občas si pŕečtěte, jaký hovadiny píšete.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tady souhlas s blixou. Přijde víc než pravděpodobné, že pokud by Maky debla chtěla hrát, tak by ji Pála postavil. Jestli ho dneska potkám, tak se ho snad i zeptámsmile
Reagovat
Patapuff
Hele vy si fakt myslíte, že hráčky říkaj kapitánovi, která z nich bude hrát?smile
No ale toho Pály se každopádně zeptej a dej pak vědět.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Myslel jsem to spíš v nadsázce, i když jsem s ním předevčírem chvilku mluvil. Nemyslím si, že by chtěl moc pouštět ven věci okolo taktiky týmu. Co chce říct, to řekne do médií.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A co otázky týká, možná bych to přirovnal k penaltovému rozstřelu ve fotbale. Sice vybírá a rozhoduje trenér, ale hráči ei taky řeknou, jestli se na to cítí. Tam jsem vypozoroval věc, kterou trenéři z mně neznámých důvodů opomíjejí - hráč, který odehrál velmi dobrý zápas a vstřelil jeden nebo i více gólů, velmi často v penaltovém rozstřelu zklame. Nevím proč, možná je to premotivovanost, možná pocit, že to tam kopnu i se zavřenýma očima, kdoví. Tenis bude mít zase svá specifika, ale psychika bude fungovat podobně.
Reagovat
sojka1
tak a nejake - nevadi, ze si neveris, my ti verime je jen JZD Marna snaha... :-)
Reagovat
Mony
Já nesnáším diskuse typu Co by bylo, kdyby..?, ale tentokrát mě fakt běhal mráz po zádech, když jsem se doslechl nominaci debla. Hlavně proto, že spolu už před pár dny hrály a ta síla páru už byla pryč. Vyhrály se štěstím a to měla Hráda ještě dobrý den a fungoval skvěle servis. Jenže štěstí nechodí každý den a ten servis taky ne...navíc mnohem vyšší level soupeřek..Jestli tohle tak zkušený deblista nevidí nebo spíš necítí, tak tam nemá co dělat.Jiné holky taky mohou mít blbý den a smůlu, ale pořád tam je nějaká síla! A rezignovat na to, že se třeba někomu nechce hrát?! To promiň, já takové kapitány nechci.
Reagovat
sojka1
musim priznat, ze me v tehle debate spis zaujalo tady navrzene reseni, ze mela byt Bara nasazena jen na debl a prave to, ze nebude hrat singla mi prislo smesne a absurdni... :-) ty debly tak neprozivam a opravdu nevim, jak to probihalo... ja jsem ho totiz ani nevidela... :-))
Reagovat
Mony
to jo, absurdní, že by nenastoupila, i když měla lepší zápasy..Ten debl byl ale zásadní, ne ten singl Báry, hrálo se o zaplněnou halu a miliony fandů..
Reagovat
sojka1
to chapu, ze byl za nerozhodnuteho stavu zasadni... jen mi chybi ty emoce, holkam jsem prala, ale nedokazala jsem se proste do tehle souteze nejak vic polozit... a take mi chybi ta touha uslapat diskuzniho oponenta... :-))
Reagovat
Mony
ctnostná ženasmile..jasně, je to jenom sport a z finalistů přece jen vyzařuje něco navíc(i když to lovení TOP Švýcarek na východě mi moc nevoní) . Užít si zápas bez emocí taky stojí za to
Reagovat
Mony
rozhodující debl jsi neviděla?! Mně se taky těžko dívalo, jen jsem věřil v zázrak
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmile
Reagovat
Patapuff
Hráčka řekne kapitánovi, že chce hrát a na to konto ji kapitán postaví? To je z podstaty věci nesmysl. Může to fungovat obráceně, že kapitán vybere hráčku a ona řekne, jestli do toho jde nebo ne. Ale opět z podstaty věci by měla říct, že do toho jde, proč by jinak přijímala nominaci do týmu, když by nechtěla hrát?! Ve čtvrtek nastala zvláštní situace, kdy vybraná hráčka (Krejčíková) nenastoupila do debla, protože se podělala. Místo ní vybral kapitán deblovou náhradnici (Hradeckou), která kvůli tomu byla v týmu. Vondroušovou v této věci neoslovil. Nebo myslíš, že jo? Kdyby ji oslovil, proč by to odmítla? Napadá tě nějaký důvod? Byla v pohodě, odehrála skvěle oba singly, debla umí...
Reagovat
sojka1
ja mam pocit, ze jste se nekteri uplne zblaznili... dalsi souhlas s blixou, tenis opravdu neni hokej, fotbal atd, kde uz rodice uplaceji trenery za nominaci svych ratolesti... tady je to uplne obracene, holky Palu nepotrebuji, on potrebuje je... :-) Jeho nejvetsi a hlavni ukol je holky do nominace vubec dostat, mlade hracky nejsou zadny problem, ale cim vetsi hvezda, tim individualnejsi je jeji zajem a program... a tim servilnejsi a vstricnejsi je vuci ni i on a ano, treba i za zasluhy... a musi v nadchazejicim vyvoji ukocirovat pak i vsechny pnuti, nalady a rozmary v tymu... pisu musi, protoze ty holky bude potrebovat i priste a pokud by byl despota a diktator :-))) tak mu na nejakou repre holky priste hodi bobek. Jiste, nejaky respekt mit musi a je tam spousta dalsich aspektu - vcetne dejme tomu samotne exluzivity reprezentace, neminim nic ale vypisovat, podstatne je, ze holky opravdu maji co mluvit do toho, ktera (v ramci nominacnich pravidel) nastoupi....
Reagovat
Patapuff
Mám taky pocit, že jste se někteří úplně zbláznili. Na podkladě čeho se domníváš, že si hráčky sami určují, která bude hrát?
Konkrétní situace - čtvrteční debl, jak to teda bylo? Určila si Hradecká, že bude hrát? Řekla Vondroušová, že nebude hrát? Nebo určil Pála, že bude hrát Hradecká a Vondroušovou vůbec neoslovil?
Reagovat
sojka1
ja se nedomnivam, ze si hracky samy urcuji, ze budou hrat, singly jsou totiz domluvene v podstate uz davno predem a za normalnich okolnosti se take tak odehraji. V deblech souhlasim s tim obracenym tokem... ze na otazku Paly nasleduje odpoved hracky.... a jak to konkretne bylo, vubec netusim. Jen mam pocit, ze sis uz sam odpovedel, nahradnici do debla byla domluvena Hrada...
Reagovat
Patapuff
Tak jo, nakonec jsme se dopracovali ke shodě, že náhradnicí do debla byla určená Hradecká, což stanovil kapitán Pála. Tohle byla od počátku podstata mého příspěvku. Ale podle výše uvedených komentářů je můj příspěvek dementní a jsem troll. Zhruba v tomhle smyslu tady většina z vás vede diskuse.
Reagovat
sojka1
nahodou.... ja si myslim, ze jsem celkem konstruktivni... :-)) a uz jsem vedle uvedla hlavni pricinu sveho vstupu.... ta vedlejsi je, ze hracky nominaci svym pristupem a primym vyjadrenim skutecne mohou ovlivnit. A hlavne jako sportovec chapu, ze se nekdy prohraje a umim to bez povyku prijmout... ;-)
Reagovat
Patapuff
Tou poslední větou jsem neměl na mysli tebe, ale ty dva intelektuály výše (blixa a Dobry-den). Napíšou nějaký nesmysl, jako v tomhle případě, že hráčky si ve FedCupu (BJK Cupu) určují, která bude hrát, a když ten jejich nesmysl někdo zpochybní, tak místo protiargumentu, který nemají, začnou dotyčného nazývat dementem v lepším případě trollem.
Reagovat
Patapuff
Tak jo, hráčky si řikaj, která bude hrát. A kapitán je tam od toho, aby jim to odkejval.smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jasně říkal, že rozhodnutí padlo po hromadné diskuzi. Takže to rozebírá tým. On i hráčky určitě dávají své návrhy a pak se proberou a vyberou z nich variantu, která jim přijde nejlepší. A neptej se, kdo má poslední slovosmile
Reagovat
Drzymalski
Silná skupina? Mě to ani nepřišlo. Petkovic, Golubica a spol.?
Reagovat
tommr
čísla tě usvědčují z omylu: jediná kdo přišla v zápase o podání byla Lucka a to hned třikrát. Hned v první hře se jí "podařilo" vyrobit dvě dvojchyby a tím udala ráz celýho zápasu ...
Jinak s tím že naše skupina nebyla nehratelná se dá souhlasit. O postup jsme přišli hlavně podceněním závěrečnýho debla ...
Reagovat
Dobry-den
Rychlý povrch Báře neseděl? Tak to se má v Mexiku na co těšit. smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Rychlý povrch velmi sedí Švýcarskám a Ruskám.smile
Reagovat
Frick
Co tý Báře bylo? Jsem myslel, že měla ten kotník pryč. A ona jenom byla smutná z toho, že prohrála se zlatou medailistkou ze singla?
Reagovat
Mantra
Za mě:

Vondroušová - Benčíková
Siniaková - Golubic
Krejčíková/Siniaková - SWIZteam

už proti němkám bylo jasný, že ta únava materiálu a hlavy, která je u Krejčíkové vidět od Wimbledonu, pokračuje... neměla v singlu nastoupit. To je Pálovo práce tohle vidět a případně hráčce, která to sama nevidí, vysvětlit a tím jí i pomoc. V Mechiku bude do počtu, uplně odrovnaná, to jí Pála taky nepomohl. smile
Reagovat
Jan
Siniaková by se utavila v singlu a v deblu by pak byla marná, stejně jako v roce 2019, kde jí k prohře hodně pomohla i Krejčíková.
Reagovat
Mony
Kudermetevova bude asi hodně vyhledávaná deblistky. V singlu má mentální rezervy, ale jak na to není sama, tak extratrida! smile
Reagovat
smazaný uživatel
stane se. bývala to kdysi garda. Teď je jen tunelářská gardasmile, ale né v tenisu.
Reagovat
Mony
Coco v plné besnici parádě! smile
Reagovat
vladka
hrozná, další namistrovanásmilesmile, doufám, že finále bude Rusko se Švýcarskem
Reagovat
Mony
Ono to někdy pomuze
Reagovat
Mony
Po dlouhé době je u nich cítit skvělý týmový duch. Pamatuji si, jak ještě nedávno byl problém sestavit tým jen třeba z hraček 2. či 3.sledu
Reagovat
turista
A to nemají k dispozici ani náznak takové hvězdy jako byla Šarapovová.
Reagovat
Mony
Rusko - Švýcarsko by mohlo být skvělé finále!
Reagovat
tommr
vyrovnanej tým je často lepší než jedna megahvězda ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Rusové sice nejsou můj oblíbený národ, ale mám mezi nimi pár dobrých přátel.
Co se týká ruského týmu, přijde mi tu sympatický, má dobrou chemii i náladu, chovají se spontánně, uvolněně. Zdraví s úsměvy. Takové reakce vítám a oceňuji a je mi jedno, odkud tým pochází.
Co nechápu, ale nikde jsem se po tom nepídil, tak mi to třeba někdo vysvětlí - proč Rusové jako jediní nehranou za svoji zemi, ale za federaci. Chvíli jsem si lámal hlavu, co znamená advantage Artifsmile
K holkám samotným - nejvíc se mi asi líbí Kosatka, Samsonová je myslím taky celkem pěkná, Kudermetová jako většina vypadá líp naživo než v tv, ale jsou tu hezčí a navíc je vdanásmile
Na finále se Švýcarskem se moc těším, oba týmy tu hrajou opravdu nejlépe.
Reagovat
tommr
za tím názvem Ruska je špinavá politika. Američani by nejradši Rusům úplně zakázali sportovat a protože to (zatím) ještě nejde tak se je aspon snaží všemožně ponižovat ... smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
To maj ještě za Marii? Dyť atletický nebo biatlonový svaz jsou snad proboha něco jinéhosmile Nebo je postižený celý Ruský sportovní svaz, tedy to zahrnuje všechny sporty bez rozdílu? Zas tak tohle politikaření nesleduju...
Reagovat
tommr
jj ve hře byl dokonce zákaz startu Ruska na OH a všech dalších sportovních soutěžích, ale to se Amíkům naštěstí nepodařilo protlačit ...
Reagovat
turista
No je to hrůza jak Amerika furt cpe tu politiku do sportu a snaží se Rusko dusit jak to jen jde.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Aha. Postižení pro dopingem nejvíc přivařené sporty je v pořádku, ale kolektivní vina byla je a bude svinstvosmile
Navíc je ten jejich tým fakt sympatický a to je co říct, když to řeknu jásmile
Moje favoritka je Kosatka:D
Podle mě si Američani pro sebe vybrali nejlepší povrch, aby uspěli před Billie a Haggertym. Sice mě a kolegovi osobně poděkoval za práci tam, ale kvůli tomu ty jeho blbý nápady v ženském tenise přece nepřehlídnu, no né?smile
Reagovat
Fandina
Mně se na tom líbí, že někdo všechno svaluje na špinavou politiku nebo na to, že někdo chce druhému ublížit. Nebyl ten důvod vyloučení nespolupráce státu při dopování? K čemu to je, když část sportovců dopuje a druhá ne. A když se na to přijde, tak ten postižený vykřikuje, že je to politika.
Reagovat
Jan
smile
Reagovat
tommr
Pály jsem se v minulosti vždycky zastával, ale tentokrát má na našem vyřazení velkej podíl. Postavit do rozhodujícího debla důchodkyni Hradeckou byla hrubá chyba a psal jsem to tady už před začátkem turnaje. Nominace na základě minulých úspěchů je prostě nešvar který byl tentokrát potrestán ...
Chyba je to o to větší že už zápas s Německem jasně ukázal, že Lucka na to už nemá a dalo se proto čekat, že proti o třídu silnějším Švýcarkám nebude vůbec stíhat ...
Reagovat
Patapuff
A co měl dělat, když Krejčíková nechtěla debla hrát? Koho měl postavit?
Reagovat
tommr
a jak si přišel na to, že Krejčíková odmítla do debla nastoupit? Pála to všude prezentuje jako dohodu všech zúčastněných ...
A i kdyby to byla pravda tak měl Pála pořád k dispozici i jiná řešení. Zejména nasazení rozjetý Vondroušový se přímo nabízelo ...
Reagovat
paddy
myslíš, že kdyby chtěla hrát, tak většina by byla proti? smile

asi byla vyčerpaná, každopádně měli obětovat nejistý singl ve prospěch bodu z deblu

že nenastoupila do druhého deblu je velká strategická chyba, snad to nevěděla již před singlem

zbytek je to sport a Švýcarky byly jedním z cca 5 silných týmů, takže není ostuda nepostoupit

jsem zvědav, kolik bude na finále lidí

ať žije tragický formát!!! smile smile
Reagovat
Mony
Po 1.singlu už nemůžeš změnit sestavu. Navíc, proč by nenastupovala naše jednička?
Reagovat
lars
aby mohla hrat debl v plne sile.
Reagovat
lars
s vetsi sanci na vyhru
Reagovat
Patapuff
Nenastoupení Krejčíkový do debla jako dohoda zúčastněných je evidentně verze pro média. Jak myslíš, že by taková dohoda probíhala? "Hele Peťo já (grandslamová a olympijská deblová šampiónka) do toho rozhodujícího debla o postup ze skupiny asi nenastoupím". "Jo v pohodě, já tam dám někoho jinýho, vždyť o nic nejde." Pokud by šlo o nějakou dohodu mezi ní, kapitánem a zbytkem týmu, tak by nepochybně přišla aspoň fandit. Byla tam? Není reálnější varianta, že prostě řekla (frustrovaná z toho jak oba její singly dopadly), že debla hrát nebude a zůstala schovaná v šatně?
Co se týká Vondroušové, mám za to, že to není hráčka, kterou by čeští tenisoví bafuňáři upřednostňovali. Být po jejich, nebyla by ani na olympiádě.
Reagovat
blixa
To co popisuješ je taky dohoda zúčastněných. Bára nejspíš řekla, že na to sere, pak se Pála možná ještě zeptal Maky a nakonec povolal Lucku. Třeba. A nebo to taky bylo úplně jinak smile
Reagovat
Patapuff
Když jeden řekne druhému, že nebude hrát, tak to není dohoda, protože je to konečný názor toho prvního a ten druhý, i když bude mít názor opačný, s tím nic neudělá.
Reagovat
lars
Maky
Reagovat
lvicek
Tak ale Lucka ma letos pekny uspechy v deblu, je ve tricitce, skoro jela na TM, a je treti nejlepsi nase deblistka po BS a KS. Pak je Maruska a super extra duchodkyne Kveta a pak Maki... Takze ono ani nebylo moc koho jineho nominovat kvuli deblu (Co je vlastne s Maruskou - zase zranena?).
Reagovat
Nola
vcera som videla v prestrihu s panmi mysicku vs Bel, snazila sa, nehrala vobec spatne, prehrala, no a? na beznom turnaji hraci a hracky prehravaju celkom bezne, aj ti najlepsi... je to iba timova sutaz, CR ma kopec trofeji, o co tu niektorym vlastne ide? dalsi pohar vo vitrine? mysicka ma ten, co v tenisovom svete znamena najviac, Bel ma OH, rada hra timove sutaze, trebars s Fedexom HC..... za par nediel to nikoho aj tak trapit nebude.... verim, ze tieto zvratky necita ziadna hracka ani kapitan timu
Reagovat
Mony
Právě proto, když je zvykla na prohry, tak bylo zbytečné potom zalezt pod rucnik
Reagovat
Nola
chod sa liecitsmile, ty musis byt dokonaly, pamatam ako Ash prehrala duel asi s Mladenovic v rozhodujucom zapase, bola velkou favoritkou a? tenis je individualny sport a ver mi, ze Bara nesla na kurt s tym, ze prehra...... v tenise su porazky uplne normalne, len vy sa tu tvarite ako banda urazenych blaznovsmile
Reagovat
Mony
Co to meles? Já si ne stěžují na prohru, ale na odpovědnost jako světová jednička nastoupit do debla
Reagovat
tommr
přesně tak. Prohry s Kerberkou a Bencicovou se dají omluvit, ale to že zbaběle vycouvala z rozhodujícího debla je Bářino velký selhání jako týmový vůdkyně ...
Jak má správná týmová jednička fungovat naopak názorně ukázala Bencicová ...
Reagovat
lars
BeBe byla "posilena" vyhrou nad Barou
Reagovat
Patapuff
Je to taký zmätený komentár.
Reagovat
misa
Myšička... přezdívka, která vypovídá o mediální atraktivitě hráčky vše :)
Reagovat
Nola
? takze radsej Barbora, Bara je pre mna zo slovenskeho pohladu nepekna prezyvka...... atraktivita hracov je sposobena medialnou saradou anglosaskych medii, iba tolko..... ak nemas spravny pas nebudu ta nikdy propagovat....

ale ano budu, ale vacsinou negativne, ale na druhu stranu aj tymto sposobom ta eviduje cely svet smile
Reagovat
annah
Atraktivitu hráčů nezpusobuji žádná média. Atraktivita vychází z hráčů samých - jejich herních kvalit plus osobní charisma plus vzhled. Média na to jen reagují. Taková Kurnikova byla z východu a jaká to byla hvězda.
Reagovat
Mony
Vystupovani v médiích je dulezite
Reagovat
Nola
FFF - fanatici nikdy nepochopia koncept smile citala som clanok, kedy Fedexov manager vyslovil myslienku, ze Fedex ma snad 100 vacsi medialny potencial ako Sampras a vyuzili toho dokonale.... hral velmi pohladny tenis, aj hra, dokonaly pas, ked zhodil ten otrasny chvost, vyzeral velmi dobre, vlastne cim starsi, tym krajsi, nikto ho nedokazal prekonat v casoch najvacsej slavy a to mu zostalo dodnes, len sa pytam kto z FFF bol v pociatkok jeho kariery, lebo trebas ja som videla zaciatky kariery Novaka aj Rafu ......Fedexa velmi nie, priznavam, v tej dobe som sledovala baby
Reagovat
Mony
Jasně, u nás nejlepší příklad Jágr.
Reagovat
Nola
jj, ale Jagra poznaju iba hokej fans, Fedexa cely svet, cely celucicky, dnes uz aj Rafu a Novaka, ti dvaja ale vysledkovou listinou smile
Reagovat
Fandina
Takže podle tebe je fuk, že má Roger x rekordů v tenise. Kdyby je neměl, tak po něm ani pes neštěkne.
Reagovat
Nola
smilenic take som predsa nepisala, ty si to zase otocis ako sa ti to hodi.....

ty ides od jedneho extremu k druhemu
Reagovat
Nola
stale zauzivany status :D preco ma Raducanu vacsiu podporu ako Barbora :D daj si skladacku a mozno ti to pride, preco bol Lendl nemilovany a nezaujimavy vitaz smile
Reagovat
Fandina
Raducanu je roztomilá holčička, Bára je normální holka. A je úplně jedno, jestli je z východu nebo západu.
Reagovat
Nola
no a? daj si dalsie klapky na oci a bude ti fajn
Reagovat
Fandina
A ty si zase klapky sundej a nechovej se jako zakomplexovaná, která všechno vidí jako komplot západu proti východu.
Reagovat
Nola
zajdi na socialne siete oboch hracok smile
Reagovat
Fandina
A co tam píší?
Reagovat
tommr
jako provokace dobrý, ale jinak nemá tvůj příspěvek hlavu ani patu. ČR byla v domácím prostředí a s ohledem na postavení našich hráček velkým kandidátem na titul a předčasnej konec ve skupině je třeba hodnotit jako jasnej neúspěch. A lidi prostě hledají důvody proč k tomu došlo což je naprosto normální a nevím co tě na tom tak pohoršuje? Nebo bys chtěla aby všichni jásali, že jsme vypadli už ve skupině? smile
Reagovat
Nola
boze, chapes vobec, ako ublizujete svojimi prehnanymi narokmi svojim hrackam ? degradujete ich a zabudate na predchadzajuce uspechy, nie vzdy svieti slniecko.... boli favoritky... kolko favoritov uz zlyhalo a na dolezitejsich podiach?

na druhu stranu ta chapem , chcel si este sledovat zapasy, hlavne na domacom podiu, ale tak hlavu hore, Kaja a Bara hraju TM, kludne to moze dopadnut
Reagovat
tommr
přehnaný nároky? Očekávat postup ze skupiny od týmu ve kterým je světová singlová trojka a nejlepší světovej deblovej pár je podle tebe moc?
Reagovat
vladka
smile
Reagovat
Holahej
Kaderka se "sám" přihlásil k pořádání Poháru Billie Jean Kingové v Praze. Pořadatelství v novém formátu bylo Praze přiklepnuto. Dostal na to , dle tisku, dotaci od státu 70miliónů korun z veřejných peněz, dovedete si představit pořadatele, který se uchází o turnaj a její nejlepší hráčky /dle žebr./ tři, čtyři /KájaM rekonval., nechtějí hrát, jak by to působilo navenek do světa, jak by se prodávaly lístky /drahé/...Bára je, "pořadatele", svou účastí trochu zachránila, ale v týmových soutěžích je jako singlistka nováček, Belinda hrála mnohokrát i HC s Rogerem v AUS, kde byla pod tlakem, aby mu to nekazila.., Bára nedokázala být hlavou ve své klidové bublině, ale je to sport a prohrála s úspěšnými hráčkami.., ale rozhodujícího debla měla hrát, jako vysoko postavený, sehraný pár, doma, semi.., zvlášť když se hraje ve zkráceném formátu...
Reagovat
peggy
Myslim,ze pan Pala by toho mohl nechat,jsou jiní a lepší.Hračka s TOP Krejcikova by z boje neměla utíkat do šatny,ale asi na to nemá.Bylo to vzplanutí a možná postupně zase zapadne.smile
Reagovat
Mantra
smile
Reagovat
turista
To si nemyslím. Potřebuje čas aby se zabydlela v té první pětce. Pak to bude OK.
Reagovat
vojta91
PÁLA VEN!!smilesmilesmile
Reagovat
Nike
Ja vim, ze bys chtel být misto nej. Ale nemas na to.
Reagovat
vojta91
Tleskat umím, tudíž kvalifikaci mám splnenousmilesmile
Reagovat
blixa
A prošel jsi testem ? Máš dokonalý rytmus ? Jen jestli se planě nevychloubáš .... smile
Reagovat
vojta91
Tezce na tom dru a myslím ze jsem již Palovi minimálně vyrovnaný konkurent.
Reagovat
vojta91
PÁLA VEN!!smilesmilesmile
Reagovat
blixa
No jo, no jo, Pála ven, ale kdo dovnitř, že ? Komu se bude chtít koučovat takový pytel blech, jako je ženský tenisový tým ? A ještě v takové obskurní soutěži ... vezmeš to ?
Reagovat
vojta91
Tak to není full time job.
Klidně bych to vzal, tleskat (což je asi jediná podmínka) umím smile
Občas bych za svazové peníze zajel na nějaký ten Grandslam. Nebylo by to zlé. Mám poslat panu Kaderkovi CV?
Reagovat
turista
To jsou kecy s tím Pálou ven. V Poháru federace bylo možné výpadek jedné hráčky nahradit, protože se hrálo víc singlů. Tady je to nastaveno tak, že pokud je po singlech stav 1:1 tak následující debl je vždycky vabank pro oba týmy. To je špatně.
Reagovat
Jan
Ano, současný formát neumožňuje opravu. Jakékoliv selhání se ihned projeví.
Reagovat
Fandina
Ve FEDu to tak bylo vždycky, vždycky se debl hrál po singlech. A při vyrovnaném stavu rozhodoval.
Reagovat
turista
Ano. Ale jeden prohraný singl nebyl v Poháru federace tak klíčový jako v této soutěži.
Reagovat
pepin
Po boji je každý generál, ale myslím si, že Bára v poslední době nebyla v optimální formě a po prohraném prvním zápase stálo možná za risk nechat ji se stoprocentně soustředit na čtyřhru, protože předpoklkad, že v současné formě porazí skvěle hrající Bencic byl určitě menší než možný úspěch s Katkou ve čtyřhře vždyť se jedná o jeden z nejlepších párů na světě.
Reagovat
sojka1
ale jaky risk, ci risk? :-) Bara od zacatku chtela hrat, citila se na to, byla dohodnuty lidr, jednicka tymu a bylo predem jasne, ze odehraje singly, pokud nebude zranena. Nechapu, o cem mudrujete. Otazky dalsi jsou uz sice s krizkem po funuse, ale zase je fakt, ze by bylo skoda nasich zkusenosti..... :-)) a uz vim, co byl nejvetsi risk, Bara si muze zazpivat: "Kde vsichni jsou a kde jsem ja........smula me lepi ze zvyku a vsichni jsou uz v Mexiku"... ;-)
Trochu vazne jeste - docela chapu, ze chtela slavu a ted hned, patrim totiz k pochybovacum... pokud se vsak i v dalsich sezonach dokaze udrzet na soucasne pozici, rada se ji omluvim....
Reagovat
pepin
Ano, risk měl přijít v tom a od toho tam je Pála a celý realizační tým, aby Báře dokázal argumenty, že pravděpodobně v současné formě na skvělou Bencic nemá a pokud se povede Markétě získat bod tak že je větší naděje ve čtyřhře což se nakonec potvrdilo jen ten konec nevyšel.
Reagovat
Patapuff
Poté, co Markéta vyhrála, měl Pála argumenty přesvědčit Báru, aby nenastoupila do singla? Jakože se měla hodit marod? A jakými argumenty ji měl přesvědčit?
Reagovat
sojka1
:-))) a zacinalo by to: MY si myslime... :-)))
Reagovat
Mony
Proč by nenastupovala!? Vždyť zas tak nezaostavala
Reagovat
turista
Potíž je v tom, že v týmu neexistovala žádná hráčka kromě Vondroušové, která by mohla Kerber nebo Bencic porazit. Prostě vždycky všechno nelze vyhrát.
Reagovat
Jan
Nemyslím si, že Bára chtěla slávu. Nastoupila, protože chtěla BJKC hrát. Nakonec slávu měla už za RG.
Reagovat
sojka1
ale tak, slavy neni nikdy dost...:-)) ovsem urcite chtela hrat, to by tam prece nebyla...
Reagovat
Jan
To se musíme zeptat Báry, jak je na tom se slávou. Já o slávu nestojím smile
Reagovat
baba
tak tohle je přesně to, co si myslím. To je ta chyba, to zaparkované Ferrari v garáži.A Martincová mohla jen překvapit - nebo tu Benčič utahat.
Reagovat
EllNino
Martincova by s Bencic nehrala, s tou by hrala Marketa, Tereza s Golubic
Reagovat
turista
To je směšný. Martincová by od Bencic jako debutantka dostala naloženo 2x 6:1. Elitní singlistka zatím není. Navíc je po náročné sezóně taky utahaná a potřebuje si odpočinout.
Reagovat
smazaný uživatel
přesně.
Reagovat
tommr
to nemůžeš vědět. A nic horšího než že by prohrála stejně jako Bára se nemohlo stát. A Bára pak mohla nastoupit v rozhodujícím deblu s Katkou odpočatá a plná sil ...
Reagovat
Patapuff
Jak už napsáno výše, pokud by Pála místo Krejčíkové postavil Martincovou, potom by se na místo jedničky posunula Vondroušová neboť je na žebříčku výš než Martincová, a tedy Martincová by nehrála proti Benčič ale proti Golubič. Jednoduché. Takhle to funguje v týmových soutěžích už od žáčků. To byste jako tenisoví experti mohli vědět.
Reagovat
tommr
tahle soutěž se hraje v tomhle formátu poprvé takže nevím jaký jsou pravidla a zda je možný změnit nominaci na druhej zápas po skončení prvního. I kdyby to ale nešlo tak zkušenej kapitán jako je Pála by měl umět odhadnout že je Bára proti Bencicový bez šance a přimět jí k tomu aby se šetřila na rozhodujícího debla ...
Reagovat
sojka1
jenze ani ten debl se nemusel vyhrat a pak byste Palovi zase myli plesku, ze nechal stat v garazi ferrari, svetovou trojku a jak blazen vsechno vsadil na debla... nebo se mohlo i bez Barbory uplne stejne rupnout uz po singlech, vzdyt to vubec nikdo nevi, tak jak s tim muzete operovat.... ale co vim ja - singlova hvezda by nikdy nekyvla na nominaci do tymu, pokud by singla nehrala a Bara se tak uz vnima...
Reagovat
Jan
smile
Reagovat
lvicek
Vidim tedy jako pravdepodobnejsi, ze Maki by (mozna relativne tesne) prohrala s Bencic a Tereza by to projela s Golubic a Bara s Katkou by pak mozna uhraly bod ve ctyrhre - a k cemu by to bylo?
Reagovat
tommr
to ale vůbec není jistý. Nejpozději po zápase s Německem už ale každýmu muselo být jasný, že je Bára z formy a Lucka na to už nemá. Pála na to ale nijak nereagoval ...
Reagovat
Fandina
V zápase s Německem hrála Lucka dobře. Kdyby to tak nebylo, nenastoupila by teď.
Reagovat
lars
10:8 v STB proti podstatne slabsimu deblu Nemecka
Reagovat
tommr
vždyt málem prohrály s párem úplně bezejmenných hráček ...
Reagovat
Fandina
Ale vyhrály a to je podstatné.
Reagovat
blixa
Vondroušová je "Maky". Maki je beachvolejbaliska co hrála se Špeki, ale teď nehraje bo zakládá rodinu.
Reagovat
lvicek
Smarja, tak jednou Maki, jednou Maky, zas to tak neprozivam ;).
Reagovat
hippos
Šak podle návštěvnosti bylo vidět, že diváci to mají stejně v piczi.
Reagovat
sojka1
hlavne me fascinuji zdejsi manualy, co mel Pala udelat ohledne singla. Jde prece o tenis, to neni volejbal, holky jsou silne individuality a predevsim hvezdy nesedi na lavicce a necekaji, az je pan Bozsky posle do pole. Vsechno je na domluve, ne na rozhodnuti kapitana. Sestava tymu se tvori predem jednanim a uz vidim, pokud se teda nestane neco neocekavaneho, samozrejme, jak svetova trojka souhlasi s tim, ze si zasolicha jen debla... nebo jak ji nekdo nuti, aby ho jeste hrala... :-)
Reagovat
blixa
Pokud bych vůbec někomu něco vyčítal, tak Báře že si neřekla o toho debla a stejně tak i Markétě, i ta si měla říct když Bára nechtěla a nenechat to na důchodkyni. Ale co už, stejně jsou tyhle týmovky totální nesmysl. Zrušit bez náhrady !
Reagovat
Mony
smile
Reagovat
Mony
Roli jedničky taky vidím hlavně v odpovědnosti to vzít na sebe, když se láme chleba a ne se schovat pod rucnik
Reagovat
Mony
Prohrát s Belindiu není ostuda, to jsem i čekal, šok přišel až potom
Reagovat
Patapuff
Jj, to že prohrála Krejčíková s Kerber a s Benčič není žádná tragédie či ostuda, obě jsou to více než kvalitní hráčky, ale problém je to, že potom jako lídr týmu nenastoupila do rozhodující čtyřhry a schovala se do šatny. Zde ještě umocněno tím, že v této disciplíně je grandslamovou a olympijskou vítězkou.
Reagovat
Holahej
smile
Reagovat
turista
Bára Krejčíková tady nehrála ani zlomek svého standardu. Není žádná záruka, že by to v deblu bylo lepší. Má za sebou náročný rok se 3 vyhranými tituly tak ji prosím tady nekamenujte. Potřebuje čas na to aby se na dosažené pozici zabydlela. Pak může být potřebnou oporou i v týmových soutěžích.
Reagovat
Patapuff
Nejde o nějaké kamenování. Nejde o to, že prohrála oba singlové zápasy. Sama sebe jako lídra jak v singlu tak v deblu prezentovala. A nakonec před tím zbaběle utekla. Ona při tom rozhodujícím deblu nebyla ani na české lavičce. Ona ty holky, které měla dle svých slov táhnout, nepřišla ani povzbudit.
Reagovat
Jan
Taky myslím, že v rozpoložení, v jakém Bára byla, by v deblu kazila víc než Katka s Luckou.
Reagovat
Jan
Ty bys hned všechno rušil. Týmovky mají speciální příchuť.
Reagovat
Frick
Mmt, já jsem myslel, že kapitán nominuje a jeho volba se respektuje a nekecá se mu to do toho.

Tak jako asi 22 letá Maky nezačne říkat "Pinďo dej tam mě a ne tu starou fosílii"
Reagovat
turista
Ano. Vyhrát tuhle soutěž letos nebylo našim hráčkám souzeno. Nezbývá než se s tím smířit a nekamenovat ani hráčky ani Pálu. Kdy jsme měli před letošní sezónou naposledy vítězku singlu na RG? Hodně dávno.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist