Parksová vyhrála druhý turnaj během dvou týdnů. V Angers ovládla i čtyřhru po skalpu Češek

11. 12. 2022, 22:44
Aktuality 2
WTA 125k ANGERS - Alycia Parksová týden po zisku nejcennějšího titulu vyhrála halový turnaj WTA 125k i ve francouzském Angers. Ve finále 21letá Američanka zdolala 6-4 4-6 6-4 Němku Annu-Lenu Friedsamovou a následně zkompletovala 'double', když s Číňankou Shuai Zhang ve finále čtyřhry porazily české tenistky Miriam Kolodziejovou a Markétu Vondroušovou.
Alycia Parksová

Alycia Parksová měla na kontě dlouho jediný titul mezi ženami, který získala v listopadu 2020 na turnaji ITF W20 v Orlandu. 

Závěr letošní sezony ji však zastihl ve skvělé formě. Už v říjnu v Ostravě překvapila skalpy Karolíny Plíškové či Marii Sakkariové a postupem z kvalifikace až do svého premiérového čtvrtfinále na okruhu WTA. Ve Slezsku navíc dokráčela k deblovému triumfu.

A v uplynulých dvou týdnech 21letá Američanka ukončila sezonu svými dvěma nejcennějšími tituly, když vyhrála halové podniky WTA 125k v Andoře a ve francouzském Angers.

Tento týden Parksová hrála poprvé jako hráčka Top 100 a svou neporazitelnost prodloužila na 10 zápasů. Čtvrtfinálová přemožitelka Markéty Vondroušové v dnešním finále porazila 6-4 4-6 6-4 Němku Annu-Lenu Friedsamovou a ve světovém žebříčku vyletí už na 75. místo.


Parksová ve Francii udělala tečku za tenisovým rokem 2023 triumfem i ve čtyřhře. V deblovém finále s Číňankou Shuai Zhang přehrály snadno 6-2 6-2 Miriam Kolodziejovou s Markétou Vondroušovou, k zisku titulu jim stačilo vyhrát pouhé dvě utkání.

Česká dvojice, jež na podzim vyhrála dva turnaje ITF, odehrála mezi ženami 25. společný zápas a utrpěla teprve druhou porážku.

• WTA 125k ANGERS •
Francie, tv. povrch / hala, 115.000 dolarů
nedělní výsledky (11.. 12. 2022)
• Dvouhra - finále •
Parksová (USA) - Friedsamová (Něm.) 6-4 4-6 6-4
• Čtyřhra - finále •
Parksová/Shuai Zhang (1-USA/Čína) - Kolodziejová/Vondroušová (ČR) 6-2 6-2

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
Pavol
Sa stala obávanou hráčkou ktorú neradno podceňovať. smile
Reagovat
tommr
zatím jen v hale. Uvidíme jestli se začne prosazovat i venku ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist