Paul i Fritz zvládli vstup do domácího turnaje v Delray Beach

17. 2. 2023, 11:16
Aktuality 1
ATP DELRAY BEACH - Tommy Paul v domovském Delray Beach zvládl vstup do svého prvního turnaje jako hráč Top 20. Semifinalista letošního Australian Open si poradil s krajanem Denisem Kudlou a postoupil do čtvrtfinále. V něm nechybí ani nejvýše nasazený Taylor Fritz, jenž postoupil přes Ekvádorce Emilia Gómeze.
Tommy Paul (© Delray Beach Open)

Tommy Paul na letošním Australian Open postoupil až do semifinále a dvakrát překonal své grandslamové maximum. Následně v Uzbekistánu pomohl své zemi k postupu na finálový turnaj Davis Cupu a nyní na domácí půdě v Delray Beach hraje první turnaj jako hráč Top 20.

25letý rodák z New Jersey na Floridě zvládl svůj úvodní zápas i počtvrté v kariéře. Letos odstartoval výhrou 6-3 6-4 nad krajanem a parťákem z reprezentace Denisem Kudlou.

"Vždycky je příjemné hrát v domácím prostředí. Navíc tady žiju, asi 15 minut od stadionu. Je příjemné hrát před rodinou a kamarády. Je to snadné mít tu celý svůj tým, takže si to tady vždycky moc užívám," řekl spokojený 18. hráč světa Paul.

O obhájení loňského semifinále se Američan utká s Radu Albotem (h2h 2-0). 33letý Moldavan, , který před čtyřmi lety v Delray Beach získal svůj jediný titul na okruhu ATP, ve druhém kole porazil 6-4 6-4 australského lucky losera Aleksandara Vukice a navázal na skalp Verdasca.



Taylor Fritz zvládl vstup do turnaje v Delray Beach teprve potřetí ze šesti startů. Letos ve svém prvním zápase v roli světové sedmičky porazil 6-4 6-3 Ekvádorce Emilia Gómeze a již postupem do čtvrtfinále na Floridě vyrovnal své maximum.

Ve druhém setu Fritz prohrával 1-3, ale pak zápas ukončil pět her po sobě. K vítězství si pomohl 26 winnery, z toho 11 esy.


25letý Američan Fritz v úvodu sezony pomohl USA k triumfu v United Cupu, ale na turnajích se mu zatím nedaří. Na Australian Open prohrál ve druhém kole s Alexeiem Popyrinem a minulý týden v Dallasu vypadl v semifinále s Yibingem Wu.

O semifinále si nejvýše nasazený Američan zahraje s Adrianem Mannarinem (h2h 1-2). Francouzský tenista si poradil 7-5 6-2 s domácím Jeffreym Wolfem.

• ATP 250 DELRAY BEACH •
USA / Florida, tv. povrch, 718.245 dolarů
čtvrteční výsledky (16. 02. 2023)
• Dvouhra - 2. kolo •
Fritz (1-USA) - Gómez (Ekv.) 6-4 6-3
Paul (2-USA) - Kudla (USA) 6-3 6-4
Mannarino (Fr.) - Wolf (9-USA) 7-5 6-2
Albot (Mold.) - Vukic (Austr.) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Vlk-v-trave
A Vlk se zakuckal na Mandarince...Nový Zeland není Delray Beach...bye turnaji...:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist