Pavljučenková potřetí dobyla Monterrey

8. 4. 2013, 01:12
Aktuality 18
Anastasia Pavljučenkovová udržela neporazitelnost v mexickém Monterrey i po finálovém duelu s Kerberovou. Ruska zvítězila 4-6 6-2 6-4, zlepšila si bilanci na turnaji v Monterrey na úctyhodných 15-0 a navázala na tituly z let 2010 a 2011. Ve finále čtyřhry neuspěla česká hráčka Eva Birnerová.
Anastasia Pavljučenkovová

Pavljučenkovová ztratila hned první servis v utkání a stejně jako v semifinálovém duelu prohrála první set. Do poloviny druhé sady byla stále lepší favorizovaná Kerberová z Německa. Od stavu 2-2 se ale k obratu nadechla královna Monterrey Pavljučenkovová.

Ruska získala následujících 9 gamů a po hodině a 40 minutách hry vedla 5-0 v rozhodující sadě. Pavljučenková se nepoučila ze semifinálového duelu a vedení 5-0 ztratila. Za stavu 4-5 mohla Kerberová na servisu srovnat krok, ale nestalo se tak. Ruska na returnu nechytatelným křižným forhendem využila pátý mečbol a ukončila zápas.

"Byla jsem nadšena, že jsem ve finále, ale v prvním setu to nebylo ono. Hodně jsem chybovala a s takovou hrou nemáte šanci porazit hráčku jako je Kerberová," řekla Pavljučenková. "Byla jsem nešťastná a zlobila se sama na sebe. Věděla jsem, že musím hrát jinak. Zabojovala jsem, zůstala jsem klidná a nakonec jsem našla svoji hru. Je skvělé porazit hráčku z první desítky. Už jsem ji jednou porazila, ale bylo to čtvrtfinále. Finále je o nečem jiném, bylo to obtížnější," zhodnotila vítězka.

Eva Birnerová ani ve druhém letošním deblovém finále neuspěla. S Thajkou Tamarine Tanasugarnovou podlehly maďarsko-japonskému páru Tímea Babosová, Kimiko Dateová-Krummová 1-6 4-6.

Birnerová vyhrála svůj třetí deblový titul v kariéře loni v únoru v Bogotě a od té doby ve finále třikrát prohrála. Naposledy ji letos v únoru připravila o obhajobu v kolumbijském hlavním městě dnešní soupeřka Babosová spolu s Lucemburčankou Mandy Minellaovou.

Babosová loni v Monterrey vyhrála dvouhru, tentokrát ale vypadla ve čtvrtfinále a chuť si spravila až dnes v deblu. S dvaačtyřicetiletou Japonkou dominovaly první sadě v poměru 6-1 a ani v druhém setu nepustily soupeřky do vedení. Utkání ukončily po 70 minutách.

Výsledky - Monterrey (tvrdý povrch, dotace 235.000 dolarů):

Dvouhra - finále:

Kerberová (1-Něm.) - Pavljučenkovová (5-Rus.)

Čtyřhra - finále:
Babosová, Dateová-Krummová (1-Maď./Jap.) - Birnerová, Tanasugarnová (3-ČR/Thaj.) 6-1 6-4

Komentáře

18
Přidat komentář
nouma
Já Nastě věřil a sem rád že to urvala, minulost se neptá jak :D :D Gratulace
Reagovat
Tomasito
no vyhrala no..ale v to 3.setu to uz vypadalo.ze to nechce ani jedna? :-)
Reagovat
Fandina
Nastě také hratuluji a také chci pogratulovat Evě Birnerové k finále v deblu. Titul to není, ale také dobré. Jen tak dál Evo. Pojď!
Reagovat
dadaft
závěr rozhodujícího setu si sice notně zkomplikovala, nicméně po většinu zápasu byla lepší hráčkou na kurtu a vyhrála zaslouženě.

pár slov k povrchu - řeší se tady velice často rychlosti povrchů. nic proti, nicméně dneska bylo v Monterrey k vidění i něco jiného - v jednu chvíli donutila Nasťa Angeliku k brutálnímu slajsu - - - a díky šťastné shodě okolností a postavení kamer bylo ve zpomalených záběrech perfektně vidět jak provedení úderu, tak to, co následovalo........
......... a nenásledovalo nic!!!
míček se prostě odrazil, jako by tam žádný slajs nebyl. ((
hrůza.
zkrátka takový ten kurt na djokovičovské pinkání...
Reagovat
smazaný uživatel
Jéé, ty si proti němu hodně vysazenej, viď:-)))

Gratulace vítězce;-)
Reagovat
dadaft
ale to snad ani ne... - proti Djokovičovi jako člověku nic nemám - je to skvělý bavič a propagátor tenisu...

nicméně loňské finále USO Djokovič - Murray bylo podle mě nejhorší finále grandslamu v dějinách.
taky mu nezapomenu, jak myslím o rok dříve, když proti němu měl Federer mečboly, tak najednou začal hecovat publikum a totálně natahovat pauzy a drobit hru..............
našlo by se toho víc.

ale chápu, že ve tvých očích tohle nemá žádnou váhu. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to podle tebe nejhorší finále v dějinách bylo způsobeno hlavně podmínkami, kdy oba neměli šanci hrát svůj nejlepší tenis. A i přes špatnou kvalitu to mělo zápletku, drama a pohádkový konec. Ale je fakt, že mě to vtáhlo kvůli fanouškovským preferencím.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak píše tomasinho, to finále hrozně moc ovlivnily podmínky...ani mně se nelíbilo, to klidně přiznám.
Co se týče toho předchozího USO, tak mně naopak přišlo to Noleho vzdorné gesto vůči divákům super. "Odvrátil jsem MB proti vašemu miláčkovi, tak teď do mě"...bylo to drzé a sexy:-P:-D
Ale já beru, že Noleho někdo nemusí mít rád...:-)
Reagovat
dadaft
tomasinho ......... měl jsem to nechat být...

zkrátka mě šoklo, že se míček po tak kvalitním čopu odrazil od kurtu (skoro) stejně, jako by to hráčka na druhou stranu prostě "pinkla" bez spinu...
jestli kurty neudrží faleš, stavjí se ze slajsů pouhé brzdy provozu. ))
Reagovat
dadaft
no to si ty události vybavuješ špatně.
Djokovič diváky hecoval PŘED mečbolem. - a taky by bylo dobré se znovu podívat jak. Djoki se šel nejdříve v klidu utřít do ručníčku a až v okamžiku, kdy se Federer začal chystat na podání začal dělat opičky, máchat rukama na diváky atd. - k čemu to vedlo (v Americe) asi není třeba říkat - neskutečný mrdník, kdy diváci řvali v průběhu celé výměny................ a mečbol byl v čudu.
po zápase se ostatně Rogera na tohle ptali - jestli si nemyslí, že se Novak choval nesportovně...
Reagovat
smazaný uživatel
Co? Mluvíme o té samé situaci? On šel za diváky až poté, co odvrátil matchball (první ze dvou)...zde ta situace je (cca 1:20)
https://www.youtube.com/watch?v=_OYcZSlKD48
Ale jestli myslíš něco jinýho, tak to sem hoď, to mne teda zajímá:-)
Jinak souhlasím s tím, co píšeš výš tomasinhovi- měls to nechat být...ale já už si u tebe všimla, že si rýpání do Noleho neodpustíš:-) Stačilo napsat "pinkání", ale tys musel dodat "djokovičovské"...
Reagovat
smazaný uživatel
domnivam se, ze je dadaftuv privlastek na svem miste, jde o vyjimku, nevzpominam si na dlouhodobejsi muzskou svetovou jednicku, ktera by pinkala jako Djokovic, takze proc to nenapsat.
Jinak opozdena gratulace Pavlju - "okolnosti" jejiho pekneho uspechu jsem ale nevidela.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To je zajímavé, že ho nesleduješ a přitom víš, že pinká:-)...achjo.
Reagovat
smazaný uživatel
nekdy neni zbyti a jeho zapas sledovat musim, pokud me zajima souper.. :-) Takze charakter Djokovicovy hry znam.
Reagovat
smazaný uživatel
No vidíš, já mám pocit, že ho taky znám a od tvého pohledu se to liší:-)...ale vy s dadaftem samozřejmě máte možnost porovnání současného tenisu s tím, co se hrál před x lety, což já nemám, když jsem ho začala sledovat relativně nedávno. Mně se Noleho hra líbí a nepřijde mi jako nějaká nudná pinkačka...třeba na současný tenis (určitě na Novaka) budu taky jednou nostalgicky vzpomínat a nadávat na to, co přijde:-)
Reagovat
smazaný uživatel
a pockej, jak ti bude, az budou vrazdit tenis. :-) Niiic, vytrvej, me taky berou mory, kdyz tu ctu ta otrepana klise, ze ma John jen servis.. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
To víš, že vytrvám:-)...dokud se tenisem bavím a dokud se jím baví tenisti, které mám ráda, jen tak se na to nevyprdnu.
Reagovat
kada.tom
Ten 3. set, to byl ale "výkon" ... z 5:0 pro Nasťu nakonec 5:4 a s velkým štěstím to urvala, nicméně gratulace :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist