Pavljučenkovová a Rubljov v ruském finále přežili mečbol a mají zlato z mixu

1. 8. 2021, 14:54
Aktuality 7
OH TOKIO - Na olympiádě v Tokiu se rozhodlo o posledních medailistech v tenisových soutěžích. Smíšenou čtyřhru vyhráli Anastasia Pavljučenkovová a Andrej Rubljov, kteří v ruském finále porazili po odvrácení mečbolu 6-3 6-7 13-11 krajany Jelenu Vesninovou s Aslanem Karacevem.
Pavljučenkovová a Rubljov (© AFP)

Ruské finále smíšené čtyřhry vyhráli čtvrtí nasazení Anastasia Pavljučenkovová a Andrej Rubljov. Jelenu Vesninovou s Aslanem Karacevem zdolali 6-3 6-7 13-11.

Vesninová má zlato z ženské čtyřhry v Riu, další medaile jí v sobotu těsně unikla po čtyřech neproměněných mečbolech v utkání o deblový bronz s Brazilkami. Jediný míč od vítězství se ocitla i dnes za stavu 10-9 v supertie-breaku.

Ve finále smíšené čtyřhry nastoupily také před pěti lety v Riu dva páry ze stejné země, tehdy to byli Američané. Bronz za nimi vybojovali Radek Štěpánek s Lucií Hradeckou. Letos čeští tenisté v této soutěži neměli zastoupení.

Ruští tenisté získali v Tokiu díky finalistům mixu a Chačanovovi zlato a dvě stříbra, což jim vyneslo primát nejúspěšnější výpravy. O druhé místo se s bilancí 1-1-0 podělily Česko, Švýcarsko a Chorvatsko.

• OLYMPIJSKÉ HRY, TOKIO 2020(21) •
Japonsko, tv. povrch
nedělní výsledky (01. 08. 2021)
• Smíšená čtyřhra - finále •
Pavljučenkovová/Rubljov (4-Rus.) - Vesninová/Karacev (Rus.) 6-3 6-7(5) 13-11
• Dvouhra mužů - finále •
Zverev (4-Něm.) - Chačanov (12-Rus.) 6-3 6-1
• Čtyřhra žen - finále •
Krejčíková/Siniaková (1-ČR) - Bencicová/Golubicová (Švýc.) 7-5 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
Hector21
moje zlato má olympijské zlato smilesmilesmile
Reagovat
tommr
k tomu poslednímu odstavci v článku: není medaile jako medaile a v tenisu to platí obzvláště. Jasně nejcennější je ta singlová a naopak nejméně cenná ta z mixu. Bráno touto optikou je nejúspěšnější zemí Švýcarsko před ČR, Ruskem a Chorvatskem ...
Reagovat
sojka1
myslim, ze na OH se to takto vubec, ale vubec neda brat, to bys pak opravdu musel premyslet a pomerovat, jestli je hodnotnejsi 3 min nekoho drzet za kabat a "nic" nebo se hnat ci lezt 3 min "nadzvukovou rychlosti" vlastni silou, nebo padlovat a niceho se nedotknout, pripadne se naopak dotknout tak rychle, ze si vsimnes jen diky rozsviceni svetylka a tak podobne... :-)) Osobne si prekvapive (navzdory covidu a zdejsim nekdy az neuveritelnym ubohostem) OH uzivam a jedine, co jsem si vyclenila jsou NASI a ti ostatni, vsechny respektuju, ale NASIM proste fandim a to naprosto bez rozdilu sympatii, vah i disciplin a vsechno, co je "doma", to pocitam a klidne i brecim... :-)))
Reagovat
annah
Mam to stejně. OH me vždycky polkly, sledovala jsem i sporty, ktere me jindy nezajímají.
Mimochodem: co hráli při medailovem ceremoniálu vítězům mixu? Když ruskou hymnu nemůžou.
Reagovat
Mr.Pink
cajkovskho
Reagovat
turista
To je důstojná náhrada hymny. OK.
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist