Pegulaová si v Guadalajaře zahraje o nejcennější titul, semifinále Bouzkové přerušil déšť

23. 10. 2022, 11:47
Aktuality 24
WTA GUADALAJARA - Jessica Pegulaová v mexické Guadalajaře porazila 7-6 6-1 Viktorii Azarenkovou a popáté v kariéře a podruhé na turnaji WTA 1000 postoupila do finále. O druhý a dosud nejcennější titul se utká s vítězkou souboje mezi Marií Bouzkovou a Mariou Sakkariovou, jejichž semifinále bylo po prvním setu přerušeno kvůli dešti.
Jessica Pegulaová (© AFP)

Jessica Pegulaová získala jediný titul už v roce 2019 na podniku WTA 250 ve Washingtonu. Letos sice sbírku trofejí stále nerozšířila, ale jako třetí v pořadí si zajistila premiérový postup na Turnaj mistryň a ve světovém žebříčku se v pondělí posune již na 3. místo.

Dalšího významného úspěchu 28letá Američanka dosahuje na turnaji WTA 1000 v mexické Guadalajaře, kde po přežití tří mečbolů v úvodním duelu s wimbledonskou šampionkou Jelenou Rybakinovou vyhrála už osm setů v řadě. V semifinále si poradila 7-6 6-1 s Viktorií Azarenkovou, jež hrála semifinále poprvé v sezoně.

Do finále Pegulaová postoupila podruhé v sezoně a popáté v kariéře. Ve finále takto velkého turnaje je podruhé, při premiéře letos na antuce v Madridu nestačila až na Ons Džabúrovou.

"Vika je strašně těžká soupeřka, hlavně v těchto podmínkách na tvrdém povrchu. Už jsem s ní párkrát prohrála a věděla, že mě nečeká nic snadného. Jsem ráda, že jsem získala první set, který byl klíčový," řekla Pegulaová.



O druhý a nejcennější titul si Pegulaová zahraje s Marií Bouzkovou, nebo Mariou Sakkariovou. Česko-řecké semifinále bylo v sobotu přerušeno kvůli dešti způsobenému hurikánem Roslyn. Tenistky odešly do šaten po prvním setu, který česká tenistka prohrála 5-7, a na kurt se už nevrátily. Duel se bude dohrávat dnes od 20:00 SELČ.

Bouzková měla proti světové šestce Sakkariové, která si o den dříve zajistila účast na Turnaji mistryň, hned v první hře pět brejkbolů, ani jeden ale nevyužila. Řekyně ve čtvrté hře prolomila servis Bouzkové, ta jí však oplatila ihned stejnou mincí. Za stavu 4-5 čelila Bouzková při servisu sedmi setbolům, všechny ale odvrátila. Ve dvanácté hře už se jí to nepovedlo a Sakkariová na osmý pokus uspěla. Utkání poté bylo přerušeno.

Čtyřiadvacetiletá Bouzková je mezi čtyřmi nejlepšími hráčkami turnaje kategorie WTA 1000 podruhé v kariéře. Předtím se jí to podařilo před třemi lety v Torontu.

V Guadalajaře je v semifinále počtvrté. V roce 2019 zde byla mezi čtyřmi nejlepšími hráčkami na turnaji WTA 125, vloni a letos v únoru zase hrála ve stejné fázi v kategorii WTA 250. Bouzková bojuje o celkově páté a největší finále v kariéře. Jediný titul získala letos v létě v Praze.

V semifinále čtyřhry vypadly Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková, které utrpěly teprve třetí letošní porážku. Nejvýše nasazené Češky podlehly 2-6 7-5 7-10 kazašsko-brazilské dvojici Anna Danilinová a Beatriz Haddadová Maiaová, které si vítězstvím zajistily start na Turnaji mistryň.

• WTA 1000 GUADALAJARA •
Mexiko, tv. povrch, 2.527.250 dolarů
sobotní výsledky (22. 10. 2022)
• Dvouhra - semifinále •
Bouzková (ČR) - Sakkariová (4-Řec.) 5-7 / přerušeno kvůli dešti
Pegulaová (3-USA) - Azarenková (Běl.) 7-6(3) 6-1
• Čtyřhra - semifinále •
Haddadová Maiaová/Danilinová (Braz./Kaz.) - Krejčíková/Siniaková (1-ČR) 6-2 5-7 10-7
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

24
Přidat komentář
paddy
F
Clijsters (2) - Hingis (1) 7:5 6:2

hlavní favoritka bere titul smile smile smile
Reagovat
paddy
smile smile smile
Reagovat
paddy
smile smile smile
Reagovat
paddy
a pár foteček
https://www.facebook.com/photo/?fbid=587004206607964&set=pcb.587005289941189
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmilesmile
Reagovat
tommr
přerušení zápasu pro déšt jsem tentokrát uvítal, protože už jsem u toho usínal a asi bych ho nebyl schopnej dokoukat ... smile
Myslím si že je to šance i pro Marii která by proti nadupaný Sakkari jen těžko vydržela hrát 3 sety. Navíc má ted čas si s trenéry pořádně rozebrat kde udělala chyby a připravit si lepší taktiku ...
Nepříjemný je to ovšem z hlediska její možný účasti v Tampicu kde by už v pondělí měla hrát proti Avanesyan ...
Reagovat
misa
program v Tampicu ještě není stanovený, zápas může klidně hrát až v úterý.
Reagovat
PetaM
Vypadá to, že to pořádně rozebrali a tentokrát prohraje radši rychleji, než až 5:7. :D
Reagovat
misa
Odpočinek třeba vlije Marušce do žil novou energii a povede se jí zápas otočit.
Reagovat
paddy
Favoritkou bude Pegula alias Kubula a Kuba Kubikula smile

Česko-řeckému ale podmínky ve Guadalajaře vyhovují, nejen letos
Navíc obě jsou miláčkem místního publika smile

Finále je až v 1:00h, tedy nic pro normální lidi v Evropě smile
Reagovat
com
Takze se shodneme na tom, ze kdo bude finale sledovat je nenormalni smile muhehe smile
Reagovat
bardunek666
je docela sympatická hráčka, takže klidně ať vyhraje :) Samozřejmě přeji více Marušce, ale nevím, nevím, zda se jí semifinále proti tomu nesympatickému řeckému stvoření podaří otočit.
Reagovat
dunphy
Pozor na jazyk! Takové hejty tu opravdu v diskusi mít nechceme.
Reagovat
bardunek666
Polepším se
Reagovat
dunphy
Tu ironii si schovejte pro ostatní.
Reagovat
EllNino
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile nedělní přecitlivělost? V kostele nerozdávali hostie?smile
Reagovat
paddy
Hostie jsou pro poddané, šlechta pije víno (a káže vodu) smile
Reagovat
bardunek666
Přesně tak! :D Jedině víno
Reagovat
vavrinec
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Do sychravých dní jedině červené smile
Reagovat
vavrinec
smilesmilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
vavrinec
Léta platonické lásky? smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist