Plíšková první zápas po zlomenině ruky prohrála. V Indian Wells neudržela vedení 6-2 a 5-2 proti Koviničové

11. 3. 2022, 22:42
Aktuality 29
WTA INDIAN WELLS - Karolína Plíšková má za sebou první zápas v roce 2022. Česká tenistka, která kvůli zlomenině ruky přišla o úvod sezony, v Indian Wells podlehla 6-2 5-7 4-6 Dance Koviničové z Černé Hory, přestože po hodině hry vedla 6-2 a 5-2.
Karolína Plíšková (© j48tennis.net)

Světová osmička Karolína Plíšková si v prosinci po nešťastném pádu v posilovně zlomila pravou ruku (vřetenní kost) a přišla o začátek sezony včetně Australian Open, na kterém chyběla poprvé od roku 2012.

První zápas od loňského listopadu tak odehrála až dnes v Indian Wells a proti Dance Koviničové ho rozehrála výborně. I když hned v první hře neuhrála při svém podání ani jeden bod, rychle se dostala do rytmu, hrála razantně a vypracovala si vedení 6-2 a 5-2.

Jenže když měla utkání ukončit při svém servisu, po dvojchybě o něj přišla a znervózněla. Začala hodně chybovat, nepomohla si ani podáním a ztratila šest her po sobě. Ve třetím setu ještě dvakrát smazala manko brejku a otočila z 1-3 na 4-3, ale obrat nedokonala a po dvou a půl hodinách boje prohrála 6-2 5-7 4-6.

Plíšková v Indian Wells nenaváže na svá semifinále z let 2016 a 2017 a neobhájila ani loňské 3. kolo, o pozici v Top 10 ale nepřijde. Druhý turnaj sezony ji čeká za dva týdny v Miami, kde by zároveň měla oslavit 30. narozeniny.

Dalších pět českých tenistek bude o postup do 3. kola usilovat až v sobotu. Petra Kvitová odstartuje zápasem proti Bělorusce Aliaksandře Sasnovičové (h2h 1-1), Markéta Vondroušová bude čelit Polce Magdaleně Fręchové (h2h 1-0), Tereza Martincová vyzve španělskou obhájkyni titulu Paulu Badosaovou, Kateřina Siniaková se střetne s Řekyní Mariou Sakkariovou a Marie Bouzková narazí na domácí Jessicu Pegulaovou.

Simona Halepová v Indian Wells i pojedenácté v kariéře zvládla vstup soutěže. Letos rumunská šampionka z roku 2015 odstartovala třísetovým vítězstvím 6-2 4-6 6-2 nad Jekatěrinou Alexandrovovou.



Polka Iga Šwiateková dva týdny po triumfu v Dauhá přidala šestou výhru v řadě. S Ukrajinkou Anhelinou Kalininovou sice přišla pětkrát o podání, ale po prohraném prvním setu zařadila na vyšší výkon a zvítězila 5-7 6-0 6-1.

Emma Raducanuová porazila v rychlém třísetovém duelu 6-1 3-6 6-1 Francouzku Caroline Garciaovou a připsala si teprve čtvrtou výhru od senzačního triumfu na loňském US Open. Ve třetím kole se 19letá Britka utká s Chorvatkou Petrou Martičovou (h2h 0-0).



Domácí
Alison Riskeová porazila 0-6 6-3 6-1 Španělku Garbiñe Muguruzaovou a vyhrála už třetí vzájemný duel po sobě. V osmifinále 31letá Američanka narazí na krajanku Madison Keysovou.

Světová osmnáctka Elina Svitolinová už počtvrté v sezoně nezvládla vstup do turnaje. V Indian Wells ukrajinská tenistka, která získané prize money daruje své okupované zemi, podlehla 6-2 3-6 3-6 britské kvalifikantce Harriet Dartové, hráčce druhé světové stovky.

Další vyřazenou nasazenou hráčkou hned po úvodním vystoupení v Indian Wells je Švýcarka Belinda Bencicová. Olympijská vítězka v Kalifornii podlehla 4-6 3-6 estonské veteránce Kaie Kanepiové.

Angelique Kerberová ve večerním duelu zdolala 6-2 5-7 6-4 Číňanku Qinwen Zheng, přestože ve třetím setu prohrávala 1-4 s mankem dvou brejků, a na třetí pokus si připsala první letošní výhru. Ve 3. kole se německá finalistka z roku 2019 utká stejně jako loni s Darjou Kasatkinovou (h2h 4-5).

• WTA 1000 INDIAN WELLS •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 8.369.455 dolarů
páteční výsledky (11. 03. 2022)
• Dvouhra - 2. kolo •
Koviničová (Č. Hora) - Kar. Plíšková (7-ČR) 2-6 7-5 6-4
Šwiateková (3-Pol.) - Kalininová (Ukr.) 5-7 6-0 6-1
Riskeová (USA.) - Muguruzaová (8-Šp.) 0-6 6-3 6-1
Raducanuová (11-Brit.) - Garciaová (Fr.) 6-1 3-6 6-1
Dartová (Brit.) - Svitolinová (12-Ukr.) 2-6 6-3 6-3
Kerberová (15-Něm.) - Qinwen Zheng (Čína) 6-2 5-7 6-4
Gauffová (16-USA.) - Liuová (USA.) 6-1 7-6(4)
Martičová (Chorv.) - Zidanšeková (19-Slovin.) 7-5 7-6(6)
Kanepiová (Est.) - Bencicová (22.-Švýc.) 6-4 6-3
Kasatkinová (23-Rus.) - Volynetsová (USA.) 6-4 4-6 7-5
Halepová (24-Rum.) - Alexandrovová (Rus.) 6-2 4-6 6-2
Keysová (25-USA.) - Doiová (Jap.) 6-4 3-6 6-1
Cirsteaová (26-Rum.) - Tomljanovicová (Austr.) 6-4 7-5
Samsonovová (28-Rus.) - Liová (USA) 4-6 6-4 6-3
Tausonová (Dán.) - Haddadová (Braz.) 6-4 6-3
Kalinská (Rus.) - Cornet (33-Fr.) 6-4 0-6 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

29
Přidat komentář
peggy
Karolinko,příště bude lepší.
Reagovat
Pavol
Ale načo som vsádzal kurz 3,3 pred zápasom keď som mohol vsadiť kurz 20 počas zápasu. Příšte budeme chytřejší starošku. Cítil som problém po zranení plus labilita Karolíny plus predchádzajúci výsledok Kovinič. Ale priznávam myslel som že som prehral. smile
Reagovat
Krisboy
smile
smile
smile
Reagovat
com
prvni zapas po pauze odpustime a pristi turnaj bude titul smilesmile
Reagovat
Krisboy
A jak se postavíme k tomu ztracenému vedení?
Reagovat
blixa
Noooo .... shodneme se na tom, že to bylo "ostudné a trestuhodné" ? smilesmile
Reagovat
vladka
než si všimne ,že to nebude tak easy, tak je konecsmile
Reagovat
Krisboy
smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
EllNino
Svitolina, Mugu, Karolina, BeBe venku, Krejča se odhlásila, a jako na potvoru musi byt vsechny Cesky dole a jeste proto top favoritkam smile
Reagovat
JohnB
smile ty jsi hrozně ubrečený, víš to?
Reagovat
EllNino
Díky za názor smile
Reagovat
lars
Autovka.
Kudela prekvapil asi vymekl a stahnul sve odvolani proti trestu.
https://www.sport.cz/clanek/fotbal-evropska-liga-konec-kudela-reaguje-na-vyvoj-kauzy-udajneho-rasismu-3204328
Reagovat
Fandina
Ach jo. Viděla jsem začátek a tam Kája dominovala. Škoda.

Ale šatičky se mi líbily.
Reagovat
Blondie
Šatičky se stylem ke Karo výborně hodí, ale připadá mi, že je Fila opravdu neustále stejná :/
Reagovat
Fandina
To asi ano, je to pořád na jedno brdo, já mám ráda kreativnější styl. Nicméně tady se mi moc líbilo to oble barevné rozdělení do oblouku pod krkem. A Káje to moc slušelo.
Reagovat
vladka
Káje to sluší snad vždycky..jestli by se neměla vrhnout na módní mola smile
Reagovat
Alien
To určitě!
Reagovat
Nenela
No nevim no. Odchazela jsem od zapasu za stavu 5:2 ve druhem s tim, ze jde o ukoncenou zalezitost a ted nestacim valit bulvy. Karolino Karolino.... Hynku, Vileme...tak zase pristesmile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Blondie
Linda dostala WC do MD Miami :-)
Reagovat
Mony
https://www.ahaonline.cz/galerie/musite-vedet/86363/nejvyssi-mrakodrap-nabizi-lidem-na-wc-unikatni-podivanoutrunit-muzete-s-vyhledem-na-londyn?foto=0
Gratuluji! Zachody v MrakoDrapech v Miami jsou nadhernesmile
Reagovat
Blondie
Ale zápas to byl skvělý, nahoru dolu.
Oceňuju, že se Karolína hýbala a chvílemi hustě rozdávala míče, a to z běhu, z rohu do rohu.
No a Danka se dneska holt vytáhla a nepokakala ze známého jména.
Reagovat
lars
Zrzava blondyno to ti docela verim, ze se ti zapas jako antifan Karol libil .
Reagovat
Blondie
Líbil se mi výsledek i hra, mám ráda, když se tahají a jsou tam BB, ať už využité, nebo ne :)
Reagovat
Dobry-den
Ido, styď se! smile
Reagovat
Fransoas
Nečekal jsem,že vyhraný zápas dokáže takto prohrát.Musímn ji zařadit do stejného bloku hráčů i hráček,který to nezvládnou vlastním servisem ukončit.
Reagovat
tommr
ztratit zápas ze stavu 6:2 5:2 proti průměrné hráčce se dá jen těžko vysvětlit nerozehraností po dlouhé pauze. To je prostě selhání. Návrat na kurty Karolína nezačala dobře ... smile
Reagovat
misa
Příští turnaj už jako třicátnice.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist