Plíšková se v Berlíně oklepala z prohraného tie-breaku a Kanepiové nadělila dva kanáry

13. 6. 2022, 15:32
Aktuality 27
WTA BERLÍN - Karolína Plíšková do travnaté části sezony vstoupila prohraným tie-breakem, nicméně pak už v úvodním kole v Berlíně nepovolila nebezpečné Kaie Kanepiové jediný game a i díky 17 esům zvítězila 6-7(5) 6-0 6-0. O druhé letošní čtvrtfinále se česká jednička a světová sedmička utká s Kanaďankou Biancou Andreescuovou, která zdolala ve třech setech Kateřinu Siniakovou.
Karolína Plíšková

Karolína Plíšková kvůli zlomenině ruky sezonu zahájila v březnu a první vítěznou sérii slavila až na konci května ve Štrasburku, kde postoupila do semifinále. Vzestup formy však nepotvrdila, na French Open ve druhém kole proti Leolii Jeanjeanové zaznamenala svou žebříčkově nejhorší grandslamovou porážku.

Chytnout by se mohla na svém oblíbeném povrchu. Finalistka loňského Wimbledonu do travnaté části roku vstoupila výhrou 6-7(5) 6-0 6-0 nad nebezpečnou Kaiou Kanepiovou, se kterou vyhrála i čtvrtý vzájemný souboj.

Plíšková v úvodním dějství čelila sedmi brejkbolům a sama si žádný nevypracovala, přesto set prohrála až tím nejtěsnějším rozdílem v tie-breaku. Od druhé sady ale hrála jako vyměněná, výborně servírovala (zápas zakončila 17. esem) i returnovala, využila šest z osmi šancí sebrat Estonce podání a poprvé od ledna 2015 nadělila dva kanáry v jednom utkání.

"První set byl těžký. Nehrála jsem tak dobře, zato Kaia předvedla výborný výkon. Lépe servírovala a zasloužila si ten první set vyhrát. Poté jsem se snažila hru zrychlit. Nenechte se ale klamat celkovým skóre, protože výsledek neodpovídá tomu, jak vyrovnané to bylo," řekla Plíšková v pozápasovém rozhovoru na kurtu. "Je pravda, že v utkání byly těžké povětrnostní podmínky, ale nebudu si stěžovat, protože jsem postoupila. Pokud bych však měla v dalším kole lepší počasí, nebudu se zlobit," dodala.

O druhé letošní čtvrtfinále si v Berlíně, kde loni prohrála hned úvodní duel s Jessicou Pegulaovou, zahraje s Biancou Andreescuovou (h2h 1-1). Kanaďanka zabránila čistě českému souboji, když vyřadila 6-4 4-6 6-4 Kateřinu Siniakovou.

Ta se také nadechla k obratu, ale nedokonala ho. Duel byl ve třetím setu za stavu 2-1 pro Siniakovou přerušen kvůli dešti. Po návratu rodačka z Hradce Králové ztratila dvakrát servis a nakonec první vzájemný duel s vítězkou US Open z roku 2019 prohrála.

V hlavní soutěži se představí ještě Karolína Muchová, jež vyzve turnajovou jedničku Ons Džabúrovou.

• WTA 500 BERLÍN •
Německo, tráva, 757.900 dolarů
pondělní výsledky (13. 6. 2022)
• Dvouhra - 1. kolo •
Kar. Plíšková (4-ČR) - Kanepiová (Est.) 6-7(5) 6-0 6-0
Andreescuová (Kan.) - Siniaková (ČR) 6:4, 4:6, 6:4.
Kasatkinová (6-) - Kalininová (Ukr.) 5-7 6-3 6-1
Savilleová (Austr.) - Teichmannová (Švýc.) 6-7(2) 7-5 6-2
Sasnovičová (Běl.) - Gasanovová (Rus.) 6-2 4-6 6-3
Xinyu Wang (Čína) - Korpatschová (Něm.) 3-6 6-3 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

27
Přidat komentář
Dobry-den
Karolína překvapila tím, jak se po prohraném prvním setu vzchopila, ale jedna vlaštovka jaro nedělá, radši si počkám na další zápasy... smile

Katka nemastná, neslaná. Tady se asi dá již definitivně hovořit o promarněném talentu, alespoň pokud jde o singl. V posledních letech nulový progres. Katka to nikdy nedotáhla ani do top třicítky, bída. smile

Juniorky - Linda Fruhvirtová není konkurenceschopná, soupeřky už si na její pinkanou zvykly a pokud se samy nevyhážou, tak je bez šance! smile

Bartůňková rovněž zklamala, ale aspoň prohrála s další naší juniorkou, byť ne tolik sledovanou...
Reagovat
tommr
Katka vedla ve třetím setu 4:3, ale závěr zápasu absolutně nezvládla a třetí set prohrála 4:6. Je to škoda protože jinak to byl zcela vyrovnanej zápas... smile
Reagovat
dadaft
škoda, škoda, tohle se dalo vyhrát... smile
Reagovat
Fandina
jj docela mě mrzí, že v předposlední hře přišla o podání. Jinak to bylo pořád na dosah.
Reagovat
SpacialRecognition
ukončila kariéru
Reagovat
com
jedna vyhrana olympiada a vseci si budou kniratou Puig pamatovat az do konce zivota smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A to je dobřesmile Ona si to zaslouží.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Škoda jí, moc sympatická hráčka bez hvězdných manýrů, co rozdávala pomoc a úsměvy. Mám sérii fotek ze Stromovky, moc jí to tam slušelo a k fanouškům byla velice přátelská.
Tak ať se jí daří dálsmile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
dadaft
Reagovat
tommr
jj ted hraje fakt dobře ... smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Co se tam teď děje? Musel jsem to ve 3.setu vypnout...
Reagovat
tommr
Katka vedla 2:0 ale nedokázala brejk potvrdit a ted už to s ní jde rychle z kopce ... smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ale bylo tam nějaké přerušení...
Reagovat
tommr
jj za stavu 2:1 pro Katku se zápas na chvíli přerušil kvůli dešti což Katku trochu rozhodilo a soupeřka jí pak brejkla. Katka jí ale naštěstí hned rebrejkla ...
Reagovat
com
přerušovaná soulož na kurtu smile sodoma gomora smilesmile
Reagovat
Fransoas
Škoda prvního setu,že ho nedotáhla do konce.Určitě rozhodlo více zkušeností soupeřky,která potom zpřesnila hru a donutila Lindu k více chybám.
Reagovat
Fransoas
I přes více es než měla Estonka,tak KK byla hodně nebezpečná.Její údery měly větší razanci.Ona do všeho buší jako by hrála poslední zápas.Přes menší výkyvy v prvním setu to dokázala Karolína zvrátit dvěma kanáry,což proti takově ranařce je k neuvěření.Gratulace k tomuto vítězství.
Reagovat
tommr
dneska se dějou věci. Nejdřív Linda Fruhvirtová prohraje 11 her za sebou a pak Karolína naopak vyhraje 12 her za sebou. Prostě WTA ... smile
Co se týče Karolíny tak fakt nevím kde se to v ní vzalo. V prvním setu byla jasně horší a hrálo se prakticky jen při jejím servisu. Nadějně rozehranej TB taky zmrvila. Místo aby se ale po prohraným prvním setu složila jak bývá u ní poslední dobou zvykem tak zabrala a KK doslova smetla dvěma kanárama ... smile
Reagovat
Fandina
Nádhera. Jen tak dál!!! smilesmile
Reagovat
annah
To snad musela ta Estonska hrát se zavřenýma očima, ne? Dva kanary???
To jsou věci....
Reagovat
brixner
To ja som mal súsedku a tá chovaľá tiež dva kanáriky, všade to lietalo, sralo a kričalo, až som musél zavríť voči! A keď som ich votevřél, zrazu tam boli tie svině tri!!! Takže miľá zľatá, je ľepšie voči nězatvárať, radim ti dóbre!
smile

smile
Reagovat
annah
Beru si to k srdci!! Obzvlášť s pálkou v ruce...smile
Reagovat
brixner
Jaj, pálka v tvojej ruke...Pryč vod těba!
smilesmile
Reagovat
com
smilesmilesmile
Reagovat
Krisboy
smilesmile
Reagovat
com
o titulu z Wimbledonu uz nemuze byt pochyb smilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist