Plíšková stále čeká na první grandslamový titul, v Melbourne skončila ve čtvrtfinále na outsiderce Linetteové

25. 1. 2023, 00:45
Aktuality 170
AUSTRALIAN OPEN - Poslední česká naděje ve dvouhře Karolína Plíšková nakonec příznivého losu na Australian Open nevyužila a svůj první grandslamový titul nezíská ani letos v Melbourne. Bývalá světová jednička byla i v pátém zápase favoritkou, ovšem na světovou pětačtyřicítku Magdu Linetteovou po slabším výkonu nestačila 3-6 5-7. Třicetiletá Polka, která je ve druhém týdnu majorů poprvé v kariéře, si o své největší finále zahraje s Arynou Sabalenkovou.
Karolína Plíšková (© AFP)

Karolína Plíšková kvůli zlomenině ruky o loňské australské léto přišla, do sezony naskočila až v březnu a rok zakončila s nelichotivou bilancí 21-21, čtyřmi porážkami v řadě, jen se čtyřmi vítěznými sériemi a bez jediné finálové účasti.

Pozitivně nebude hodnotit ani své letošní vystoupení u protinožců. Na obou generálkách totiž vypadla hned v prvním kole a na Australian Open nakonec nevyužila příznivého losu až do semifinále. Bývalá světová jednička sice po výborných výkonech a bez ztráty setu přehrála Xiyu Wang (53. v WTA), Julii Putincevovou (47.), Varvaru Gračovovou (97.) i Shuai Zhang (22.), nicméně ve čtvrtfinále podlehla 3-6 5-7 Magdě Linetteové. S aktuální světovou pětačtyřicítkou prohrála podruhé v řadě a zhoršila si s ní vzájemnou bilanci na 7-3.

Třicetiletá Češka, která v Melbourne Parku při osmém startu v řadě postoupila do třetího kola a zvládla i své čtvrté osmifinále na úvodním grandslamu roku, začala skvěle a soupeřce hned v prvním gamu sebrala podání. Brejk však nepotvrdila, ve zbytku setu hrála příliš pasivně, nechala Linetteovou tvořit hru a v šestém gamu ztratila servis čistou hrou. V závěrečném gamu měla možnost si ho vzít zpět, ale brejkbol neproměnila.

Začátek druhé sady byl v podání finalistky US Open 2016 a Wimbledonu 2021 mnohem lepší. Plíšková začala jako v předchozích zápasech hrát agresivněji, suverénně si hájila servis a ve čtvrté hře měla dvě příležitosti jít do vedení brejku. Ani ty však nevyužila, začala příliš chybovat a opět tahat za kratší konec. Za stavu 2-2 zlikvidovala manko 0-40 a o dva gamy později 15-40, jenže ani to jí na srovnání skóre nakonec nepomohlo, jelikož v 11. gamu spáchala dvě dvojchyby a vlastními chybami darovala Polce brejk. Ta už utkání, v němž Plíšková trefila dvojnásobek nevynucených chyb než vítězných úderů, bez problémů dopodávala.

Statistiky zápasu Plíšková - Linetteová

"Z výsledku jsem velmi zklamaná. V posledních dvou týdnech se mi docela dařilo. Ani dnes to nebylo špatné, ale soupeřka mi to hodně ztížila. Hrála dobře od základní čáry a já jsem nedokázala najít na kurtu místo, kam bych zahrála vítězný úder. Servis dnes také nebyl nijak skvělý," řekla na tiskové konferenci Plíšková.

"Nevím, proč mi servis dnes nešel. Občas takové dny přijdou. Možná to bylo i soupeřkou, která mi řadu dobrých podání vrátila zpět a dostala mě pod tlak. Nedala mi nic zadarmo. Nesehrála jsem špatný zápas, ale určitě dokážu hrát lépe," uvedla. "Získala jsem tu nějaké body, což je určitě pozitivní. Dnes jsem ale velmi zklamaná, protože jsem myslela, že to je zápas, který jsem měla a mohla vyhrát," dodala.

Po vyřazení Plíškové, která se v live žebříčku posunula o deset míst na 21. příčku a své maximum v tomto dějišti nevyrovnala (2019), je jisté, že ve čtvrtek poznáme zbrusu novou grandslamovou finalistku. Linetteová totiž bude ve své premiérové účasti ve druhém týdnu majorů pokračovat proti Aryně Sabalenkové, s níž v předchozích dvou soubojích uhrála dohromady jen sedm gamů.

Třicetiletá rodačka z Poznaně vyřadila už čtyři nasazené soupeřky, kromě Plíškové si vyšlápla na Anett Kontaveitovou, Jekatěrinu Alexandrovovou a světovou čtyřku Caroline Garciaovou. Zítra zabojuje o své teprve šesté finále na nejvyšším okruhu, první na akcích vyšších než WTA 250, a může se stát první polskou finalistkou v historii Australian Open.


Sabalenková dál dominuje, letos stále neztratila set
Aryna Sabalenková loni prohrála všechna tři finále včetně toho na Turnaji mistryň, ale letošní sezonu odstartovala svým prvním triumfem od května 2021. A ve fenomenální formě a dominanci z Adelaide pokračuje i v Melbourne Parku. Letos má bilanci 9-0 a na sety 18-0.

Čtyřiadvacetiletá Běloruska ztratila po cestě do semifinále jen 26 gamů a vyhrála i své čtvrté čtvrtfinále na grandslamových podnicích, premiérové v Melbourne. Nyní největší favoritka na zisk titulu si dnes v duelu letos neporažených hráček poradila 6-3 6-2 s Donnou Vekičovou a vzájemnou bilanci upravila na 2-5 ze svého pohledu.

Skóre vypadá velmi jednoznačně, nicméně utkání trvalo skoro dvě hodiny a obě aktérky se v něm trápily na servisu. Sabalenková spáchala devět dvojchyb a odvrátila 12 ze 14 brejkbolů, Vekičová nasbírala 13 dvojchyb a zlikvidovala jen osm ze 13 hrozeb, navíc se muselo 10 ze 17 gamů rozhodnout přes shodu. Nasazená pětka zakončila i svůj pátý zápas na turnaji s pozitivním poměrem vítězných úderů a nevynucených chyb, k postupu si pomohla i devíti esy a mezi nejlepším kvartetem doplnila krajanku Viktorii Azarenkovou.

Statistiky zápasu Sabalenková - Vekičová

Sabalenková zítra nastoupí ke svému čtvrtému semifinále na grandslamech, v této fázi ve třech setech podlehla Karolíně Plíškové ve Wimbledonu 2021, Leylah Fernandezové na US Open 2021 i Ize Šwiatekové na US Open 2022. Vekičová hrála čtvrtfinále grandslamů podruhé (US Open 2019) a ani tentokrát neuspěla.

O složení druhého semifinále se rozhodlo už včera, o finále budou ve čtvrtek bojovat také úřadující wimbledonská šampionka Jelena Rybakinová a dvojnásobná vítězka této akce Viktoria Azarenková.

• AUSTRALIAN OPEN •
Melbourne, Austrálie, tv. povrch, 76.500.000 aus. dolarů
středeční výsledky (25. 1. 2023)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Linetteová (Pol.) - Kar. Plíšková (30-ČR) 6-3 7-5
Sabalenková (5-) - Vekičová (Chorv.) 6-3 6-2
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Krejčíková/Siniaková (1-ČR) - Krawczyková/Schuursová (6-USA/Niz.) 6-2 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

170
Přidat komentář
Fransoas
Polka hrála velice takticky dobře.Nejen že se lépe pohybovala,ale také její údery byly směrované blíže k čarám.Dnes Karolínu zklamal servis - krom dvojchyb,tam bylo jěště dost UE.Doufal jsem,že využije příznivěho losu a že do toho půjde naplno.Úderů kterými donutila Magdu k chybám bylo hodně málo.V tomto směru jsem od ní očekával více iniciativy a tím pádem jsem z tohoto pohledu zklamán.S takto neaktivní hrou,kdy jí vypadne servis,se bortí i mezihra a nemůže pomýšlet,že získá svůj vytoužený GS.Odhaduji,že má tak 2 sezóny k dosažení této mety.Konkurence je vysoká - zatím toto nedokáže v takové míře eliminovat.Stále to co slyším z týmu o pohybu - takříkajíc vázne - na některé údery tam neni včas.Mohlo by to být možná na obsáhlejší analýzu.
Reagovat
Fandina
Škoda, já se ještě z té prohry nevzpamatovala. Vadilo mi, že Kája s Linetkou vyměňovala, podle mě byla málo útočná. Vím, že záleží na obou hráčích, ale v minulých zápasech to byla jiná Kája. Razantnější, důraznější. Jsem zklamaná, že o takhle dopadlo. Čtvrtfinále super, ale pořád si myslím, že Kája má na víc. Linnete ale hrála výborně.
Reagovat
fazil
Ceka na grandslamovy titul:-)))
Ta ho opravdu vyhrat nemuze ani omylem...sorry.
Reagovat
Krisboy
Omylem určitě ne, hrou ano - tu na to má.
Reagovat
Drzymalski
Ještě na okraj. Co tam dnes vyváďěl Saša z Bajin? Notýsek jako Tarasov, jindy stoicky klidný, nezúčastněně posedávající trenér, tam skákal jak gumový panáček. Naopak Hrdlica vypadal jak po flámu.
Reagovat
hanz
Celé AO jsem se držel zpátky, asi proto že tento grandslam mi z důvodu nočních časů a pomalého hardu oslovuje nejméně ze všech.

Nicméně k výkonům našich hvězd:
Trochu jsem se přepočítal, když jsem neodhadl počet vypadnuvších v 1. kole. Nakonec se dostaly některé z nich docela daleko (Lindička, Kájísek). Předvedenou hrou potěšil Jyrka N.2, ačkoli proti Cycymu jsem očekával daleko víc.

Zároveň se potvrdila i velkohubost některých hvězd ve svých prohlášení (např. Kvítí se pasovalo do role černého koně poté, co se jí povedlo pár zápasu, Pšonka Iga po 3. kole hlásala, že našla ten správný rytmus, Kájískovo Bajin zase vyřvával, že si jedou pro grandslam) a hned v dalším kole bum bác a všechny spadly na zem.

Lidsky, svým vystupováním už klasicky zklamala Vondroušová, která se po kurtu plouží, neusměje se, je věčně naštvaná.

Vyloženě propadák to nebyl, ale k jásání (na to že se všichni ohání, že Česko je tenisová velmoc) to opravdu není.
Reagovat
Liverpool22
Petra Kvitová smile už má splněno - má 2 talíře z Wimbledonu a může si vše jen užívat - žádná velkohubá prohlášení neměla. Petra toho pro naši zemi udělala už dost - zviditelnila nás pozitivním způsobem po celé planetě. smile

Nyní se musí snažit mladší v čele s Krejčíkovou a Muchovou - jsou v ideálním věku + máme mraky mladých nadějí v čele s Lindou nebo-li to, že je Česko tenisovou supervelmocí stále platí a platit bude dále - nemůžeme furt vyhrávat - i Barcelona občas prohraje.....
Reagovat
Petra86
Karolína má dobrou hru, jen ji brzdí různá zranění.
Reagovat
Liverpool22
ano - u Mušky je prazáklad všeho zdraví a pak se můžou dít velké věci smile smile
Reagovat
Vlk-v-trave
:D
Brbla is back.
Reagovat
GaelM
Já myslím, že si fakt nemáme na co stěžovat. V singlech jsme měli rekordní zastoupení a i přes to že nikdo nebyl papírově adept na druhý týden, tak jsme v něm měli 4 zástupce a z toho dvě čtvrtfinále, což je super. Karolína zklamala, vzhledem k situaci měla jít dál, ale ona už asi jiná nebude.

A nezapomínal bych i na ty méně sledované soutěže:
smile V deblu máme aktuálně nejlepší pár světa (i kdyby nevyšla obhajoba AO, tak pořád drží dva další GS a to v Paříži nemohly hrát). Jejich dlouhodobě konzistentní výkonnost a to jak dlouho spolu vydržely je unikátní a nebude se jen tak opakovat. Tady se ani nehodí to klišé, že to doceníme až časem - já věřím a doufám, že to většina fanoušků doceňuje už teď.

smile Po odchodu Radka Štěpánka jsme letos zažili snad první konkurenceschopný výkon českého zástupce i v mužském deblu. Třetí kolo je málo, byla tam i vzhledem k losu šance na víc, ale po tom dlouhém půstu je to i tak osvěžující.

smile Opět máme české zástupce mezi nejlepšími juniory (Valentová ve dvouhře, Hrazdil ve čtyřhře - zatím oba QF a třeba půjdou ještě dál). To je fakt neuvěřitelné vzhledem k tomu, že dalších 6-8 našich elitních U18 se do juniorky vůbec nezapojilo. Ale stejně vždycky dokážeme vytáhnout ze zásobníku další mladé hráče, kteří to na GS zvládnou se ctí.

Podle mě stále velmocí jsme. V přepočtu na počet obyvatel dost možná i nejlepší na světě.
Reagovat
Liverpool22
smile smile skvěle napsáno. Právě to, že stále dokážeme chrlit nové a nové talenty viz. letos Linda či 15letá juniorka Valentová z nás dělá tenisovou supervelmoc smile
Celkově jsem s AO spokojen - bylo se na co dívat, komu fandit a Bára + Katka jsou stále ve hře. Myslím si, že debl nám taky hodně pomáhá - holky si tam můžou zkoušet voleje, dostanou se na velké kurty....a toto hodně pomohlo např. Báře k titulu na RG v singlu.
Reagovat
tommr
ocenění zaslouží i naše juniorky v hlavní soutěži: Linda se probojovala až do 4.kola a Brenda se Sárou úspěšně zvládly kvalifikaci ... smile
Reagovat
annah
To je teda složení semifinále... Brrr. :-(( Magda to tam nejspíš nevytrhne.
Reagovat
magnus
Ty si ale pripečená xenofobka smile
Reagovat
elsky
S výjimkou našich smile ukrošů
Reagovat
Krisboy
Klid, tuhle osobu tenis vůbec nezajímá. Jen nenávist k Rusům (s válkou to nemá nic společného) a barva triček tenistů. smile
Reagovat
zfloyd
rýsuje se nám tady Běloruské finále smilesmile
Reagovat
Liverpool22
Ano - běloruské finále je dost reálné. Kladivářka by tam měla být a zápas Rybka - Vika je otevřený
Reagovat
magnus
Plišková to už teda nevyhrá. Zostáva dúfať a fandiť Rybakine.
Reagovat
Liverpool22
smile smile smile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Zápas jsem viděl a nezasloužila si vyhrát.

Mám s ní osobní kulinářskou zkušenost z jednoho pražského supermarketu, když tam byla nakupovat se svým slizounským zlatokopem. Byla v oddělení uzenin a koupila si nějaký 85% párek (značku si nepamatuju). Udělal jsem si na ni tedy obrázek, už tehdy to nevypadalo extra profesionálně. Bylo to v zimě, asi off season, ale dokážete si představit Djokoviče v uzeninách kupovat nějaký shit ala Kostelecké uzeniny? smile
Reagovat
George_Renel
Mohla to kupovat třeba psovi.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Ok, fair point.smile
Reagovat
Blondie
Promiň, ale i kdyby to kupovala pro sebe, tak chtít po sportovcích, aby byli 100% dokonalí ve stravě i přístupu, je nejlepší cesta, jak je dohnat k psychickým problémům.

Proč by si nemohla dát párek?
Třeba si ho koupí 2x do roka.
Reagovat
Pavol
Predchádzajúci zápas BJK mala k dobru.
A to ako hrala proti Garcii , ake stavy otáčala radosť pozerať. Za mňa vyhrála favoritka. smile
Reagovat
Pavol
Aj Sabalenka bude mať problém. Preto ten kurz 5 skúsim. Magda ideš. smile
Reagovat
Liverpool22
Kladivářka bude ve stejný pozici jako byla Karolína - bude velká favoritka, celý zápas bude o ní, zda vše psychicky ustojí a zlomí prokletí SF na GS.
Magda nebude mít co ztratit - už SF je pro ní životní úspěch. smile
Uvidíme, ale Kladivářka by to měla urvat
Reagovat
Drzymalski
Pavolsmile mě taky udivuje, jak málo se tady hodnotí výkon Linette. Karol chtěla hrát zabijácký tenis kterým na AO upoutala. Proti Magdě jí to fungovalo v úvodu, kdy kupodivu kralovala v delších rally. Znervoznila když ztrácela v rychlovkách. Na to není zvyklá. Karol se neopřela o servis, UE bylo příliš. Magda byla silnější mentálně.
Reagovat
dadaft
Tak se na to dívám ..... věděl jsem, že to bude pro Karolínu těžké, Magda tady dobře podává, nechybuje, vrátí i těžké střely a nebojí se zaútočit ......... a to jsem netušil, že bude tak mizerně podávat ------- ve výsledku to dopadlo, jak muselo, bych řekl.
Reagovat
dadaft
hm, na konci prvního setu už je Karolína úplně v pytli
Reagovat
Vlk-v-trave
Jako fakt dávejte si bacha co tu píšete... ty holky to čtou, takže po tom posledním článku Luboše jste ji dostali evidentně do drsné deprese...
...ještě štěstí, že její hlavní fanoušek a její oblíbenec tommr vyjádřil ty své obavy, když už byla na kurtu. Jinak by schytala kanára...

Taky Luboš..., jako vytáhnout článek takového ražení před QF, to už si potom může rovnou připravit gratulalaci na twitter pro Magdičku.

Hlavně, že se tu požaduje od CZ hráčů, aby změnili mentální přístup...nó, zabavné...když ho nechtějí změnit ti, co to požadují.

Prostě si dávejte bacha, co tu píšete...a nebo se pak nedivte, že prohrála :DDD
Reagovat
mendrit
Při pohledu na následující semifinále, to by se na Wimbledonu nemohlo stát.
Reagovat
JohnB
To, ze Plecharna vypadla, je samozrejme neuspech. Co me ale stve mnohem vic je to, jak ji spousta lidi dava sezrat jeji sebevedomi.

Co ma hracka, co byla no1 a hrala 2 gs semifinale pred gs qf asi rikat? Je spravny, zi si verila, ze chtela vyhrat a varovala souperky, ze s ni budou mit problem. Naprosto ukazkovy pristup. Jenze v tyhle zemi, kde se vetsina lidi ve spolecnosti boji promluvit, ze to vzdy sejde s kritikou. V zemi, kde ocekavame, ze za nas vse udelaji ostatni.

Kdy se tahle priposrana mentalita vymiti?
Reagovat
Grape
Osobně si myslím, že lidé nemají ani tak problém se silnými vyjádřeními Karolíny jako spíš s tím, že po nich skoro vždy vypadne.
Reagovat
Vlk-v-trave
Já si zase myslím, že lidé nemají až tak problém s Karolinou, jako spíše sami se sebou. :)
Reagovat
JohnB
Za mě ta holka prostě nemá vítěznou mentalitu. Sice říká, a naprosto správně, že si věří na titul, ale podle mě uvnitř sebe tomu nevěří.
Reagovat
Krisboy
Vidím to úplně stejně. Přijde mi, že se tím snaží nějak zastrašit soupeřky, ale to prostě nefunguje.
Reagovat
GaelM
smile
Reagovat
Petra86
Člověk, který věří ve své schopnosti to nemusí říkat nahlas, ten kdo opravdu věří nepotřebuje nikomu nic dokazovat. Ve sportu je tam i druhá strana, která chce taky vyhrát. Podle mě by tenista měl jít na kurt s tím, že předvede svůj nejlepší výkon, nesvazovat se nervozitou co když to nedopadne. Většina hráčů si přeje získat grandslam, být nejlepší v žebříčku, ale někdy od úspěchu a neúspěchu stačí malá myšlenka, ale co když prohraji? Kolik tenistek si letos věřilo, že vyhrají titul? Ale vyhrát může jen jedna, ani nemusí být nejlepší, porazit nejtěžší soupeřky. Někdy hráčka předvede vynikající výkon a v dalším kole může snadno prohrát, tak už to chodí. Věří si Karolína natolik, aby grandslam opravdu vyhrála? To si musí ujasnit ona sama.
Reagovat
Brtnick1
Naprostý souhlas. Nejlépe je zabývat se tím, jak to udělat, abych předvedl svůj nejlepší výkon. To vůbec není jednoduché. Každý to asi má trochu jinak. Ona na to má svůj fraucimor, který by ji měl být k užitku, ale nakonec si to musí zpracovat sama v sobě. Je zajímavé že celý předchozí průběh turnaje to dělala správně. Měla v tom pokračovat.
Reagovat
Vlk-v-trave
Nejhůře v životě je, když je vše snadné...ad. prohra.

...čím více a více po něčem toužíme, můžeme se také od cíle víc a víc oddalovat... ad. GS

Fans nejvíce podceňují soupeře svých oblíbenců, které ani nesledují, neboť ty údery nemusí příjmat a zahrávat... ad. Magda
Reagovat
elsky
To je přesné. Jako kdyby na kurtu byl jen ten oblíbenec, potažmo jenom jeho připravená nebo naopak strachem sevřená hlava. smile
Reagovat
petrulinka
Možná až se doučíte pravopis.
Reagovat
Blondie
A hlavne spousta lidi nerozumi, ze ona proste casto jen odpovida na dotazy medii, sama to tema neotevira.
Reagovat
GaelM
To nemá co dělat s mentalitou fanoušků, to je zkušenost. Pokud po silných vyjádřeních obvykle vypadne a navíc se špatným výkonem, tak je logické, že je fanoušci neslyší rádi. Psala to tu spousta lidí už před zápasem a potvrdilo se to bohužel ukázkově.
Reagovat
Krisboy
Víte, že mi už je trochu líto coma? Asi stárnu smile
Reagovat
Liverpool22
jo, jo chudák comík smile
Reagovat
Blondie
Taky tak.
Libilo se mi, jak Karo veril, i kdyz se ji nedarilo.
Reagovat
Krisboy
Mě naopak poslední dobou připadá, že už jí nevěří ani on, že už se s tím smířil a bere to s nadhledem.
Reagovat
Blondie
Ok, tak jinak - objevuje se tady, nehejtuje Karo za neúspěchy, když hraje, vyjádří jí podporu a i u Petry přešel z hnusnýho hejtu spíš na (někdy i docela vtipné) blbiny.

Docela oceňuju.
Reagovat
Krisboy
Vždyť ano - časem získal trochu nadhledu.
Reagovat
Krisboy
Anebo dospěl, možná to byl/je fakt nějakej puberťák.
Reagovat
Blondie
No... jednou v kontextu zmiňoval v minulém čase studium VŠ :D
Reagovat
Krisboy
Někdo dospívá holt později smile
Reagovat
Alien
Ohromná gratulace Magdě k jejímu životnímu úspěchu. Dneska ti to Magdo sedlo!
Reagovat
mamina
Tak ten, kdo dnes vsadil na ML vyhrál balík.Nějak podvědomě jsem tušila, po Karolininych prohlášeních, že to zase hlava nedá. Škoda. Takový los se opakovat bude sotva a roky přibývají. Nám radost neudělala, sobě snad taky ne, pouze ti sázkaři, kteří si na ni nevsadili se mohou radovat. Ale o to je to horší.
Reagovat
Petra86
Vypadá to, že titul vyhraje Běloruska.
Reagovat
Liverpool22
tak může být běloruské finále, ale spíš nyní tipuju finále: Rybka + Kladivářka
Reagovat
Drzymalski
Lipánek si předvolá na kobereček velvyslance Běloruska, Myrka je zděšená.smile
Reagovat
Brtnick1
Ta silná prohlášení co najednou přišla jsou na škodu předvedenému výkonu. Jsou projevem nedostatku víry ve vlastní schopnosti a ještě dostávají dotyčnou pod větší tlak. Kdo si věří mívá i pokoru. Všimněte si jaká prohlášení mívá před zápasy na antuce v Paříži Nadal.
Reagovat
baba
všimli jste si,1x Rusko, 2 X Bělorusko a jedno Polsko - totální dominance Slovanek z východní Evropy
Reagovat
Krisboy
...a může být dokonce běloruské finále.
Reagovat
Liverpool22
dominance Slovanek konkrétně Češek a Rusek je dlouhodobá a to jak v singlu, tak deblu - stačí se podívat např. na medaile z OH. A přidávají se další - Bělorusky, dříve Srbky, Chorvatky se pořád taky drží a nyní září Polky hlavně díky Swiatek.
Navíc další holky se slovanskou krví hrají za jiné státy....
Reagovat
Liverpool22
Zapomněl jsem na Slovenky - Hantuchová, Cibule, Rybariková....
Reagovat
Drzymalski
Bel Benčič.
Reagovat
Krisboy
smile
Čekal někdo po těch kecech neco jiného?

smile
Reagovat
baba
pamatuji zápasy, kdy Kája dokázala zázraky skoro z prohraných setů..byla silná mentálně a proto tak nahoře. Od té doby, co vyhlásila útok na GS to hlava nedává a nepomůže ji nikdo ...ta už svou šanci ztratila...konec konců málokterá dokáže v pozdním věku vyhrávat - ne kvůli kondici, ale že se jí to dostane do hlavy ....mládí je totiž bezproblémový a hlavně - mladé pušky si říkají, OK nemám co ztratit..no a starší - musím, už mi moc času nezbývá - no a to je případ Káji, Berdi , teď Kvitky ....
Reagovat
Liverpool22
Ano u Káji je to v hlavě, psychickém rozpoložení....A jeden z těch negativních broučků v hlavě je věk - podvědomě cítí, že už moc šancí mít nebude zatímco např. 23letá Rybakina pokud prohraje to může hodit za hlavu a říct si: 1. jsem mladá a budu mít další šance na titul na GS 2. Nevadí 1 GS už mám a přijdou další šance....
A závěr je, že podvědomí naší Káji pracuje logicky úplně jinak než např. Rybakiny, která už je úplně jinde.
Reagovat
tommr
i ve druhým setu KrejSi dominovaly a s přehledem postoupily do semifinále ... smile
V semi je trochu překvapivě budou čekat nenasazený soupeřky. Kostyuk/Ruse ale v minulým kole vyřadily Kolodziejová/Vondroušová a ve čtvrtfinále dokonce nasazený čtyřky Hunter/Mertens takže to KrejSi s nima asi nebudou mít lehký ...
Reagovat
PetaM
Karolína narazila na první těžší soupeřku a už se poroučela ve dvou setech ...

Ale tak hlavní je, že se začala chvástat a "s takovou hrou s ní budou mít přece problémy všechny soupeřky" ... No, to bylo vidět.

Karolína nepřekročila svůj stín a svět je stále v pořádku ... ;)
Reagovat
Torn
Tohle neřekla. Ale když někomu jako tobě haraší ve věži. :)
Reagovat
tommr
v prvním setu jasně dominovaly ... smile
Reagovat
Marie9
Hotovo, gratulace. Jdou si holky pro titul?smilesmilesmile
Reagovat
tommr
mají to dobře rozehraný, ale pořád tam ještě straší Gauff/Pegula ...
Reagovat
GaelM
Minimálně do semifinále by v téhle dominantní formě měly dokráčet. Tam se rýsuje velký souboj o titul a zároveň světovou jedničku mezi Katkou a Coco Gauff... to by byl mega zápas smile
Reagovat
GaelM
* do finále smile
Reagovat
zfloyd
taky se jí nějak nechtělo vyhrát dvě dvojchyby v posledním gamu , nakonec to dala , měla by už konečně vyhrát GS , zasloužila by si ho smilesmilesmile
Reagovat
Petra86
Karolína zklamala.
Reagovat
Ed.Gein
Absolutní selhání,jako vždycky s Linette neudžet servisy,dvojchyby a sítě fakt trapné,Linettu,kterou loni kdekdo porazil neuhrát s ní set opravdu skvělé pomatenkyně.
Reagovat
Liverpool22
velké zklamání a nečekaný šok. smile
Kája nezvládla zápas psychicky, kdy neměla čistou hlavu - podvědomě cítila, že má obrovskou šanci tady uspět + oblíbená Magda + sehrálo roli, že věděla o vyřazení Peggy + taky mohla mít v hlavě, že už není nejmladší, že už moc šancí na výhru na GS nedostane....Toto vše udělalo toxický psycho koktejl a Kája byla celý zápas psychicky paralyzovaná a od toho se pak odvíjelo vše ostatní - špatná řeč těla, špatný pohyb, pasivita, špatná délka úderů,.....
Na druhou stranu v tomto je tenis krásný, že nic není dopředu jasné nebo-li tenis je psychologická hra, kde GS vyhrávají jen psychicky silní jednotlivci. Kája mezi ně zatím nepatří.....Bohužel smile
Reagovat
zfloyd
smile
Reagovat
Blondie
Vekič je jak maturantka před losem otázky :-)
Reagovat
Blondie
Wait...
Já vím, že jsem se jakože teď probudila, ale Sabalenka to má s Vekič 1:5? smilesmile

WUT?!
Reagovat
Davor1
Tak prvé 3 zápasy boli ešte z obdobia, kedy Sabalenka bola niekde v druhej stovke a prehrávala s kdekým... veľmi by som na tú bilanciu nepozeral...
Reagovat
Blondie
Díky, ale i tak mě to šokuje, vůbec by mě to nenapadlo.
Reagovat
Liverpool22
Jo - může to být hodně zajímavej zápas. Fandím a věřím Vekič - teď jí přeju finále, když tam není Kája.....
Reagovat
Blondie
smile
Reagovat
zfloyd
já přeju Arynce už by taky konečně mohla ten GS_vyhrát smile smile
Reagovat
Blondie
Komu vlastně dál fandit?
Mně je docela sympatická Vekič, vypadá jako takové velké děcko. Ale aby GS získal někdo, kdo zatím vybojoval 3 malé tituly?

Asi mi připadá nejvíc fajn, aby titul získala Rybakina. Sice patří (spolu s Azarenkou a Sabalenkou, ach jo, tohle AO je festival mých neoblíbených hráček) do skupiny mých nefavoritek, ale pořád je mi jí líto za to, jak ji obrali o body za Wimbledon a i jako vítězka toho turnaje mi přijde strašně ignorovaná....

Škoda, že nepostoupila Linda.
Reagovat
GaelM
Proč ne Linette? Imho nejsympatičtější hráčka co zbývá v pavouku...
Reagovat
Blondie
Úplně to samé jako u Vekič - přijde mi divný, aby GS vyhrála tenistka, které je 30 a má 3 malinké tituly.

Ale jako jo, sympatická mi je. A byl by to teda mega šok. Ale spíš přeji slávu a body Rybakině. nějak mi to přijde fér.

Finále Rybakina x Sabalenka by byla asi ukrutná řežba!
Reagovat
Liverpool22
Uvidíme jak Sabalenka zvládne dnešní zápas. Vekič na ní umí a i bych jí přál postupsmile
Reagovat
Blondie
A můj černý kůň teda byla Belinda... XD
Reagovat
zfloyd
no jo no ,čekal jsem ,že vyhraje ,ach jo
tak snad aspoň Arynka nezklame smilesmilesmile
Reagovat
tommr
obrovský zklamání. Co by chtěla Karolína ještě víc? Dnešní prohra bolí dvojnásob protože Karolína prohrála s průměrnou hráčkou která podala průměrnej výkon ... smile
Zápas rozhodla už druhá hra prvního setu ve který Karolína selhala na servisu a nedokázala potvrdit brejk. To Karolínu úplně rozhodilo a Linette naopak dostalo na koně. Pak už to byla ze strany Karolíny jedna velká křeč ...
Reagovat
Liverpool22
smile jo ta 2. hra na začátku se ukázala jako klíčová - tam bylo vidět, že Magda si začala věřit zatímco Kája dle řeči těla byla psychicky paralyzovaná, v křeči....Já jsem z toho paf - tohle jsem prostě nečekal smile
Reagovat
lars
zato ty si v tommrovani nepodal ani prumerny vykon :)
Reagovat
Fandina
Přesně tak. Kdyby tommroval, tak to dopadne jinak. :-)))
Reagovat
tommr
dneska byla Karolína tak marná že by jí nepomohlo nic ... smile
Reagovat
lars
to by 2. setu nevyhrala serGame z 0:40
Reagovat
tommr
ten náskok ale promarnila Linette lacinejma chybama. Karolína na ty BP nic mimořádnýho nezahrála ...
Reagovat
lars
Karol na BP dobre podavala
Reagovat
Fandina
Jj, já to nechápu. V minulém kole super a dneska takový zmar. Není to tou rukou?
Reagovat
tommr
doufejme že ne. To by bylo na konec kariéry ... smile
Reagovat
Liverpool22
Na ruku/zápěstí bych to neházel - chyba byla jinde - v hlavě. Např. Šarapka by tento zápas urvala silou vůle, bojovností a to i s nějakou bolístkou. To samé Serena, Vika.....
Reagovat
Drzymalski
Linette a průměrný výkon?! To nemyslíš vážně?! Magda nejen minimálně chybovala, ale měla kvalitní první podání a chytré druhé. Hrála tvrdě, pestře a měla i dávku štěstí. Šla mu naproti. Linette šla už loni nahoru ale teprve na AO je na top úrovni. Těším se na její špil s Arynou.
Reagovat
RFanousek
Podle anglických komentátorů eurosportu (jedna byla bývalá hráčka) ji očividně při podání limitovalo bolavé zápěstí. Nedá se nic dělat. Není už nejmladší.
Reagovat
Liverpool22
masakr - nečekané - šok smile Z českého pohledu to bylo takové tenisové psycho či sadomaso
Reagovat
Mony
Tak s tímhle si Kája rozhodně SF nezasloužila.
Pro Magdu velký dárek
Reagovat
Drzymalski
Dárek? Hrála skvělý tenis.
Reagovat
lukassb
Tak 4. letosni zapas cechu, na ktery jsem cekal live a 4. prohra. Super :D muzu jit spat, dobrou noc
Reagovat
GaelM
A to ještě Linette na konci fakt pomáhala a nehrála svůj top smile
Reagovat
tommr
přesně tak. Dnešní prohra bolí dvojnásob protože Karolína prohrála s průměrnou hráčkou která podala průměrnej výkon ... smile
Reagovat
Liverpool22
Kája to nezvládla v hlavě. smile Jak si tady psal klíčové bylo, že Kája nepotvrdila brejk na 2:0 hned na začátku - pak by se třeba uvolnila....
Reagovat
Blondie
hrála dobře... Myslím, že nazývat to průměrným výkonem je nefér jak vůči Linetce, tak vůči Karo, která proti tomu výkonu prohrála. Nebyl to top tenis, ale od Linette nadprůměrný jo...

IMHO
Reagovat
HolyMotors
smile
Reagovat
Drzymalski
smile
Reagovat
zfloyd
s se jí povedlo eso v pravou chvíli ale teď se jí povedly dvojchyby v nepravou chvíli smilesmile
Reagovat
Mony
dost slabá úroven na QF AO smile ,..jakoby holky nespaly
Reagovat
tommr
tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu až se ucho utrhne ... smile
Reagovat
Liverpool22
je to od Káji špatný - teď se modlit, že se Magda lekne postupu do SF....
Reagovat
GaelM
Dvě DF do gemu a příšerné trefy do půlky saka. Teď už je vlastně jedno, kdo stojí na druhé straně smile
Reagovat
RFanousek
podle komentátorů má nejspíš zraněné zápěstí
Reagovat
GaelM
Slyšel jsem, ale nepřišlo mi to. Spíš byl problém o pár desítek cm výš.
Reagovat
RFanousek
Mi to naopak přišlo, protože se ani moc nehecovala, zvlášť ke konci. Hráč, kterého něco bolí, většinou moc nehecuje a chová se klidně, protože ví, že asi nevyhraje.
Reagovat
GaelM
To dnes vidíš Karolínu poprvé? Ona se chová klidně celou kariéru, ať hraje životní výkon nebo dostává nařezáno smile
Reagovat
RFanousek
Z toho mála co jsem viděl mi vždycky přišlo, že ve vypjatém okamžiku když to v ní nabobtná tak se emoce projeví. Dneska nic. Sem tam nějaká pěstička.
Reagovat
GaelM
Nechápu v čem je problém, jestli má krámy nebo je naopak nemá a tuší, že je to její poslední šance... při svém věku a zkušenostech by se snad neměla nechat rozhodit tím, že hraje čtvrtfinále GS smile
Reagovat
GaelM
Takhle na štíru s podáním Karolína letos na AO ještě nebyla smile Fakt to nepřichází v dobrou dobu, už mohlo být hotovo.

Snad vydrží aspoň do TB a urve druhý set, to by ji mohlo nakopnout.
Reagovat
tommr
teď už si to Polka vzít nenechá. Karolína je paralyzovaná strachy a na nějakej obrat nemá síly ... smile
Reagovat
Liverpool22
já jsem z toho taky dost paralyzován. smile Naštěstí Magda teď pomohla a vedeme 5:4 smile
Reagovat
lukassb
Neskutecne odvracenych 6breaku :D ted uz by to konecne chtelo vzit servis Polce.
Reagovat
Liverpool22
smilesmilesmile
Reagovat
tommr
odvrácení trojitýho brejkbolu by mohlo Karolíně trochu pomoct. Jestli se ale nechytne ani teď tak bude mít utkání rychlej konec ...
Reagovat
frenkie57
Linett získává svoje podání s lehkostí a Kája o ně musí těžce bojovat. V tom je velký rozdíl.
Reagovat
tommr
tak nějaký šance Karolína při servisu Linetteový měla, ale hraje ve strašný křeči a nedokáže je proměnit ...
Reagovat
frenkie57
ty 3 BB na 2:3, to byla slušná krizovka. To kdyby linett vyšlo, bylo by už asi hotovo.
Reagovat
tommr
Karolína to absolutně nezvládá ... smile
Reagovat
Liverpool22
zatím je to šok - prostě Kája to zatím nezvládá psychicky, bojí se, není uvolněná a z toho pramení pasivita, špatná řeč těla, špatná délka úderů...
Reagovat
tommr
jj a Linette je pravej opak ...
Reagovat
Liverpool22
musíme věřit, že se Kája zvedne, uvolní....a naopak Magda se může podělat z vidiny SF - fandíme dál a věříme v obrat smile smile smile
Reagovat
Fandina
Linetka je uvolněná až až. Ta pojede svoje, dneska je Kája nejistá a Linetka nahecovaná.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
Karolína měla začít takhle švihat dřív, věřím, že jestli to bude trefovat a zlepší, tak otočí. Polka nehraje nic extra, když jí Karolína nedá čas.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
zlepší servis
Reagovat
Davor1
Tie doterajšie dominantné výhry Plíškovej výrazne skresľovalo, s akými súperkami tu až do QF hrala. Všetky boli slabé ako čaj alebo totálne z formy. Naopak Linette hrá životný turnaj a nie je náhoda, že tu už vyhrala s typologicky podobnými hráčkami (Garcia, Alexandrova) ako Plíšková hladko 2-0. Má perfektný pohyb, dĺžku úderov a prakticky nechybuje. To je obrovský rozdiel oproti tomu, čo tu Plíšková stretla doteraz. Tu sa problémy dali jasne čakať.
Reagovat
HolyMotors
Má 12 UE, to není zase tak málo. Měla 2, 3 gamy v prvním setu, kde hrála famózně a padalo jí to, jinak je to vyrovnané.
Reagovat
Liverpool22
Nic proti Magdě, ale tenhle zápas je o Plíškové, o její hlavě, psychice - PODVĚDOMÍ - prostě pokud Kája dokáže vytěsnit z hlavy všechny broučky, tak vyhraje....smile
Reagovat
Ondřej.Jirásek
přesně tak, do ostatních soupeřek šla od prvního míče, tady se bojí a hraje pasivně, to jsem svýma příspěvkama myslel... pokud jdeš do soupeřky od prvního míče, tak je jedno, jestli tam stojí Linette, nebo Zhang, která má mimochodem za mě daleko kvalitnější údery od základní čáry, pokud příliš nechybuje.
Reagovat
Liverpool22
smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Viděl jsem sice jen první set, ale tohle byl přesně můj dojem - jakmile Kája byla aktivnější a tlačila Magdu agresivnějšími údery, tak ta nestíhala. Hlavní problém byl podle mě v tom, že jí prostě iniciativu přenechala a Magda není hloupá ani úplně špatná hráčka, aby toho nevyužila. Navíc, jak Magda řekla před zápasem, věděla, že Kája nerada běhá... Ano, běhat měla Magda.
Reagovat
Liverpool22
smile smile
Reagovat
Holahej
smile
Reagovat
zfloyd
Magda zvolila výbornou taktiku ,honí Karolinu z rohu do rohu a i když běhá , tak je předpoklad , že při delší výměně udělá chybu, měla by hrát nějaké kontra útoky ruku na to má
Reagovat
Ondřej.Jirásek
Linette nezvolila žádnou taktiku, Karolína nešvihá, jak má, čímž jí dává čas umisťovat údery a dostat Karolínu pod tlak... v posledních dvou gamech už je vidět velkej rozdíl, Karolína se trochu uvolnila, už to má lepší délku i větší razanci a Linette z toho nic sama nevytvoří.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
Karolína je strašně pasivní, Linette má na všechno spoustu času. Karolína vůbec nešvihá, většina úderů je hrozně krátká, zřejmě nervozita.
Reagovat
Liverpool22
taky mi přijde Kája hodně nerví asi podvědomě cítí velkou šanci a to jí svazuje - snad se uvolní a zabere smile
Reagovat
lukassb
Karolina sice nepredvadi zadnej zazrak, ale Linette tam pada uplne vsechno, neverim ze takovy level udrzi celej zapas
Reagovat
Davor1
Udržala ho celý zápas s Alexandrovou aj Garciou, a to sú typologicky úplne podobné a v súčasnosti už možno aj lepšie tenistky, ako Plíšková...
Reagovat
HolyMotors
Zatím neskutečný balony on Linette. Karolína musí doufat, že tenhle level neudrží..
Reagovat
Jon61
Ach jo, to je ale trápení. smile
Reagovat
tommr
Polka si začíná Karolínu pěkně vodit. To bude zase jednou debakl ... smile
Reagovat
Jon61
Honí ji z koutu do kouty kurtu a Karolína nestíhá.
Reagovat
Liverpool22
zatím je to šok smile
Reagovat
sefranek17
Plíšek už je znuděnej, pojd Magdosmile
Reagovat
Fandina
Linetka jede. To tedy koukám. Kája to nebude mít vůbec lehké. Tak snad se ještě zorientuje.
Reagovat
zfloyd
je to skoro divné , když hrají dvě holky úplně potichu , bez nějakých zvuků smile
Reagovat
tommr
tak to je hodně špatnej začátek. Karolína nedokázala potvrdit brejk a zcela viditelně posadila soupeřku na koně ... smile
Reagovat
tommr
sice doufám, že Karolína dneska potvrdí že je lepší hráčka než Linette, ale přesto mám docela obavy ...
Dneska to bude pro Karolínu mnohem psychicky náročnější zápas než případné finále. Kdyby se dostala do finále tak by to byl superúspěch bez ohledu na to jak by v něm dopadla. Dneska je ale favoritkou a případnej neúspěch proti tak "lehký" soupeřce by jí nejspíš hodně srazil už tak křehký sebevědomí ...
Reagovat
Liverpool22
Je pravda, že z psycho hlediska je to dnes nejnáročnější zápas - dnes je favoritka a musí vyhrát - čeká se to zatímco ve finále už může jen překvapit - favoritka nebude smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist