Plíšková triumf z roku 2018 nezopakuje. V Tokiu končí ve 2. kole na Martičové

22. 9. 2022, 06:54
Aktuality 39
WTA TOKIO - Karolína Plíšková skončila na turnaji WTA 500 v Tokiu ve druhém kole. Česká šampionka z roku 2018 prohrála 3-6 4-6 s Chorvatkou Petrou Martičovou, na kterou nestačila popáté z osmi vzájemných duelů.
Karolína Plíšková (© AFP)

Karolína Plíšková se po červencovém angažování trenéra Leoše Friedla dostala do semifinále turnaje WTA 1000 v Torontu či čtvrtfinále US Open a na všech pěti akcích vyhrála svůj úvodní zápas. V Tokiu ale druhou výhru nepřidala, ve 2. kole prohrála s Petrou Martičovou.

Po úvodní hladké výhře nad bulharskou kvalifikantkou Isabellou Šinikovovou 30letá Češka nestačila na o rok starší Petru Martičovou. Proti Chorvatce využila jen jeden z deseti brejkbolů a po hodině a půl prohrála 3-6 4-6.

Plíšková byla v úvodu druhé sady na počátku obratu, po vyrovnání z 0-2 na 2-2 ale v dlouhém pátém gamu neproměnila žádnou ze čtyř šancí na brejk a další šanci už nedostala. V osmém vzájemném střetnutí už popáté prohrála a v japonské metropoli nenaváže na triumf ze svého posledního startu v roce 2018.


Letošním maximem bývalé světové jedničky Plíškové zůstávají dvě semifinále. Poslední finále si zahrála loni v srpnu v Montréalu, poslední titul slavila v lednu 2020 v Brisbane.

Po jediném vystoupení v Asii se dvacátá hráčka světa Plíšková vrátí domů a bude pokračovat v pestrém cestování. Po týdnu volna ji čeká domácí akce v Ostravě, následně se přesune do amerického San Diega, po kterém je přihlášena do mexické Guadalajary.

"Karolína je skvělá hráčka a v minulosti mě několikrát porazila, takže jsem očekávala těžký zápas. Za výhru jsem moc šťastná," řekla Martičová. V závěru druhého setu začalo pršet, a kdyby šlo utkání do třetí sady, muselo by se dohrávat pod zataženou střechou Ariake Colisea. "Doufala jsem, že budeme hrát pod otevřeným nebem. Při mečbolu ale začalo pršet opravdu hustě, takže jsem měla velkou radost, že jsem ten bod získala," uvedla Martičová.

Na Martičovou ve čtvrtfinále čeká Číňanka Shuai Zhang (h2h 2-0), která už včera vyřadila světovou desítku Caroline Garciaovou z Francie.

Ósakaová kvůli nemoci odstoupila
Před zápasem druhého kola odstoupila domácí hvězda Naomi Ósakaová. 24letá Japonka, které v úvodním kole už ve druhém gamu vzdala kvůli vážnému zranění levého kolena Darja Savilleová, nenastoupila vinou nemoci proti Beatriz Haddadové Maiaové.

"Tohle pro mě vždy byl a bude výjimečný turnaj a moc bych si dnes přála nastoupit, ale moje tělo mi to nedovolí. Děkuji za vaši podporu a uvidíme se příští rok," oznámila dvojnásobná finalistka Ósakaová, jež vyhrála poslední konaný ročník Toray Pan Pacific Open v rodné Ósace.

Bývalá světová jednička a čtyřnásobná grandslamová šampionka Ósakaová od březnového postupu do finále v Miami odehrála jen sedm turnajů a připsala si na nich pouhá tři vítězství.

Brazilka Haddadová Maiaová ve čtvrtfinále premiérově narazí na Veroniku Kuděrmetovovou. Ruska povolila jediný game kvalifikantce Fernandě Contrerasové.

Další čtvrtfinálové dvojice tvoří Qinwen Zheng s Claire Liuovou a Ljudmila Samsonovová s Garbiňe Muguruzaovou.

• WTA 500 TOKIO •
Japonsko, tv. povrch, 757.900 dolarů
čtvrteční výsledky (22. 09. 2022)
• Dvouhra - 2. kolo •
Martičová (Chorv.) - Kar. Plíšková (6-ČR) 6-3 6-4
Kuděrmetovová (4-) - Contrerasová (Mex.) 6-0 6-1
Haddadová Maiaová (5-Braz.) - Ósakaová (Jap.) / bez boje
Samsonovová (-) - Xinyu Wang (Čína) 7-6(5) 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

39
Přidat komentář
Torn
Špatný výkon. Tady měla štěstí i na los. Martič není neporazitelná atd., no nechápu, ale herně se mi extra nelíbila už v tom prvím zápase. Hádám, že Mexiko jí vonět nebude, ale to asi nikomu.
Reagovat
com
smile
Reagovat
hanz
Vsadil sis Comí? :D Já tušil, že se v Tokiju moc nevohřeje.smile
Reagovat
Torn
Netušil, zase plácáš.
Reagovat
tommr
Karolína nemůže čekat že vyhraje když promění jen 1 brejkbol z deseti ... smile
Ve zbývajícíh třech letošních turnajích už musí zabrat jinak jí vážně hrozí že letos poprvé od roku 2014 nebude na konci roku v top-20 ...
Reagovat
Petra86
Zase příští rok nebude tolik obhajovat a když se jí bude dařit, bude rychle stoupat vzhůru.
Reagovat
Drzymalski
Mám obavu že do desítky nastálo se už bude vracet složitě. Spíše čekám že by mohla čapnout po haluzi (los, forma, štěstí atd.) jeden GS. Příkladů z minulých let máme několik.
Reagovat
Torn
Karolína reálně příští rok do srpna bude obhajovat pouze SF na 250tce. Když na to příjde, může být klidně do příštího léta TOP5.
Reagovat
Pavol
Viem z vlastnej skúsenosti. Platí vo všetkých druhoch športu.
Reagovat
Petra86
A nejen ve sportu.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
víš, co říká u nás na vsi...smile
Reagovat
paddy
Reagovat
Maisterstich
No jo, nezapomeňte zase Karolínku urážet vy ubožáci. Je to nejlepší hráčka na světě.
Reagovat
George_Renel
Kde čteš nějakou urážku?
Urážíš ty.
Reagovat
vavrinec
No, v sousedním tématu označuje pan Alien Karolínu jako Idušku, což jak jsem si už nechal vysvětlit, je míněna seriálová postava Ida Rasken. To by se za urážku určitě dalo považovat.
Reagovat
Alien
Nestarejte se, nestarejte! Je to jenom má reakce na COMedianta, když uráží naší nejlepší tenistku, P.Kvitovou!
Reagovat
Petr_Fisk
Vy se kluci vyblbnete, ještě že nejste ozbrojení...smile
Reagovat
Torn
Mě vždycky krká to stupidní "naší". Moje rozhodně ne. Mluv za sebe, tupá hlavo.
Reagovat
Alien
Tupá hlava jsi TY, ichtyle!
Reagovat
Alien
Mimochodem, tím naší, jsem myslel hráčku ČR ty Tupá kebule!
Reagovat
Torn
Myslet můžeš, co chceš. Významově je to blbost. Ale to ty těžko pochopíš, pako. :D
Reagovat
Alien
Jediný, kdo to podle tvých předchozích blábolů nepochopil, jsi TY Ichtyle! Čest!
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jak koukám na fotky, tak jsem rád, že mě tenhle seriál z filmového pravěku minul.smilesmile
Btw, nevím, jesli někdy Alien nazval Káju Kájou...
Reagovat
Alien
Ohromná chyba, ohromná! Krásný seriál! Jo, a nenazval! Já ji nefandím a tak se kromě reakcí na pana COMedianta k této hráčce nevyjadřuji! A to ani pozitivně a ani negativně! Krásný a poetický den.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
děkuji, raději zůstanu u Pipi dlouhé punčochysmile Pěkný poetický podvečer!
Reagovat
Petr_Fisk
Znáš tohle?
https://www.imdb.com/title/tt0088015/
Reagovat
George_Renel
Tak ať jde do sousedního tématu. Jinak je to mimo mísu, stejně jako tvá obhajoba.
Reagovat
George_Renel
Tak ať jde do sousedního tématu. Jinak je to mimo mísu, stejně jako tvá obhajoba.
Reagovat
Alien
Taj jo! Tak fajn! Ty témate.
Reagovat
George_Renel
http://aztekium.pl/find.py?lang=cs&q=t%C3%A9ma
Reagovat
Mantra
ta mi překvapila, holka jedna kudrnatá. Dal jsem proti ní na Dariu a byla z toho skreč, Dal jsem proti ní na Hádu a je z toho odstoupení, vona mi vůbec nepřeje smile
Reagovat
tommr
Osaka má sice astronomický příjmy v řádech desítek milionů dolarů ročně ale její výsledky jsou opravdu žalostný. Neznám jinýho sportovce u kterýho by byl takovej nepoměr mezi výdělky a odvedenou prací ... smilesmile
Reagovat
frenkie57
jen počkej, ještě chvíli se bude takto flákat a oni se sponzoři na ni zvysoka vy.... , což ovšem Osaku mrzet nebude, ta už je dávno zajištěná.
Reagovat
Drzymalski
Rada nad zlato. Skončit s tipérstvím. Já tak učinil před deseti lety. Fandím sportu s radostí když vyhraje můj favorit a vztekám se když rupne. Stejně jako s tiketem v ruce. Akorát ušetřím...
Reagovat
Mantra
ta holka vod COMa nepředvedlasmile
Reagovat
George_Renel
Bezkrevný výkon Karolíny.
Reagovat
Drzymalski
Možná ji znervoznila přítomnost Krpálka v jejím boxu. Hrdlica zřejmě za oceánem a Lukáš je statný chasník co se nezakecá...smile
Reagovat
Pavol
smilesmilesmile
Reagovat
Alien
Ništ!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist