Počtvrté v Monterrey, počtvrté v semifinále. Garciaová v Mexiku dál potvrzuje roli favoritky

4. 3. 2023, 11:43
Aktuality 0
WTA MONTERREY - Světová pětka Caroline Garciaová na turnaji WTA 250 v mexickém Monterrey přehrála 6-0 6-4 Egypťanku Majar Šarífovou a i svou čtvrtou účast proměnila minimálně v semifinále. Letos v něm finalistka z roku 2015 narazí na Belgičanku Elise Mertensovou.
Caroline Garciaová

Caroline Garciaová zakončila loňskou sezonu triumfem na Turnaji mistryň. Letos je jejím maximem finále na hůře obsazeném domácím halovém podniku v Lyonu, kde nečelila jediné hráčce Top 60 a v boji o titul podlehla Alycie Parksové.

Nyní světová pětka plní roli nasazené jedničky na akci WTA 250 v mexickém Monterrey a roli největší favoritky zatím potvrzuje. Po Slovince Kaje Juvanové a Španělce Nurie Parrízasové si ve dvou setech poradila i s Egypťankou Majar Šarífovou, kterou v prvním vzájemném duelu přehrála 6-0 6-4.

29letá Francouzka hraje v Monterrey počtvrté v kariéře a poprvé po šesti letech. Ani tentokrát nechybí v semifinále, při premiéře v roce 2015 marně usilovala o svůj tehdy teprve druhý titul na okruhu WTA a první z tvrdého povrchu.


Letos si vítězka již jedenácti turnajů Garciaová zahraje o místo ve finále s Elise Mertensovou (h2h 4-2). Čtvrtá nasazená Belgičanka ve svém prvním čtvrtfinále od loňského října, kdy triumfovala v tuniském Monastiru, porazila hladce dvakrát 6-2 Italku Elisabettu Cocciarettovou.

Také druhou semifinálovou dvojici zkompletovaly nasazené hráčky. O finále svedou souboj Chorvatka Donna Vekičová a Číňanka Lin Zhu.

 

• WTA 250 MONTERREY •
Mexiko, tv. povrch, 259.303 dolarů
páteční výsledky (03. 03. 2023)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Garciaová (1-Fr.) - Šarífová (7-Egypt) 6-0 6-4
Mertensová (4-Belg.) - Cocciarettová (8-It.) 6-2 6-2
Vekičová (3-Chorv.) - Bonaventureová (Belg.) 6-2 5-7 7-6(5)
Lin Zhu (5-Čína) - Dolehideová (USA) 6-3 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist