Pouille se obává konce sezony. Každý týden hrajeme v jiné zemi, vysvětluje

20. 4. 2020, 07:57
Aktuality 5
Lucas Pouille stále doufá, že se letošní sezona ještě rozběhne, ale reálně spíše očekává, že profesionální turnaje budou zrušeny až do konce roku. Náš sport je odlišný, každý týden hrajeme v jiné zemi, uvažoval francouzský tenista v rozhovoru pro France Info.
Profily hráčů
Lucas Pouille

"Nemůžu se opravdu dočkat, až se sezona znovu obnoví a my budeme moct hrát, cítit ten tlak a veškerý adrenalin během soutěžení," těší se Pouille.

"Bohužel, jak teď všechno stojí, nedokážu si představit, kdy bude tenis pokračovat. Jsme sport trochu odlišný od těch ostatních, protože každý týden hrajeme v jiné zemi, na jiném kontinentu. A dokud tenisté nebudou moct volně cestovat, tak podle mě tenisový okruh nemůže pokračovat," obává se 26letý Francouz.

"Bylo by nespravedlivé, kdyby Američané nemohli dorazit na French Open nebo naopak Francouzi nemohli hrát na US Open. A náš sport hrají tenisté z celého světa," zamyslel se bývalý desátý hráč světa.

Podobně jako aktuálně 56. muž žebříčku ATP uvažují i jeho další kolegové. Tedy že nebudou překvapeni, když už se letos hrát nebude (Ken Skupski, Amélie Mauresmová, Simona Halepová,...).

"Myslím, že většina lidí kolem tenisu si myslí totéž. Když vidíte, jak rychle se nemoc šíří, všechna ta úmrtí a nakažené lidi, bude pro Spojené státy složité zorganizovat v létě tenisové turnaje. Je to teď hodně komplikované pro nás (Francouze), Španěly, Italy," řekl Pouille.

"Četl jsem, že karantény jsou i v Jižní Americe. Ovlivňuje to celý svět a bude to trvat hodně dlouho, ne se všechno vrátí do normálu a všechno bude jako dřív," dodal vítěz pěti turnajů ATP.

Hrát se nebude minimálně 4 měsíce
Sezona byla přerušena začátkem března a znovu hrát se nezačne dřív, než 13. července.
Kvůli šíření pandemie koronaviru se poprvé od druhé světové války nebude hrát Wimbledon, další grandslam Roland Garros byl zatím přeložen z jara na podzim.

Ve Spojených státech amerických pokračují s přípravami newyorského US Open, kde má 24. srpna odstartovat kvalifikace. Zrušen už však byl srpnový turnaj WTA Premier 5 v kanadském Montréalu, kde měly tenistky absolvovat jednu z velkých příprav před newyorským grandslamem.

Pokud bude sezona obnovena, jsou vedení WTA a ATP připravena přeplánovat své akce i na prosinec.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
paddy
Jeho logický argument tady nedávno Forehand roztrhal na malé kousky - nebo aspoň si to myslel :)
Reagovat
steve79
Docela by mě zajímalo, jaká je reálná šance, že se letos bude hrát Frech open.
Reagovat
ttopi
Podle mě je to sci-fi, ale pořadatelé s tím počítají. A Nadal taky, přes to nejede vlak.
Reagovat
Cico93
Vyzerá to nereálne, ale september je pomerne ďaleko. Myslím, že dovtedy sa veľa veci ešte udejú. Bez divákov už nejaký šport určite začne...
Reagovat
Patik
Nula celých Nula celých nula nula..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist