První finále, první titul. Lehečka na challengeru v Tampere slaví největší úspěch

25. 7. 2021, 13:46
Aktuality 10
CHALLENGER TAMPERE - Jiří Lehečka na antuce ve finském Tampere zdolal 5-7 6-4 6-3 Argentince Nicolase Kickera a hned své první finále na challengeru proměnil v titul. Ve světovém žebříčku se 19letý Čech posune na 212. místo a o více než čtyřicet pozic vylepší své maximum.
Profily hráčů
Jiří Lehečka (© Tampere Open)

Jiří Lehečka se tento týden dostal na třetím z posledních šesti challengerů do čtvrtfinále a nezůstal jen u toho. Potřetí v kariéře si zahrál semifinále, poprvé se prodral do finále a to dnes přetavil v titul.

V boji o něj zdolal po dvou a půlhodinovém boji 5-7 6-4 6-3 bývalého 78. hráče světa Nicolase Kickera. Osmadvacetiletého Argentince, který se v únoru vrátil po dvouletém trestu za doping a letos měl na kontě už 43 vítězných zápasů (většinu z nich z menších turnajů ITF). 

Zatímco cestou do finále 19letý Čech prohrál dohromady jen 21 gamů ve čtyřech utkáních a poslední dva soupeře přehrál bez ztráty servisu, dnes musel o vítězství bojovat. V prvním setu dvakrát nepotvrdil brejk a po třech ztracených servisech sadu prohrál.

Ve druhém setu Lehečka dokonce přišel o vedení 3-0 a za stavu 5-7 a 3-3 musel odvracet brejkboly. Klíčový moment ale ustál a vývoj nakonec otočil.

Vítěz tří turnajů ITF Lehečka se ve světovém žebříčku posune na 212. místo a výrazně vylepší své maximum. Příští týden by měl startovat v polské Poznani, kde ho v prvním kole vyzve Francouz Tristan Lamasine. Následně byl se měl představit domácím divákům v Liberci a v Praze.

• CHALLENGER TAMPERE •
Finsko, antuka, 44.820 eur
nedělní výsledky (25. 07. 2021)
• Dvouhra - finále •
Lehečka (ČR) - Kicker (Arg.) 5-7 6-4 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
Dobry-den
Skvělé. smile
Reagovat
GaelM
Paráda! Snad se dostane do kvalifikace US Open, bylo by osvěžující vidět tam někoho dalšího z našich mladíků. Šanci se probít by určitě neměl malou.
Reagovat
EllNino
K zápasu ... :)

První set si Jirka hodně smolně prohrál, i když vedl s brejkem a měl dost šancí. Nicolas se vrací po pauze, vyhrává hodně zápasů a má sebevědomí ... hejká podobně jako Joao Sousa, má jednoručný bekhend, který jen liftuje ... ale celkově hodně nebezpečný antukář ...

Ve druhém setu měl Kicker herně navrch, Jirka odvracel brejkboly, ale zlom přišel za stavu 5:4, kdy brejkl soupeře a srovnal na 1:1 na sety.

Třetí set byl pak už poměrně jistou záležitostí Čecha, který proměnil druhý mečbol stylem servis - stopvolej těsně za síť :)

V 19 letech tedy první challenger a snad bude brzy aspoň na žebříčkové úrovni Tomáše Macháče :)
Reagovat
darek.vrana
Super! Chlapci se nám konečně taky rozjíždějí. Koukal jsem, že Kicker hrál naposledy v roce 2018 a pak až letos, kdy sbírá jednu výhru za druhou. A dřív už byl ve stovce. Takže těžký soupeř. Teď Tomáš Macháč, snad Sousu dorazí.
Reagovat
EllNino
V kvaldě v Segovii vyhrál Dalibor Svrčina nad hráček 4. stovky, taky super :)
Reagovat
darek.vrana
Taky dobrý, to jsem si ani nevšiml.
Reagovat
EllNino
teď se daří všem, jen je mi líto Jonáše, ten vypadal nejnadějněji loni na turnajích pořádaných českým svazem a teď se v tom po tom zranění kotníku dost plácá :/
Reagovat
darek.vrana
To jo, ale on se chytne. Ještě líp si možná loni vedl Vrbenský a ten letos taky nic moc.
Reagovat
EllNino
Letos po Macháčovi a Kolářovi už třetí Čech, který vyhrál challenger :)

Po těch hluchým létech jsou posldní týdny pro české tenisty skvělé - semifinále ATP 250 od Víti Kopřivy, tituly Zdendy Koláře, teď zazářil Jirka, takže paráda :)

Rázem vypadá race následovně:
126. Jiří Veselý
128. Vít Kopřiva
130. Zdeněk Kolář
133. Jiří Lehečka
135. Tomáš Macháč

V liverankingu:
86. Jiří Veselý
148. Tomáš Macháč
180. Zdeněk Kolář
198. Vít Kopřiva
213. Jiří Lehečka
214. Lukáš Rosol

Jen tak dál, chlapi :)
Reagovat
vladka
smilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist