Rafa zahájí přípravu na Wimbledonu, řekl Nadalův strýc Toni

12. 6. 2022, 07:50
Aktuality 341
Rafael Nadal nebude podle svého strýce navzdory chronickým problémům s chodidlem chybět na letošním Wimbledonu. Majitel rekordních 22 grandslamových titulů podstoupil po historickém 14. triumfu na Roland Garros intenzivní léčbu a podle Toniho Nadala zahájí v pondělí na Mallorce přípravu na trávě.
Profily hráčů
Toni Nadal (© AFP)

"Ano, bude hrát ve Wimbledonu," řekl Toni Nadal na turnaji ve Stuttgartu. "Jsem si jistý, že když bude mít sebemenší možnost, bude ve Wimbledonu hrát," dodal současný trenér Kanaďana Félixe Augera-Aliassimeho.

Španělského tenistu Nadala, jenž letos ovládl oba dosavadní grandslamy, trápí tzv. Müller-Weissův syndrom, degenerativní porucha způsobující bolestivé problémy s kostí ve střední části chodidla. Tenista absolvoval Roland Garros pod injekcemi a znovu takovou zkušenost opakovat nechce.

Dva dny po turnaji absolvoval v Barceloně pulzní radiofrekvenční terapii, která postižené nervy znecitlivěla. Podle Toniho Nadala se nyní jeho synovec cítí mnohem lépe a je se svým stavem velice spokojený. Nevylučuje ani, že terapii podstoupí ještě jednou. Třetí grandslam sezony na londýnské trávě začne 27. června.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

341
Přidat komentář
soloo
Dotaz na Rafaeoliho jak sa musel citit Djokovic ze ho cele publikum vypiskalo? taka neucta k legende? jo to je asi v pohode co? a dokonca pre nic. a my tu komentujeme Nadalove zranenie kde sa vyjadruje ze je to jeho posledny zapas atd.. v ktorom poraza vrcholovych sportovcov co je az veľmi zaražajuce kde nieco nehra tak to je uz neucta? sa preber ale poriadne sa preber
Reagovat
Amputace
Sám by ses měl probrat, nebo si alespoň zjistit, co přesně Nadal doopravdy řekl.
Reagovat
soloo
že nevi ze hra naposledy
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
Rafaeoli25
Já ti zopakuji, co už jsem psal. Vždycky jsem respektoval jak Rogera tak Novaka, neměl jsem problém jim upřímně pogratulovat k úspěchu a specielně k Djokerovi jsem měl vždy jen slova chvály, když to bylo na místě. Loni, když vyhrál Wimbledon, jsem neměl potíž označit ho v tu chvíli za GOATa, taky jsem řekl, že nejlepší tenis, co kdy kdo předvedl byl asi jeho v roce 2011. Jestli má někdo respekt k jeho soupeřům, pak já. Mě by nenapadlo tapetovat tu článek co článek komentáře o něm, že falšoval test, že se schází ve vinárnách s extrémními nacionalisty atd. Ne, nic jsem na něj nikdy nevytahoval. A už vůbec by mě nenapadlo otírat se o jeho rodinu. Za to Nadal, na něj se toho může vylévat bez omezení.
Reagovat
soloo
a to ze vypiskalo cele publikum Djoka za nic beres v pohode jo stavis se za nich co
Reagovat
Rafaeoli25
Čteš vůbec, co píšu nebo jsi slabomyslný? Vždy jsem odsuzoval jakékoli takové chování. A kdybys nebyl slepý či nevím co jsi, věděl bys, že jsem se ho tady vždy zastával, viz.leden, kdy nebyl puštěn na AO, hájil jsem ho tu opakovaně. Ale ty asi prostě nevnímáš a řežeš kolem sebe bez ohledu na cokoli, že.
Reagovat
Rafaeoli25
A ještě jednou zopakuji, já tu hájím Nadala, neútočím na Djokovice, kdyby tu na něj nebyla kydána nefér kritika, nebudu říkat rovnou špína, tak tu ani psát nebudu. Vy byste ale rádi jeho vítězství co nejvíc znehodnotili a fanouškům vzali i obyčejnou radost z úspěchu. A to nechápu, protože já jsem člověk přející.
Reagovat
Tennisfan77
smile

Klasika, v pondělí léčba, do soboty berle a v pondělí jdem hrát tenis na trávě.
Reagovat
Rafaeoli25
Chyběls tu, abysis taky přihrál poljevočku. Ty fakt ty víkendy vynecháváš co smile
Reagovat
Tennisfan77
Nemám doma internet. smile
Reagovat
Patik
Andy kašli nato.. O chvíľu je wimbledon nesil to..setri sa..môže sa ti pohorsit a máš po Wimbledone.. nehraj sa na Nadala ty nevieš vyhrávať cez zranenia.
Reagovat
Rafaeoli25
Skvěle Andy. Opět výborný výkon s obhájcem finále Wimblu. Nemá se za co stydět, ne jak píše Patik. Naopak, klobouk dolů, na trávě je to pořád velký mistr smile
Reagovat
Rafaeoli25
Bohužel asi zranění hned v úvodu třetího, to je pech smile
Reagovat
RFanousek
co mu je?
Reagovat
Patik
Papardele sa vracia po zranení a hra prvé zápasy a aj tak mu to bude stačiť.
Reagovat
Patik
Hento je už len tieň Murryho..navyše jeho hra sa už nenosí.. Celá big3 spravila progres len Andy si ide stále svoje taktické pinkacky ktoré platili tak v roku 2016.
Reagovat
Holahej
..Patik, podivín, který se neustále a neustále naváží do Andyho...
Reagovat
Patik
Kedysi som bol jeho veľkým fanúšikom.
Reagovat
Rafaeoli25
Jaksi zapomínáš, že jeho poslalo ke dnu zdraví, ne to, že by herně nebyl schopen odměnit svůj tenis.
Reagovat
Patik
videl som..no je to škoda mohlo to byť otvorené až dokonca..
Reagovat
Rafaeoli25
Já ale mluvil o roce 17, kdy ho zdravotní problémy poslaly z top špičky, nebýt toho, jistě by se v TOP5 dlouhodobě držel. Za jeho pád dpu současného stavu bohužel může ta kyčle, ne to, že neuměl zareagovat na změny v tenise a nestačil.
Reagovat
Rafaeoli25
Omluva za překlepy*
Reagovat
Rafaeoli25
No ten Van Rijthoven tedy Medvěda pěkně sroloval. Pokud takhle rozštípal jeho, tak těsné vítězství na FAA pro Felixe zase takovou potupou není. Holanďan má prostě formu snů. Jestlipak mu vydrží i do dalších turnajů. Tenis famózní.
Reagovat
soloo
Rafa može skryť doping pred fanúšikmi ale pred bohom ho neskryje
Reagovat
Rafaeoli25
Jenže on je ateista víš smile
Reagovat
turista
Ateista ve Španělsku? To je ve zvláštní.
Reagovat
Rafaeoli25
I Španělsko se vyvíjí a dost dynamicky. Z poloviny už je liberální, viz.schválení potratů i dalších věcí už před mnoha lety. Jinak Toni je náboženství přímo alergický.
Reagovat
Rafaeoli25
A Rafa nepochybně taky nebo podobně. Tím si taky na začátku kariéry mimo jiné věci samozřejmě, získal moje sympatie, že se nekřižoval.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak on se spíš modlí k dr. Fuentesovi, nesmile?
Reagovat
Rafaeoli25
Ale prosím tě, že i ty Brute? smile
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak promiň, to už jsou fakt slova, kterým se člověk může jen smát, máš zapotřebí psát takové trapnosti?
Reagovat
Patik
A ty máš za potrebu byť pod každým príspevkom Nadalov osobný ombudsman.. Vykašli sa nato nikto to nemyslí smrteľne vážne..
Reagovat
Amputace
Proč se nepozastavíš spíše nad tím, co tady už týdny blijí soloo nebo Tennisfan? Proč se navážíš zrovna do někoho, kdo se proti těm blitkám snaží vymezit?
Reagovat
Patik
úprimne mi je to viacmenej jedno kto čo píše akurát že oni tu nerozprávali o demokracii a slobode slova ako Rafaeoli..ľudia popíšu kopec hlúposti vrátane mňa a keby sem prišlo ďalších desať takých ako ja nič iné nerobí len tu háji tenistom práva.
Reagovat
Amputace
Promiň, ale tohle je šíleně pokrytecký způsob pohledu na věc. Po naší poslední debatě mě to u tebe nicméně nepřekvapuje. Zdáš se mi ze způsobu, jakým uvažuješ o poměrně důležitých věcech, člověkem vcelku pohodlným (což není nutně negativum). Už týdny se tady dost jednostranně blije na Nadala - doping, simulace, vyplakávání, manipulace s médii, mind games atd. -, a když se objeví člověk, který se té většině postaví do opozice, jak na to zareaguješ ty? Jeho snahu ponížíš. To je typické pro pohodlné lidi, kteří rádi plynou s davem. Já netvrdím, že i mně to už od Rafaeoliho někdy nepřijde příliš urputné, ale jsem rád, že tady je. Co by se z toho tady bez něj jako stalo - fórum, kde si může kdokoli přijít beztrestně zaplivat na Nadala? Rafaeoli tu jednostrannou blitku z vaší strany alespoň částečně vyvažuje, což je zcela v pořádku.
Reagovat
Patik
nemám s tým problém veď aj ja si častokrát niekoho bránim..ale aby som to robil ako sám hovoríš tak urputne v každej diskusii...
Reagovat
Amputace
No prostě je zvláštní, že ti to nevadí třeba u Tennisfana, který tady za poslední měsíc napsal 5945394349 komentářů, a to přitom ani není fanoušek Nadala. Že ti to vadí u toho, kdo vehementně brání, a ne u těch, co vehementně útočí... Zvláštní.
Reagovat
Patik
tak trošku vadí mi to ale čo mu nato poviem nehejtuj ho toľko keď ja ho sám hejtujem celé roky..úprimne ma to už ani nebaví už od AO sa tu nič iné nerieši len Nadalove zranenia a tituly..je toho plný internet..a aj tak je to k ničomu akýkoľvek hejt aj tak nič nezmení.
Reagovat
Amputace
Ano, tato sezóna mediálně jednoznačně patří Nadalovi. Na jedné straně je příjemné, jak to jeho odpůrce frustruje, na druhé straně už ale začíná být jejich frustrace až otravná.
Reagovat
Rafaeoli25
Patří mu, to je nepochybné (ale i zčásti Alcarazovi, abychom byli spravedliví). Co já vůbec nechápu jsou ta kvanta hněvu. Rád tu už tak popáté zopakuji: když loni Nole porazil Nadala a pak vyhrál FO, měl jsem pro něj jen slova chvály a uznání. Zcela upřímná, protože si je zasloužil, měl, stejně jako letos Nadal, skvostný úvod sezóny a člověk, i když mu nefandil, nemohl říct ani popel. Neměl jsem sebemenší problém v tu chvíli i uznat, že ho pokládám za GOATa, po loňském Wimbledonu jím zcela jistě byl, alespoň za mě ano. To samé i Roger po AO 18. Přijal jsem to v obou případech se zcela chladnou hlavou a s respektem, vybojovali si to, přál jsem jim to a i jeho fanouškům. I těm jsem to přál - jejich radost, nadšení. O to nepochopitelnější zklamání zažívám teď, když se Nadalovi podařilo to samé o rok později. Návaly nepřejícnosti, vulgarity a všeho dalšího, z čeho je člověku jenom špatně. Skutečně nechápu, obrovské zklamání smilesmile
Reagovat
dappe
smile
Reagovat
Rafaeoli25
Jen se směj, sice není čemu, ale je ti přáno.
Reagovat
Tennisfan77
Je fakt, že tohle jeho jednání je při nejmenším divný. Čekám na to, až si ho vezme na paškál nějaký rypalista z dopingovky.

Ono Nadal fans brečí, že Rafovi lidí říkal DoPal atd, ale on si za to může sám.

Kdyby držel hubu a hrál, nikdo to neřeší, ale on v pondělí umírá, ve středu dá pět setů na antuce, v pátek je na vozíčku, v nedělí má berle a v pondělí hraje tenis.

Tohle je prostě jako pěst na oko.
Reagovat
Amputace
Chápu, že je pro tebe těžké si to představit (viz tvé problémy s vnímáním kontextu a nějaké problematiky v širších souvislostech), ale on Nadal odpovídá na otázky, na to, co zajímá někoho jiného. A protože zdravotní problémy jsou nedílnou a značně propíranou součástí celé jeho kariéry, často se ho novináři ptají právě na to a on jim musí odpovídat, neb je to součást jeho práce. Stačí ti to vysvětlit takto?
Reagovat
Patik
Musí odpovedať...Musí ? podľa mňa nie..
Reagovat
Amputace
Ano, samozřejmě že musí. Má to ve sponzorských smlouvách a podobně - styk s médii. Jsi nezaznamenal, co za poprask vyvolalo, když Osaka nechtěla chodit na tiskovky?
Reagovat
Patik
nemusí nič..v zmluve so sponzormi nemá že musí popisovať svoj zdravotný stav médiam..častokrát to tenisti alebo športovci alebo aj Nadal samotný urobili že povedali že sa k veci nebudú vyjadrovať..prípadne sa vyjadrili čisto diplomaticky alebo zo zdvorilosti dvoma slovami.
Reagovat
Amputace
Jasně. Kdyby se k tomu Nadal nevyjadřoval nebo odpovídal "bez komentáře", lidi, kteří ho obviňují ze simulování či dokonce z dopingu, by to určitě hodně zklidnilo :D

Já jako jeho fanoušek jsem naopak rád, že svůj stav podrobně rozebírá. Média konečně nejsou odkázána pouze na povšechné fráze a zhodnocení zdravotního stavu, které o jeho konkrétní podobě vlastně nic neříkají.
Reagovat
Tennisfan77
Stejně jsou ty informace 50%, možná ještě méně.

Otázka je, kde to vzniklo, respektive kdy. Já jsem tohle obletování kolem Nadala začal registrovat až letos, vždy to bylo tak, že je zraněný, tradičně, vyhraje French Open a zase do Monte Carla bude odpočívat - rehabilitovat.

Letos to začalo v IW, tam to byla nějaká unava, pár týdnů pauza, úplně v klidu odehraný Madrid na 100%, Řím zranění a pak 7 zápasů na French Open a titul, teď Wimbledon.

Takže ten zájem médii je zřejmý, mě už tohle jde trošku proti srsti, chápu, že je Nadal urputný a soutěživý, pokud mu to za to stojí, tak mu přeji hodně štěstí.
Reagovat
Amputace
Madrid nebyl v klidu odehraný, spíš odehraný hodně špatně. Ale to je jen drobnost.

No podle mě ten zvýšený zájem o Nadala má souvislost s tím, že když se zranil v IW, začalo se už spekulovat o konci kariéry, jestli se vůbec vrátí, jestli stihne antuku. Vynechal svůj druhý nejoblíbenější turnaj, Monte Carlo, takže spekulací ještě přibilo, no a když se zranil v Římu, celé to vygradovalo a přirozeně se to táhne dál i nyní. Bylo RG jeho poslední vyhraný GS, nastoupí ve Wimbledonu? A s tím vším postupovaly i otázky, co mu vlastně teda je. Nepřekvapuje mě, že u 36 letého hráče se to řeší víc, než kdyby mu bylo 26. Tam se prostě řekne, je zraněný, ok, na jak dlouho, ok, a víc netřeba vědět, ale u 36 letého hráče už i ta nejmenší komplikace zavání koncem, takže o to dychtivěji po tom jdou i média.
Reagovat
Tennisfan77
Asi jo, je kolem toho mediální humbuk, ale jak říkám, u mě už to hraničí s posedlostí vyhrávat a za každou cenu využít slabší konkurence, která prostě teďka je zejména na antuce, tam je to totální tragédie, na trávě to bude ještě horší.

Jasný že chce Nadal na Wimbledon, po Djokovičovi bude největší favorit, nikdo ho tam neporazí, speciálně na trávě v druhém týdnu, kdy je to už spíše antuka.

Má to moc dobře naplánované, otázka je, zda si nezrakví nohu tak, že skončí na vozíčku, ale to je už jeho přesvědčení.
Reagovat
Amputace
No konkurence je slabá především na trávě, je dokonce megaslabá a to je tam prakticky nulová už 15 let. Vůbec se nedivím, že to chce Nadal zkusit. Podle mě si říká, když už jsem to vydržel tolik let, pár dalších zápasů už přežiju. Navíc ten rok 2018 ho musí hrozně sr.át. Tam měl brát titul, rivalitu s Djokovičem konečně překlopit zpátky na svoji stranu a namísto toho zajebal jednoduchý míč a nechal hůře hrajícího Djokoviče dokráčet k titulu.
Reagovat
Tennisfan77
Otázka zní, zda by to potom dopodával.

Djokovič vyhrál Wimbledon s Rafou a pak s Federerem ve finále v obou případech tak, že byl horším hráčem.

V obou případech pravděpodobně rozhodl jeden míček.
Reagovat
Amputace
V tom semi 2018 rozhodla především střecha. Ten jeden míček už byl jen takový bonbónek v té křišťálově jasné konstelaci Djokovičova štěstí.
Reagovat
Tennisfan77
No, že by zrovna Nadal štěstí v kariéře neměl. Nemají si asi co vyčítat.
Reagovat
Amputace
To určitě ne. Djokovičovi zase hodně chybělo v semifinále RG 2013. Myslím, že oba by výsledky těch zápasů s velikou chutí prohodili.
Reagovat
Tennisfan77
Mě obecně stejně fascinuje, jak je Nadal pod tou střechou zranitelný, přičemž kdysi hrával finále TM, nějaké haly byly taky, teďka co není venku nehraje, nebo prohraje.

Zvláštní.
Reagovat
Amputace
To není pravda. Finále RG 2020 bylo pod střechou, letošní zápas s Djokovičem také.
Reagovat
Tennisfan77
Tak na RG asi mají jinou střechu, než všude jinde.smile
Reagovat
Amputace
Jo, tím to zřejmě bude. Nebo možná spíš tím, že opět plácáš nesmysly.
Reagovat
Tennisfan77
Tak tady tady lamentuješ o tom, že Wimbledon nebyl fér, že střecha rozhodla a když vyhraje dvě finále na French Open pod střechou, tak je to v pohodě?
Reagovat
Amputace
Tak pod střechou je všeobecně slabším hráčem, podobně jako Federer je slabším hráčem venku. To současně ale neznamená, že pod střechou nedokáže vyhrát. Nicméně u zápasu, kde rozhodují ty největší detaily, je snad jasné, že střecha patří k těm zásadním faktorům.
Reagovat
Rafaeoli25
Máš pravdu, je ale fakt, že v tom sf to bylo tehdy prostě o tom jednom míčku v tb. Ten kdyby Nadal vyhrál, byl zápas jeho. Obrovská škoda, na střechu se v tomhle případě vymlouvat nelze. Prostě jeden míček, co nezvládl. Nemá smysl se k tomu ale už vracet, stalo se.
Reagovat
Amputace
Kdyby se ten zápas odehrál celý druhého dne odpoledne bez střechy (tak, jak se to nabízelo, protože už když začínal, bylo prakticky téměř jisté, že se bude muset přerušit a dohrávat druhého dne), věřím, že by o nějaký jeden míček vůbec nešlo...
Reagovat
Rafaeoli25
Máš pravdu, že byl naprostý nerozum začínat zápas v pátek, když bylo jasné, že se nemůže dohrát a že se bude pokračovat v sobotu. To by se dít nemělo takové věci. Hlavně ale měl být nasazen na druhý kurt už od šesti sedmi, když viděli kam spěje souboj Anderson vs Isner. Nepochopitelná věc tehdy.
Reagovat
turista
Váš oblíbenec má 22 GS a Vám je to pořád málo.
Reagovat
soloo
smile
Reagovat
Rafaeoli25
Tak v Nadalově případě musí být člověk logicky maximalista.
Reagovat
turista
Ano. Ale pokud je na okruhu Djokovič a smí hrát tak má Nadal problém. Djokovičovi házejí klacky pod nohy pořadatelé, bučí na něj diváci a vedení ATP ho sundalo z pozice jedničky. Nadal naproti tomu smí legálně dopovat. Škoda mluvit.
Reagovat
Rafaeoli25
Myslím, že kdyby měl zdravotní trable Nole a musel by na ně brát podpůrné prostředky, tak bys mluvil jinak, vsadím se. To není doping.
Reagovat
Rafaeoli25
Střecha je střecha, efekt na hru má obdobný, nebudu opravdu nastudovávat drobné nuance. Za mě bohužel Nadal v onom sf Wimbledonu nezvládl dva míčky, které rozhodly. Vlastně hned ten první, klíčový, v tb třetího setu. Střechou se já nezabývám. Každopádně i Nadal ukázal opakovaně, že i pod ní hrát umí.
Reagovat
Tennisfan77
Otázka zda umí, otázka zda chce. Možná kdyby se halové turnaje hrály dříve, tak těch titulů má více.

Konec sezóny v kombinaci s rychlým halovým tenisem je důvod toho, proč nemá titul z turnaje mistrů - což může napravit letos, čekám tam spíše hráče druhého sledu jako je Ruud, Rublev, které Rafa sejme po slepu - pokud tam bude hrát.
Reagovat
Rafaeoli25
Ten TM bolí, pravdu máš, že kdyby se hrál dříve, asi by ten titul měl a možná ne jeden. I tak tam ale šance byly, dvě finále, několik sf, vždycky prostě něco málo bohužel chybělo. Nejvíc mě mrzí TM 20, kdy měl na lopatě v sf Medvěda. Toho kdyby dal, tak by asi nakonec bral i titul. Tehdy hrál i v hale výborný tenis po podzimním FO.
Reagovat
Tennisfan77
Jop, ale tam se mu to podle mě dostalo do hlavy, ten zápas nedopodával snad čistou hrou co si pamatuju.

Bylo jasný, že se z toho titulu složil, nevěřil si vůbec.
Reagovat
Rafaeoli25
Hrál fakt skvěle tehdy s Medvědem, stačilo jen dopodávat, on to ale jak píšeš čistou hrou nezvládl a pak to Daniil otočil. Ale neřekl bych, že si nevěřil, že na něj dopadla tíha okamžiku, prostě i jemu se občas stane, že nevyhraje vyhraný zápas. Zrcadlově se to mezi nimi otočilo letos ve finále AO, tam to úplně stejně nezvládl Medvěd, jako Nadal na TM. Nelze být mentálním titánem neustále, to platí pro každého, jak víme.
Reagovat
Tennisfan77
Poslední 2-3 sezóny se to stává Nadalovi ale běžně. On na hardu snad v každém zápase nedopodává set, nebo zápas.
Reagovat
Rafaeoli25
To je pravda, ještěže se mu to nevymstilo i ve finále USO 19 a AO 22, to by bolelo strašně. TM taky, ale přece jen 2:1 lepší než 0:3 smile
Reagovat
Rafaeoli25
To už snad nemyslíš vážně nebo fakt jo? smile
Reagovat
Ondra979
nevim, jakou maji strechu, ale na RG je predevsim porad antuka..ano, podminky se trochu zmeni, ale porad to neni bud klasicka hala s tvrdym porvchem ,do toho to ma porad daleko, nebo i trava pod srtechou..takze srovnavate tady nesrovnatelne a o tom to je
Reagovat
Rafaeoli25
No je jasné, že kdyby se na TM pod střechou střídaly povrchy, což ale v případě trávy bohužel nejde, tak by ta čísla byla samozřejmě jiná. Záleží i na povrchu, každopádně i v hale umí Nadal zahrát prvotřídní tenis, to mnohokrát ukázal.
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
turista
Ano. Každý hráč má někdy kliku a jindy smůlu.
Reagovat
turista
Djokovič si tu výhru ve Wimbledonu 2018 nad Nadalem plně zasloužil. Tehdy prokázal lepší nervy. A o nějakém překlopení Nadalovy bilance s Djokovičem na svou stranu ani dnes nemůže být řeči. Djokovič na AO2022 nesměl hrát kvůli tomu, že nechtěl včeličky. Nadal naopak směl hrát RG2022 pod mraky injekcí analgetik což je dopink i když povolený WADA, teda legální.
Reagovat
Amputace
Samozřejmě že o tom může být řeč. Kdyby Nadal ten zápas vyhrál, konečně by zlomil tu sérii proher mimo antuku a já jsem skoro přesvědčen, že také jejich rivalita by se pak vyvíjela jinak. Ale to je kdyby. Nicméně kdyby nic jiného, tluma kolem Tennisfana by tady přinejmenším nemohla žvanit o Nadalově neschopnosti porazit Djokoviče mimo antuku.

Djokovičovy šíleně nahrály okolnosti. Za mě ta střecha rozhodla zápas. Pokud jsi jej viděl, víš, že tam byly herní pasáže, kdy Djokoviče držel při životě prakticky jen skvělý servis, který byl v indoorových podmínkách nehratelný. Wimbledon je venkovní turnaj. Tohle za mě není v pořádku. Takto poskvrnit semifinále nejprestižnějšího turnaje pouze kvůli větší sledovanosti. Ten zápas se měl odehrát celý až druhý den odpoledne a ne začít po deváté, když bylo téměř úplně jisté, že do 24:00 se to dohrát nestihne. Hrozný pořadatelský provar to byl - který navíc částečně ovlivnil kariéru obou hráčů.
Reagovat
Amputace
tlupa*
Reagovat
Tennisfan77
Jsi tím vyloženě posedlý, co to je za kravinu?

Na všech GS je střecha, dokonce i pořadatelský nejhorší French Open jí má, Nadal tam hrál dvě finále pod střechou a obě vyhrál - psal jsi to výše.

Nechápu tedy, co byl provar? Kolik zápasů se ve Wimbledonu hraje pod střechou? V kolik hodin šli hrát letos na RG?

Je to normální standard, ten zápas byl normální, normálně odehraný, byla tam střecha protože v Londýně prší, letos bude taky střecha.

To, že hráč s 22 GS neumí hrát indoorový tenis je čistě jeho problém a neschopnost se přizpůsobit podmínkám, což ukázal i letos na RG, když brečel aby zápas přesunuli do denního programu.

Máte tady nějaký vjem, že Nadalovi ublížili a proto prohrál, je to hloupost, kdyby uměl hrát v hale, vyhrál by zápas, to není chyba pořadatelů, ale Nadala, tečka.
Reagovat
Amputace
Ty už si to ani nepamatuješ, omg, tak proč k tomu vůbec něco píšeš?

Provar bylo to, že se zápas kvůli předešlému semifinále a kvůli dešti začal hrát pozdě, až po deváté hodině. Přičemž ve Wimbledonu mají tradici, že zápasy se mnohou hrát pouze do půlnoci. Už v momentě, kdy se Nadal s Djokovičem rozpinkávali, muselo být všem jasné, že ten zápas bude o půlnoci přerušen. To se stalo a dohrával se druhého dne - opět pod střechou, přestože nepršelo.

Tradičně nevíš, o čem píšeš, a přesto o tom píšeš. Je to pro tebe signifikantní.

Mně osobně se nelíbí to, že se čím dál víc směřuje k tomu, že se z outdoorových turnajů pomalu stávají indoorové. A tady vůbec nejde o Nadala, toho už stejně nic moc velkého nečeká, ale obecně o to, že tu oddělenost na venkovní a halový tenis jsem měl vždy rád, podobně jako různorodost povrchů. Dělalo to tenis tenisem. Když začne pršet, je fajn, že je střecha. Ale aby se kvůli lepší sledovanosti zápasy plánovaly na večer a už apriori se počítalo se střechou, to se mi moc nelíbí. Nicméně jde o součást vývoje a je třeba se s tím smířit.
Reagovat
Tennisfan77
Jasný, to s tebou souhlasím, ale konkrétně Wimbledon měl střechu dle mého názoru jako první GS vůbec a speciálně v Londýně se s tím prostě počítat muselo.

To, že se vše dělá pro prachy je obecně známý fakt, je otázkou času to, že budou střechy všude.

Je to jako výrbbní linka někde v závodě, prostě se musí hrát za každou cenu, nesmí se přerušovat, sponzoři platí a je jedno, kolik je hodin, nebo jaké je počasí.
Reagovat
Amputace
Pozor, ale já za organizační chybu nepovažuji to, že se hrálo pod střechou, ale že se začalo hrát pozdě a zápas se musel v polovině přerušit a odehrát druhého dne. Z toho rozhodnutí vyplynula i střecha. Protože předešlý zápas trval snad přes pět hodin, pořadatelé neměli ani na minutu váhat a druhé semifinále přesunout na další den. Pak by ani střecha nebyla vůbec zapotřebí a zápas by se standardně odehrál na jeden zátah - tak jak je to v tenise běžné.
Reagovat
Tennisfan77
Ale dalo se čekat, že to prostě normálně pustí, samozřejmě to mohlo mít vliv na výsledek, o tom žádná.

Obecně Djokovič ty Wimbledony vyhrává za přispění všeho štěstí světa.
Reagovat
Patik
Djokovic tie wimbledon vyhráva opravnene.. Možno ten posledný proti Rogerovi uhaluzil ale inak ho tam porazil aj predtým.
Reagovat
Rafaeoli25
No Wimbledony 19 a 18 uhrál s takovým štěstím, že ani nevěděl jak, to je třeba říct. Wimbledony 21, 15 a 11 byly zcela bez diskuse, i v roce 14 byl v zápase lepší. Takže tak.
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
Patik
Djokovic vtedy ani nemal najlepšiu formu na RG ho tuším vyradil Cecchinato Nadal naopak išiel do Wimbledonu s vyhratym RG vo forme a fans Nadala hovoria ze Djokovic mal šťastie lebo strecha.. Keby tam bol klasický Djokovic tak Nadal dostane 3 0 a nepomohla by mu ani otvorená strecha a všetci svätý..takze Nadal môže byť rád že mal toľko šťastia ze s Djokovicom vôbec uhral vyrovnaný zápas.
Reagovat
Amputace
Nadal hrál skvěle, ani Djokovič ve variantě 2011 by ho 3:0 neporazil. Takto ti můžu znegovat polovinu vítězství Djokoviče za posledních 10 let - tedy vlastně kompletně celé roky 2015 a 2016, ve kterých Djokovič nad Nadalem nasbíral nejvíce vítězství a velmi si vylepšil H2H. Kdyby tam byl klasický Nadal, Djokovič by minimálně polovinu těch zápasů prohrál.
Reagovat
Tennisfan77
A roky 2015 a 2016 byly ze strany Nadala nějaké problémové, nechápu totiž, proč to vytahuješ.

2015 Rafa vyhrál tři tituly, zraněný byl možná na AO, byť měsíc na to na pohodu hrál antuku, v Monte Carlu ho zrušil Djokovič, v Madridu Murray, podobné to bylo 2016.

Mě přijde, že když nemá Nadal GS, tak automaticky řešíte, že to byly slabé roky kariéry, což je hloupost, prostě prohrával s lepšími hráči, 2015 měl přes 80 zápasů, takže netuším kam míříš.
Reagovat
Amputace
"A roky 2015 a 2016 byly ze strany Nadala nějaké problémové, nechápu totiž, proč to vytahuješ."

:DD

Please... Ne, prohry v prvních kolech GS s Fogninim, Verdascem, Pouilleim či Brownem jsou úplně v pohodě, Nadalův standard.

Nevím, jestli jsi tehdy tenis ještě nesledoval, nebo se konkrétně na Nadala nesoustředil, ale tentokrát to regulérně vypadalo na konec jeho kariéry.
Reagovat
Tennisfan77
Bagatelizuješ to, přeháníš.

Nadal odehrál regulérně celé dvě sezóny a vyhrál v nich pět titulů, děláš, jakoby se plácal někde mimo TOP20 po challengerech.

Tohle mě fakt fascinuje, tady Djokovič/Federer prohrají s hráčem mimo TOP20 a je z toho poprask, ale když rupne Nadal s Fogninim je to pokles formy, špatná sezóna, prostě vše špatně.

Btw nebýt v letech 2015-2017 dua Djokovič Federer, tak má Nadal titulů včetně několika GS.

To není "down", prostě soupeři byli lepší.
Reagovat
Amputace
Hele, promiň, ale tohle už je vážně moc, připadá mi, že jsi ty zápasy vůbec neviděl, jinak bys takhle nepsal.

Djokoviče v roce 2017 a na začátku 2018 jsi viděl? Připadal ti ok? Že hraje svůj standard?
Reagovat
Tennisfan77
Ale ty čekáš pořád nějaký standard, to je ta potíž.

Je to prostě kariéra, vyvíjí se, jednou je to nahoře, jednou dole a je třeba to brát komplexně.

Ne, že si vezmeš 2 roky, ty vymažeš a řekneš něco ve stylu.

Djokovič pobral většinu H2H 2015-2016, to byl Rafa down - čili se to nepočítá, jinak by určitě vyhrál.

To jsou domněnky, Nadal na to prostě neměl, teďka zase vyhrává, normální vývoj.
Reagovat
Amputace
"Ne, že si vezmeš 2 roky, ty vymažeš"

(Jasné, a proto tady bezustání řešíš Nadala až od roku 2013, jako by do té doby tenis ani neexistoval...)

Jenže právě tohle je potřeba dělat, pokud chceš srovnávat dva hráče. Nedá se vzít jen čísla, to je málo a nikdy to nemůže stačit, zvláště jsou-li oba v těch číslech natolik vyrovnaní a vede-li každý z nich v jiné statistice. Nejde říct, Nadal Djokoviče od roku 2013 neporazil na hardu a nazdar. Protože to samo o sobě o ničem nevypovídá. Když se ale podíváš hlouběji, zjistíš, že v nějakých 5ti sezónách mezi lety 2013-2022 byl Djokovič na hardu lepší než Nadal a porážel ho tam. Přičemž ze dvou z těch pěti sezón hrál Nadal nejhorší tenis v kariéře a Djokovič nejlepší. A rázem máme úplně jiný příběh. Federerovy prohry s rivaly z roku 2013 přece nebudeš hodnotit stejně, jako jeho prohry s rivaly v roce 2005. To samé u Djokoviče a sezóny 2017. Na základě těchto výkyvových sezón se nedají srovnávat v obecném měřítku kvality dvou hráčů. Faktem je, že v letech, kdy byl Nadal nejslabší a prohrával prakticky s kýmkoli, nad ním Djokovič nasbíral nejvíce výher a dost jich bylo na hardu.
Reagovat
Tennisfan77
Pokud dobře počítám, tak Djokovič vede H2H mimo antuku 22-9, mezi lety 2015-2016 si připsal na hardu proti Rafovi čtyři výhry - což mi nepřijde jako tvá "většina z H2H".

Navíc Djokoviče na hardu dvakrát po sobě porazil právě někdy 2013 a naposledy Rafa vedl vzájemnou hardovou bilanci někdy v roce 2008-2009, od té doby prohrává.

Tudíž i kdybych smazal rok 2015-2016 - dle tebe rok útlumu Rafy, tak je ta H2H 18-9.
Reagovat
Amputace
Ne většina H2H, ale většina jeho hardových vítězství nad Nadalem od toho tvého slavného 2013...
Reagovat
Tennisfan77
Jasný, protože Nadal prostě ztratil někde v těch letech šňůru a už ji nenašel, přestal si věřit a když měl šanci to zlomit, tak to nezvládl.

Jsem osobně zvědavý, kolik bude hrát hardů letos.
Reagovat
Amputace
Jakou šňůru? Oni se s výjimkou dvou třech sezón za posledních deset let na hardu vůbec nepotkávali, tvl, uvědom si to už.
Reagovat
Tennisfan77
A čím to bylo? Tím, že Nadal vyhučel s někým dříve, případně spoustu turnaju díky zranění vynechal, nebo tam prostě nestartoval?

Ty tady říkáš, že Nadal je lepší na hardu, než Djokovič na antuce.

Tak mi teda vysvětli, proč ve vzájemné bilanci za posledních XY sezón v 70% zápas na antuce?

Není to tím, že Djokovič se na antuce k Nadalovi dostane mnohem snáž, než Nadal na hardu k Djokovičovi?
Reagovat
Amputace
Jednoduché: protože když hraješ turnaj na antuce, je veliká pravděpodobnost, že budeš muset čelit Nadalovi. Pravděpodobnost, že budeš hrát turnaj na hardu a budeš muset čelit Djokovičovi, není ani z třetiny tak velká. Dá se to snadno dokázat, když si podrobně prostuduješ statistiky. Nadal hrál plno hardových turnajů, kde se dostal daleko, a na Djokoviče vůbec nenarazil. Kolik takových turnajů hrál Djokovič na antuce? Tak dva tři? Nadal hrál 6x finále AO - Djokovičova dvorního turnaje. Přitom s Djokovičem se tam potkal pouze 4x, tzn., že 4x nedošel Djokovič k Nadalovi. Kolikrát se něco takového stalo na RG? Pouze jednou v roce 2016, kdy Nadal odstoupil z turnaje. Tady máš důvod toho nepoměru v počtu zápasů na hardu a antuce v kostce. Že by Nadal vypadával na hardu brzo a nehrál s Djokovičem tolik zápasů, protože se k němu zkrátka nedostává, je další z mýtů vašeho tábora. Není to však pravda. Obecně vzato má ty výsledky velice konzistentní i na hardu.
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
Tennisfan77
A napadlo tě u té Vaši teze, že Nadal má toho více na hardu, než Djokovič s Federerem na antuce to, že se na antuce hrají všeho všudy čtyři turnaje za rok (které mají nějakou váhu) a zbylých šest Masters a dva GS jsou na hardu?

Je logický, že když Nadal bude jezdit do Acapulca, kde startuji tradičně hráči mimo TOP10, což je oproti Dubaji, kde bylo standardnem 70% TOP10, nebo do Toronta, které Djokovič tradičně vynechává, nebo haly, které Nadal nehraje, tak že toho Djokoviče prostě potkávat nebude.

Ono to není Djokovičem, ale Nadalem.

Nadal je v první řadě fenomenální matematik, on přesně ví, kde má hrát, aby měl co nejvyšší šanci vyhrát, má to moc dobře spočítaný.

Nepamatuji sezónu, kterou by odehrál regulerně celou, vždy vynechá haly, nebo nějaké hardové Masters, IW-Miami.

Jeho gro je antuka, kterou třeba Djokovič standardně hraje celou, proto se tam tak často potkávali, ale naopak hardy, které Djokovič hraje všechny, Nadal nikdy všechny nehraje.
Reagovat
Amputace
A Nadal může za to, že Djokovic nejezdí do Toronta? Co je za argumentaci. Nadal tam jezdí celou kariéru, Djokovic také jezdíval. To má Nadal také přestat, protože přestal Djokovic, a vybrat si jiný turnaj, aby se mohli potkat?

V Acapulku třeba letos porazil Nadal Medvedeva, toho času světovou jedničku, ty tope10...

Je jasné, že po tricitce už Nadal turnaje vynechává, to jinak ani nejde. Je rozdíl odehrát celou antuku, která se odbude během dvou mesicu, a celý Hard, který je rozprostren do celého roku. Jak chceš tohle vůbec srovnávat? Hrat se antuka ve třech vlnách, Djokovic ji také nehraje celou, tím si můžeš být úplně jistý.

Antuku s hradem nejde moc srovnávat ani z hlediska důležitosti v rámci přípravy. Je logické, že Djokovic hraje většinou všechny antukove Masters, protože se hrají relativně blízko u sebe a bezprostředně po nich následuje GS. To samé Nadal a americké betony. Pro něj je vyvrcholením sezóny ÚSO, takže hravá pravidelně přípravu. Naopak takové IW a Miami jsou z hlediska harmonogramu úplně zbytečne turnaje. To samé třeba Paříž či Šanghaj, které se dají chápat jako příprava na TM, kde už je podle mě Nadal nějakou dobu smiren, že nikdy nevyhraje, takže jaký by měl mít důvod podstupovat na ten turnaj přípravu a riskovat utaveni či přímo zranění?

Není pravda, že Nadal vždy vynechaval turnaje. Máš krátkou paměť. Turnaje ve větší míře vynechává až posledních cca 5 let. Pokud se snažíš říct, že jedním z důvodů, proč se na hardu tolik nepotkavaji, jsou Nadalovy absence, tak ano, to je pravda. Djokovic je kondicne stabilnější. Jsou více méně vrstevníci, přesto Djokovic vypadá o 10 let mladší. Nadal měl být vzhledem k predikcim a jeho zdravotním pataliim dávno v důchodu. Je jasné, že stejnou porci zápasu jako Djokovic už nemůže hrát. Já tvrdím, že důvodem, proč se tolik nepotkavaji na hardu, není, že by se k němu Nadal nedostával. Celé.
Reagovat
Tennisfan77
Já jenom říkám to, že je Nadal dobrý matematik, vybírá pečlivě turnaje a tradičně nejezdím tam, kde se mu nedaří.

Když pominu TM, kde hrával, akorát prostě prohrával, tak ty hardy začal omezovat v posledních několika letech mnohem výrazněji.

Což prostě koresponduje s tím co říkáš a víceméně souhlasím.

Princip je prostě ten, že pro Nadala není priorita polovina hardových Masters, reálně se vrací jenom do Toronta/Montrealu a to ve dvou letech po sobě, kdy tam vyhrál.

Jinak v Šanghaji od 2017 nebyl, Miami totéž, trošku se zvedl v Bercy, ale na prášení koberců nikdy neměl recept.
Reagovat
Amputace
A ono mu snad v jeho věku a s jeho zdravotním stavem zbývá něco jiného, než být dobrým matematikem? Federer v jeho věku také vynechaval antuku. Proč asi? Navíc není úplně pravda, že nejezdí jen tam, kde se mu nedaří. Například v Cinci chyběl snad jen 2x nebo 3x,pritom se mu tam nikdy zvlášť nedařilo. Naopak IW vynechává, přitom jde o jeho nejúspěšnější hardovy Masters nebo druhý nejúspěšnější, teď nevím. V Paříži také hravá, přitom tam nikdy nevyhrál. Je to alespoň příprava na TM. Šanghaj je z jeho pohledu úplně zbytečný turnaj, navíc ve finální fázi sezóny.
Reagovat
Tennisfan77
Tak Asijské turnaje jsou obecně k debatě, Nadal většinu svých sil vždy směřoval k turnajům okolo GS, čili je logický, že IW a Miami poslední roky moc nehraje, totéž bylo se Cinci, Toronto také moc nehrál.

Ale paradoxně hrál snad šest let v sérii Peking se Šanghají.
Reagovat
Amputace
Vždyť Canadian open a Cinci vynechal jen 3x a 4x... podobně jako Djokovič. A to navíc až v posledních letech.
Reagovat
Rafaeoli25
Přesně.
Reagovat
Amputace
A Nadal v letech 15/16 proti sobě Djokoviče s Federerem vůbec nepotřeboval. Se podívej, s kým běžně prohrával, prosím tě a v jakých fázích turnaje. V 2016 se začal trochu zvedat, hlavně na RG, pak ale musel odstoupit a zase to šlo do kopru. Ale 2015 je úplný úlet, nepodobá se žádné jiné jeho sezóně: z antuky 1 250, jinak 0; 0 Masters; 0 GS; prohry s Fogninim, Lopezem, Nishikorim, Brownem, Dolgopolovem, Verdascem, Berrerem, všichni v té době dávno za zenitem; otřesný, hrůzostrašný tenis, trápení se na kurtu. Pokud ti tohle připadalo jako běžná Nadalova sezóna a forma, nemáme se vážně o čem bavit.
Reagovat
Tennisfan77
Jasný, ale ty z toho děláš totální tragédii, přičemž prostě odehrál regulérně celou sezónu, jeden rok hrál tuším i turnaj mistrů.

Forma je jedna věc, ale prostě byl tady a hrál, nebyl zraněný, nebyl na operaci. Prostě hrál tužku, ale hrál.
Reagovat
Amputace
Já jsem ale nikde nepsal, že byl zraněný. Nicméně tragédie to tehdy opravdu byla. A hodně velká. Myslím, že jen úplné minimum jeho fanoušků tehdy ještě věřilo, že by se mohl zvednout a vyhrát GS. Na základě takových sezón pak přece nemůžeš srovnávat dva hráče a obecné jejich kvality - kdy jeden je úplně nahoře, hraje svůj nejlepší tenis, a druhý svůj nejhorší tenis. A právě v letech 2015 a 2016 se Djokovič na Nadalovi dost podojil. Vážně škoda, že se to samé v roce 2017 neopakovalo z pohledu Nadala, když byl down Djokovič kvůli těm ezo sra.čkám.
Reagovat
Tennisfan77
Nepodojil, přidal na hardu 4 výhry ze 22.
Reagovat
Amputace
Však ale (pokud se nemýlím) nikdo netvrdí, že je Nadal lepší hardař, napadám tu zavádějící hrozivost statistiky, že od roku 2013 neporazil Djokoviče na hardu. Mezi lety 2013-2022 se na hardu utkali POUZE ve 4 sezónách, POUZE v 6 zápasech, přičemž 4 z těch zápasů spadají do let, kdy hrál Nadal sra.čku. Takže o čem tato skutečnost - že od roku 2013 Nadal neporazil Djokoviče na hardu - vypovídá, jde-li o srovnávání těch dvou?
Reagovat
Tennisfan77
Ani nejde o bilanci od 2013, tu jsem nahodil jen tak do diskuze, i tak Nadal teče 0-17 s oběma a kdybych odečetl výhry 2015-2016, tak je to 0-13, čili co to znamená pro tebe?

Já prostě nesouhlasím s tvým tvrzením, že 2015-2016 nějak Djokovič Nadala podojil, porazil ho čtyřikrát, ano, ale na druhou stranu to bylo dvakrát ve finále a dvakrát v semifinále a tam se Nadal neobjevil z čista jasna.

Na TM přešel přes Wawrinku s Murraym - třeba.

Proto souhlasím třeba s Patikem a chtěl bych vidět ten duel někde jinde, v Cincinnati, na US Open, Šanghaj, nebo něco takového.

Ale vzhledem k restrikcích se domnívám, že se toho nedočkáme.
Reagovat
Amputace
V letech, kdy byl Nadal nejslabší a porazitelný prakticky kýmkoli i na antuce, se ta Djokovičova hardová dominance zrodila - a pak, navzdory tomu, co se někteří pořád snaží tvrdit, pak už nikdy nepokračovala, protože se na hardu potkali až do dnešních dnů už pouze dvakrát.

Pro mě to právě neznamená vůbec nic, protože se dokážu dívat na věci komplexně a v širších souvislostech. Ty zápasy z let 2015 a 16 jsem tehdy viděl, vím, jak jsem se cítil, vím, jakou jsem cítil bezmoc a prohry s Djokovičem na nějakém hardu bylo to poslední, co mě tehdy trápilo. Skutečně jsem si myslel, že se blíží konec Nadalovy kariéry.

Jistě, ale na jakých turnajích ta finále hrál? v Dauhá a Pekingu. Nebyly to finále GS, kde před tím musel projít přes 3 hráče top10. I slaboučký Nadal bude mít samozřejmě pořád dost velkou kvalitu na to, aby nějaké zápasy proti top hráčům vyhrával, ale aby porazil svého největšího rivala v životní formě ve své nejhorší životní formě, to je nemožné.

Ja bych si ten souboj též přál. Veliká škoda, že už nemůže proběhnout v roce 2017 - třeba na US Open nebo na AO.
Reagovat
Tennisfan77
Já s tebou vesměs souhlasím, nicméně jsem ti to chtěl podat mým pohledem.

Můžeme se tady bavit o tom, jak by H2H vypadala, kdyby se oba dva hráči potkávali častěji, viděli jsme třeba 2017 s Federerem, kde dostal Nadal kartáč v každém zápase a nemyslím si, že by to s Djokovičem bylo lepší, nebo ty snad ano?
Reagovat
Amputace
Já si to tedy myslím. Kdyby hráli pravidelně tolik zápasů, co na antuce, i na hardu, troufám si tvrdit, že by ten poměr výher/proher neměl Nadal horší než Djokovič s Nadalem na antuce. Určitě by tam nebyla nějaká 20 zápasová row pro Djokoviče, jak si možná někteří představujete. Třeba v roce 2017, kdyby na sebe narazili, by velmi pravděpodobně vyhrál Nadal prakticky kdekoli. Ve 2019 věřím, že by měl též šanci. Letos tomu také věřím.
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
Rafaeoli25
Samozřejmě, v roce 17 kdyby se utkali pětkrát, tak by Nadal pětkrát vyhrál a to by ta bilance vypadala jinak..
Reagovat
Rafaeoli25
Kartáč v každém zápase? On dostal kartáč na AO?
Reagovat
Tennisfan77
Na AO prohrál v pěti setech a celý ten zápas byl jenom o Federerovi.

Když Švýcar hrál standard, Nadal měl problém v každém gamu, do hry se dostával v momentech, kdy Federer vyloženě ubral.

Pátý set byl Nadal od začátku do konce horším hráčem, držely ho detaily, do třetího gamu, od toho momentu prakticky prohrál každou výměnu a neuhrál ani game.

Od AO uhrál ve čtyřech vzájemných zápasech jeden set a to ve Wimbledonu, kdy to Federer vyloženě odchodil

Takže mě překvapuje tvrzení, že by Djokovič většinu zápasů v roce 2017 na hardu s Nadalem prohrál, když ho právě Federer celý rok vyučoval.
Reagovat
expert69
Viděl jsi djoka v roce 2017, prosím tě? Byl otřesný... Jinak to na hardu není 22-6 ,ale 20-7 a na antuce 20-8, tráva fifty fifty, kde byl ale lepší nadal. Jinak djokovic nadala v roce 2015-16 podojil solidně 7-0, 4-0 na hardu. Za mě pokud rafa vyrovná bilanci, bude v h2h ve vedení. kdyby rafa zabalil alespon část období 2015-2016, byl by pořád ve vedení.
Reagovat
turista
Vzájemnou bilanci H2H už Nadal proti Djokovičovi nikdy nepřeklopí na svoji stranu. Tyhle věci Djokovič nepouští. Navíc mu daleko líp slouží zdraví.
Reagovat
Rafaeoli25
Že nepřeklopí bych si nebyl jistý. Taky se může stát, že spolu sehrají už třeba jen tři čtyři zápasy, všechny na antuce a všechny je Nadal vyhraje. S touhle variantou je nutno počítat. I kdyby ale spolu hrali i další zápasy na hardu a třeba i trávě, tak se stále může stát cokoli. Nikde není psáno, že Djoker nebude dál kolísat a nebude i na betonech zranitelný. Nadal bude mít ještě hodně šanci h2h otočit.
Reagovat
turista
Těžko. Tohle Djokovič nepouští.
Reagovat
turista
Na to mohu říci že Nadal je taky zranitelný i na té antuce.
Reagovat
turista
Na to mohu říci že Nadal je taky zranitelný i na té antuce.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak to sis ale jistě myslel i co se týče GS race, že už to nepustí a je to hotové po loňském Wimbledonu. Realitu vidíš. Jedinou jistotu má v počtu týdnů na čele.
Reagovat
turista
Aspoň něco má opravdu zacementovano. Golden Masters taky. Aktuální Rafamanii rozumím. Ale Novak není tenisové mrtvý. To opravdu ne. Měl by si navíc pohlídat taky ty tisícovky. Je tam kde ho nechali politici a jeho umíněnost se neočkovat.
Reagovat
Rafaeoli25
Neříkám, že je tenisové mrtvý, to bych si já nikdy nedovolil, nechce se mi to říkat dokonce ani o Rogerovi, jen z prostého respektu to nedělám, nechci působit bolest jeho fanouškům. Bohužel Nadala tu roky odepisuje kdekdo, spousta lidí se k němu chová neuctivě, vysmívá se mu, všelijak ho zpochybňuje. To mi vadí a bolí, je to nespravedlivé. Ten respekt mi chybí a proto mám i pochopitelnou velmi intenzivní radost, že se mu letos zatím daří to, co Nolemu loni.
Reagovat
turista
Nemyslel jsem si, že principu neočkovat se je ochotný obětovat výsledky svého tenisového snažení od roku 2005. Bohužel to obětoval.
Reagovat
Patik
Ved si sám hovoril ze by vtedy aj polovičný nadal vyhral RG tak v com je problém jeden GS a niekoľko ďalších titulov by bola skvelá sezóna..akurat ze stretol vtedy Djokovica v životnej forme no.
Reagovat
Amputace
Zeptám se tě naprosto upřímně a zkus mi odpovědět, aniž by ses snažil hejtovat Nadala - aniž by ses za každou cenu snažil argumentovat v jeho neprospěch. Viděl jsi v roce 2015 nějaké zápasy Nadala? A pokud ano, připadalo ti, že hraje dobrý tenis?
Reagovat
Patik
Áno.. Odohral aj dobre zápasy.. Véd uhral tuším 3 tituly.
Reagovat
Amputace
Ok. V tom případě už na mě, prosím, nereaguj, já učiním to samé. Nemáme si co říct.
Reagovat
Rafaeoli25
Po takovém argumentu nemá člověk fakt chuť pokračovat, to se nedá no, chápu..
Reagovat
Rafaeoli25
smile, to nemyslíš vážně, že. Laskavě se podívej, koho porazil na turnajích v roce 15, kdy ty tituly získal. Bože..
Reagovat
turista
Ano. Ale z první desítky Nadal nikdy nevypadl i když tehdy v roce 2015 ho před tím zachránili strážní andělé. Djokovič spadl v letech 2017-8 až na 22.místo což bylo větší bahno.
Reagovat
Patik
Verdasco sa vtedy hecol a predviedol nebojacny top tenis s tým výkonom by porazil aj iných top hráčov..pred AO bol Nadal vo finále v Dauha..nebola to až taka katastrofa..Djokovic v 2017 prehrával uplne iné veci.
Reagovat
Amputace
Chvíli už to s tebou vypadalo nadějně, ale už se zase blížíš své klasice. Djokovič 2017 prohrával jiné věci? Argumentuješ tady, že Nadal byl ve finále v Dauhá, hm, to mě ohromilo. Ok, Djokovič v roce 2017 Dauhá vyhrál. Pak prohrál AO s Istominem a dále už neměl žádný úplně totální ústřel jako Nadal s Berrerem, Dolgopolovem, Lopezem apod. Dvě prohry s Kyrgyosem, na antuce prohra s Goffinem (ten mimochodem došel až do semifinále, kde prohrál s Nadalem), Nadalem, Zverevem a Thiemem, pak skreč proti Berdychovi ve Wimbledonu. Kde máš ty úplně jiné věci?
Reagovat
soloo
proč Rafa nevyhral s Djokom jediny set 10 rokov na harde? ja ti odopvim protoze je Djoko o level lepsi, ale ty to neprijmes za pravdu
Reagovat
Amputace
Já ti taky odpovím, protože za těch slavných deset let odehráli na hardu 6 zápasů.
Reagovat
soloo
smile co ine od tebe cekat smile je mi jasne ze neuznas ze Djoko je na hardu o parnik lepsi od Nadala
Reagovat
Amputace
Co to znamená o parník? Lepší na hardu Djokovič určitě je, ale rozhodně toho není důkazem zrovna nic neříkající statistika, že ho tam Nadal od roku 2013 neporazil. Mezi lety 2013-2022 spolu odehráli na hardu 6 zápasů, to je cca 0,5 zápasů za rok. O ničem. Kdyby hráli každý rok 2 zápasy a Djokovič všechno vyhrával, neřeknu ani slovo proti tvrzení, že je tam Djokovič o parník lepší. Realita vypadá trochu jinak. Chytáte se Nadalových dvou nevydařených sezón, nic víc.
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
turista
Nadal 20x Djokovičovi zatarasil cestu k antukovému titulu. Kvůli Nadalovi je na 18 kouscích a takový Muster má 40 kousků přestože na antuce má o 4 procenta horší úspěšnost než Djokovič. I takové antukové veličiny jako Vilas, Clerc, Wilander, Kuerten mají nižší procenta vyhraných zápasů na antuce než Djokovič. To zmiňují aniž bych rozporoval úspěšnost Nadala na hardu. Mít 25 titulů z hardu z toho 16 velkých je něco čeho si vážím i jako Djokofan. A Nadal na to dosáhl. Takže nerozporuji jeho komplexnost. Ale není rozumné jak aktuálně jede totálně na krev přes zdravotní problémy.
Reagovat
Tennisfan77
Takže abych to doplnil mým postřehem, tak ten je takový, že v posledních sezónách za stabilní TOP10 Nadal koncentroval veškerou energii na antuku.

Letos i přes brutální (alespoň to tak vypadá) zdravotní potíže hraje na hardu i trávě a prakticky si likviduje své tělo.

Otázka zní, proč to nedělal v jiných sezónách, proč až ve 36ti a tak na krev?
Reagovat
Amputace
To se vážně musíš takto ptát, i když je to snad zcela jasné úplně každému? Dělá to pochopitelně proto, že se blíží jeho konec, a ví, že teď má možná poslední příležitosti něco velkého vyhrát. Velmi pravděpodobně poslední příležitost na Wimbledon. Velmi pravděpodobně vyhrál poslední FO. Velmi pravděpodobně jde o poslední sezónu, kde má reálné šance na GS.

Jinak není pravda, že vždy koncentroval energii pouze na antuku. To je váš mýtus. Vždy koncentroval veškerou energii na GS, a ano, této koncentraci vévodila antuka. Když pomineš ty roky, kdy měl dlouhodobé výpadky, vždy se snažil být připraven na AO, Wimbledon i US. Vaše rétorika vyznívá, jako by si na jaře odehrál antuku a zbytek sezóny se jen vezl. To vůbec není pravda. Zbytečné to dokazovat čísly, můžeš si je dohledat sám.
Reagovat
Tennisfan77
Ano souhlasím + mu jde na ruku to, že aktuálně je v mužském tenise velmi slabá konkurence, NextGen nikdo z mladých nevyhraje, čili stačí "porazit" Djokoviče.
Reagovat
Amputace
Je to tak, byť pochybuji, že to v Nadalově rozhodování hraje nějakou roli. Pořád je tady Djokovič a toho Nadal primárně řeší. A nemyslím si, že třeba před pěti lety to bylo jiné.
Reagovat
Tennisfan77
Tak má letos perfektní šanci proti němu uhrát poprvé od USO2013 set mimo antuku. smile
Reagovat
Amputace
Jj, výše řešíme Wimbledon 2018, kde byl Nadal míček od vítězství, ale od 2013 proti němu neuhrál mimo antuku set. Opět tleskám za skvělou vědomostní připravenost. smile
Reagovat
Tennisfan77
Na hardu sorry smile
Reagovat
Amputace
Ten hejt už ti zatemňuje smysly :D
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
Ondra979
hele ti s tim mickem - byl to micek a game..kde je psane ze by to dopodaval..to zvlast proti Djokovicovi nikdy neni jistota
Reagovat
Tennisfan77
Jasný, tohle nevysvětliš, prostě to byl prakticky championship point. smile
Reagovat
Amputace
Jasné no. Spíš to beru v důsledku toho, že byl Nadal většinu toho zápasu lepší, pral se s podmínkami, které nahrávaly Djokovičovi, a přesto byl míček od toho, aby ho dostal na lopatky.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak tak smile
Reagovat
Tennisfan77
Byl míček od toho, aby vzal Djokovičovi podání a šel servírovat na vítězství v zápase, přičemž by jej v neděli čekalo ještě finále na tři vítězné sety.

Jen tak pro úplnost.
Reagovat
Amputace
Ano, přesně tak to bylo. Nepředpokládáš však, že by s Andersonem Nadal prohrál? Jen pro úplnost...
Reagovat
Tennisfan77
Ne, ve finále by byl favorit - kdyby ten zápas ještě dopodával. Tam se pak mohlo stát všechno, viděli jsme, jak Anderson vyřadil Federera, 80+% first serve, 10000 es, mohla být střecha, mohl někdo uklouznout, mohlo se stát mnoho věcí.

Míček od titulu byl Federer 2019, ne Nadal rok předtím, byl míček od breaku, k výhře chyběl jeden game a jeden finálový zápas.
Reagovat
Amputace
Ano, mohlo se stát mnoho věcí, ale velmi pravděpodobné je, že by se žádná z těch věcí nestala a Nadal by získal třetí wimbledonský titul. Stejně tak je pravděpodobné, že odehrát se zápas v sobotu odpoledne bez střechy, Nadal by Djokoviče porazil.
Reagovat
Tennisfan77
Mě přijde, že hledáš argumenty k tomu, proč Nadal zápas prohrál a proč mu ublížili střechou.

To jsou za mě prostě blbosti, hráč má být připraven hrát a musí respektovat rozhodnutí pořadatelů.

Kdyby Federera nedali na jedničku, ale na centr, porazil by ho Anderson? Těžko, ale stalo se to, nepřizpůsobil se počasí, bohužel.
Reagovat
Amputace
Nehledám žádné argumenty, viděl jsem ten zápas a vím, jak výrazně ho střecha ovlivnila. Viděl jsem, jak se Djokovič chvílemi drží jen díky podání, které je v halových podmínkách jednou tak účinné než venku. Prakticky všechny Nadalovy porážky jsem schopen uznat, ale tahle mě trápí hodně, protože ty podmínky byly špatné a vůbec to tak nemuselo být. Prostě umožnit začátek zápasu, když je skoro jisté, že bude muset být přerušen, je dle mého velká organizační chyba.
Reagovat
Tennisfan77
Ale ty chyby se dějí furt dokola, letos na FO začínaly zápasy po deváté, jindy se zase hrálo v hurikánu, tak to prostě je.
Reagovat
Amputace
Jj, tak to je. Bavili jsme se o tom zápase, tak jsem doplnil okolnosti, které dle mého ovlivnily výsledek.
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
Rafaeoli25
Bez střechy by tehdy Noleho porazil, to je velmi pravděpodobné, ano. Je fakt, že podmínkám je nutné se přizpůsobit a v tom je velikost. Někdy se to povede, někdy ne, třeba teď na RG v sf proti Zverevovi to pro něj byly dost šílené podmínky, ale silou vůle to urval. Urval i ztracené finále letos na AO, letos se mu tedy štěstěna v klíčových chvílích vrátila a za to buďme rádi hele smile
Reagovat
soloo
tak Zverev sa zranil takze nevime kto by vyhral
Reagovat
turista
smile
Reagovat
Rafaeoli25
Nemyslím si, že by Zverev udržel nervy ve třech setech. Možné je leccos, ale tohle si fakt nemyslím.
Reagovat
turista
Vy byste holt chtěli aby měl Nadal 30GS a Djokovič žádný GS. Buďte spokojení s 22:20. To je velmi lichotivá bilance pro Nadala. Poslední titul mu vyhrála analgetika. Bez analgetických injekcí by byl v háji zeleným. Jistily to megadávky Xylocainu. Neměli ho pořadatelé vůbec nechat hrát. My zase věříme tomu, že to Novak změní ve svůj prospěch a následně využije i nějaký ten čas až Nadal skončí.
Reagovat
soloo
smile
Reagovat
Amputace
Pořadatelé v první řadě neměli dopustit, aby se začal hrát zápas, u nějž bylo na 99% jisté, že se nestihne dohrát. Jak mohli Nadalovi zabránit v tom, aby hrál, to by mě vážně zajímalo...
Reagovat
turista
Mám na mysli letošní RG. Myslím že Rafu Nadala nechali odehrát celý turnaj pod injekcemi analgetik pouze protože je to Nadal, který má zvláštní status. Kdyby šlo třeba o Schwartzmana tak by mu tohle pořadatelé RG nedovolili.
Reagovat
Rafaeoli25
Ale turisto, proč ta hysterie? Samozřejmě, že chci, aby měl nakonec Nadal víc GS, ano, zatraceně to chci tuhle satisfakci. Ale Nole je vítána nikdo mu neupírá drtivou většinu jeho úspěchů, proboha. Nejsi citlivka? Každopádně Nadal je tu vystaven takové dehonestaci, že nad tím lze jen kroutit hlavou. Start mu měl být povolen a byl, byl v právu. Z tvého pohledu ne, ok, ale to je to jediné, co s tím můžeš udělat.
Reagovat
turista
Ano. Byla to věc pořadatelů, že ho nechali hrát za těchto podmínek. S tím se nedá nic dělat. Ale patrně nikdo jiný by tuhle vyjímku na RG nedostal. Ani Djokovič či Federer by ji nedostali.
Reagovat
turista
Na AO měl Djokovič zdravotní vyjímku. Nejen, že ji neuznali ale zacházeli s ním jako s trestancem. Zavřeli ho do internačního tábora pro uchazeče o azyl v Austrálii, kde bohužel předkládají lidem plesnivé a červivé potraviny.
Reagovat
expert69
Jasně, byl to de facto atentát ne? Zaslouženě nestartoval, pravidla znal. Celkem mě udivuje, že tady má djok takové zastání, když celkově na světě je to jasně překloněné na stranu fedal a na turnajich to vždy djok pocítil a pocítí, není se čemu divit. Tady v Česku je hodně fanatiků, nevaxerů atd.. Stačí se podívat na předchozí volby. Dal bych ruku do ohně, že fanoušci djoka u nás jsou náchylnější na strany jako SPD, ANO....
Reagovat
turista
Nikoliv.
Reagovat
turista
Nemíchal bych dohromady xenofobní SPD a celkem proevropské ANO. Příznivci Federera a Nadala se skládají z tzv. smetánky a vyšší střední třídy. Hodně příznivců mají oba v Austrálii, v USA, v EU. V takové Bombaji,v Karáčí,v Pekingu je nejpopulárnější Djokovič.
Reagovat
expert69
Takže v rozvojových zemích, kde jsou porušovaná lidská práva a naprostá diktatura. Na to bych jako nole fan nebyl moc hrdý....
Reagovat
Rafaeoli25
Stačí porazit Djokovice. No tak ale to samé můžeš říct z pohledu Noleho, že stačí porazit Nadala v tom případě. Co je to tedy za argument?
Reagovat
Patik
v istom zmysle je to dobré.. aj ja som si kedysi želal aby Roger o sebe viac vyprával lebo to bol čistý diplomat a tajnostkár..ale už rozumiem prečo to tak aj s Djokovičom robia..niekedy je menej viac..a Nadal a jeho fanúšikovia sa proste nemôžete čudovať rôznym reakciam jednoducho tu bola reč o konci kariéry a zrazu zisťujeme že prežívame životnú sezónu to musí každý fanúšik tenisu uznať že tu niečo nesedí.
Reagovat
Tennisfan77
Zase je třeba říct, že Nadal ze sebe velmi často dělá chudáka, i nejzarytější fanoušek musí uznat, že jestli z BIG3 někdo neumí prohrávat, je to právě Nadal.

O zraněních nepochybuji, nicméně jednak si za ně může Nadal primárně sám, má prostě styl, který ničí zdraví, bohužel, druhak je mnohdy využívá jako výmluvu, přičemž za týden hraje jakoby nic.

Je to součást jeho mindgame
Reagovat
Ondra979
velmi dobre shrnuto..
Reagovat
Amputace
A zase ten o stylu... Nadal nepraktikuje o nic víc náročný styl než Djokovič, a přesto toho promarodil desetkrát víc. Oba mají jinou genetickou výbavu a predispozice pro vrcholový sport: Djokovič je má výborné, Nadal nikoli. To je oč tu běží.
Reagovat
Rafaeoli25
Přesně smilesmilesmile
Reagovat
W.G.M.
Nesedí maximálně tak jednoduše a černobíle uvažujícím lidem bez špetky empatie a životních zkušeností. Takovým je i marno cokoliv vysvětlovat, protože bez toho, aby dobře znali různá zákoutí lidské mysli, různé motivace, osudy, bez toho, aby měli nějakou představivost a uměli hledět za horizont, to stejně nedovedou pochopit.
Reagovat
soloo
presne tak a ked popíšeme jak je tak rafaeoli nas okamžite hatuje a disuje
Reagovat
Rafaeoli25
Znáš vůbec smysl slova hejtování? Obrana Nadala je tedy dle tebe hejtování, no prima. A jak si to tedy představuješ, že ti za nadávky na jeho adresu ještě zatleskám a řeknu, že máš pravdu?
Reagovat
soloo
smilesmile
Reagovat
Patik
aj keby som bol fanúšik Nadala alebo úplne nestranný človek minimálne aj tak by mi to bolo divné ako sa z toho vždy vyhrabe..ale ako hovoríš môže si zato sám lebo okolo toho vkuse kecá..novinárom vysvetluje detaily operácie a vkuse vyplakáva a robí presný opak..úplne by stačilo keby povedal že mám nejaké problémy a viac sa k tomu nevyjadrujem a hotovo a nikto by ho neriešil.
Reagovat
Amputace
Ano, on si svolává tiskovky a vede sám se sebou dialog, aby se mohl vypovídat a svěřit světu se svými trápeními.
Reagovat
Amputace
Mimochodem: kdyby řekl, mám nějaké problémy a více se k tomu nevyjadřoval, tobě podobní konspirátoři by byli o to dychtivější po vytváření nových teorií. Když podrobně popíše svůj problém, aby měl skutečně i ten největší pochybovač konkrétní představu o tom, co mu ve skutečnosti je, je podle vás simulant, ale kdyby jen řekl, něco mi je, simulant by nebyl? S takovou logikou může přijít skutečně pouze hater Nadala.
Reagovat
Patik
Je jedno čo by som robil keby sa k tomu nevyjadril..to už neni jeho starosť ľudia budú konšpirovať aj keby im prefotil správu od lekára..ide o neho nie o nás..
Reagovat
Amputace
No přesně tak. Co je v tom případě špatného na tom, že na konkrétní otázky skutečně konkrétně odpovídá?
Reagovat
Tennisfan77
Otázka zní, zda je to dobře. Laboroval se zraněními celou kariéru (teda alespoň se to říká), nikdy kolem toho nebyl takový humbuk jako letos.

A já se nedivím, chronicky nemocný člověk vyhraje za sezónu 2GS a jede na Wimbledon, žije na umrtvovacích injekcích s neznámým složením a vedlejšími dopady, které jsou v jiných sportech zakázané.
Reagovat
Amputace
Jak víš, že to složení je neznámé?

Ten humbuk je úplně pochopitelný, když jde o 36 letého hráče.
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
turista
No jo. Ale má tam 22GS což se počítá. Historie se neptá na to jak k tomu konkrétně došlo. Nole musí přidat aby měl aspoň 21GS. Kéž by ten 21.GS získal už v Anglii.
Reagovat
Mayo
Jasne, že tam chce hrať, keď vyhral prvé dva slamy. Nic prekvapivé.
Reagovat
Rafaeoli25
Myslim, ze tam chce hrát, ale větší motivaci než vyhrát všechny 4 GS je prostě touha si tam po dlouhých třech letech zase zahrát. Těch možností už asi tolik nebude, tak je logické, že cítí i určitou nostalgii. Samozřejmě ale, že když už tam pojede, tak udělá vše proto, aby i tam vyhrál, ne se jen zúčastnil.
Reagovat
Patik
Jasne to je jeden z naj dôvodov chyba mu to prostredie lebo tam nehral skoro 10 rokov..A ten ďalší je ze si chce dať tradičné jahody so šľahačkou.. A my zerieme zase seno.. jediny dôvod prečo tam ide lebo vyhral AO a cíti jedinečnú príležitosť vyhrať všetky 4 GS..sranda je ze útočí na túto métu v čase keď ma snáď najintenzívnejšie zdravotné problémy..ale hovorím zerieme to seno no..
Reagovat
turista
Vyhrát tam nemůže. Djokovič a dalších několik hráčů je pro něj ve Wimbledonu konečná. Tu nohu si akorát víc dorakvi.
Reagovat
Rafaeoli25
Vzpomeň na Wimbledon 18. Šance je vždycky. Odepisovat ho kdekoli a kdykoli je nemístné.
Reagovat
Patik
Wimbledon 18 bol Djokovič polovičný na vzostupe..
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat
Ondra979
no polovicni ne, ale v top forme do ktere se pak dostal nekdy na AO19 taky nebyl. v jake forme bude letos na W tezko rict..loni hral velmi dobre, ale souperi na nej jednoduse nemeli takze nebyl plne proveren..letos je sice konkurence uzsi, ale hrozby tam porad budou, resp mohly by byt, napr FAA, nebo treba Gyros nebo i ten Nadal, kdyz prezije prvni tyden..
Reagovat
Patik
Myslím ze po jeho prvom GS tejto sezóny vie načom popracovať.. Verím ze teraz poriadne maká a na Wimbledone to bude Djokovic ako ho poznáme.
Reagovat
Amputace
To je i teď, či?
Reagovat
Patik
áno..táto sezóna je dosť podobná so sezónou 2018.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak nezbývá než doufat, že se i zkopíruje výsledkově, jen s tím, že tentokrát ho Nadal porazí smile
Reagovat
Patik
smile
Reagovat
Rafaeoli25
To už by pak bylo na mrtvici rovnou ne smile
Reagovat
Patik
Úprimne by ma to ani neprekvapilo.. Viem si to predstaviť ako sa pred zápasom zase ľutuje a potom to zase rozbalí v plnej paráde..Djokovic není túto sezónu v optimálnej pohode je porazitelny na každom povrchu aj keď stále je všade najväčší favorit.
Reagovat
Amputace
Jj, a Djokovič by zase mohl začít během zápasu kolabovat, volat si doktory, a pak zničehonic přepnout na beast mód a začít sypat jeden winner za druhým. Letos jsem to od něj zatím neviděl.
Reagovat
turista
Djokovič jel letos v Římě už jako pila. To že se Nadalovi podařilo vyhrát pod injekcemi na RG Noleho nerozhodí. Porážky umí hodit za hlavu a pojede dál.
Reagovat
Tennisfan77
Na mrtvici, proč?

Nadal mimo antuku není konkurenceschopný na 90% turnajů, zatímco Federer sváděl s nejlepším hardařem historie tenisu vyrovnané bitvy a několikrát ho v TOP formě porazil, případně hodně silně trápil, tak Rafa prakticky kromě French Open jenom doufá, že Djokoviče nepotká v pavouku.
Reagovat
Amputace
Nadal není konkurenceschopný na 90% turnajů? Proto jako nejmladší zkompletoval kariérní GS? Proto hrál 6 finále AO, 5 finále Wimbledonu, 5 finále USO? Proto hrál na všech hardových Masters alespoň finále? Zgooglil sis alespoň, co znamená slovo "konkurenceschopný"? Nebaví mě to už opakovat, ale Nadal je několikanásobně lepší a také úspěšnější na hardu než Djokovič a zvláště pak Federer na antuce.
Reagovat
Tennisfan77
A proto vyhrál všechny hardové tituly za deset let aniž by na turnaji porazil Djokoviče s Federerem.

Když je potkal, prohrál.

Takže opravím se, konkurenceschopný je, ale ne proti jeho rivalům, se kterými svádí nějaký pomyslný GOAT race.

Jenom ti připomenu tu bilanci Rafa vs.FEDJOK since 2014 on hard courts/grass/indoors

0-17
Reagovat
Amputace
Federera tam vůbec netahej, s tím hrál za těch deset let na hardu v jedné nebo dvou sezónách, jinak se nepotkávali a do té doby ho tam vesměs porážel.

S Djokovičem toho na hardu za posledních deset let také tolik neodehrál. Většina těch Nadalových porážek spadá do let 2015 a 16, kdy hrál jednoznačně nejhorší tenis v kariéře. Každý, kdo se na ty zápasy regulérně díval a nehodnotí to pouze z výsledků (i když i ty jsou dost hrozivé), ví. To je jako bys chtěl brát vážně Djokoviče z roku 2017. Škoda, že se na něm v tom roce Rafa nepodojil trochu víc, klidně i na hardu, trávě, všude, psalo by se dnes trošinku jinak.
Reagovat
Tennisfan77
Tak a jsme po celém dni u jádra problému a já se ptám.

Proč se Nadal s Djokovičem na hardu nepotkával a 70% posledních zápasů je z antuky?
Reagovat
Patik
Posledne roky sa Nadal s Djokovicom stretávajú len Rím RG Rím RG RG..pritom tých turnajov je tam spústa..rad by som si ich už pozrel v nejakej inej kombinácii..z 20 turnajov sa stretávajú na dvoch dokola to sa tu potom môže machrovat a čerpať sebavedomie celé sezóny.. Teraz na oplátku by sa mohli stretnúť na Wimbledone potom Toronto US Open Bercy Torino..
Reagovat
Tennisfan77
Ale to je to, co se tady mistrovi snažím vysvětlit.

H2H se srovnává hlavně proto, že se Djokovič s Nadalem potkává jenom na antuce.

Pojďme na posledních deset zápasů na okruhu- Řím, Madrid, Řím, Wimbledon, Australian Open, Řím, ATP CUP, French Open, Řím, French Open, French Open, 70% antuka.
Reagovat
Amputace
Jinak Nadal s nejlepším hardařem historie vyrovnané bitvy snad nesváděl? Prakticky krom let 2015 a 16, kdy byl Nadal down, a finále AO 19 to mezi nimi bylo vždy maximálně vyrovnané, případně se na hardu ani nepotkávali. Federera - údajně druhého nejlepšího hardaře - dokonce na hardu kromě roku 2017 zcela s přehledem a pravidelně porážel celou kariéru.

Já naopak doufám, že pokud Nadal bude ve Wimbledonu dobrý a nevypadne hned nějak zkraje, tak na Djokoviče narazí.
Reagovat
Tennisfan77
Jaké down proboha?

2015 - 66/22
2016 - 41/14

Celkem pět titulů, prostě na Djokoviče neměl, to je celé.

2017 došel do finále AO, tam prohrál s Federerem, pak s ním rupl ještě dvakrát a chuť si spravil až na svoji antuce, kde vzal tři tituly včetně FO a pak USO - samozřejmě na obou turnajích se Djokovičovi s Federerem úspěšně vyhnul, protože by jinak nevyhrál
Reagovat
Rafaeoli25
V roce 15 neměl na nikoho z top 8, proto taky spadl na desáté místo, šeď a zoufalství i na antuce. To samé na začátku roku 16, pak drobné vzepětí v Monte Carlu, ale znovu poté jen průměr na antuce v dalších turnajích, no a pak skreč na FO a trýznivý zbytek sezóny, kdy prohrával s kdekým. Logicky neměl na Djokovice, když neměl ani na Nišikoriho, Dimitrova, Pouilleho a další proboha.
Reagovat
Tennisfan77
Jenom mi ještě řekněte jednu věc, když byl Nadal tak down, proč v životě nevypadl z TOP10, proč byl down jenom na hardech, ale na antuce byl v 99% ready?

Na jednu stranu říkáte, jak Rafa trpěl na zranění a promarodil půlku kariéry, ale na druhou stranu měl vždy dostatek bodů k tomu, aby nevypadl z TOP10, což se třeba jeho rivalům nikdy nepovedlo.
Reagovat
turista
Měl prostě kliku.
Reagovat
Tennisfan77
Prd kliku, byl vždy na antuce ready a ty body mu k TOP10 stačily, "zraněný" byl vždy na hardech.
Reagovat
Rafaeoli25
Kliku měl na to, že nevypadl z desítky. Co se týče Za tak ale určitě kliku neměl, když se nemohl buď vůbec nebo plnohodnotně zúčastnit tak minimálně desítky z nich. Přesný počet teď nebudu zjišťovat, nemám na to náladu.
Reagovat
turista
Narazit na něj může. Ale Djoker ho porazí. Není to Roland Garros.
Reagovat
Amputace
Tvrzení, že tam vyhrát nemůže, je rozhodně nepravda.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak podle drtivé většiny nemohl ani v Austrálii, ani v Paříži. Tak musí věřit, že napotřetí už jim bude přáno smile
Reagovat
stopan
Ak Nadal neuziva doping tak potom som papez.Viackrat som si vsimol jeho zazracne pokropenie vodou. V roku 2009 po tom kvazy zaraneni a problemami s kolenami na FO 2009 bol do konca sezony len tienom toho hraca, vysledok bol pomalsi a nestihal, del potro ho v semifinale US open vyzliekol do naha, tam absolutne posobil odovzdanym dojmom bez stavy. presiel rok a behal po kurotch ako oziveny, bol vsade.podobne sa vratil aj v 2013, ked fokazal pohybom lamat vsetky tesne zapasy vo svoj prospech. od roku 2015 do roku 2017 po istych dopingovych upravach bol opat tienom toho hraca , nestihal,o pol kroka pomalsi, a dnes je mu 36, vrati sa po pol rocnej akoze prestavke, ked vraj ani nemohol trenovat a vyhraje australian open vo finale kde do polovice tretieho setu jeho vykon pripominal ten finalovy z roku 2019, zazracne sa tozbehal a bol vsade.
Nuz ale toto je profesionalny sport, kde akykolvek treningovy vypadok moze znamenat nevyhodu a tazky navrat do kolotoca, zvlast ak pol roka nemozem trenovat, a tu hla zazrak jednonohy nadal s obmedzenymi trenigami a chronickymi problemami opakujem s chronickymi problemami, uz vraj roky sa vlecucimi vyhraje dva uvodne grandslamy s hracmi, ktori pravidelne trenuju a bez fyzickych restov, mi to pripomina norskych astmatikov ako najlepsich bezkarov svojej doby. Federer uz je dva roky out, operacie, Djokovic bol dva roky mimo kvoli zapalom v ruke, murray tiez na operacnom stole po problemoch s kyclou, del potro, Thiem a dalsi museli na operacny stol kvoli zdravotnym problemom, a to neboli dlhotrvajuce ako uvadza Rafik. Ale ten sa spokojne vrati z invalidneho vozika a vyhra grandslamy, nevydane, ale toto nie je Tivoli ale profesionalny sport, ci profesionalny podvod storocia?
Reagovat
Rafaeoli25
Tvoje domněnky jsou pěkné, ale když nejsou podložené důkazy, tak je to jen pomluva, nic víc.
Reagovat
stopan
Takze podla teba je profesionalny sport ako lustenie krizoviek. Clovek bez kvalitneho treningu sa vrati a vyhrava co sa da ako norski astmatici, resp. ako armostrng na bicykli? Toto vidi kazdy zdravozmyslajuci clovek, ze je to uplne nerealne aby sa clovek ktory je krok od barli vratil bez treningovych procesov a vyhraval jeden turnaj za druhym. este pred par dnami chodil o barlach a teraz ide hrat wibledon, z koho si robia srandu??? Ty zijem chape vo svojej fanusikovskej predstave, aby si nedopadol ako fanusikovia armsstronga.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak logicky po takové proceduře musíš být alespoň pár dní opatrný, to ti řekne každý rotoped proboha smile
Reagovat
Patik
Pár dní si chcel povedať pár týždňov až mesiacov.
Reagovat
turista
smile
Reagovat
Rafaeoli25
Tak tohle ale nebyla operace.
Reagovat
Rafaeoli25
Ortoped*
Reagovat
soloo
presne stopan povedal si to najlepsie ako mohol . ako vravíš je to podvod a Nadal je podvodník a rafaeoli si to nevie priznať
Reagovat
Rafaeoli25
Žasnu, bez důkazů se tu plive na legendu. A když Nadal nikdy z ničeho obviněn, natož sportovně "odsouzen" nebude, tak jako řekneš co? Že tomu nevěříš a že je pro tebe stejně nadosmrti podvodník? Nehoráznost, fakt. Bez důkazů tedy můžeme obvinit z čehokoli koho nás napadne. Když o tobě já řeknu, že si myslím, že jsi třeba nekrofil. Nemám na to jediný důkaz, ale řeknu, že si to prostě myslím. Jak se ti to bude líbit? Asi ne co? Proto je moc dobře, že ona francouzská ministryně byla za dva nepodložená obvinění vůči němu odsouzena.
Reagovat
Paixx
Že se na to nevykašleš, tenhle člověk nikdy nepřijme tvůj názor, když už má svoji pravdu dávno vymyšlenou.
Reagovat
Rafaeoli25
To je pravda no, nemá to smysl. Ale tady jde i o to Nadala bránit, přece tu nemůžeme jen tak nechat neustálé plivání na něj ne? Pokud nezazní náš názor, tak tady budou zaznívat jen tyhle.
Reagovat
soloo
Lance Armstrong bol tiež najuzasnejsi najkrajsi až kym sa nanho nezamerali dopingovi komisari. Jo Nadal dopuje ale nikto mu na to nepride tak je svaty ze rafaeoli?
Reagovat
Rafaeoli25
Chceš tedy říct, že v tenise dopingoví komisaři nepracují nebo že mají příkaz ho netestovat. Nebo co chceš říct? Prostě tady bez důkazů obviňuješ, nic víc, je to nízké a ubohé.
Reagovat
dappe
V tenise se doping v podstatě neřeší, hráči musí udělat vyloženě chybu, aby se dostali do problémů. Dlouhodobě známá věc, navíc konkrétně Španělsko je dopingem doslova prolezlé. Divné, že to nevíš, když si takový obdivovatel téhle země. :)
Reagovat
Rafaeoli25
Má tedy smysl se o tom vůbec bavit, když někteří z vás mají jasno? Upřímně, nemá, je fakt lepší tyhle komenty přejít, zajímá mě hlavně tenis, ne spekulace, které jsou prostě bez důkazů jen spekulacemi a pomluvami. A tím ztrácet čas skutečně nechci.
Reagovat
dappe
Čas dost pravděpodobně ztrácíš tím, že to sleduješ.
Reagovat
Martan1
Vždyť ho měli nechat má pokoji(Armstronga, a po něm další obětní beránky kteří zase budou), stejně dál berou všichni v co se jen otřou o profi cyklistiku, snad si nemyslí nějaký naiva, že jde ujet Tour nebo Vueltu bez podpůrných látek. Nejhnusnější na tom je právě to pokrytectví že všichni vědí že všichni berou ale pak všichni dělají jak jsou překvapení dopingem a ty na které padne náhodou černý Petr(udání) si musí sypat popel na hlavu jací že to jsou vyvrhelové. Hrůza hrůz a hnus. Mají to nechat tak jak to je, ať teda dopuje kdo chce ale ať skončí proboha takhle hnusný pokrytectví.
Reagovat
soloo
ja si to nevymišlam ale vidim Nadala ako poloinvalidny tam demoluje profi športovcov toto ti nie je podozrive? Vsetko stíha vobec nie je unavený je svieži. banalita ale uz sa nepotí a vypadavaju mu vlasy . jo on je svaty urcite a nebral nijaky doping smile
Reagovat
soloo
nie som sam co si to mysli ludia uz podozieraju na Nadala v Americkych tenisovych forach a aj tu to pisu co si myslim, takze mozes svoj hnev vyliat na vsetkych tychto ludi
Reagovat
Rafaeoli25
To spíš vy si vyléváte svůj hněv na něm. A co já s tím? Je mi to putna, chceš-li to vědět, jen k tomu napíšu pár komentů na jeho obranu, i když to stejně nemá smysl, špína se bude dál lít v hekrolitrech. Mě opravdu zajímají názory McEnroea, Willandera, Lavera, Borga, Federera a dalších, kteří si ho váží, to má hodnotu. Myslíš, že mě zajímají názory těch, kteří ho nenávidí a umí na něj jen lejt špínu? Nezájem.
Reagovat
soloo
A Djokovic? Ten to povedal jasne, ze neni prekvapeny ze Nadal je 100 fit% lebo to neni prvy krat co takto rečni Nadal
Reagovat
Rafaeoli25
Tak ten to myslel vzhledem k tomu, co říkal před turnajem, že tedy dle něj přeháněl. Nesouhlasím s ním, chápu ale, že z něj mluvila i frustrace, prohrál zápas, který věřil, že bude určitě jeho, jak mu říkali i všichni kolem.
Reagovat
Amputace
Zrovna Djokovič do toho má po svém zázračném přerodu v 2011 hov.no co kecat. Prý bezlepková dieta :D
Reagovat
Rafaeoli25
Až budeš mít ty nebo někdo jiný důkazy v ruce, pak tě/vás lze brát vážně. Do té doby jsou to jen kecy, které nemají sebemenší význam a váhu, tak se s tím smíř.
Reagovat
Martan1
No a co, tak bere doping no a? Ostatní berou taky a ví se o tom, není ničím výjimečný že bere. Každý sportovec bere nebo někdy bral. I ostatní tenisti něco berou. Proč by nemohl brát steroidy, když to berou všichni vzpěrači, kulturisti atd. Myslí si nějaký naiva, že ty svaly s sílu mají vzpěrači a kulturisti jen že cvičení? Haha to by asi nikdy v životě nic nevyhráli i kdyby posilovali od rána do večeře. A z logiky věci teda vyplývá proč když mohou brát vzpěrači a kulturisti proč ne jiní sportovci? Protože proto, protože proto. V cyklistice to došlo tak daleko, že už si o tom štěbetali i vrabci na střeše na Cejlonu a proto našli obětní beránky a rozpoutali antidopingovou hysterii jaká se nevidí. A to má být jako v pořádku že budou dál všichni dolovat, protože bez toho to prostě nejde a komise si z nich vybere vždy jen nějakýho nešťastníka aby vykázala činnost ( nemám iluze, možná jde zaplatit i nečinnost antidopingových komisařů, jinde naopak činnost na udání). A tohle pokrytectví je mnohem hnusnější než doping samotný, který takovým zlem zase není, všichni přece chtějí vidět jak ostatní překonávají rekordy..
Reagovat
Rafaeoli25
*svá, ne dva.
Reagovat
Mayo
Vrcholový šport a doping, objavil si teplu vodu, gratulujem ti.
Reagovat
Amputace
Kdy byl Djokovič dva roky mimo kvůli zdrav. problémům? To mi nějak uniklo...
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
JohnB
Se divím, že tu ještě nepíše něco Kamilos neboli Tenisfan smile
Reagovat
Rafaeoli25
Zase se tu slítlo několik sršňů, ale Tennisfan se někde zapomněl, soloo by ho měl zavolat smile
Reagovat
Marduch
O víkendu asi není v práci u monitorů.
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
mahycek
Tak, proč podvodník ?? Berme to po sportovní
stránce. Pokud bude Rafael relativně v pořádku,
jak na RG, tak může dojít daleko. A to jsem
Rogerovec. Bude záležet na losu a také rychlosti
trávy va Wimbledonu. Samozřejmě nejsem zastánce,
aby se tráva zpomalovala.Servis volej chybí a
pro Rafíka jít do kolen při nízkém odskoku míče
bude asi problém. Zkrátím to. Buď vypadne do
3 kol, nebo bude hrát finále, ale rozhodně
nezvítězí. Přál bych si ještě finále Fed- Rafa,
ale to se mi asi nikdy nesplní. Tak aspoň na
LAVER CUPU, aby si spolu zahráli.smilesmile
Reagovat
soloo
tak nech toľko nevyplakáva a na kurte tam ide bomby falešnost jak svine
Reagovat
Rafaeoli25
Podívej, to s čím zápasí, je objektivně hrozná věc, co jiného je hrát s umrtvenou nohou? Logicky nemohl tušit, jak to v Paříži bude na kurtu vypadat, to ukázal až turnaj a teprve injekce po druhém kole to definitivně utlumila. Tak co mu tady pořád vyčítáš?
Reagovat
Rafaeoli25
A s Wimblem už mluví zcela jasně. Procedura se povedla, s velkou pravděpodobností bude hrát, ničím se neomlouvá. Co ještě chceš proboha?
Reagovat
turista
Procedura se povedla. Medicínsky je ale zcela nesmyslná. Bolest je indikátorem toho, že by hrát neměl a měl spíše relativně odpočívat tak do času amerických betonů. Taky mám potíže s koleny, které mě někdy pustí do zátěže a jindy ne. Je to otravné, ale představuje to zpětnou vazbu toho, že tělesná schránka aktuálně může nebo nemůže jít do sportovní zátěže. Neumím si představit, že bych tuhle zpětnou vazbu denervací přerušil. To by se totálně dorakvil.
Reagovat
turista
oprava: bych
Reagovat
W.G.M.
Nechapu, co mas porad s tim vyplakavanim :-). Ty si na zaklade svych mylnych interpretaci cizich vyroku delas obrazek o lidech, coz je velmi zradne. Take by se to asi dalo nazvat predpojatost - obzvlast v tvem pripade, jak jsem si tu za ten kratky cas, co tu po letite odmlce ctu diskuzi, vsimla. Rafu nesnasis, proto si vse, co rekne, okamzite vylozis tak, aby to vyhovovalo tvemu predem vystavenemu konstruktu.
Reagovat
Paixx
Používáš na něj moc složitý slova....
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
Rafaeoli25
Přesně smilesmilesmile
Reagovat
Amputace
smile
Reagovat
Rafaeoli25
Když projde až do finále, není důvod, aby ho i nemohl vyhrát, ať už s kýmkoli smile
Reagovat
Mantra
je uplně jedno, jsetli má nebo nemá nohu, jsem rád, že tam bude. A to hlavně kvůli tenisu a napětí, které tak zvedne, atraktivitě wimbledonu, i tenisu obecně. Až přestane hrát i RN i ten balkánec, tak to celé prostě padá, ti ostatní, to je prostě jen stafáž. A nejsem apriori ničí fanoušek, a fakt je mi jedno, zda hlásí zlomenou nohu, a pak nemá ani berle, prostě mi jde o podívanou, zábavu, tenis.
Reagovat
soloo
tak o tom žadna, ale Rafa Novak < Tenis Nemužu byt hrači vic jak tenis. co ak by nikdy nechytli raketu do ruky vubec by sme nevedeli o tychto dvoch. tenis bol pred nimi a bude i po nich
Reagovat
paddy
smile

Je všemi milován smile

Ivaniševic: "Before the match, I said 80 percent out of respect, but in reality it was 99.9 percent of the pro-Rafa crowd."
smile

https://www.youtube.com/watch?v=fVH5BU26hQc&t=72s
Reagovat
turista
Pane Jirásku, máte tam chybu. Nervy Nadalovy nohy nejsou postižené. Jde o aseptickou nekrózu člunkovité kosti levé nohy, která se projevuje bolestí i z důvodu sekundárního zánětu tkání okolo. To co s tím dělají je anestézie zdravého nervu aby bolest, tedy signál toho, že to není OK zmizel. Nadal si teda bude ruinovat nohu dál, ale nebude to cítit. To je cíl té radiofrekvenční ablace.
Reagovat
paddy
All we hear is radio ga ga
Radio goo goo
Radio ga ga
All we hear is radio ga ga
Radio blah blah
Radio, what's new?

smile
https://www.youtube.com/watch?t=130&v=azdwsXLmrHE
Reagovat
Rafaeoli25
Očekával jsem, že udělá vše proto, aby si Wimbledon po dost dlouhé pauze zase zahrál. Dobře, že zákrok dopadl asi nejlépe jak mohl a že už teď může zahájit přípravu. Snad bude moci Wimbledon zahrát bez omezení nebo bez větších omezení smile
Reagovat
soloo
Podvodník Nadal hnusny človek smile
Reagovat
Rafaeoli25
Urážej si jak chceš, tvoje hnusná vizitka smile
Reagovat
soloo
keby bol férový nepoviem nič, ale take špinavosti nemozem pekne nazvať
Reagovat
Rafaeoli25
Teď jsem reagoval výše, jen před FO pravdivě vyložil, jak se věci mají, po turnaji pak řekl pravdu, která byla ještě horší a závažnější než jak to popisoval dříve. Nevím, co mu vyčítáš.
Reagovat
W.G.M.
To je prece vyplakavani :-). Rafa rekne, casto na dotazy novinaru, jak se veci maji, ale jisti jedinci to proste berou jako vyplakavani. Takoveto typy i to, kdyz nekdo rekne, ze nevi, hned berou jako dukaz, ze clovek jim zamerne lze nebo mlzi.
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak pozor, aby tě Nola taky neobvinila z toho, že jsem další svůj nick smile
Reagovat
W.G.M.
Nolu si jeste pamatuji z tech davnejsich casu, je mi celkem jedno, z ceho me obvini :-). Tehdy ale teda pusobila strizlive a vecne, trosku se to zjevne za tu dobu zvrhlo. Obecne se mi zda, ze dlouhodoby pobyt v teto diskuzi z cloveka udela tak trosku silence: snazit se dlouho nejak logicky, slusne a vecne diskutovat s lidmi, kteri, bohuzel, casto maji nizsi intelektualni kapacitu na pochopeni sdeleni druhych, na pochopeni nadsazky, aluzi, prirovnani, cteni mezi radky, to vycerpava a asi vede k jistemu neurotismu :-).
Reagovat
Rafaeoli25
Tohle je ale stihoham. Ona tu obviňuje kdekoho, že jsem to jen další já smile. I když je nad slunce jasné, že to tak není, musel bych být totiž superman a mezi jednotlivými nicky se přihlašovat vpravdě kosmickou rychlostí smile
Reagovat
soloo
Rafa bude na Wimbledonu . od dnesneho dna u mna tento je klamár a podvodník smilesmile
Reagovat
cesc444444
A on je z toho jiste velmi nestastny smilesmilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
Paixx
To je naštěstí všem a hlavně jemu úplně jedno
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
safi1313
Je vidět podle komentářů , kolik ma TP zoufalců :) ještě prileze Tenisfan a jste komplet :)) a až poseka s Djokovicem trávu i na Wimbledonu tak půlka místních skočí z mostu :)
Reagovat
Paixx
Jako reálně si myslím, že jestli ho nebude noha limitovat, tak pokud se Djokovicovi vyhne, měl by to celé vyhrát. A kdyby se mu nevyhnul, ani tak bych to neviděl tak jasně pro Djoka.

Ale zase se může stát, že chytí nějakýho Isnera a může klidně vyletět
Reagovat
soloo
noha ľimitovat?? len ver tomu podvodnikovi dál a dál
Reagovat
Paixx
S tebou nemá cenu se bavit, neumíš číst mezi řádky a evidentně nemáš základní znalosti o lidském těle, k tomu přičteme fandění rivalovi a je z toho tahle šaskárna, co tady předvádíš...

Jo, my víme, že je pro tebe Rafa podvodník, tak si to hezky mysli a už to nemusíš psát u každýho příspěvků 10x, hlavní je, že pro drtivou většinu lidí je to největší bojovník v dějinách a jak řekl letos McEnroe (kterej ho btw nikdy moc nemusel):" Nadal is the classiest and most humble champion of any sport"
Reagovat
Rafaeoli25
Přesně, BigMac - to je názor, který je podstatný a někoho někoho zajímá, ne zkazky hejtrů z TP smile
Reagovat
Rafaeoli25
Myslím, že teď si bude na Noleho věřit, po FO, tráva byla mezi nimi hodně vyrovnaná, takže to bude 50 na 50. Moc si přeju, aby ho dal i tam a zase ještě víc rozohnil své neúnavné hatery smile
Reagovat
turista
Myslím že je to vyloučeno.
Reagovat
Rafaeoli25
Není, Nadal potřeboval dobít sebevědomí, což se stalo a na trávě do toho půjde s čistou hlavou a bude mít velkou šanci. Každopádně na jejich souboj ale ani nemusí dojít, to teprve uvidíme. Nemyslím si ale, že Nole to tam vyhraje, buď Nadal nebo někdo jiný, moje predikce.
Reagovat
turista
Nadal určitě ne. Pokud se potká s Djokovičem tak se mu mu Nolda pomstí za tu Paříž. O tom nepochybuji.
Reagovat
Amputace
Ne, tak se mu Nadal pomstí za ten Wimbledon 2018, který Djokovič neměl vyhrát.
Reagovat
turista
Djokovič si Wimbledon 2018 zasloužil víc než ten v roce 2019. Nadalovi má co vracet. V Paříži prohrál s hráčem, který byl pod palbou injekcí. V cyklistice jasný doping, v tenisu povolený a legální dopink.
Reagovat
Rafaeoli25
smilesmile
Reagovat
turista
S Djokovičem trávu teda určitě neposeka. Láme přes koleno záležitost, která aktuálně vyžaduje relativní klid. Je to jeho noha. Ale je na nejlepší cestě si ji totálně dorakvit.
Reagovat
Ondra979
to ne, sice ho muze teoreticky porazit, ale musel by zopakovat vykon z roku 2018 a nevim, jestli je toho schopen..moc se mi tomu nechce verit pri jeho peripetiich verit ale u nej je asi mozne vse, bud to cele vyhraje nebo pujde minimalne do finale, nebo se tam totalne oddela..
Reagovat
Rafaeoli25
Schopen toho určitě je, pojede tam navíc myslím s čistou hlavou, sám na sebe nebude klást tolik očekávání jako v minulosti tam, bude si to chtít co nejvíc užít a uvidí, jak to půjde. A v takovém rozpoložení může klidně vyhrát, to spíš Nole bude pod tlakem, ten fakt musí, tak jako nemusel možná zatím nikdy v kariéře a to bude zatraceně svazující.
Reagovat
Rafaeoli25
Podívej, nejsi lékař, který to prováděl, jistě se radí i s ním. Nemyslím si, že se chce oddělat. Kdyby to tak bylo, tak by nevysadil ani loni, ani nikdy v minulosti. Ví, kdy to prostě nejde a v tu chvíli pauzíruje.
Reagovat
steve79
Nechci rozvijet konspiracni teorie, ale je to zvlastni. Pulku roku 2021 kvuli tomuto zraneni a pak behem tydne prijde na zpusob jak zraneni vylecit.
Reagovat
SwissMaestro
Kouzelník :) Někoho to u Nadala ještě překvapuje?
Reagovat
Paixx
Tak on v tom roce 2021 šel na nějaký operační zákrok, tak třeba to nějak aspoň trochu usměrnili
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
turista
Bylo to něco podobného jako teď. Operace to nebyla. Ale z hlediska medicíny v případě osteonekrozy a doprovodného zánětu což je věc vyžadující místy relativní klid na zmírnění patologického procesu je denervace za účelem provozování vrcholového sportu neracionální zásah. Už Roland Garros odehrané pod injekcemi silných analgetik je eticky sporná záležitost. Hrát Wimbledon za této situace už nemá s rozumem nic společného. To už je přístup typu tenisová kariéra a pak klidně potopa.
Reagovat
Patik
aj mňa to napadlo.smile
Reagovat
Vlk-v-trave
radiofrekvencni injekce do nervu nebo uzit kotikoidove injekce behem turnaje nejsou preci zakrokem, kteremu chces jit z vesela naproti. Spis je to o rozhodnuti, nez zeby uplne nevedeli.
za casu Agassiho by byl uz v duchodu. Medicina se dost zmenila, ono staci vejit do lekarny a clovek celkem zasne... a co teprve moznosti s defacto neomezenym kapitalem. To co se oficialne uvadi bude jen spicka ledovce, ale uz ty oficialni zakroky nejsou jednoduche v tom rozhodovani, zda do toho jit nebo ne... je to asi uz jen otazka zda za kazdou cenu, nebo jeste uzit nejake to zdrave riziko.
To ale vi asi jen on. Toz ale zazraky bych tu nehledal, ani v lhani:) pokud to ma prispevek naznacit.:)
Reagovat
paddy
Radio už vyšlo z módy. Big3 zásadně poslouchá mp3. smile smile
Reagovat
Vlk-v-trave
A proto Andy Murray posloucha mp4

Sir Andy se dnes muze zapsat nesmrtelnym pismem do tenisove historie.
Jednonohy by mel titul na okruhu ATP v konkurenci se zdravymi.
Takze Sir Andy ma dnes sanci tu latku posunout hooodne vyskoko.:)

Dnesni den muze prodlouzit karieru i tomu Nadalovi, jak za chvili bude take jednonohy, no i postavit na nohy toho Fedexe:DDD

Je to vlastne srandovni era...
Reagovat
turista
Běh věcí kolem Nadala naznačuje, že mu jde o úspěch za každou cenu bez ohledu na zdraví.
Reagovat
Vlk-v-trave
Hele turisto, celkem by mne zajimalo, kolik sportovcum nejde o uspech s tim, ze jsou schopni obetovat mnohem vic nez nejaci pricmrdavaci na internetu:)
Ironicky se da rict, ze tady blaboli plno lidi vic jak za kazdou cenu:) Jen aby napsali ty sve blbosti:) Vlastne se take da rict, jeho telo jeho boj...jeho pravo s nim nalozit jak chce.

Mne u Nadala jen vadi to, ze furt se tvari, ze jako nejde o rekordy a dokonce se pri stavu 20-20-20 neustale na to tema vyjadroval v El Pais, v Punto de Break, SPA TV atd... a jeste nezapomnel pripomenout, ze neni jak Djokovic, ktery fanatik na rekordy :) To je uplne zbytec, nebot preci sportovcum na tehle urovni jde o rekordy:) Jako nikdo me nepresvedci, ze to sportovec nevnima... to je tak dobre pro to jeho stadecko fans... na to reagoval Djokovic, ze mu take nejde o rekordy :DDD Jako proc ta saskarna, to nechapu... ale asi jina doba:)))

A tak obecne... furt mne prijde lepsi fandit tenisu nez nejakemu hraci:)
Pokud jde o tenis, tak jeho role na antuce je jiste nezastupitelna a bude tam Kralem asi tak dlouho jako je kralem Lejvr diky tomu ceho dokonal... Lejvra podle mne nikdo nikdy neprekona, pokud se nezmeni uplne tenis, nebo pravidla, to same u Nadala a Parize. Jako s tim samosebou problem nemam...
Z letosniho RG jsem sice nevidel ani mic, ale dle vysledku ve finale, jsme asi o nic neprisel...absolutni dominator... to je uplne vysmech cele NEXTGEN. Sice antuka uz davno neni in, davno jsme v betonove generaci, (a jak to vypada i vcetne mozku) ale to nemeni nic na tom, ze je tam proste neporazitelny.
Reagovat
Ondra979
tak to uz je myslim naprosto jasne i vetsine rafafanatics, jen jim to samozrejme vubec nevadi, jeste ho za to obdivuji, cest vyjimkam..je to opravdu ale velmi na hrane a hodno obdivu to teda neni na rozdil od jinych nadalovych atributu jako nezmerna bojovnost nebo ochota pokykat velke treninkove davky..
Reagovat
turista
U Nadala už to není zdravé riziko. Je v tom snaha hrát a vyhrávat za každou cenu i za cenu zničení zdraví. Tenisová kariéra po 36 letech věku musí prostě jít dál za každou cenu a pak klidně potopa a invalidita. Už by měl pochopit že jeho tělesná schránka vrcholový tenis už nechce a nejet podle schématu "Poručíme větru, dešti." Berdych, Lendl i ten Federer na rozdíl od Nadala měli rozum.
Reagovat
Patik
smilesmile
Reagovat
Ondra979
tohle opravdu u Nadala neprekvapi..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist