Ram se Salisburym ovládli letošní US Open a mají druhý společný grandslamový titul

10. 9. 2021, 20:39
Aktuality 0
US OPEN - Domácí veterán Rajeev Ram s Britem Joem Salisburym ve finále US Open porazili 3-6 6-2 6-2 vítěze ročníku 2016 Jamieho Murrayho a Bruna Soarese a společně získali druhý grandslamový titul a celkově pátou trofej.
J. Salisbury a R. Ram (© AFP)

Ram se Salisbury v úvodním dějství dvakrát ztratili podání, ale v následujících dvou setech už nečelili jedinému brejkbolu, soupeřům sebrali servis čtyřikrát a po necelých dvou hodinách mohli slavit.

Sedmatřicetiletý Ram se svého prvního triumfu na domácím US Open dočkal až při 21. startu a získal svou druhou grandslamovou trofej v této disciplíně. Tu premiérovou vybojoval právě s o osm let mladším Salisburym na loňském Australian Open.

Americko-britský pár se dočkal pátého společného vavřínu. Ram získal celkově 22. titul v deblu mužů, Salisbury sedmý. Ram má trofeje pro vítěze ještě z mixu, obě přebíral na Australian Open a s Barborou Krejčíkovou (2019, 2021). Salisbury se ve smíšené čtyřhře radoval letos na French Open.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist