Raonic vynechá třetí grandslam v řadě, zranění nohy ho nepustí ani na US Open

26. 8. 2021, 09:34
Aktuality 7
Milos Raonic už potřetí za posledních pět let přijde o US Open. Letos se 30letý Kanaďan, jehož maximem na newyorském grandslamu je osmifinále, omluvil kvůli zranění pravé nohy. Od března odehrál kvůli zdravotním potížím pouze jeden zápas, kromě olympiády tak přichází o třetí grandslam po sobě.
Profily hráčů
Milos Raonic (© AFP)

Bývalý třetí hráč světa a aktuálně 34. muž pořadí ATP Milos Raonic se letos představil pouze na pěti turnajích. Nejlepšího výsledku dosáhl na Australian Open, na kterém skončil v osmifinále na raketě Novaka Djokoviče. 

Od březnového Miami léčil zranění lýtka a odehrál už jen jeden zápas. Na konci července otestoval svůj zdravotní stav a formu v Atlantě, po nepovedeném výkonu však podlehl Američanu Brandonu Nakashimovi a od té doby opět nehraje. 

Včera se 30letý Kanaďan vzdal možnosti startovat na US Open, které začíná v pondělí a dnes se losuje jeho hlavní soutěž. Po Roland Garros a Wimbledonu se nepředstaví na třetím grandslamu po sobě.

Bývalý wimbledonský finalista Raonic přijde o US Open potřetí za posledních pět let. Jeho nejlepším výsledkem jsou osmifinále z let 2012, 2013, 2014 a 2018. Loni vypadl ve druhém kole s krajanem Vaskem Pospisilem.

Před Raonicem se odhlásili také bývalí šampioni  Švýcar Roger Federer, Španěl Rafael Nadal, rakouský obhájce titulu Dominic Thiem a Švýcar Stan Wawrinka. Soutěž přišla o Američanky Serenu a Venus Williamsovy a Sofii Keninovou.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
RF46
Tak zadnej favorit se zatim neodhlasil...
Reagovat
peek
Ránovič si koleduje o změnu přezdívky na Ranhojič. smile
Reagovat
Pe3k
Kdy bude los?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Losovat se nebude. Přijede Joker, dostane pohár a šmytecsmile
Reagovat
Kozoroh
Dnes v 18 hodin našeho času se začne losovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Prihlasky na US Open, u doktora Žinčicu prosím.

Vaša USTA,
Reagovat
Tomas_Smid_fan
všici na marodku, iba vyvolený pre pohársmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist