Rubljov jako první na ATP Tour postoupil dvě kola po sobě bez boje. V Dauhá neodehrál míček a je v semifinále

11. 3. 2021, 14:02
Aktuality 13
ATP DAUHÁ - Andrej Rubljov na cestě za obhajobou titulu v katarském Dauhá neodehrál ještě ani jednu výměnu, přesto je už v semifinále. Ve formě hrající Rus měl jednou volný los a dvakrát jeho soupeři Richard Gasquet a Márton Fucsovics pustili dál bez boje, což se dvě kola po sobě na turnaji ATP Tour až dosud nestalo.
Andrej Rubljov (© AFP)

Andrej Rubljov v neděli triumfoval v hale v nizozemském Rotterdamu, kde vyhrál čtvrtý turnaj ATP 500 v řadě. Čas na oslavu ale v Nizozemsku neměl, čekal ho rychlý přesun do více než pět tisíc kilometrů vzdáleného Kataru.

23letý Rus totiž tento týden obhajuje titul v silné konkurenci na podniku ATP 250 v Dauhá. V úvodním kole měl jako nasazená trojka volný los, tedy o den více na odpočinek a aklimatizaci. 

Dnů bez ostrého singlového zápasu si však v Kataru užívá mnohem více. Už dva jeho soupeři totiž v den utkání z turnaje bez boje odstoupili a Rubljov se stal prvním tenistou na ATP Tour (od roku 1990), který prošel dvě kola po sobě bez odehrání jediného míčku. 

Ve středu Rubljov nemusel čelit bývalé světové sedmičce Francouzi Richardu Gasquetovi, jenž odstoupil kvůli obnoveným problémům s chodidlem. A dnes ho v odvetě za finále v Rotterdamu nevyzve ani Márton Fucsovics, maďarský tenista po dvou výhrách nad Dušanem Lajovičem a Lloydem Harrisem nenastoupí kvůli bolestem zad.

Osmý hráč světa Rubljov tak v Dauhá ještě neodehrál ve dvouhře ani fiftýn a má místo v semifinále. V něm se utká s předloňským šampionem Robertem Bautistou, který se večer postaral o vyřazení nasazené jedničky Rakušana Dominica Thiema.

Tedy pokud Bautista z turnaje neodstoupí.

Rubljov se navíc nemusí bát, že by v pátek nastoupil nerozehraný a nebyl zvyklý na podmínky. V Kataru už odehrál tři vítězné zápasy ve čtyřhře s krajanem Aslanem Karacevem a postoupili do finále. V deblu se do něj dostal počtvrté v kariéře a opět po boku krajana, jediný titul slavil v Moskvě 2015 společně s Dmitrijem Tursunovem.

• ATP 250 DAUHÁ •
Katar, tv. povrch, 411.940 dolarů
čtvrteční výsledky (11. 03. 2021)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Bautista (5-Šp.) - Thiem (1-Rak.) 7-6(3) 2-6 6-4
Basilašvili (Gruz.) - Federer (2-Švýc.) 3-6 6-1 7-5
Rubljov (3-Rus.) - Fucsovics (Maď.) bez boje
Fritz (USA) - Shapovalov (4-Kan.) 5-7 6-3 7-5
• Čtyřhra - semifinále •
Daniell/Oswald (N.Zél./Rak.) - Cabal/Farah (1-Kol.) 6-3 6-4
Karacev/Rubljov (Rus.) - Chardy/Martin (Fr.) 7-6(5) 7-6(2)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
mahycek
Když z dvou utkání nevezme Roger ani
jednou servis soupeře, tak to je těžké a
má co trénovat !!!!!
Reagovat
ipko
včera Evansa brejkol raz a dnes Nikoloza tiež jedenkrát, ale oproti včerajšku horší na nohách a celkovo viac chýb, Basila útočil a darilo sa mu, tak zaslúžene vyhral
Reagovat
Tomas_Smid_fan
myslím úderově dneska lepší než včera, ale na pohybu byla znát zřejmě únava. Škoda MP, ale nevyužil a Nikoloz je sympaťák a vyhrál zaslouženě. Nakonec jsem mu to i docela přál. Roger si to srovná v hlavě a odpočine si. Po pauze dva tříseťáky myslím tak akorát. Lepší, než aby kvůli dalším 1-2 zápasům odepsal GS nebo celou sezónu.
Reagovat
FerrariF50
Vzal včera ten poslední, ... dneska nevypadal dobře, myslim, že fyzička chybí a prostě opravdu nic moc nepředvedl, ... no hlavně ať zdraví slouží a potom zase bude líp.
Reagovat
turista
Dvojnásobný walkover to je teda nevídaná haluz pro Rubla. Bude odpočatý jako nikdy v tom SF.
Reagovat
EllNino
hraje debl s Aslanem
Reagovat
Kozoroh
Nakonec mu to vlastně uškodilo, lehce vypadl z herního rytmu, čehož RBA byl schopný využít.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
s Rublem nechce nikdo hrát, teda spíš proti němusmile

Jinak k deblu: Oswald to je prostě střelecsmile Na toho nemohli mít ani Cabal s Farahem...
Reagovat
com
třeba mu skrečne i ten další smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile No chvilku jsem koukal na Šapa a to je stejný, ne-li větší psychouš než Rubl. Netrénují oba dva jejich máti? Nedivil bych se, kdyby to v tom hrálo roli...
Reagovat
EllNino
Bylo to hrozný :/
Reagovat
Krisboy
To neumí ani GOAT smile
Reagovat
Kub1s
zasloužený a vydřený postup. Gratulace smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist