Ruska Potapovová v Ostravě porazila Garciaovou a vyzve Kvitovou

20. 9. 2021, 23:21
Aktuality 5
WTA OSTRAVA - Anastasia Potapovová bude soupeřkou Petry Kvitové ve druhém kole turnaje WTA v Ostravě. Dvacetiletá ruská kvalifikantka si dnes v prvním kole J&T Banka Ostrava Open 2021 poradila 6-2 7-6 s Francouzkou Caroline Garciaovou.
Anastasia Potapovová

Dvojnásobná vítězka Wimbledonu Kvitová je v Ostravě druhou nasazenou a v prvním kole měla volný los. S Potapovovou (92. v žebříčku WTA) by se měly podle předběžného plánu utkat ve středu od 18:00 a půjde o jejich první vzájemný zápas.

V první den hlavní soutěže v Ostravar Areně zvládly úvodní utkání dvě španělské tenistky. Po dvousetových výhrách postoupily Paula Badosaová a Sara Sorribesová.

Vrcholem úterního programu bude z pohledu domácích fanoušků zápas Kateřiny Siniakové a Terezy Martincové, které startují v Ostravě na divoké karty. "Je škoda, že se to sešlo takhle, ale aspoň bude jedna z nás v dalším kole," uvedla v on-line rozhovoru Siniaková.

"Jsem ráda, že mám šanci hrát v hlavní soutěži, protože si ani nepamatuju, že bych někdy dostala kartu," řekla Martincová, která loni v Ostravě prošla kvalifikací a v prvním 1. kole prohrála s Barborou Krejčíkovou. V závěru sezony už se cítí unavená, doufá v podporu hlediště. "Když už není z čeho brát, tak mi to pomůže ze sebe dostat i to, co tam třeba už není," prohlásila Martincová.

• WTA 500 OSTRAVA •
Česko, tv. povrch / hala, 565.530 dolarů
pondělní výsledky (20. 09. 2021)
• Dvouhra - 1. kolo •
Badosaová (9-Šp.) - Gračovová (Rus.) 6-2 6-2
Sorribesová (Šp.) - Zacharovová (Rus.) 6-3 6-3
Potapovová (Rus.) - Garciaová (Fr.) 6-2 7-6(6)
Kontaveitová (Est.) - Cirsteaová (Rum.) 6-4 6-4
Linetteová (Pol.) - Dodinová (Fr.) 6-2 7-6(3)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
tommr
kvalifikantka Potapova je na úvod pro Petru sice nebezpečná, ale hratelná soupeřka. Určitě je to lepší než kdyby Petra musela hrát proti Badosaový na kterou by narazila kdyby z turnaje neodstoupila Muška ...
Neumím si ale představit, že by Petra v současný formě mohla zvládnout i další kola ve kterých jí postupně budou čekat Kerber/Teichmannn, Badosa/Bencis a Sakkari/Swiatek. Probojovat se přes takový soupeřky k titulu je pro současnou Petru téměř nemožný ...
Reagovat
Jan
Aby Petra nevyhučela hned s Potapovou. Nevidím to jako nemožné.
Reagovat
tommr
může se to stát, ale věřím že Petra podobnou blamáž jako letos v Praze podruhý nedopustí ...
Reagovat
jirkaS
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist