Ruska Samsonovová dobyla trávu v Berlíně. Pro první titul dokráčela z kvalifikace

20. 6. 2021, 23:32
Aktuality 13
WTA BERLÍN - 106. hráčka světa Ljudmilla Samsonovová si na trávě v Berlíně došla z kvalifikace až pro premiérový titul a hned z podniku kategorie WTA 500. Ve svém prvním finále 22letá Ruska zdolala po obratu světovou dvanáctku Belindu Bencicovou ze Švýcarska.
Ljudmila Samsonovová (© AFP)

Ljudmila Samsonovová nikdy nevyhrála zápas v hlavní soutěži turnaje WTA na trávě. V dosavadní kariéře si zahrála jen jedno semifinále.

V Berlíně však prošla kvalifikací, i když byla třikrát dva míčky od porážky proti Aně Konjuhové, a v hlavní soutěži pak skolila všech pět favoritek.

Vyřadila Češku Markétu Vondroušovou, krajanku Veroniku Kuděrmetovovou, Američanku Madison Keysovou, bývalou světovou jedničku a aktuálně 16. hráčku světa Viktorii Azarenkovou z Běloruska a dnes zdolala 1-6 6-1 6-3 dvanáctou ženu světového žebříčku Švýcarku Belindu Bencicovou.

"Na začátku turnaje jsem vůbec nepřemýšlela nad tím, že bych tu mohla hrát finále. Mohla jsem skončit už v kvalifikaci. Ale čím více jsem vyhrávala, tím více jsem si věřila. A to jsem potvrdila i dnes. I když jsem prohrávala první set, věřila jsem v obrat," radovala se Samsonovová, jež o víkendu získala teprve druhý a třetí skalp hráčky Top 20.

Dvaadvacetiletá Samsonovová se díky vítězství nad Bencicovou, která prohrála i druhé letošní finále a stále čeká na první titul od října 2019, poprvé dostane v žebříčku do první stovky. Aktuálně jí patří 106. místo.

Ruska se nyní už přesune do Londýna a bude ladit formu na premiérové vystoupení v hlavní soutěži Wimbledonu. Bencicová se přesune do Eastbourne, kde bude šampionka z roku 2015 na úvod čelit Chorvatce Donně Vekičové.

Viktoria Azarenková a Aryna Sabalenková na třetím společném turnaji a prvním po třech letech vybojovaly premiérový titul. Bělorusky ovládly trávu v Berlíně, kde v dnešním finále zdolaly 4-6 7-5 10-4 nejvýše nasazenou dvojici Nicole Melicharová a Demi Schuursová.

• WTA 500 BERLÍN•
Německo, tráva, 565.530 dolarů
nedělní výsledky (20. 06. 2021)
• Dvouhra - finále •
Samsonovová (Rus.) - Bencicová (5-Švýc.) 1-6 6-1 6-3
• Čtyřhra - finále •
Azarenková/Sabalenková (4-Běl.) - Melicharová/Schuursová (1-USA/Niz.) 4-6 7-5 10-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
TOPtennis
Hezký výsledek - hráčka, která na sobě opravdu tvrdě pracuje, a dobrý trenér po boku Daniele Silvestre smile
Reagovat
tommr
je pravda, že Samsonova dříve hrála za Itálii? smile
Reagovat
lars
pochybuji. Jak te to napadlo?
Reagovat
blixa
Opravdu hrála v období 2014-2018.
Reagovat
blixa
Jo, z nějakého záhadného důvodu od roku 2018 hraje opět za Rusko, nicméně žije a trénuje v Římě.
Reagovat
tommr
jj většinou to bývá právě naopak a rodilé Rusky hrají skoro za všechny západní země ...
Reagovat
blixa
Jojo, říkám že je mi to záhadné. Třeba ji navštívila čečenská mafie a vysvětlila jí, že za Itálii prostě hrát nebude smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
vazne hrala za taliansko, pametam si ju este z itfiek smile
Reagovat
JanITCZ
Od mala vyrustala a zila s rodici v Italii,tenisove tak byla formovana it. tenis. skolou.Jako jun. representovala I,vse "spadlo" kdyz k ziskani it. obcanstvi mela prokazat min. vydelek 800?/mesicne!Italska ten. feder.(FIT) ji nepodporila(?) a to jde o par susni!Dnes si drbou hlavu,kolik italek(tenis) presahne 1,75?,...........!Na kurte kleje v italstine,toz tak.
Reagovat
com
due putány smile
Reagovat
lars
presahne 1.75 cm ?
Reagovat
blixa
Asi výška, Samsonova má 180, to Italky většinou nemají.
Reagovat
lars
* 1.75 m ?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist