Ruská semifinále v Petrohradu vyhrály Gasparjanová a Kasatkinová

20. 3. 2021, 20:32
Aktuality 4
WTA PETROHRAD - Na halovém turnaji WTA 500 v Petrohradu se dnes odehrála dvě čistě ruská semifinále. Přes bývalé světové dvojky se do finále dostaly Margarita Gasparjanová a Darja Kasatkinová.
M. Gasparjanová (© j48tennis.net)

Margarita Gasparjanová si dnes zahrála poprvé v kariéře a poprvé na turnaji kategorie WTA 500 semifinále a potřetí postoupila do finále. V boji o něj porazila 6-3 7-6 bývalou světovou dvojku Věru Zvonarevové.

26letá Gasparjanová ve finále ještě neprohrála, tituly slavila v Baku 2016 a Taškentu 2018. V neděli bývalá 41. hráčka světa zaútočí na svou nejcennější trofej.

"V Austrálii se mi nedařilo, o to víc jsem teď šťastná, že si na domácím turnaji zahraju finále. Je to krásný pocit," řekla Gasparjanová, jež vyřadila také bývalou šampionku Kristinu Mladenovicovou, Češku Kateřinu Siniakovou a nejvýše nasazenou krajanku Jekatěrinu Alexandrovovou.



Do cesty se Gasparjanové postaví v prvním vzájemném duelu Darja Kasatkinová. Ta ve semifinále vyřadila rovněž bývalou světovou dvojku, Světlanu Kuzněcovovou porazila po obratu 1-6 6-0 6-2.

"V prvním setu jsem nedokázala najít rytmus. Od druhého setu jsem zkusila něco změnit a jsem šťastná, že to mělo takový efekt. Jsem ráda, že si tady zahraju o titul," radovala se bývalá světová desítka Kasatkinová.

23letá Ruska do finále postoupila podruhé v sezoně, před měsícem triumfovala na Philipp Island Trophy v Melbourne. V celkově 7. finále bude usilovat o čtvrtý titul.

• WTA 500 PETROHRAD •
Rusko, tv. povrch / hala, 565.530 dolarů
sobotní výsledky (20. 03. 2021)
• Dvouhra - semifinále •
Kasatkinová (8-Rus.) - Kuzněcovová (4-Rus.) 1-6 6-0 6-2
Gasparjanová (Rus.) - Zvonarevová (Rus.) 6-3 7-6(9)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
dadaft
V Petrohradu je zajímavý povrch -- tolik třísetových tříhodinových bitev najednou snad nepamatuju...

jinak Kasatkina se poslední dobou zlepšila, účast ve finále není žádné velké překvápko, ale Gasparyan, to teda je.
Reagovat
EllNino
Ale Gasparyan tu hraje fantasticky, takže vlastně to také moc velké překvapení není :)
Reagovat
dadaft
jo jo, je tam zaslouženě, jen to předem nikdo nečekal...
Reagovat
tommr
pokud zůstane zdravá tak půjde žebříčkem nahoru. Zatím jí brzdila ta věčná zranění ... smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist