Rusky porazily i Francii. Do semifinále Billie Jean King Cupu proklouzly také Američanky

3. 11. 2021, 16:10
Aktuality 57
BILLIE JEAN KING CUP - Na finálovému turnaji Billie Jean King Cupu v Praze se dnes rozhodlo o první semifinálové dvojici. Jako první s vítězství ve skupině zajistily Rusky, které po Kanadě porazily i obhájkyně titulu Francouzky. Jistotu měly už po první dvouhře ve které uspěla Anastasia Pavljučenkovová. O finále budou Rusky bojovat proti Američankám, které večer už po dvouhrách přehrály Španělky.
Anastasia Pavljučenkovová (© AFP)

Ruské tenistky v pondělí porazily 3-0 kanadský tým a dnes jim k postupu stačil jediný získaný bod. Ten se očekával už od vynikající halařky Jekatěriny Alexandrovové. Finalistka nedávného podniku v Moskvě ale vedení neudržela a s 20letou debutantkou Clarou Burelovou po dvou hodinách prohrála 6-3 4-6 3-6.

Obhájkyně předloňského triumfu byly blízko dalšímu překvapivému výsledku a rozhodnout se mohlo až ve čtyřhře. Alizé Cornetová však po vyhraném úvodním setu tahala za kratší konec, v závěrečném gamu druhé sady nevyužila tři brejkboly a s finalistkou letošního French Open Anastasií Pavljučenkovovou nakonec po dvou a půl hodinách boje padla 7-5 4-6 2-6.

"Jsem teď opravdu hrozně unavená, protože jsem do toho dala všechno, fyzicky i emocionálně," řekla Pavljučenkovová po výhře. "Na konci druhého setu jsem měla pocit, že přijdu o hlas, jak jsem křičela. Před zápasem jsem se přitom necítila moc dobře a v prvním setu jsem byla trochu pomalejší, ale nakonec jsem našla energii a dostala se na vlnu," dodala.

Rusko tak dle očekávání ovládlo Skupinu A a v semifinále se utká s vítězkami 'céčka'. Těmi jsou Američanky, které sice v prvním zápase překvapivě podlehly Slovenkám, ale dnes zvládly rozhodující duel proti Španělkám.

Americké tenistky o postupu rozhodly už ve dvouhrách, v nichž neztratily ani set. Sloane Stephensová přehrála Nurii Parrizasovou 6-4 6-4, suverénní Danielle Collinsová pak za necelou hodinu deklasovala Saru Sorribesovou 6-1 6-0.

Také ve Skupině B jsou ve hře všechny tři týmy, zítra se střetnou Austrálie s Běloruskem. V poslední skupině je naopak situace jasná, domácí Češky zítra čeká přímý souboj o semifinále se Švýcarkami.

• FINÁLOVÝ TURNAJ BILLIE JEAN KING CUPU 2021 •
Praha, Česko, tv. povrch / hala
středeční výsledky (3. 11. 2021)
Skupina A
Francie - Rusko | 1-2
Burelová - Alexandrovová 3-6 6-4 6-3
Cornetová - Pavljučenkovová 7-5 4-6 2-6
Burelová/Cornetová - Kuděrmetovová/Samsonovová 1-6 2-6
Skupina C
USA - Španělsko | 2-1
Stephensová - Párrizasová 6-4 6-4
Collinsová - Sorribesová 6-1 6-0
Dolehideová/Vandewegheová - Bolšovová/Masarová 3-6 4-6
Pořadí skupin
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

57
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
vergus
Saša je teda neskutečně technicky i herně vyspělá, čekal jsem, že Alja bude diktovat tempo, ale evidentně není moc v pohodě
Reagovat
makro99
Jj, Sasnovich hraje fantasticky, ale u ni je vzdycky otazka, jak dlouho ji tenhle mod vydrzi...
Reagovat
vergus
Být tohle zápas ve Wimbledonu proti favoritce, tak se vsadím, že až do konce zápasu :D
Reagovat
makro99
To by byla na rankingu trosku nekde jinde :)
Reagovat
makro99
Tak dneska ji vydrzel do stavu 5:1..set jeste nejak uhaluzila, ale do zbytku zapasu bych si na ni nevsadil ani zlamanou gresli :)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A dobře bys udělalsmile
Reagovat
makro99
Hodne solidni zapas. Sasa porad az tak moc nekazi, ale Ajla uz je v tech baseline vymenach vrazedne konzistentni...
Reagovat
vergus
Celkem dost es v zápase.. a Běloruska je docela kočanda smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Mně moc jako kočanda nepřijde, ale tak nějak patří s Arynou k Amazonkámsmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Teď kolem mě prošla. Akorát jí trenérka vysvětlovala, co poje....smile Vypadá trochu jak dřevorubecsmile Ale proti gustu žádný dišputátsmile
Reagovat
vergus
Správná baba má být živočišná smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ta bude, o tom žádná, ale aby z tebe nakonec něco zbylosmile
Reagovat
vergus
Tak v 22 bych něco měl vydržet smile
Reagovat
makro99
Kdo by měl hrát zítra v zápasech Austrálie - Bělorusko? Jestli má cenu se tam přes poledne na chvíli kodrcat.. mě by zajímala asi tak akorát Sasnovich.. s Gavrilovou?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Skřítek je docela pohlednýsmile Ale kdo bude hrát nevím a ani nevím, jestli to ví trenéři...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Skřítek + Bouře bych řekl, protože tam momentálně lepší nemají. Navíc holky vyhrály těžké zápasy, tak si i věří.
Reagovat
makro99
Atraktivni match.. Skoda, ze sem stihl az ten zaverecny vykrik vitezky :)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Haggertymu můžete vypisovat zde.
Nejtrefnější příspěvek se mu pokusím předatsmile
Reagovat
paddy
I ze strany hráček

Němky doplatily na to, že hrály 2 dny po sobě
Nemalá část tenistek nemá ranking ani na GS
Téměř bez největších jmen
Neutrální půda znamená zápasy bez diváků, ale Kaderka hovořil o světovém tenisu s diváky
Vyhozené peníze ze státního rozpočtu
UK TV tuto trapárnu ani nevysílá

https://sport.aktualne.cz/tenis/co-je-tohle-za-format-tenistky-na-billie-jean-cupu-drti-nocn/r~0d1ea2c43c8911ec9322ac1f6b220ee8/

Je se potvrdilo, co se o novém formátu říkalo předem smile smile smile
https://www.youtube.com/watch?v=4c_zXKFy0Ok
Reagovat
Mony
proč takový pesimismus, když nás teď čekají vrcholné 3 dny !?smile
Reagovat
smazaný uživatel
proč takový pesimismus, když nás teď čekají vrcholné 3 dny !?smile
Reagovat
Fandina
Kdyby se hrálo starým způsobem, tak by Německo také hrálo dva dny po sobě.
Jinak návštěvnost je také bohužel ovlivněna covidem a také tím, že se konání přesouvalo z Maďarska. Kdyby nebyl covid a konalo se to v Maďarsku, tak by tam určitě spousta lidí nejen od nás jela a návštěvnost by byla větší. A to samé, kdyby se to konalo v Praze a nebyl na to tak krátký čas a nebyl covid, tak věřím tomu, že by návštěvnost byla větší.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
ne, ráno a na ne moc známá jména by stejně skoro nikdo nechodil. Možná tak školy s mávátkysmile
Reagovat
Fandina
Ale jdi ty brepto.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
já tam na rozdíl od tebe jsemsmile
Reagovat
Fandina
A proto to píšu, že kdyby nebyl covid, tak bych tam určitě šla a nebyla bych sama. Jinak je asi logické, že když se hrálo starým systémem, tak na zápasy domácí a host přišlo víc lidí, než novým způsobem, kdy se na zápasy nedomácích moc lidí nechystá. Nicméně pamatuji na starý formát, FED se v roce 1986 hrál na Štvanici, bylo tam víc týmů. Tam jsem také byla. A jezdím pořád na FEDy, DC, byla jsem i v Belehradě a mockrát v Praze, Ostravě. A na turnaje všude možně, několikrát do roka.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jak někde píšou, kdo by tu šel třeba na zápasy AUS vs BLR ve všední den ránosmile Asi ani v TV to nebude velký šlágr.
Možná bude zájem o dnešní večerní zápasy a snad o SF a F s tím, že ten páteční ranní duel nebude mít zřejmě nijak velkou sledovanost. Něco se možná udá do US tv a do Ruska...
Reagovat
Fandina
Psala jsem, že vlivem covidu je i návštěvnost menší. Srovnávat oba formáty tedy moc nejde, protože teď je návštěvnost i cestování z jiných zemí komplikovanější.

JInak chápu smysl, dřív čtvrtfinále ve na 4 místech jeden týden pak semifinále v dalším týdnu na dvou místech a finále, to je celkem sedm organizací turnajů ve třech týdnech, teď se jedná o jeden týden na jednom místě. Návštěvnost na nedomácí malá. Co je výhodnější se uvidí.
Reagovat
Fandina
Nechce se mi to hledat, ale možná se ušetřil jen jeden týden, tam psané čtvrtfinále je teď jiné, je to kvalifikace na ten jeden konečný turnaj, je to teď jinak.
Reagovat
makro99
Nahodou je to super epidemiologicky vyreseny :) mam kolem sebe takovej bezpečnostní perimetr...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
je to tak. Nesmysl pro hráčky a přetížení jsou i organizátoři. Bude to určitě nejen tady, ale faktem je, že spousta lidí tam dělá 16 a více hodin denně a druhý den na 7 i dřív začíná. Je to nářez a ani hráčkám se nedivím. Možná i to byla příčina zranění Angie. Snad se nepotvrdily spekulace, ale co jsem se díval, nikde se moc nepsalo o tom, co jí vlastně zjistili...
Takže jo, pro diváky možná navenek docela fajn akce s pár atraktivními zápasy + sympatická Billy (dneska jsem přidal mámě její podpis s věnováním k Rodu Laverovi), ale pro ostatní náročná až nesmyslná.
Haggymu by to měly říct napřímo hráčky a jejich agenti, jen se obávám, jestli to u nich nefunguje jak někde v Amazonusmile
smile
Škoda starého dobrého FedCupu...
Reagovat
asgard33
Němky nedoplatily na to,že hrály 2 dny po sobě,ale na to že kromě Kerberky nemají potřebnou kvaitu ve srovnání s konkurencí.Jejich starší generace postupně odchází a ta mladá ještě nedorostla do kvalit Kerber,Georges a spol.Jejich velkému problému se říká generační výměna.
Reagovat
lvicek
Tak tady je naprosto nejhorsi terminova a zemepisna kolize s TM. Na druhou stranu si myslim, ze je spise ostuda WTA, ze se TM nepodarilo umistit nekam do Evropy, kdyz se tady ted hraje BJK a byly i predchozi turnaje. Umisteni na pofidernim miste v Mexiku, jeste s tou nadmorskou vyskou, proste vsechny ostatni, krome "nerozkoukane srdcarky Bary" jasne vypudilo. Dalsi roky tohle snad bude rozumejsi. Jinak ty dopoledni zapasy nedomacich tymu, to bude s navstevnosti asi vzdycky problem. Asi dat vstup zdarma, plus treba nejaka propagace po sportovnich klubech atd. Ale urcite covid situace to hodne ovlivnuje, takze tohle nebude uplne reprezentativni situace. Na druhou stranu, v nekterych jinych zemi ta navstevnost muze byt jeste horsi i "v lepsich letech", u nas se docela chodi, bych rekla...
Reagovat
Fandina
Od USA týmu to tedy byla jízda. Matematika sem matematika tam a po dvou zápasech je to tam. Sloane pěkně a Collins super.
Reagovat
Fandina
Zajímavé, že podle rozhovoru Collins nevěděla, že zajistila USA postup. Nicméně, i kdyby ve třetím zápase Španělsko vyhrálo ve dvou setech, tak USA by měly celkově lepší poměr setů. Španělsko 7:8 USA 7:6
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Kdyby vyhrály USA 2:1, měly by postoupit Slovenky. Aspoň tak se to tu někde psalo.
Reagovat
Fandina
To je nesmysl.
Reagovat
Fandina
Respektive, psalo se to i tady v článku, ale nebyla to pravda. Podle propočtů jak dopadly předešlé zápasy a jaká jsou pravidla pro postup, tak Slovensko už postoupit nemohlo.
Reagovat
Mony
POMĚRY SETŮ : USA:7:6, SLOVENSKO 8:8, šPANĚLSKO 7:8, takže postupuje USA. Bylo to vidět i podle jejich oslav po zápase
Reagovat
Mony
Slovenky pouze mohly postoupit za určitých okolností při výhře USA 2:1, ale vyhrály ji 4:2, to je moc. Stačilo by, kdyby v singlech ztratily 1 set, a šly by Slovenky
Reagovat
Fandina
Ne, kdyby USA dneska ztratily jeden set, tak by byl stav na sety byl vyrovnaný a rozhodovaly by game. A podle propočtů dole je článek by Slovensko nemělo šanci, protože mělo negativní poměr mezi game a nebylo by možné aby ho měl větší než Španělsko nebo USA.
Reagovat
Fandina
Poměry setů by byly USA 7:7 Slovensko 8:8 Španělsko 8:8.
Reagovat
Alien
Prosím vás, mohou Slovenky ještě postoupit? Jestli ano, tak za jakých okolností? Moc bych jim to přál!
Reagovat
vergus
Myslím, že musí USA porazit Španělsko v deblu, ale nevím s jakým rozdílem
Reagovat
Alien
Děkuji, uvidíme!
Reagovat
jirkaS
ne, už nemohou postoupit (tenis SK)
Reagovat
smazaný uživatel
https://sport.aktuality.sk/c/eve61f8/pohar-billie-jean-kingovej-slovenky-stratili-aj-teoreticku-sancu-na-postup-do-semifinale/
Reagovat
smazaný uživatel
A Fandina ta je určitě taky sexysmile Láska moje.
Reagovat
smazaný uživatel
ta Veronika je sexysmile
Reagovat
jirkaS
mně se líbí Samsonová, nevim pročsmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Mně se v tv moc nelíbila, na fotkách vypadá celkem ok, žádná tuctovka.
Potkal jsem tu Holubici a Mertens a obě jsou to pěkný holky. Bělorusky většinou v rouškách, ale nevypadají moc zajímavě.
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
tommr
Rusky mají zdaleka nejsilnější tým a sestavu na zápas můžou vybírat z 5 skvělých hráček. Podle mě jsou to největší aspirantky na titul ...
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Rusky mi pořád nějak unikaj. Viděl jsem akorát bráchu Nasti.
Reagovat
turista
A to už nemají k dispozici Šarapovovou, která byla o dost lepší než všechny ostatní Rusky.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist