Šarapovové se stále nedaří. Na Australian Open v prvním kole nestačila na Vekičovou

21. 1. 2020, 04:47
Aktuality 60
AUSTRALIAN OPEN - Marii Šarapovové se návrat na kurty stále nedaří. Pětinásobná grandslamová šampionka a bývalá světová jednička prohrála i druhý letošní zápas. V prvním kole Australian Open, kde v roce 2008 triumfovala a letos startovala na divokou kartu, prohrála s Donnou Vekičovou a čeká ji pád do čtvrté stovky žebříčku.
Maria Šarapovová (© AFP)

Maria Šarapovová se v dubnu 2017 vrátila na kurty a od té doby kvůli neustále se vracejícím zraněním odehrála pouhých 73 zápasů. Na výkonech pětinásobné grandslamové šampionky je to znát, bývalá světová jednička působí nerozehraně a když se dostane do formy, přijde obvykle další zdravotní problém.

Potíže musela 32letá Ruska řešit i na konci loňské sezony, kterou kvůli problémům s ramenem ukončila už po US Open. Na kurty se vrátila v úvodním týdnu letošního tenisového roku v Brisbane a skončila hned v prvním kole.

Stejný osud ji potkal na Australian Open, kde v roce 2008 triumfovala a letos startovala rovnou v hlavní soutěži jen díky divoké kartě od pořadatelů. Té ale nevyužila a v prvním kole prohrála 3-6 4-6 s nasazenou Donnou Vekičovou.

Skóre vypadá jednoznačně, nicméně Šarapovová měla hned několik šancí utkání více zdramatizovat. V úvodní sadě úspěšně stahovala manko 1-5, dokonce měla brejkbol na 4-5, a ve druhém setu promarnila vedení 4-1.

"Mohla bych mluvit o svých problémech, čím jsem si s ramenem prošla, ale taková nejsem. Šla jsem s kůží na trh a hrála jsem. Bylo to těžké, zápas jsem dokončila a neskončil tak, jak bych si přála," řekla aktuálně až 145. hráčka světa.

Šarapovová neobhájila loňské osmifinále a čeká ji propad až do čtvrté stovky žebříčku. To ale zřejmě rodačku ze Sibiře netrápí, její prioritou je zdraví a co nejvíce odehraných utkání. Od pořadatelů letošních turnajů jistě bude nadále dostávat divoké karty.

V Melbourne nastoupila popatnácté a možná naposledy. "Nevím. Nevím," krčila rameny. "Jsem ráda, že jsem tady vůbec mohla být, že jsem dostala divokou kartu, ale netuším, co bude za rok," řekla Ruska.

Stále doufá, že by ještě mohla hrát dobře. "Ráda bych, ale nemám křišťálovou kouli, abych to věděla. Jediné, co mi zbývá, je věřit si," řekla Šarapovová.

Vekičová bude ve druhém kole čelit Alizé Cornetové, nebo Mónice Niculescuové.

Johanna Kontaová, jež loňskou sezonu rovněž ukončila předčasně už po US Open, se nemůže po problémech s kolenem stále dostat do formy. Britská jednička nezvládla ani druhý letošní zápas, na Australian Open končí po porážce 4-6 2-6 s Ons Džabúrovou hned v prvním kole.

Na druhý pokus si první letošní výhru připsala světová pětka Elina Svitolinová, která porazila 6-4 7-5 Britku Katie Boulterovou. Ve druhéím kole se ukrajinská čtvrtfinalistka posledních dvou ročníků střetne s Američankou Davisovou (h2h 4-0).

Světová čtyřka Simona Halepová na úvod Australian Open zvládla souboj s nebezpečnou Američankou Jennifer Bradyovou, která si v úvodu sezony připsala skalpy Ashleigh Bartyové či Marie Šarapovové. Američanku porazila 7-6 6-1, když v prvním setu musela dvakrát dohánět manko brejku a odvracet tři setboly při podání soupeřky.

Ve druhém kole se rumunská finalistka z roku 2018 Halepová utká s Britkou Harrietou Dartovou.

Belindě Bencicové se generálky na Australian Open příliš nepovedly (bilance 2-2), a proto si bude chtít spravit chuť přímo v dějišti úvodního grandslamu sezony. Světová šestka začala v Melbourne Parku vítězstvím 6-3 7-5 nad Slovenkou Annou Karolínou Schmiedlovou, které vrátila loňskou porážku z Hobartu.

Švýcarskou jedničku ve druhém kole čeká souboj s bývalou vítězkou Roland Garros Jelenou Ostapenkovou. Lotyška si v prvním zápase od úmrtí otce poradila ve dvou setech s Ruskou Ljudmilou Samsonovovou.

Dajana Jastremská úspěšně navázala na generálku v Adelaide, kde si zahrála své největší finále. Devatenáctiletá Ukrajinka v Melbourne smetla dvakrát 6-1 kvalifikantku Kaju Juvanovou. O postup do třetího kola si zahraje s předloňskou šampionkou Caroline Wozniackou, jež hraje poslední turnaj své kariéry.

Amanda Anisimovová překvapivě končí na letošním Australian Open hned v prvním kole a neobhájí loňské osmifinále. Nasazená Američanka prohrála 3-6 6-4 3-6 se Zarinou Dijasovou, která vylepšila svou letošní bilanci na 8-1.

Garbiñe Muguruzaová i poosmé v kariéře zvládla svůj úvodní zápas na Australian Open. Letos sice španělská tenistka dostala hned na úvod kanára od Američanky Shelby Rogersové, z mizerného začátku se ale oklepala, získala posledních deset gamů a zvítězila 0-6 6-1 6-0.

Ve druhém kole se bývalá světová jednička Muguruzaová utká s domácí Ajlou Tomljanovicovou, která smetla dvakrát 6-1 nasazenou Lotyšku Anastasiji Sevastovovou a po pěti letech se dočkala pocitu z vyhraného zápasu na Australian Open.

• AUSTRALIAN OPEN 2020 •
Melbourne / Austrálie, tv. povrch, 49.100.000 dolarů
úterní výsledky (21. 01. 2020)
• Dvouhra žen - 1. kolo •
Kar. Plíšková (2-ČR) - Mladenovicová (Fr.) 6-1 7-5
Muchová (20-ČR) - Flipkensová (Belg.) 6-3 2-6 7-6(7)
Kuzněcovová (Rus.) - Vondroušová (15-ČR) 6-2 4-6 6-4
Halepová (4-Rum.) - Bradyová (USA) 7-6(5) 6-1
Svitolinová (5-Ukr.) - Boulterová (Brit.) 6-4 7-5
Bencicová (6-Švýc.) - Schmiedlová (SR) 6-3 7-5
Bertensová (9-Niz.) - Beguová (Rum.) 6-1 6-4
Keysová (10-USA) - Kasatkinová (Rus.) 6-3 6-1
Džabúrová (Tun.) - Kontaová (12-Brit.) 6-4 6-2
Kerberová (17-Něm.) - Cocciarettová (It.) 6-2 6-2
Riskeová (18-USA) - Yafan Wang (Čína) 7-6(5) 2-6 6-3
Vekičová (19-Chorv.) - Šarapovová (Rus.) 6-3 6-4
Dijasová (Kaz.) - Anisimovová (21-USA) 6-3 4-6 6-3
Sakkariová (22-Řec.) - Gasparjanová (Rus.) 6-2 6-2
Jastremská (23-Ukr.) - Juvanová (Slovin.) 6-1 6-1
Collinsová (26-USA) - Djačenková (Rus.) 6-1 3-6 6-4
Qiang Wang (27-Čína) - Parmentierová (Fr.) 7-6(2) 6-3
Rybakinová (29-Kaz.) - Peraová (USA) 6-3 6-2
Tomljanovičová (Austr.) - Sevastovová (31-Lot.) 6-1 6-1
Garciaová (Fr.) - Brengleová (USA) 6-7(5) 6-2 6-2
Ferrová (Fr.) - van Uytvancková (Belg.) 6-2 6-1
Hercogová (Slovin.) - Petersonová (Švéd.) 6-3 6-3
Hibinová (Jap.) - Shuai Peng (Čína) 4-6 7-6(6) 6-3
Rusová (Niz.) - Linetteová (Pol.) 1-6 6-3 6-4
Ostapenková (Lot.) - Samsonovová (Rus.) 6-1 6-4
Minnenová (Belg.) - Sasnovičová (Běl.) 7-6(3) 4-6 7-5
Davisová (USA) - Fernandezová (Kan.) 6-4 6-2
Giorgiová (It.) - Lottnerová (Něm.) 6-3 6-3
Muguruzaová (Šp.) - Rogersová (USA) 0-6 6-1 6-0
Minnenová (Belg.) - Sasnovičová (Běl.) 7-6(3) 4-6 7-5
Davisová (USA) - Fernandezová (Kan.) 6-4 6-2
Giorgiová (It.) - Lottnerová (Něm.) 6-3 6-3
Bellisová (USA) - Mariaová (Něm.) 6-0 6-2
Siegemundová (Něm.) - Vandewegheová (USA) 6-1 6-4
Putincevová (Kaz.) - Su-Wei Hsieh (Tchaj-wan) 6-1 6-3
Arina Rodionovová (Austr.) - Bondarenková (Ukr.) 3-6 7-6(5) 6-0
Blinkovová (Rus.) - Paoliniová (It.) 7-5 6-4
Cornetová (Fr.) - Niculescuová (Rum.) 5-7 6-1 6-0
Dartová (Brit.) - Doiová (Jap.) 2-6 6-4 7-6(6)
Honová (Austr.) - Kozlovová (Ukr.) 6-3 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

60
Přidat komentář
peggy
Maria,když v zápase přestane mít v hlavě zranění a bát se tak, umí.Je třeba, když rameno drží hrát.Nebude stále dostávat divoké karty.Ma na to ještě rok,dva hrát,ale zlomit to nemyslet na rameno.Mario,zapni v hlavě tu dobu,když jsi trénovala abys porazila Serenu.Dokazala jsi to.
Reagovat
Haitik
Maruš.. Jsem velmi pozitivní člověk, takže ten zápas beru tak, že ona ukázala, že ten tenis na úrovni TOP 50 třeba prostě pořád umí.. Mluvím o konci 1. setu a prvních 5 her druhého setu.. Tam hrála fakt dobře a to ve mě probouzí pořád tu víru, že pořád ještě na to má! Ale co Mashe už podle mě chybí, tak ta mentální odolnost.. Když dala tu dvojchybu za stavu 4:2 a 30:0, tak se úplně složila, od té doby nebyla schopná dát míček do kurtu.. Jestli to je nedostatkem zápasů? Nevím.. Každopádně Masha nějaké zápasy potřebuje, potřebuje hrát.. Nevím jestli teď pojede do Petrohradu, spíše bych zkusil jestli v USA jsou nějaké ITF turnaje (Midland nebo tak něco)..
Ale na druhou stranu je v začarovaném kruhu.. Potřebuje hrát, potřebuje získávat herní praxi, pak ale to zase nevydrží rameno.. Takže když bude hrát jeden turnaj za čtvrt roku, tak žebříčkem se neposune a ta herní praxe bude chybět..
A taky ten poslední gem.. Tam mi přišlo, že Donna byla nervozní jako prase, dřívější Maruš by toho využila jak nic.. Ale všichni stárneme že jo.. :D

Ale teď zdá se, že rameno drží, že zdraví drží, tak teď se od toho odrazit, vyhrát jeden dva zápasy a ono to půjde.. :D

A její vyjádření, že neví jestli se ještě někdy na AO vrátí.. Byl jsem její fanoušek během těch největších s*aček, během tich nejlepších momentů a jestli to je tohle její poslední sezona? Tak si jí pojďme užít! :D Nemohu na ní být pyšnější! :-))

Donně to přeji, gratulace!
Reagovat
Nola
Marus tu mala pocas kariery solidny fanklub, asi najvernejsi fanda, mam pocit, ze ten trest s nou riadne zamaval, potrebuje sa nejak restartovat na mensich turnajoch, vyhrat nejaky zapas, ktory nebude mat pod kontrolou

je smutne citat niektore prispevky, popritom niektori hraci podostavali vynimky od WADA.... dvoji meter a to som nikdy nebola jej velkou fanynkou
Reagovat
Haitik
Jojo, bylo nás tu celkem dost.. :D Myslím, že ten trest, ty skoro dva roky mimo jí sebral právě tu mentální sílu právě nebo jak to říct.. Přesně no, potřebuje se restartovat na tich menších turnajích, jestli jí to ale to zdraví dovolí že jo..
Reagovat
George_Renel
Na mentální sílu byla právě ta chemie. Proto ji užívala vojska v bojových podmínkách.
Jo a změnila se v nadutou a nepřístupnou hráčku, co začala ne hekat, ale řvát, co soustavně přetahovala časy na servis a okázale se k soupeřkám stavěla zadkem.
Reagovat
Petr_Fisk
...chybí, mentální odolnost...
A jsme zase u toho...
"Meldonium působí jako adaptogen, tedy látka zvyšující odolnost organismu proti stresovým situacím (adaptovat se na ně), což bylo využito ke zlepšení psychického a fyzického výkonu sportovce"...

http://www.studiumbiochemie.cz/sport1.html.
Reagovat
rybicka
http://toxicology.cz/modules.php?name=News&file=article&sid=868
Reagovat
Petr_Fisk
Je zajímavé kolika fanouškům Marie unikají souvislosti a nebo si je zaboha nechtějí připustit...
Reagovat
Haitik
"Vzhledem k rostoucím důkazům o zneužívání tohoto léku sportovci, aniž by byl prokázán jeho léčebný efekt, a jeho stále rostoucímu prodeji na černém trhu, bylo meldonium zařazeno na seznam zakázaných látek pro sportovce (Görgens et al., 2015). I když nebylo prokázáno, že meldonium (Mildronate) zlepšuje sportovní výkon, bylo od roku 2016 zařazeno na seznam zakázaných látek pro sportovce kvůli zjištění, že jej sportovci užívají s úmyslem zvýšit svoji
výkonnost (WADA, 2016)."
Reagovat
blixa
Aneb "dopink to sice není, ale my vám to stejně zakážeme !" :-D :-D Typický přístup WADA. Tuhle organizaci už měli zodpovědní platící dávno rozpustit ;-)
Reagovat
George_Renel
To, že po zákazu neuhrála tvoje oblíbenkyně ani ň hovoří za vše.
Reagovat
Nola
nie som fanda Marus, ale dva roky su velmi dlha doba, herny vypadok + neustale utoky od haterov, medii, hracov a hracok.... to ti rozhodne na psychickej pohode neprida, dokazes si vobec predstavit, ake to musi mat tazke? asi velmi nie..... nie je to navrat po materskej ako v pripade Sereny, Clijsters.... trebars aj na priklade Azarenky mozno demonstrovat, ake je to tazke, vracala sa po materskej, ale kvoli domacim problemom nedokazala vobec prerazit
Reagovat
George_Renel
No a o tom to je. Pokud by byla chemická podpora, návrat by asi byl snadnější.
Na druhou stranu byly i návraty úspěšné. Třeba Kvitová po asi horším zážitku než doping. Neo Nadal po několika zraněních. A vrátili se. A poměrně rychle.
Nezapomeň, že Ruska se vrací již 2,5 roku.
Reagovat
Petr_Fisk
...neustale utoky od haterov, medii, hracov a hracok...
Je otázka, do jaké míry si za to může Mária sama. Já například jsem proti ní dříve nikdy nic neměl. Sice mě nevyhovoval její jekot, ale to byl řekněme detail...
To, ale jak se postavila k celé té záležitosti s Meldoniem mě hodně zklamalo a od té doby už nějak nemám chuť ji více sledovat.
Reagovat
FulnekUltras
Jak by ses k něčemu takovému stavěl sám, když ti bude jasné, že jde o klasickou účelovku? Sklapl bys před ušáckým šmejdem pod rouškou WADA poslušně paty?
Reagovat
Cico93
Mária je super, pre mňa veľký vzor...
Veľmi by som jej ešte nejaký úspech doprial.
To isté Azarenka. Ony dve sú pre mňa v ženskom tenise to najviac.
Reagovat
jirkaS
děkuji
Reagovat
FulnekUltras
To se dnes pořád mele, jak komouši zničili život Emilovi (mj. i kvůli Palachovi), ale že ušáci kvůli Krymu fakticky podobně zničili Mášu, to už průměrný čecháčkovský šovinista, léta oblbovaný mainstreamovými hemzy o "dopingu" (nikoliv skutečném dopingu) nevnímá. Věřím ale, že historie dříve nebo později tuto uřvanou fiflenu z hlediska meldoniové "aféry" očistí. A naopak pošle do zapomnění nabubřelou steroidovou kreaturu z ušákova.
Reagovat
Mantra
ale jdi ty
Reagovat
FulnekUltras
jj - omílá se to jak ta mantra - a to ani nemluvím o urážkách, které si v téhle zemi musela za posledních 30 letech vyslechnout Jarmila Kratochvílová - drtivou většinou od kabaretních povalečů, kteří v životě neuběhli v kuse ani kilák
Reagovat
Vlk-v-trave
Super mrhacka na okruhu. Promrhany cely talent a skoro cela kariera, po uzasnem viteznem Wimbledonu ve famoznim stylu do dvou let cely styl utopila v ultra-agresivni hre. Splachle do zachodu...
...mozna by bylo dobre zacit myslet o nove marketingove strategii...porad ma jeste na to reklamovat spodni pradylko, rakety, bombony a tak...na tomhle poli se jiste bude jeste dlouho prosazovat.

A nebo debl se Siniakovou:) A muze pinkat do 40tky.
Reagovat
misa
Má ale 5 grandslamů, v takovém stylu by chtěl mrhat skoro každý :)
Reagovat
Vlk-v-trave
:)
ovsem za jakou cenu, a myslim, ze by jich mela vic, a rozhodne by mela i na Serenu...takze by se ty GS tak nejak vice prerozdelily:)
Reagovat
Cico93
Ťažko sa hľadá svetielko niekde na konci tunela...
Reagovat
horska.kraslice
Stačí jí vyjít na GS na kurt a její sponzoři jí pěkně nasypou. Ani nemusí vyhrát. Takže WC na velké turnaje, to je teď už její motivace.
Reagovat
misa
Šarapovská klasika.
Reagovat
George_Renel
Kdyby ae poctivě rozehrála v kvalifikaci, rozhodně by měla větší šance.
Reagovat
EllNino
To už bys na ni ale nemohl plivat, a to by tě mrzelo, přiznej se :))
Reagovat
George_Renel
Já na ní neplivu. Jen suše hodnotím skutečnosti. Nakonec, vždyť má slova potvrdil i Mats. Řekl že to chce herní praxi, více zápasů. Ty po WC, kde ji porazí kdejaká hejhulka nezíská.
Reagovat
George_Renel
WC pro ni je o tom házení perel........
Reagovat
turista
No, promarnila divokou kartu.
Reagovat
gigin
Ale zase to nepřeháněj jako...
Reagovat
turista
No tak tenistka takového kalibru jako je Šarapka by neměla s Vekic prohrát ani kdyby dostala předtím palicí po hlavě.
Reagovat
EllNino
tenistka takového kalibru bude mít za chvíli 33 let, z předchozí slávy se soupeřky už neskládají a Donna je momentálně hráčka top 20 ... v podstatě rutinní výhra nad hráčkou druhé stovky, bohužel
Reagovat
George_Renel
Již hráčkou 4. stovky. ;-)
Reagovat
EllNino
mně to k smíchu nepřijde ... prostě odchází jedna tenisová generace, do které patří Bára, Lucka, Petra a zachvíli i Karolína, takže tak nějak člověk vzpomíná ... a je mu z toho spíš smutno
Reagovat
jirkaS
+1
Reagovat
George_Renel
Odchází se tak jak odešel Berdych. Bez směšných prolongovanych WC. Nakonec. Nebýt chemie od dětství, kdoví zda by bylo tolik úspěchů.
A ten smajlík na konci není výsměch, ale s primhouřeným okem upřesnění její momentální pozice. Ukazovali to na ES. Bylo to číslo 366.
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak pokud upustime od toho, ze jsem spis zastancem Meldonia (nejen ve sportu)...ale na druhou stranu moc z te hracky nadsen nejsem, tak jen takova obecna poznaka k vete:
Nebýt chemie od dětství

Tady bych jen dodal,
To jste si tak trosku zaprehanel :D) :D)
Reagovat
gigin
Plus srovnání s Berdychem.
Reagovat
VlS
No, to srovnání odchodu se ctí zas tak mimo mísu není
Reagovat
gigin
A Marfuška dělá nějaké tyjátry?
Reagovat
gigin
Nebo jinak, ona někam odchází?
Reagovat
Vlk-v-trave
rekl bych, ze na letiste.
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak jiste, rebel je jen jeden:)
Reagovat
George_Renel
Berdych řekl, že nechce odcházet tak, aby ho nějací mladíci, cituji, "vystřílelí z trenek".
Jí zjevně vystřelování z legín nevadí, ale je to na její image trochu podivný ústup.
Reagovat
FulnekUltras
jestli takhle nějak nevypadá poměrně ;-) čisté svědomí
Reagovat
gigin
Dnes o tom mluvili v telce. Ona se vrací. Chce to čas. Já vím, žes na ní alergický, proto si tvé argumenty dělím třemi, někdy aj čtyřmi :)
Reagovat
EllNino
Přesně tak, jsem rád, že to nevidím jediný
Reagovat
misa
Už se vrací 3 roky.
Reagovat
George_Renel
Ona se vrací již 2 roky. Měla chráněný žebříček, bezpočet divokých karet.......
A já říkám již celou tu dobu, že se měl vrátit s pokorou a za to že hlavní pauza byla za trest neměla dostávat žádné extravuřty. Kdyby šla přes kvalifikace, neřeknu půl slova. Vzpomeňte co na to téma řekla Strýcová.
Více k tomu nemám co dodat.
Reagovat
EllNino
Nemáš, ale dodáváš to pod každým jejím článkem :) Je vidět, že z toho máš radost prostě, to není třeba okecávat, to je lidská přirozená vlastnost
Reagovat
George_Renel
Radost? Mně je jí spíš líto že je jaká je a byla. Myslím tou nadřazeností.Když jí bylo 15 - 16, fandil jsem jí. Pak se změnila a definitivně mi ji tu zprotivil víte kdo......
Reagovat
Haitik
Zeptám se zcela neutrálně.. :D A jak se změnila? :-)
Reagovat
Vlk-v-trave
Zmenila se po 1. viteznem Wimblu, a ta zmena se dokonala nekde po USO 2006, po USO nekde zacla prave s Meldoniem....coz bylo podle mne soucasti cele strategie....ja si iluze nedelam...jestli jde o ruzne techniky ve vrcholovem sportu...a obecne si drzim dost vely distanc od tehle veci...nebot obecne na uplnou cistotu ve vrcholovem sportu moc neverim...

...ja tady pochopitelne hovorim o tom... z toho tenisoveho hlediska, jak se mne jeji styl na zacatku libil, tak potom prisel styl, kterym se mne proste zprotivila...Meldonium bych ji nechal klidne at si uziva do konce zivota...jsou horsi veci jako trebas tDCS, ktery neni WADou zakazany.

... nemicham to z jejim charakterem, to bych nechtel asi soudit. Sympaticka mi opravdu neni. Ty moralni soudy, co se tady vedou na TP (nejen k Sarapce) jsou dle meho hlediska spis smesne a o nicem, takove prazdne mlaceni slamy, co tu obcas delame... vcetne i toho druheho extremu adorace za kazdou cenu... trebas z pohledu jine nezavisle osoby, ktera by si cetla ty nase vypovedi, bych se ani nedivil, jak by doslo k ocene, d*bil, blbecek, blazen, jen ti dva na konci jsou magori.

Mam problem hlavne s tim jejim stylem hry. A celou jeji karieru jsem hledal tak nejak pochopeni pro ty, kterym se to libi:D) Jak bych ji neznal v obdobi zacatku, tak mozna by mne to clovece ani nejak netrhalo zily...nevim...

Pokud si odmyslim tu Sharapku, tak spis bych ocenil tve posty, a ze s Tebou bylo vzdy veselo, a to je pro mne mnohem asi zajimavejsi nez cela jeji kariera a osoba.
Reagovat
George_Renel
Já myslím že moc nenapřeháněl. Bylo přec uváděno, že ten lék ji předepisoval její lékař již v Rusku. A odtud odcházela když ne v dětství, tak v ranném mládí.
Reagovat
tommr
vypadá to na to, že konec se už blíží. Vekicová byla sice těžká soupeřka do prvního kola, ale dřív by si s ní Sharapka bez problémů poradila ...
Reagovat
Krisboy
Ne - za - sta - vi - tel - ná!

Furt si lámu hlavu, co tím myslela. Řvaní nebo aroganci?
Reagovat
Aussie
Jak už jsem psal jinde. Ani to řvaní už není tak úplně, co bývalo.
Reagovat
Krisboy
Ani řvát bez eMka nemůže? Tak to je s ní ještě horší, než jsem myslel.

Třeba nám to vysvětlí Rudá Mařka z Nýrska, ta tu její slátaninu (údajně) četla.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist