Shapovalov prohrál počtvrté v řadě, v Sofii nestačil na Albota

10. 11. 2020, 20:53
Aktuality 3
ATP SOFIE - ATP SOFIE - Denis Shapovalov svou premiéru v roli nasazené jedničky turnaje ATP nezvládl. V hale v bulharské Sofii 21letý Kanaďan, jehož v posledních týdnech limitovaly bolesti ramena, prohrál 3-6 4-6 s Radu Albotem z Moldavska a připsal si čtvrtou porážku v řadě. Přišel tak o šanci stát se prvním náhradníkem pro Turnaj mistrů a zakončit rok v Top 10.
Denis Shapovalov (© AFP)

Denis Shapovalov si po srpnovém restartu sezony zahrál čtvrtfinále na US Open či semifinále na antukovém Masters v Římě. Odehrál 21 zápasů s bilancí 13-8 a až v posledních dvou vystoupeních neuhrál alespoň set.

21letý Kanaďan se totiž i vinou zdravotních potíží dostal do útlumu. Před čtyřmi týdny v semifinále halového turnaje v Petrohradu ho začaly limitovat bolesti levého ramena a po ztrátě vedení podlehl domácímu Andreji Rubljovovi.

Od té doby nevyhrál a už na třech akcích po sobě skončil hned po svém úvodním vystoupení. V Kolíně nad Rýnem prohrál s Gillesem Simonem, ve Vídni nestačil na Jurije Rodionova, minulý týden místo Masters 1000 v Paříži odpočíval a dnes v Sofii nenašel recept na Radu Albota

Jednadvacetiletý Kanaďan v duelu se 93. hráčem světa nezaznamenal ani jeden brejk, třikrát přišel o podání a po hodině a čtvrt prohrál 3-6 4-6. Při mečbolu poslal bekhend do autu a jedním praštěním rozlámal raketu. 

Dvanáctý hráč světa Shapovalov tak nezakončí sezonu poprvé v kariéře v Top 10. K tomu potřeboval postoupit do finále, které by mu zajistilo i pozici prvního náhradníka pro Turnaj mistrů. Nyní by měl být 'pouze' druhou alternativou po Italu Matteu Berrettinim.



Jediný český zástupce v soutěži Jonáš Forejtek včera v bulharské metropoli absolvoval úspěšnou premiéru na hlavním okruhu a po skalpu Marina Čiliče bude čelit dalšímu zvučnému jménu. Devatenáctiletý Čech v souboji o čtvrtfinále vyzve Richarda Gasqueta, francouzský veterán si dnes poradil 6-3 6-4 s Robertem Carballésem.

Zatímco Shapovalov nepotvrdil roli favorita, jeho krajan Vasek Pospisil se postaral o vyřazení čtvrtého nasazeného Jana-Lennarda Struffa. Přestože využil jen dva z deseti brejkbolů, sám o podání nepřišel ani jednou a zvítězil 6-3 6-4.

Nasazenou dvojkou je Kanaďan Felix Auger-Aliassime, který začne ve středu proti Italu Salvatoremu Carusovi. Třetí nasazený Australan Alex de Minaur bude čelit Rusu Aslanu Karacevovi.

• ATP 250 SOFIE •
Bulharsko, tv. povrch / hala, 389.270 eur
úterní výsledky (10. 11. 2020)
• Dvouhra - 2. kolo •
Albot (Mold.) - Shapovalov (1-Kan.) 6-3 6-4
Pospisil (Kan.) - Struff (4-Něm.) 6-3 6-4

• Dvouhra - 1. kolo •
Gasquet (Fr.) - Carballés (Šp.) 6-3 6-4
Simon (Fr.) - Martin (SR) 6-2 6-2
Sinner (It.) - Fucsovics (Maď.) 6-2 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
Janek easy winsmilesmile
Reagovat
ttopi
Co je s ním sakra? Někdy hraje jak mistr světa, teď ho vyprovodí nějakej Albot smile
Reagovat
smazaný uživatel
+1 pro bookies, dneska už měli set Albota za 2.2 a výhru za 4

Jde vidět, ze se za rok 2020 ponaucili. Shapo vyhucel v kurzu 1.2 letos asi 5x smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist