Síla kreativní vizualizace. Úspěch na US Open jsem si představovala od 15 let, líčila Andreescuová

24. 4. 2020, 10:00
Aktuality 6
Do sezony 2019 vstupovala jako osmnáctiletá a 152. hráčka světa. V průběhu roku se však v žebříčku vyšplhala na 4. místo, když vyhrála velké turnaje včetně US Open. A to ještě kvůli zranění čtyři měsíce nehrála. Mladá Kanaďanka Bianca Andreescuová své úspěchy vysvětluje meditačními a vizualizačními cvičeními, slávu na newyorském grandslamu si prý v hlavě promítala od svých 15 let.
Profily hráčů
Bianca Andreescuová (j48tennis.net)

Bianca Andreescuová loni prožila průlomovou sezonu, když vyhrála velké turnaje v Indian Wells a Torontu a také zaznamenala první grandslamovou trofej z US Open.

"Myslím, že se všechno dokonale sešlo a byl z toho ten úžasný titul na US Open," vzpomínala Andreescuová ve včerejším rozhovoru pro Tennis Channel Live.

"Začalo to už v Aucklandu, kde jsem porazila několik dobrých hráček. Před New Yorkem mi pomohl Rogers Cup, kde jsem se vracela po dlouhém zranění a nebyla jsem pod tlakem."

Teprve devatenáctiletá Kanaďanka připisuje svou psychickou odolnost a úspěchy každodenním meditačním a vizualizačním rituálům.

"Říká se tomu kreativní vizualizace (technika pozitivního myšlení). Představte si sami sebe v budoucnosti, jak chcete, aby ten moment vypadal. Já si od svých patnácti let představovala US Open. Je to legrační, protože jsem tím vlastně sama sobě vypsala výherní šek na rok 2019. Je to ohromující, ale ukazuje to, jak je tahle technika účinná. Klíčem je vcítit se do dané situace v budoucnosti," vysvětlovala Andreescuová.


Loni vyletěla ve světovém žebříčku na 4. místo a zahrála si na Turnaji mistryň, jenže na něm si poranila koleno a od té doby nehraje.

Hrát prý mohla už v Miami
Letos Kanaďanka opakovaně odložila návrat na kurty, naposledy se na začátku března vzdala i možnosti obhajovat titul v Indian Wells. O body však nepřišla, protože turnaj se nakonec vůbec nekonal kvůli pandemii koronaviru. Nepřišla ani o body za osmifinále v Miami.

"Už jsem měla hrát v Indian Wells, ale pak se mi v tréninku něco stalo a usoudili jsme, že bude lepší ještě s návratem počkat. Mohla jsem být připravená na Miami, takže je smůla, že to všechno kolem té nemoci začalo zrovna v té době. Ale teď to beru tak, že alespoň stoprocentně doléčím koleno. I když si myslím, že doléčené už bylo," potvrdila své pozitivní myšlení. 

Současná světová šestka mohla v těchto týdnech a měsících vylepšovat své postavení v žebříčku WTA, neboť na turnajích na antuce a na trávě, které byly letos zrušeny, loni Andreescuová odehrála vinou zranění ramena jediný zápas.

Zatím nejbližší termín obnovení sezony je naplánován na 13. července, nicméně Andreescuová už má jistotu, že nebude obhajovat titul na domácím Rogers Cupu, který se měl letos konat v Montréalu. Body by jí měly zůstat do další sezony.

Kanadská teenagerka každopádně nenechává nic náhodě a jakmile se znovu začne hrát, chce být na návrat připravena v co nejlepší formě. Takto doma posiluje především střed těla.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
paddy
Bianca mluvila např. o:
- sloučení ATP/WTA
- vizualizaci (brixner si jí určitě vizualizuje nahou)
- nebo Billie Jean (připomeňme si ze záznamu)
https://www.youtube.com/watch?v=Zi_XLOBDo_Y

a Chipa neukázala (pes), takže nejvíce toho z nás viděl brixner :)

celý rozhovor
https://www.youtube.com/watch?v=mpAyTX9KXnM
Reagovat
tommr
je jedna z mála hráček, který na týhle pandemii vydělaly. Kdyby se s tenisem normálně pokračovalo tak by se nejspíš v žebříčku hodně propadla a je i možný, že by se zase zranila. Takhle má šanci se plně vyléčit ...
Reagovat
paddy
téměř všichni ztrácejí, když se nemůže hrát - většina peníze a pár jednotlivců tituly

napadá mě snad jediný Roger, kterému to hraje do karet, ale neříkám, že se z toho raduje - další prachy nepotřebuje a rekord drží :)
a také Margaret - prachy by stejně neinkasovala a rekord také drží, ale ten by vydržel sám o sobě :D
Reagovat
Nola
tak, nejak :D

Andreescu nema ani 20 rokov a ma celu karieru pred sebou....
Reagovat
smazaný uživatel
Som dost alergicky nato ked niekto tvrdi ze sa mu nieco splnilo vdaka sile myslenia,vesmiru atd. Neviem preco ti ludia nevedia pochopit uplne jednoduchu vec,ktora je,ze ak 20,000 ludi si nieco predstavuje (v tomto pripade to vitazstvo na US) tak ked sa to jednemu z nich podari tak potom vyhlasuje ze mu pomohla ta sila myslienky. A kde je tych zvysnych 19,999? Aj ti si to predstavovali,ale ti nikoho nezaujimaju a na ich nazor sa nikto neopyta.Ziadna sila myslienky neexistuje,vesmir vam nepomoze.Dovod preco vyhrala US je ten ze makala,nevzdala sa a okolnosti sa zisli tak ze to vyslo. A toto plati v hocicom. Na kazdeho uspesneho cloveka ktori tvrdia ze im pomohla sila myslienky je dalsich XXXX ktori robili to iste a nevyslo im to,ale nikdy o tom nebudeme pocit pretoze s takymi ludmi sa rozhovory nerobia
Reagovat
smazaný uživatel
To poznám. Kamil mi raz zoprával ako si od 15 vizualizoval, že mu dá Zverev podpis a keď ho stretol, Alex ho obišiel oblúkom...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist