Siniaková je v Méridě letos podruhé ve druhém kole. Opět po skreči soupeřky

22. 2. 2023, 08:44
Aktuality 5
WTA MÉRIDA - Kateřina Siniaková se úspěšně vrátila na kurty po drobném zranění. V mexické Méridě po boji vyhrála první set proti Lesje Curenkové a dál už pokračovat nemusela, neboť Ukrajinka vzdala. Po odvrácení mečbolů postoupila nejvýše nasazená Polka Magda Linetteová, první letošní výhru zaznamenala Sloane Stephensová.
Kateřina Siniaková (© j48tennis.net)

Kateřina Siniaková si zhruba týden po deblovém triumfu na Australian Open při tréninku lehce poranila zápěstí a přišla o start na halovém turnaji v Linci. Nyní už je ale zpátky na kurtech a na novém turnaji WTA 250 v mexické Méridě si připsala druhou letošní singlovou výhru v hlavní soutěži. Opět po skreči soupeřky. 

Měsíc a půl poté, co jí v Adelaide vzdala Anastasia Potapovová, nemusela dohrávat ani souboj s Lesjou Curenkovou. Nad Ukrajinkou, s níž v předchozích dvou střetnutích neuhrála ani set, vyhrála úvodní dějství po více než hodině boje 7-5. 

Čtvrtá nasazená Češka dvakrát neudržela výhodu brejku, neproměnila čtyři setboly a dovolila soupeřce vyrovnat na 5-5. Následně ale potřetí sebrala soupeřce servis a na druhý pokus při svém servisu sadu ukončila. 

O čtvrtfinále, které si naposledy zahrála v polovině září cestou za třetím titulem ve slovinské Portoroži, si Siniaková zahraje s Ysaline Bonaventureovou. S Belgičankou má 26letá rodačka z Hradce Králové vyrovnanou bilanci 1-1, naposledy se však utkaly v roce 2019.

Jednička Linetteová odvracela mečboly, Stephensová letos poprvé vyhrála

Namále měl hned ve svém úvodním vystoupení nejvýše nasazená Magda Linetteová. Polská tenistka v Mexiku prohrávala s Kolumbijkou Camilou Osoriovou 6-7 a 2-5 s mankem brejků, pak ale postupně odvrátila dva mečboly během dvou gamů a nakonec zvítězila 6-7 7-5 6-2.

Ve druhém kole čeká na 21. hráčku světa Linetteovou Panna Udvardyová (h2h 0-0). Maďarka zdolala ve dvou tie-breacích Němku Jule Niemeierovou.


Druhá nasazená Američanka Sloane Stephensová zahájila své působení na turnaji WTA 250 v mexické Méridě hladkou výhrou 6-1 6-3 nad Francouzkou Leoliou Jeanjeanovou a na čtvrtý pokus si letos připsala první vyhraný set i zápas.

O čtvrtfinále si bývalá vítězka US Open Stephensová zahraje s lucky loserem Varvarou Gračovovou (h2h 0-1), jež otočila duel s Němkou Tatjanou Mariaovou.

• WTA 250 MÉRIDA •
Mexiko, tv. povrch, 259.303 dolarů
úterní výsledky (21. 02. 2023)
• Dvouhra - 1. kolo •
Siniaková (4-ČR) - Curenková (Ukr.) 7-5 skreč C.
Linetteová (1-Pol.) - Osoriová (Kol.) 6-7(2) 7-5 6-2
Stephensová (2-USA) - Jeanjeanová (Fr.) 6-1 6-3
Parksová (5-USA) - Contrerasová (Mex.) 7-6(7) 3-6 7-5
Xinyu Wang (Čína) - Avanesjanová (Rus.) 1-6 6-2 6-3
Udvardyová (Maď.) - Niemeierová (Něm.) 7-6(1) 7-6(5)
Gračovová (Rus.) - Mariaová (Něm.) 3-6 6-4 6-2
Petersonová (Švéd.) - Podoroská (Arg.) 6-3 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
tommr
Gauff/Pegula dneska dostaly solidní nakládačku od sester Chanových, díky čemuž si
Katka Siniaková navýšila náskok v čele deblovýho žebříčku i když momentálně debla nikde nehraje ... smile
Na Gauffovou má Katka náskok 1116 bodů a na Pegulu dokonce 1436 bodů ...
Reagovat
GaelM
smile smile

To už je hodně solidní náskok. Tak se můžeme v klidu těšit na Sunshine Double, že se obě dvojice potkají ve finále smile
Reagovat
tommr
Katka by si dokonce mohla dovolit vypustit Sunshine Double a všechny turnaje na antuce a stejně by zůstala první s bezpečným náskokem ...
Doufám ale že spolu s Bárou odehrajou aspoň ty největší turnaje ...
Reagovat
GaelM
V IW přihlášené jsou. A nemají asi důvod ignorovat ani Miami, je to dvoutýdenní mandatory turnaj. Otázka je kolik budou chtít odehrát na antuce před RG, uvidíme...
Reagovat
Alien
To si nemyslím!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist