Sock přežil mečbol a zvítězil. Poprvé po 15 měsících a sérii 10 porážek

19. 2. 2020, 06:46
Aktuality 7
ATP DELRAY BEACH - Poprvé od 1. listopadu 2018 a sérii deseti porážek se Jack Sock dočkal vítězného zápasu ve dvouhře. Sedmadvacetiletý Američan uspěl na domácí půdě v Delray Beach, kde po odvrácení mečbolu zdolal překvapivé šampiona loňského ročníku Moldavana Radu Albota.
Jack Sock

Jack Sock prožil parádní konec sezony 2017, kdy senzačně ovládl halové Masters 1000 v Paříži, při premiéře na Turnaji mistrů se dostal do semifinále a v žebříčku se vyšplhal až na post světové osmičky.

Jenže od té doby jen jednou vyhrál dva zápasy po sobě. V loňské sezoně, kdy navíc bojoval i se zdravotními problémy a musel na operaci s palcem pravé ruky, dokonce nevyhrál ani jeden duel.

V roce 2018 si náladu spravil alespoň ve čtyřhře, ve které s Mikem Bryanem ovládli Wimbledon, US Open i Turnaj mistrů. Loni se úspěchu nedočkal už ani v deblu.

A tak se stalo, že ve dvouhře čekal na výhru přes patnáct měsíců a úplně vypadl ze světového žebříčku. Sérii deseti porážek ukončil až včera v Delray Beach, kde startuje díky divoké kartě. 

Sedmadvacetiletý Američan, jenž na floridském betonu během své životní sezony 2017 triumfoval, si po obratu poradil 3-6 6-3 7-6 s Moldavanem Radu Albotem. Soupeřem, kterého v Delray Beach porazil v prvním kole i před třemi lety, a který loni v Delray Beach slavil svůj jediný titul na okruhu ATP.


Sock sice prohrál první set a v rozhodující sadě čelil za stavu 5-6 mečbolu,ale odvrátil ho a přišla velká úleva. A také slzy.


"Poslední roky byly těžké, hlavně ten loňský, kdy jsem nemohl hrát. Nechybělo mnoho a se sportem jsem skončil," řekl Sock, majitel čtyř grandslamových titulů ve čtyřhře. V ní získal i dvě medaile na olympijských hrách v Riu de Janeiro - zlato v mixu a bronz mezi muži.

Druhý nasazený Milos Raonic vkročil do turnaje hladkou výhrou 6-2 6-2 nad Uzbekem Denisem Istominem, který hrál jako lucky loser místo Itala Andrease Seppiho. O čtvrtfinále si Kanaďan zahraje s Němcem Cedricem-Marcelem Stebem.

Před svým vstupem do soutěže se z Delray Beach odhlásili nasazená jednička Nick Kyrgios a čerstvý šampion z New Yorku Kyle Edmund. Australan se omluvil kvůli zranění zápěstí, Brit kvůli nemoci.

• ATP 250 DELRAY BEACH •
USA / Florida, tv. povrch, 673.655 dolarů
úterní výsledky (18. 02. 2020)
• Dvouhra - 1. kolo •
Sock (USA) - Albot (8-Mold.) 3-6 6-3 7-6
Raonic (2-Kan.) - Istomin (Uzb.) 6-2 6-2
Norrie (Brit.) - Fritz (3-USA) 6-4 6-7(4) 6-4
Opelka (4-USA) - Gulbis (Lot.) 6-7(5) 6-4 7-6(4)
Humbert (6-Fr.) - Kozlov (USA) 6-7(5) 6-3 6-1
Rubin (USA) - Jung (Tchaj-wan) 6-3 4-3 skreč J.
Paul (USA) - Galán (Kol.) 6-2 6-4
Stebe (Něm.) - Tomic (Austr.) 6-2 3-6 6-2
Kecmanovič (Srb.) - Thompson (Austr.) 6-2 skreč T.
Johnson (USA) - Laaksonen (Švýc.) 7-6(5) 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Sock zdvihol hodenu rukavicu od Jirka Veseleho. Som rad, ze ho titul nezastrasil a rivala vyzval na súboj!
Reagovat
safi1313
Proč nenastoupil Gyros v noci? Nevite ?
Reagovat
Krisboy
Měl rozehranou hru na Playstationu, tak to nestihl.
Reagovat
Nenela
A pak si skocil na panaka do baru. Nemel cas.
Reagovat
Krisboy
Furt ho někdo otravoval s nějakým tenisovým zápasem, tak je všechny poslal někam a odjel s holkama na hotel.
Reagovat
Vlk-v-trave
Great Ponozka!
Reagovat
Krisboy
Make Ponožka Great Again!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist