Sonego zdolal Fritze a na domácí půdě v Cagliari si zahraje první finále na antuce

10. 4. 2021, 14:58
Aktuality 4
ATP CAGLIARI - Nasazená trojka Lorenzo Sonego na domácím turnaji ATP 250 v Cagliari zdolal 6-4 5-7 6-1 druhého nasazeného Američana Taylora Fritze a potřetí v kariéře a poprvé na antuce postoupil do finále. O druhý titul si 25letý Ital zahraje se Srbem Laslem Djerem, který smetl Gruzínce Nikoloze Basilašviliho.
Lorenzo Sonego

Lorenzo Sonego ve včerejším čtvrtfinále přežil souboj s Němcem Yannickem Hanfmannem, přestože soupeř vedl 6-3 a 5-3, jednou podával na vítězství a také se ocitl dva míčky od vítězství.

A další více než dvou a půlhodinovou bitvu vyhrál dnes ve svém prvním letošním semifinále. Američana Taylora Fritze zdolal 6-4 5-7 6-1 a v pátém vzájemném střetnutí si připsal druhou výhru, když i poprvé uspěl na antuce.

25letý Ital tak potřetí v kariéře postoupil do finále turnaje ATP a poprvé se mu to povedlo na antuce a zároveň na domácí půdě. V prvním finále předloni na trávě v Antalye slavil titul, loni na podzim na halovém podniku ATP 500 ve Vídni, kde si připsal skalp světové jedničky Novaka Djokoviče, nestačil na Andreje Rubljova. 



O druhý titul a premiérový posun do Top 30 světového žebříčku si Sonego zahraje s Laslem Djerem, s nímž má vyrovnanou bilanci 1-1.

25letý Srb v semifinále smetl 6-2 6-0 Gruzínce Nikoloze Basilašviliho a svou bilanci na Sardinii vylepšil na 9-0. Loni na podzim totiž na ostrově ve Středozemním moři triumfoval také.

Djere se do finále dostal potřetí v kariéře, znovu na antuce, a pokusí se v něm udržet svou neporazitelnost. Poprvé slavil v roce 2019 triumfoval na ATP 500 v Riu de Janeiro. 

Sonego v Cagliari dokonce může zaznamenat premiérový 'double'. Dnes si společně s krajanem Andreou Vavassorim zahrál poprvé ve finále čtyřhry a hned slaví titul. V boji o něj italský pár porazil 6-3 6-4 druhé nasazené italsko-argentinské duo Bolelli/Molteni.

• ATP 250 CAGLIARI •
Itálie, antuka, 408.800 eur
sobotní výsledky (10. 04. 2021)
• Dvouhra - semifinále •
Sonego (3-It.) - Fritz (2-USA) 6-4 5-7 6-1
Djere (Srb.) - Basilašvili (4-Gruz.) 6-2 6-0
• Čtyřhra - finále •
Sonego/Vavassori (It.) - Bolelli/Molteni (2-It./Arg.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
Lorenzovi gratulka, pěkný výkon a výborný výsledek, který nemusí být konečnýsmilesmile.
Ale co se stalo Mikuláši Bazalkovi?smile 2:6, 0:6 wtf... Zranění nebo mu nevoní antuka?
Reagovat
Grape
No zrovna Bazil je typ hráče, který pokud vidí, že na soupeře nemá, tak se určitě nepřetrhne smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A v Dauhá to neplatilo proč?smile
Reagovat
Grape
Z čeho usuzuješ, že to v Dauhá neplatilo? Tam chytl formu, a potom co porazil Rogera bez formy si začal věřit... Ale hlavně to byl hard. Na antuce je Djere lepším hráčem, a když Bazil viděl, že to moc nejde a že tak jako tak má malou šanci, tak mi vážně zrovna k němu nesedí, že by se přehnaně snažil. smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist