Soud o syna se vleče dál. Azarenková se v Aucklandu nevrátí

24. 12. 2017, 11:26
Aktuality 8
Trápení Viktorie Azarenkové v osobním životě zřejmě nekončí. Osmadvacetiletá Běloruska, jež se se svým bývalým partnerem soudí o právo na péči o syna, se dnes ráno odhlásila z turnaje v Aucklandu. Na Novém Zélandu se měla představit poprvé od Wimbledonu.
Profily hráčů
Viktoria Azarenková

Ještě před měsícem Viktoria Azarenková oznamovala, jak se na začátku nové sezony vrátí na kurty. Následně ji však opustili trenér Michael Joyce i kondiční kouč Ashcon Rezazadeh, kteří "se chtěli posunout ve svých trenérských kariérách, zatímco ona bude dál řešit svůj soukromý život".

Tušili, že Azarenková své osobní problémy vyřešené stále nemá a potáhnou se s ní ještě dlouho. V létě se totiž rozešla s partnerem Billem McKeaguem, který následně podal žalobu na určení péče o syna, rodiče se od té doby popotahují po soudech a běloruská tenistka se nedokáže plně soustředit na tenis.

Osmadvacetiletá Azarenková zřejmě doufala, že do konce roku se spor vyřeší a bude moct restartovat svou úspěšnou kariéru. Dnes se však odhlásila z Aucklandu, kde měla za 8 dní vstoupit do nové sezony, a místo tenisových zápasů dál jen trénuje a udržuje se v kondici. Z rozhodnutí soudu totiž její syn stále nesmí vycestovat ze Spojených států.

"Viktoria u nás bohužel příští týden hrát nebude," oznámil ředitel turnaje Karl Budge. "Je to pro ni těžké. Tvrdě trénuje a je to profesionální tenistka, která chce hrát zápasy. Je to těžké i pro nás, protože jsme se moc těšili na hráčku jejího kalibru," dodal Budge, který nyní aktivně hledá adekvátní náhradu, které dá uvolněnou divokou kartu. 

"V tuto chvíli je těžké najít někoho, kdo není přihlášen na žádný turnaj a měl by zájem u nás hrát. Je to komplikace, ale s několika dívkami jednáme a během dvou dnů by mělo být jasno," uvedl Budge.

Největšími hvězdami v Aucklandu budou Dánka Caroline Wozniacká a Polka Agnieszka Radwaňská. Z českých tenistek jsou přihlášeny Barbora Strýcová a Markéta Vondroušová.

Syn Leo se Azarenkové narodil loni před Vánoci. Po mateřské se bývalá světová jednička na kurty vrátila, odehrát však stihla jen dva turnaje na trávě, na které se dostala do druhého kola na Mallorce a do osmifinále Wimbledonu.

Dalším datem návratu rodačky z Minsku je 15. leden, kdy startuje Australian Open. Azarenková v Melbourne získala v letech 2012 a 2013 oba své grandslamové tituly. Bez syna však domov v Americe neopustí.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
Patri.k
Tak, Azarenko neustále lítá po turnajích, o dítě by se nejspíš starala chůva, takže je přirozené, že soud dost hledí k zájmům otce. V normálním životě by též soud nekoukal na to, že jste důležitý bussinesman, ale na to, jestli dítě bude mít dostatečný kontakt s rodiči.
Reagovat
Jabadu
Opravdu se domníváš, že v Americe se významní a bohatí lidé (jako rodiče) věnují celým srdcem dětem a nemají chůvy?
Mno, já ti nějak nevím.
:-)
Reagovat
Frick
Vem to za ní, vole!
Reagovat
FulnekUltras
povrchního souložení s ušákem - bohužel...
Reagovat
Frick
Asi nedošlo k dostatečnému průniku.
Reagovat
Frick
...životních hodnot.
Reagovat
FulnekUltras
tak hlavně ať si to Hejkal rychle a nějak pokud možno rozumně vyřídí - skoro mně už ve WTA začíná chybět... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
No, to teda není zrovna vánoční dárek pro fanoušky. :( Asi tři týdny zpátky (po odchodu trenéra a kondičáka) jsem si pokládal otázku, jestli se v tom Aucklandu teda vrátí. Takže nevrátí a nejspíš ani ona sama neví, jak dlouho se to ještě bude táhnout. Nakonec toho kvůli celýmu Billymu zmešká víc než Masha. Že radši nezůstala s Redfooem...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist