Strýcová se Su-Wei Hsieh Australian Open neovládly. Podruhé Melbourne dobyly Babosová s Mladenovicovou

31. 1. 2020, 08:11
Aktuality 36
AUSTRALIAN OPEN - Barbora Strýcová a Su-Wei Hsieh skončily na Australian Open těsně pod vrcholem. Nejvýše nasazený česko-tchajwanský pár ve finále hladce prohrál s Timeou Babosovou a Kristinou Mladenovicovou, které navázaly na předloňský triumf a získaly třetí grandslamový titul. Francouzka se díky vítězství vrátí do čela světového žebříčku před Strýcovou.
Babosová a Mladenovicová (© AFP)

Barbora Strýcová a Su-Wei Hsieh získaly šest společných titulů včetně grandslamové trofeje z loňského Wimbledonu. Letošní sezonu zahájily triumfem v Brisbane a při společné premiéře na Australian Open postoupily bez ztráty setu do finále.

Desátou výhru v řadě ale česko-tchajwanská dvojice přidat nedokázala. V boji o titul prohrály Strýcová se Su-Wei Hsieh drtivě 2-6 1-6 s druhou nasazenou maďarsko-francouzskou dvojicí Timea Babosová a Kristina Mladenovicová.

Třiatřicetileté Češce se finále v Rod Laver Areně nepovedlo. Ani jednou ze čtyř příležitostí si neudržela servis a více než jindy chybovala na síti i při returnech. Su-Wei Hsieh přišla o servis dvakrát a jednoznačné finále skončilo po hodině a dvanácti minutách. Mladenovicové s Babosovou podlehly stejně hladce jako loni ve finále Turnaje mistryň.

"Udělaly jste v utkání tak čtyři chyby, takže to pro nás bylo dost obtížné," gratulovala Strýcová při ceremoniálu soupeřkám. "Před osmnácti lety jsem tady hrála, myslím na sedmičce, finále juniorek a jsem tady pořád. Do Austrálie jezdím moc ráda, je to skvělá země," řekla vítězka dvouhry juniorky Australian Open z let 2002 a 2003.

"Vůbec jsme se do zápasu nemohly dostat. Soupeřky byly od začátku ve všech aspektech lepší. Nedělaly chyby, výborně servírovaly a obzvlášť dobře returnovaly," komentovala Strýcová pro Radiožurnál.



Babosové a Mladenovicové se na Australian Open nadmíru daří. Předloni zde získaly první společný grandslamový titul a loni prohrály až ve finále. Loni vyhrály také Roland Garros, na které Mladenovicová triumfovala také v roce 2016 s krajankou Caroline Garciaovou.

Strýcová v pondělí přijde o pozici deblové světové jedničky, kterou s krátkou pauzou drží od loňského triumfu na trávě v All England Clubu. Do čele žebříčku se vrátí Francouzka Mladenovicová.

Poslední českou vítězkou čtyřhry v Melbourne zůstává Lucie Šafářová, která uspěla před třemi lety s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou.

• AUSTRALIAN OPEN 2020 •
Austrálie / Melbourne, tv. povrch, 71.000.000 australských dolarů
páteční výsledky (31. 01. 2020)
• Čtyřhra žen - finále •
Mladenovicová/Babosová (2-Fr./Maď.) - Strýcová/Su-Wei Hsieh (1-ČR/Tchaj-wan) 6-2 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

36
Přidat komentář
Frick
Já se snažím měřir všem stejným metrem. Nikdy jsem nebyl fanouškem Marie, ale když měla průšvih za doping, tak jsem si učitě, narozdíl od jiných, nepřál nějaké drakonické tresty atp. Spíše jsem měl lidské pochopení pro to, že si mohla něco někde nepřečíst atp.

Zdánlivě proti Petře jsem ve věci jejího prapodivného přepadení kvůli tomu, že vím o případu zřejmě mnohem více než ostatní, kteří chtějí (a je pro ně líbivý) příběh o zlém lupiči a hrdince Petře.
Reagovat
Fandina
Normální člověk nemůže považovat někoho, koho někdo přepadl za chudinku. Tvoje úvahy jsou mimo mísu.
Reagovat
Fandina
Sorry, oprava. Normální člověk nepovažuje někoho, koho někdo přepadl, za hrdinku.

A ještě, to, že si stahneš z internetu rozsudek neznamená, že toho víš více. Více o tom ví pouze ten, kdo byl u toho. Všechno ostatní jsou tvoje dohady a spekulace.
Reagovat
misa
Aha, a co víš? Jaký byl podle tebe průběh událostí?
Reagovat
Frick
To si netroufám tvrdit, jak to mohlo být.

Za sebe mohu jen (unovu) říct, že případ, jak se údajně stal, nemá logiku a dále mne nutí i o něm pochybovat nedostatečné množství důkazů, (udajně) úspěšně abosolvovaný test na polygrafu či rozpor ohledně přítomnosti Petřina jména na zvonkách (její výpověď u soudu vs. fotografie v novinách, či vzkazky Karla Tejkala či policisty plk. Lisického o tom, že Petra byla obětí náhodného pachatele)
Reagovat
EllNino
A co s tim budeš dělat? :)
Reagovat
Frick
Nebudu moci fandit Petře.
Reagovat
FulnekUltras
to vydržíme ;-)))
Reagovat
paddy
Někdo sbírá GS tituly a někdo je první v rankingu

To mi něco připomíná
Reagovat
Fransoas
Dnešní finále bylo promarněný.Svým výkonem bohužel strhla Tchajvanku k tomu,že se jí taky přestalo dařit.Bára neměla úderovou jistotu a někdy hrála na větší riziko než spoluhráčka. Francouzko - maďarský pár byl více sehraný.Je to škoda více pro Báru.
Reagovat
raron
dneska prostě nebyl "nárok"...
Reagovat
tommr
dneska na soupeřky absolutně nestačily. Špatně hrála zejména Bára, která si nebyla schopná ani jednou udržet servis ...
Není ovšem pravda, že "Francouzka se díky vítězství vrátí do čela světového žebříčku před Strýcovou." jak se píše v článku. Od pondělí vystřída Báru na čele deblovýho žebříčku Hsieh, Bára bude druhá, Mladenovic třetí a Babosová čtvrtá ...
Reagovat
d@ve
Tommre, i podle jiných webů dojde ke změně.. tak tedy nevím...

https://live-tennis.eu/en/wta-doubles-live-ranking
Reagovat
tommr
nevím jak k těm číslům došli, ale je evidentní, že hráčkám neodečítali body za lonský AO. Tak třeba Mladenovicový započítali 2000 bodů za letošní titul, ale neodečetli jí 1300 bodů za lonský finále. Tím pádem se dostala před Báru, který se bude odečítat jen 780 bodů za lonský semifinále ...
Reagovat
jirkaS
1.Hsieh
2.Strýcová
3.Mladenovic
4.Babos
včetně odečtů
Reagovat
Fandina
Dole je odkaz na ofiko wta stránky k 20.1., kdy se naposledy řebříček vydával a píše se tam, že Kiki má 7075 bodů a příště se jí odečte 1301 bodů (čímž nevím, proč je to 1301 a ne jako u kolegyně Babos jen 1300, což jsou body za loňské finále AO).
Takže 7075 - 1300 = 5775 + 2000 za letošní výhru na AO = 7775 bodů.
Takže po AO by mělo čelo žebříčku vypadat takhle:
Hsieh 8155
Strýcová 7980
Mladenovic 7775
Babos 7615

http://wtafiles.wtatennis.com/pdf/rankings/Doubles_Numeric.pdf
Reagovat
jirkaS
https://www.rank-tennis.com/en/rank/wta/d/year
Reagovat
Fandina
Super.
Reagovat
tommr
letos je tenisovej kalendář o týden posunutej a tak se ted hráčkám odečítají body nejen za AO, ale i za následující týden. A protože Mladenovicová hrála loni i v Petrohradu tak se jí odečte 1300 bodů za lonský finále AO a 1 bod za lonský osmifinále v Petrohradu. Babosová hrála loni jen na AO ...
Reagovat
Fandina
Aha. To jsem nevěděla.
Reagovat
FulnekUltras
díky za info - tchajwanka si no.1 opravdu zaslouží, už jen proto, co musí s baruškou někdy snášet ;-)
Reagovat
d@ve
OK, tak to asi používaj na těch stránkách sčot. :)

https://www.wtatennis.com/news/1594573

"Despite the defeat, Hsieh is set to return to the top of the WTA doubles rankings following the Australian Open, overtaking her partner for her second career stint as World No.1."
Reagovat
Petr_Fisk
Díky.
Příště budu nejdříve používat live-tommr ranking a pak teprve ty ostatní...:)
Reagovat
d@ve
Tož ale musíš uznat, že měl pravdu.. ;)
Reagovat
Petr_Fisk
Však to právě píšu, že se stal mým prioritním informátorem...:)
Reagovat
Petr_Fisk
Jsi si jistý...?
Já bych také řekl, že tam bude Kiki.
Reagovat
smazaný uživatel
Tommr si je v řadě svých neomalených pohled":
- slajzbába je babochlap
- ta s nosánkem nahoru vymetá cestičku té nejmladší na okruhu
- Petra promarnila poslední šanci
- Karolína poslední šanci mít ani nebude :-)
(Mo)mentálně je tommr poněkud zaostalý, ale třeba si ověří žebříček:
https://live-tennis.eu/en/wta-doubles-live-ranking

To má z toho, jak se včera hezky vyspal :-)
Reagovat
Petr_Fisk
Pokud ovšem zneguješ uvedené výroky na principu "tommrizace", tak to vypadá o něco zajímavěji...:)
Reagovat
smazaný uživatel
- princip tommrizace
- Kvešův koeficient
- Frickova pachová stopa

Pěkné obohacování češtiny :-)
Reagovat
ttopi
Ještě bych přidal Forehandovy podmnožiny
Reagovat
Petr_Fisk
Viděl jsem to úplně dole na stránce periferně a nejdříve četl...
Forehandovy ponožky...:):)
Reagovat
Krisboy
...který odhodil Nadal po finále FO 2005 a Foreskin je od té doby nosí.
Reagovat
Petr_Fisk
:)
Reagovat
Petr_Fisk
ovšem Frickova pachová stopa nemá chybu...:)
Reagovat
tommr
proč sis změnil nick? Myslíš si, že nikdo nepozná, že jsi přicmrndávač "Triatlet"? Tvůj přitroublej styl je snadno rozpoznatelnej i kdyby ses přejmenoval stokrát ...
Reagovat
smazaný uživatel
Omlouvám se. Na žebříčky jsi lepší než oficiální stránky. Už to opravili i tam - https://live-tennis.eu/en/wta-doubles-live-ranking.

Jinak ale platí, že ve svých komentářích jsi hulvátský a klišoidní. Takže není problém pro kdejakého přicmrndáváče nebo troubu napsat hodnotnější příspěvek :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist