Světová jednička Alcaraz přijde o Australian Open. Při jednom z tréninků si zranil pravou nohu

6. 1. 2023, 22:07
Aktuality 101
Carlos Alcaraz se po prestižním Turnaji mistrů nezúčastní ani úvodního grandslamu sezony Australian Open. Devatenáctiletý španělský supertalent, který v září ovládl US Open a stal se nejmladší světovou jedničkou v historii mužského tenisu, si při jednom z tréninků zranil pravou nohu a roli nejvýše nasazeného v Melbourne Parku plnit nebude. O tenisový trůn může po skončení prvního z podniků velké čtyřky přijít.
Profily hráčů
Carlos Alcaraz (© AFP)

Alcaraz má za sebou jednu z nejlepších sezón, kterou kdy někdo v náctiletém věku v historii tenisu předvedl. Nyní 19letý Španěl ovládl v uplynulém roce celkem pět turnajů včetně dvou Masters, získal první grandslamový titul a po triumfu na US Open se stal nejmladší mužskou světovou jedničkou a také nejmladším vítězem majorů po více než 16 letech.

Po prvenství ve Flushing Meadows však přišel propad formy a hlavně zdravotní potíže. Kvůli zranění břišního svalu vzdal čtvrtfinále na listopadovém Masters v Paříži a zmeškal debut na Turnaji mistrů i finálový turnaj Davis Cupu. Na kurty se vrátil na prosincové exhibici v Abú Zabí, kde uhrál tři gamy s Andrejem Rubljovem a jen o dva více s Casperem Ruudem.

Teď přišla pro rodáka z El Palmaru další rána. Sezonu totiž zahájí se zpožděním a na australském kontinentu se vůbec nepředstaví. "Když jsem se dostával během přípravy do své nejlepší formy, udělal jsem při tréninku nepřirozený pohyb a přivodil si zranění. Tentokrát je to semimembranózní sval u pravé nohy. Tvrdě jsem dřel, ale bohužel se nezúčastním exhibice v Kooyongu ani Australian Open. Musím teď být optimistou, zotavit se a dívat se dopředu. Uvidíme se v roce 2024," napsal na sociální sítě.

Letošní ročník Australian Open startuje 16. ledna. Role nasazené jedničky tak s největší pravděpodobností připadne obhájci titulu Rafaelovi Nadalovi. Největším favoritem je s devíti triumfy nejúspěšnější hráč turnaje Novak Djokovič, který může dorovnat rekordmana Nadala a vystřídat na trůnu právě Alcaraze.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

101
Přidat komentář
Vlk-v-trave
nema vysledky:D

To ze nekdo ma odlsiny nazor, nebo postoj nic neznamena:) a uz vubec to nema nic spolecneho s varenim a porcovanim:)))

nejen pro paddyho, ale vsechny...

Jen tak pro pripomenuti.
Nikde nepisu, ze kdyz je nekdo starsi, ze to je lehci atd.

btw. snizovani vyhry Nadala na AO22, jen kvuli tomu, ze nebyl Djokovic je pitomost... a to jsem slusny. Take v pripadech jinych GS. To patri spis mezi arogantni zvasty, a jasne nerespektovani jakehokoliv soupere, coz do sportu by patrit nemelo, jak uz tady trebas Kozoroh medituje o tech spravnych fans...

Jeste jednou pripominam, ze nejen media, ale mnoho fans dodnes ignoruji, ze Djokovic mohl byt deportovan spravedlive dle toho, ze mel spatne vyplnene papiry, a nemohl ani teoreticky, ani prakticky ten GS hrat, nebot mel byt v karantene.
To, ze tam byly volby a protahli ho spinavou politickou hrou je vec, ktera mu paradoxne i pomohla u odvolaciho soudu, aby mu odpustili ten flastr, nebot ho klidne take mohli kvuli blbym papirum vypakovat hned...a ty 3 roky mu nechat.

Kazdemu je jasne, ze vzdy je lepsi jak mohou hrat vsichni, jedno jestli jsou dobri ma titul nebo ne, proste vsichni, kteri mohou byt k dispozici...

Take mohu arogantne prohlasit, ze letosni AO23 bez Carlose Nr1 je polovicni, nebo jak to casto pisete? neregulerni, menecenny atd... nebot chybi jasna Nr1

Jde te se fakt vycpat:DDD
Reagovat
Kozoroh
Je rozdíl mezi absencí kvůli zranění, kdy hráč není fyzicky schopen odehrát zápasy a neúčastí vynucenou politickým zásahem. Klást tyto dvě věci na stejnou úroveň je demagogie.
Reagovat
Vlk-v-trave
ano ve vsem je rozdil...:)

ale ja tady poukazuji hlavne na to, ze je nesmysl snizovat jakehokoliv viteze GS, jen kvuli okolnostem, at uz jsou jakekoliv. Krom toho uvadim, ze Djoko byl vyuzit na spinavou politickou hru, ale mimo to, ani teoreticky, ani prakticky by nestihl zacatek GS...jel pozde a s blbe vyplnenym papirem...

je to neco ve smyslu, ze bych psal, ze Lejvr byl okraden o plno Majoru, nebot jen nechtel podepsat nejake pofiderni tehdejsi smlouvy, a snizit vsechny ty tehdejsi viteze, ze to byli jelita, a on ztratil diky tenisove politice min. 2 kalendarni GS...

Za mne cypovina... chapu rozdily, ale take je asi dobre pochopit, ze okolnosti mohou byt ruzne... nejen zraneni...nebo slabsi dispozice, a hraci to zkouseji atd...
Reagovat
Ondrej2280
Muy biensmile
Reagovat
Marduch
Podle 2.setu Djo+Med zapas o konzistenci na servisu pri bigpointech, několika povedených S/V Djoka a jestli Nole fyzicky ustojí zaver. Takze taková klasika jejich h2h. Pro AO to nenapovedelo nic:)
Reagovat
Kozoroh
Dynamika jejich rivality se změnila. Dřív se ve výhrach mezi sebou střídali, ale teď No1e dosáhl 4. výhry v řadě nad Medvědem. Je patrné, že Djok ze sebe vymáčkne vše, aby Medvěda porazil, jako takovou opakovanou odvetu za USO 2021. Tou výhrou na TM 2022 se Novak dostal do Medovy hlavy. smilesmilesmile
Reagovat
Ondrej2280
Trosku neskoro:)))
Reagovat
Pe3k
Dnes to byl nejjednodušší zápas pro Novaka proti Danilovi. Rus hned vstoupil do zápasu několika zbytečnými chybami a v podstatě byl po celý zápas horším hráčem. Nejzajímavější na zápase bylo jak Novaka rozbolela noha. Dnes to byl bezkrevný a skoro až odevzdaný zápas od Rusa a moc mě to nebavilo. Djoko sice porazil Danila 4x v řadě, ale to nemusí v budoucnu nic znamenat a být Novakem tak se mu i Nadále spíše snažím vyhnout. Mě se hra Medvěda fest nelíbí a tak sem rád, že více hráčů snad už našlo recept na jeho hru.
Reagovat
Ondrej2280
Novaka rozbolela noha ?:)) A Medved tomu uveril a pustil mu to ,aby ho nahodou nerozbolela este viac...ten Medved je fair chlapik:)
Reagovat
Kozoroh
Novak ho dnes přehrál od baseline i na síti, Medvěd nebyl schopen udělat nic, čím by změnil dynamiku zápasu. Ani na dropshoty si nevěřil, zahrál jeden a ten mu No1e doběhl a získal bod. Zdá se, že No1e našel způsob, jak Medvěda zkrotit a je to zejména zvýšenou aktivitou na síti. Medvědovi moc nevoní dobíhat voleje, on chce být za baselinou.
Reagovat
Amputace
Ty skutečně počítáš za Novakovo vítězství i tu Medvěděvovu skreč v Astaně?
Reagovat
Pe3k
Když ten zápas je v oficiálních statistikách, proč by ho počítat neměl?

Btw. Tam měl Novak velké štěstí a Rus byl lepší.
Reagovat
Ondrej2280
Uz ho moze Jezisek porazat do konca kariery, ale najdolezitejsi zapas svojej celej kariery s nim nafasoval..
Reagovat
Pe3k
První zápas mezi Djoko Nadal RG 2006 Novak skrečoval a ty ten zápas "celou dobu" započítáváš do jejich oficiální H2H statistiky...A to ti samozřejmě nijak nevadí...Klasický fanda Nadala.
Reagovat
Amputace
Jak jsi přišel na to, že ho započítávám, hlupáku? Například tu skreč Djokoviče ve Wimbledonu jsem nikdy nebral tak, že ho tam Nadal porazil. Byť teď už asi ano...
Reagovat
Pe3k
Jak? Tak, že když se "pokaždé" bavíme o jejich H2H tak je tam "vždy" tento konkrétní zápas započítán, takže za hlupáka si o5 ty Amputko smile
Reagovat
Amputace
Kdy jsem vytahoval jejich celkovou vzájemnou H2H, to by mě vážně zajímalo... Pokud ano, tak zcela výjimečně a to pouze pro ilustraci toho, jak extrémně je vyrovnaná (na rozdíl od Fedalu). Hlupáček jsi ty, neb zase všechny házíš do jednoho pytle, nejsi schopen rozlišovat písmenka a kdo co píše.
Reagovat
Pe3k
Sorry, ale ty i ostatní zdejší Nadull fans jste vždy ty zápasy co Djokovic skrečoval do jejich H2H započítavali, taková je realita a nic co napíšeš to nezmění. smile
Reagovat
Amputace
Ach jo, ty jsi vážně marnost sama.

Ty ani nejsi schopen vidět rozdíl, když je řeč o celkové H2H a nějaké současné formě vycházející z posledních zápasů. Když jedním z nich je skreč, je asi trochu rozdíl ho počítat nebo ne. Mně je to úplně jedno, klidně si počítejte 4 výhry v řadě. Vážně mi na tom nesejde, jen mě překvapilo, že ten zápas berete vážně.

A já se ti klidně otevřeně přiznám, že jsem to nevěděl: že se skreče počítají do celkových stats. Měl jsem za to, že ne, že mají tyto zápasy sice oficiálního vítěze, ale do stats nejdou. Takže vůbec nemám žádný problém s číslem 27:30. Pořád jde o brutálně vyrovnanou rivalitu. Zdaleka nejvyrovnanější z bývalé big3, resp. big4.
Reagovat
Pe3k
Ano, marnost to je, ale ne na mé straně...

Divil by ses co já sem schopen vidět za rozdíly, nesuď mě podle sebe...Je fajn, že si taky "konečně" něco přiznal...Diskuze nebyla o tom, kdo jaký zápas bere či nebere vážně, ale jestli se skreče do H2H započítavají a to si, jak si sám přiznal, nevěděl...H2H mají vyrovnané, ale jinak ho Rafa neporazil mimo antuku už 10 let a na hardu s ním už 10 let neuhrál set a to není vyrovnané, ale naopak zcela jednostranně dominující...
Reagovat
Amputace
Ne, diskuze nebyla o oficiálních statistikách, ale o tom, jestli tu skreč považuje za vítězství Kozoroh. Na něj směřovala ta otázka. Ty s tou diskuzí nemáš vůbec nic společného, tak mi netvrď, o čem je a není.
Reagovat
Amputace
A máš pravdu, že bych se opravdu divil, protože se tak, že jsi schopen vidět nějaké souvislosti, rozdíly, neřku-li nuance, vůbec neprezentuješ. Naopak snad více než polovina tvých příspěvků je o banálním škatulkování fanoušků Nadala - zcela bez ohledu na to, kdo mezi ty fanoušky napsal, kdo si co myslí, kdo zastává jaké názory apod. Je směšné, snad až sebeparodické, že někdo s tímto postojem pak napíše, že je schopen vidět nějaké rozdíly... Komické.
Reagovat
Amputace
kdo mezi ty fanoušky patří*

Jinak z mé strany k tobě zase na nějakou dobu vše. Nic se nezměnilo: je to stále ztráta času.
Reagovat
Pe3k
Ano já jsem se vmísil do debaty v tom máš pravdu, ovšem měl by si mi v tomto případě poděkovat, protože si se dozvěděl, že i skrečované zápasy se do ofiko H2H stats započítávají a taky to, že ty si ty skrečované zápasy celou dobu (nevědomky) započítaval, ale po cicko-rohovi by si chtěl, aby zápas z Astany nezapočítával...

V tom škatulkování fanoušků Nadala máš pravdu. To dělám (rád a často), to není žádná novinka, žádné tajemství.
Reagovat
Kozoroh
Tak skreče se do oficiálních zápasů počítají, nemluvě o tom, že Medvěd hodil ručník do ringu příliš brzo, chci tím říct, že měl zkusit odehrát třetí set a pak se rozhodnout, zda zápas dokončí. Podivným načasováním skreče zaskočil i Djokera.

Ale zápas, kde se dynamika jejich rivality změnila, je TM 2022. Ačkoliv měl No1e zajištěný postup do SF, tak s Medvědem zápolil až do krve. Medvěd taky bojoval jak ďas, ale těsně prohrál. No1e si touto výhrou posílil sebevědomí do dalších konfrontací s Medem a proto dnešní zápas v Adelaide vyzněl jednoznačně v jeho prospěch.
Reagovat
Amputace
Tak jasně že do oficiálních statistik se to počítat může, ale když se vede nějaká diskuze o rivalitě nebo formě toho či druhého, nelze to brát přece vážně.

Navíc vzhledem k tomu, že šlo o předčasnou skreč, nelze to už tím tuplem brát vážně nebo tomu přisuzovat nějakou výpovědní hodnotu - na rozdíl od situace, kdy by Medvěděv skrečoval za prakticky rozhodnutého stavu, kdy by i bez ohledu na skreč bylo pravděpodobné, že by zápas prohrál.
Reagovat
Amputace
No za mě tedy dynamiku té rivality, jak ty říkáš, změnil právě ten zápas v Astaně, kde byl Medvěděv lepším hráčem, a přesto musel kvůli zranění vzdát. To udělá s psychikou daleko víc než nějaký nedůležitý zápas na TM, kdy jeden měl postup jistý, druhý už postoupit nemohl a oba se hecli, že pro diváky zabojují.
Reagovat
smazaný uživatel
Dynamika ich rivalita sa zmenila.

Medvedev uz vyhráva len finále Grandslamov :)
Reagovat
Patik
Dnes to nebol Medvedev akého poznáme mam pocit ze ten zápas bral trosku lahkovaznejsie navyše Novak tam niečo riešil s fyziom ťažko sa hrá proti zranenému hráčovi..zatial kvalitou najslabší ich zápas.
Reagovat
Patik
Kto ho tu porovnával s Nadalom? Mali ste pravdu zisk GS a polroka ho není.
Reagovat
Alien
Cože? Tak to je po ránu smutná a velmi bolestivá zpráva a pro nás jeho fanoušky téměř zdrcující zjištění! Tímto je blížící se AO prakticky devalvován a bez Carlose bude tento podnik prakticky nekonkurenceschopný! Snad se dá Carlos brzy do pořádku a spraví si chuť na dalších významných turnajích nové sezóny. Jsme s tebou Kájo
!
Reagovat
turista
Alcaraz je v poslední době smolař.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Sice si udělal něco s nohou, ale zčernala mu rukasmile
Reagovat
Blondie
smile
Reagovat
paddy
jak jsem říkal, Alcaraz bude rád, když se letos udrží v top 5

ale GLOAT je jasný smile
https://www.youtube.com/watch?v=AcL6bRdbO-4
Reagovat
smazaný uživatel
Bude rád, ale ideálne by bolo, ak by mu bolo umožnené normálne súťažiť.

Lebo po TM je AO už druhy velký turnaj, kde nemože štartovať. Často ho porovnávajú s Nadalom a bohužiaľ už aj absencie nápadne pripomínajú Nadalovu kariéru.
Reagovat
Pe3k
Nadal má nejsilnější zdraví ever. Nikdo by nevydržel hrát s tak náročným herním stylem, tak dlouho jako on. Jinak jejich keriery jsou hodně rozdílné v tom, že Alkáč není mimo antuku fackovací panák jako Nadal... smile
Reagovat
Ondrej2280
Pe3k, prefackat by si si zasluzil ty, ale kto by s tebou v Ostrave stracal cas :)
Reagovat
smazaný uživatel
Petríček, aspoň, že ma tie ryby, ktoré ho na ceste neúspešného života sprevádzajú..:)
Reagovat
Ondrej2280
Ja sa divim ,ze sa s Pe3kom niekto snazi normalne bavit ;) S takym infantilnym stupidom sa neda viest debata:)
Reagovat
smazaný uživatel
Ten zúfalec so slamenou hlavou sa napriek tomu priplichtí do diskusií so svojou obsesiou upozorňovať na poškodenie svojej mozgovej kôry. Takého človeka musíš dlho hladat, neprekvapuje ma, že ho nájdeš zrovna v Ostrave.
Reagovat
Marduch
"Ak by mu bylo umožněno soutěžit." Alcaraz ale nemá problém s očkováním, zranění si přivodil sám.
Reagovat
smazaný uživatel
Nie je mu umožnené súťažiť, okolnosti ho nepustia.

To, o čo konkrétne sa jedná, to je naozaj bezpredmetné, história si bude pamätať jeho absenciu.
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
Amputace
Nezapominej, že Djokovice si bude historie pamatovat jako mučedníka a revolucionáře.
Reagovat
Pe3k
A Nadala jako dopera. V zahraničí má přezdívku drugDal. smile
Reagovat
Ondrej2280
V zahranici,tym myslis na ostravskych rybnikoch u teba?:)
Reagovat
Marduch
Okolnosti od slova okolí znamenají něco vnějšího, zatímco on si to přivodil sám neprirozenym pohybem v tréninku.
Reagovat
smazaný uživatel
Bože moj, Marduch, neslovičkár tu so mnou, nebuď jak osina v zadku. Okolnosti ho nepustili, zranenie, okolo, vnutri, ci vonku, je stále nepriaznivá okolnosť.
Reagovat
smazaný uživatel
No výborne, takze Djokovic moze dostat Medvedeva uz do stvrtfinále. Rovnako ako Nadal. Tomu sa hovorí férová hra :)
Reagovat
paddy
letos to bude nejslabší ročník za posledních 15 let
Reagovat
Kozoroh
Nejslabší ročník byl jednoznačně ten loňský, který pokazila covid politika...
Reagovat
paddy
Když se to srovná, pak se musíme dívat, kolik tam bylo top hráčů s vysokou kvalitou a formou, zmínit kolik jich chybělo, a vidět rozdíl u Nadala, který patří do první skupiny

2022
Med, Zve, Tsi
Chyběl Djo
Nadal po zranění, málem nepřijel
= 3 top + lepší Nad

2023
Djo, Med
Chyb Alc a Zve z formy po zran.
(pozn Tsi i Rub jsou teď horší)
Nadal po zranění a v horší formě než 2022
= 2 top + horší Nadal po zranění

Kdybychom ročníku 2023 přidali bonusový bod za účast Djo (abychom byli objektivní), pak by byla remíza 3:3 + horší Nadal

Čili 2022 > 2023

Že ostatní ročníky v minulosti byly kvalitnější, nemá smysl ani debatovat - více top hráčů a kvalitnější top10

Současná top 10 nemá formu nebo tam jsou hráči jen kvůli toho, že někteří jsou zraněni atp.
Reagovat
Kozoroh
Zranění a pokles formy ke sportu patří, politické zásahy ne. smile Nemluvě o tom, že Djokovič byl trojnásobným obhájcem titulu a rekordmanem, tudíž jeho vynucená neúčast měla fatální dopad na výsledek AO 22. To nelze okecat.
Reagovat
paddy
To nezpochybňuji, ale kvalitu turnaje neurčuje jen Djo. Pole 22 a 23 je kvalitativně nejslabší za dlouhou dobu a tvrdím, že 22>23.

Jakou kvalitu podle tebe mělo pole 22 za posledních 15 let?
Reagovat
Kozoroh
Takovou, že vítěz AO 2022 je z hlediska herní úrovně nejslabší vítěz v období 2007-2022. Djokovič i ve své nejslabší vítězné formě by nedopustil výhru Nadala 22.
Reagovat
paddy
Možná jsem se měl zeptat na rok 23, aby to nebylo tak jednoduché.
Z mého pohledu 23 bude nejslabší vs. 2007-21.

Alc, Zve, Nad tedy hlavní konkurence má následky zranění a Med je jediná velká překážka. To dříve nezbývalo.

Když hrála Big3, tak to byly těžké ročníky a jim ještě vždy dělalo problém pár jednotlivců, kteří by letos neměli problém uspět.
Reagovat
Pe3k
Jaké následky zranění má Nadal?
Reagovat
paddy
Myslím, už Vlka si tady rozporoval, který rozebíral, proč Nadal nemá výsledky
Můj názor není ojedinělý, stačí sledovat, co se stalo během posledního zgruba půl roku
Reagovat
Pe3k
Otázka: Jaké následky zranění má Nadal?

Odpověď: Myslím, už Vlka si tady rozporoval, který rozebíral, proč Nadal nemá výsledky
Můj názor není ojedinělý, stačí sledovat, co se stalo během posledního zgruba půl roku

smile smile smile

To je přesně ono, napíšeš nějaký nesmysl a když se tě na to zeptám, odpovíš jako mentál a snažíš se to hodit na Vlka...
Reagovat
paddy
smile
Reagovat
Pe3k
Takže nemáš žádný argument? To je v pohodě, žádný jsem o tebe ani nečekal smile smile
Reagovat
Ondrej2280
S tym ostravskym trubirohom sa musis bavit inak,zbytocne niecim argumentujes:)
Reagovat
Kozoroh
Žádné, pouze slabší forma. :)
Reagovat
paddy
Spíš nedostatek tréninku stejně jako u Zvereva, což souvisí se zraněním
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Naprostý souhlas Kozorohu. smilesmile
Reagovat
Ondrej2280
Vidis, a napriek existencii srbskeho unterwassermana tam bol Nadal asi 6 xkrat vo finale :)
Reagovat
smazaný uživatel
Kozoroh, prosim ta, daj si pivečko, si zbytočne vyhecovaný.

Nadal 2022 by si Novaka 2008 natrel ako maslo na chleba. Ty najslabsi vitaz :)

Vitaz RG16 je prosim ta aky?..Ten musi byt najslabsi snad za 20 rokov potom.
Reagovat
Kozoroh
Lol, No1e 2008 neztratil na cestě do finále ani set a o jednu jedinou sadu ho připravil Tsonga ve finále, který jak si asi pamatuješ, dal v SF Rafovi nakládačku. smilesmilesmile

RG 2016 nelze s AO 2022 srovnávat ze dvou důvodů, zaprvé Rafa z něj odstoupil kvůli zranění, tedy ze své vůle a zadruhé, na RG tehdy nebyl obhájcem titulu, minulý rok prohrál s Djokem ve ČF a v sezóně 2016 se ještě nevyhrabal ze své herní krize.
Reagovat
smazaný uživatel
Aj Djokovic sa AO 2022 predsa nezucastnil z vlastnej vule, stacilo sa ockovat :)

Stále plati, ze RG2016 bol vykonnostne najslabsi vitaz RG od roku 2005.

To, ze do finále nestratil ani set, neznamená, ze bol vykonnostne lepsi ako Nadal 2022.

Nadal vo finále 2022 zdolal Medvedeva, vitaza predosleho hardoveho majoru. Už len tu tvoja teoria naraza prudko do steny.
Reagovat
Kozoroh
"Aj Djokovic sa AO 2022 predsa nezucastnil z vlastnej vule, stacilo sa ockovat :)"
Proč tedy do Austrálie letěl a následující dny trávil v detenčním zařízení? Proč urputně bojoval o účast na turnaji se soudy? smile

"Stále plati, ze RG2016 bol vykonnostne najslabsi vitaz RG od roku 2005."
To byl tehdy svět ještě v pořádku. No1e si pro titul došel výhrami na kurtu, nepotřebal nějakého politika, který by zatrhl účast jeho největší hrozbě, kterou stejně během RG 2016 byl spíš Stan než Rafa.

"To, ze do finále nestratil ani set, neznamená, ze bol vykonnostne lepsi ako Nadal 2022."
Rafa měl 2x během turnaje vyloženě na kahánku. Kdyby Shapo a Medvěd nebyli labilové, tak by to Rafa nerozdýchal. No1e v jejich pozici by Rafu dorazil.

"Nadal vo finále 2022 zdolal Medvedeva, vitaza predosleho hardoveho majoru. Už len tu tvoja teoria naraza prudko do steny."
To samé co výše. Medvěd to ve finále posral a jeho prohru hodnotím jako nejhorší implozi ve finále GS v otevřené éře. Prohra z vedení 2:0 se v GS finále stala několikrát, ale většinou se to přihodilo nováčkům, dále McEnroovi na RG 1984 na jeho nejhorším povrchu, ale Medveděvovi hrálo vše do karet, GS vítěz, hrál na svém nejoblíbenějším povrchu a ve finále čelil o 10 let staršímu soupeři. Přesto to posral...
Reagovat
Ondrej2280
No vidis a taky Wilander to hodnotil ako najvacsi comeback vo finale GS v historii open ery :) Ale zas kto je v tenise Wilander a kto Kozoroh:)))
Reagovat
Amputace
A právě tak se dá říct, že Nadal pos.ral, že to vůbec do stavu 2:0 došlo. Ve druhém setu 2x vedl o break, podával na vítězství v setu, měl setball na svém servisu a přesto set prohrál. Měl i obrovský kopec smůly, že se ten zápas vyvíjel tak výrazně v jeho neprospěch. Tvrzení, že se Medvěděv pos.ral a prohrál si vyhraný zápas de facto sám, je jedno z největších zkreslení reality, které se tady dá dočíst. Stav 2:0 totiž vůbec neodpovídal obrazu hry. Nebylo to žádné, že by Medvěděv Nadala drtil a pak najednou odpadl a připustil comeback.
Reagovat
smazaný uživatel
Boze moj, Kozoroh..

Ked Djokovic vyhra stratený zapas s Federerom, tak ukazuje pevne nervy, ked ho vyhrá Nadal, tak sa súper pos*al. Trochu objektivity..

Djokovic vyhral dva GS, cez matchbally, Nadal ziadny taký zapas nepotreboval, to su fakty.

Djokovic skompletizoval karierny GS vďaka Nadalovej absencii v Parizi 2016, to je dalsi fakt. Okolnosti mu pomohli.

A to, ze na RG bol pre hrozbou pre Djokovica skor Wawrinka ako Nadal, tu uz slapes vodu kamosko, zufaly počin zufaleho diskutéra :)
Reagovat
Pe3k
To si pleteš s loňskem...Ty se ze všech si snažíš být co nejvíce mimo, že?
Reagovat
Patik
Minule AO ešte nikto ani poriadne nevedel ze Alcaraz existuje ale toto AO už bude zrazu najslabší ročník lebo tam Alcaraz není..to je dosť slabý hejt na Djokovica.
Reagovat
paddy
Kdybys si uměl pořádně číst, tak argumenty jsem uvedl a týkaly se souhrnné kvality celého hráčského pole a vůbec to nesouvisí s Djokovičem, jak se mi tady snažíš podsunout. Za Djokoviče jsem letos dokonce dal bonusový bod. Toto nevidí jen fanatik nebo nekorektní člověk.

Letošní pole je o něco horší, ale chápu, že věc je subjektivní. Bohužel někteří rádoby fanoušci určují kvalitu turnaje podle toho, zda na něm startuje Djokovič, což je směšné.

Pokud bychom to zjednodušili, tak můžeme říci, že GS bez Big3 má nízkou kvalitu, což nastalo v roce 2020, USO, což jsem tady několikrát zmiňoval.
Reagovat
Patik
no hej ale čo je to za argumenty že Tsip a Rublev sú teraz horší..alebo že Nadal nemá formu..to sú argumenty ktoré by sa mohli podávať tak pri nejakom US Open keď už majú niekoľko turnajov za sebou..každý odohral pomaly dva zápasy aj s cestou a už sa tu hodnotia šance..všetci vieme že Nadal vie zo dňa na deň na grandslamoch podávať diametrálne odlišné výkony Tsitsipas vyhráva zápasy na united cupe..je tu kopec hráčov ktorí môžu zamiešať kartami na turnaji Norrie FAA Berrettini Kyrgios ale aj ten Zverev a Rublev môžu zohrať svoju úlohu na turnaji..ťažko je niečo hodnotiť na menších turnajoch hneď na začiatku sezóny..tento ročník bude podľa mňa dobre obsadený.
Reagovat
Ondrej2280
To su dristy :)) Minule AO si nepovazoval nejakeho Tsipiska za konkurenta, alebo Berretiniho, a naraz pri ucasti Djokovica uz su to hrozby a najkvalitnejsi turnaj v historii..traged tragedny:)
Reagovat
paddy
Je objektivní, že Tsi po kolapsu na RG a operaci se stále hledá, Rublev býval lepší a Nadal prohrál 6 ze 7 posledních zápasů. Berettinni býval v top10.

Neříkej mi, že všichni hráči stejně kvalitně po celou kariéru.
Kdyby jsme dávali body za aktuální formu před turnajem, tak od boku mohu vystřelit, že tituly 2016-21 jsou kvalitnější než 22-23

Dám ti otázku, který ročník je kvalitnější?
21 nebo 23? A 22 je nejslabší v historii?
Reagovat
Kozoroh
Vyřadit z politických důvodů rekordmana turnaje je zločin na tenisu, něco podobného by byla vynucená absence Nadala na RG. Vítěz takového RG by byl napořád zpochybňovaný, zda si titul zasloužil. Legitimita takového grandslamu je narušena. Zranění a pokles formy naproti tomu ke sportu patří.
Reagovat
Ondrej2280
Kazdy clovek, ktory by docestoval do Australie nezaockovany, tak by dopadol rovanko, teda poslali by ho svinskym krokom prec, TY politicky dovod :)
Reagovat
smazaný uživatel
Aj spoločenská situácia a potrebná dokumentácia k športu patrí, zbytočne sa to snazis okecat.

Ani po roku si sa nezmieril s tym, ze údajny antukár Nadal má dva kariérne Grandslamy, rovnako ako údajne najkomplexnejší hráč Djokovic.

Popravde, máš šťastie, že Austrálie má len dve, k trom vavrínom bol bezpochyby 100x blizsie, než Djokovic v Parizi. To je fakt.
Reagovat
Kozoroh
Nadalova výhra zkrátka bije do očí: po 13 letech, kdy rok co rok neúspěšně usiloval o 2. titul na AO, uspěje zrovna v ročníku, z kterého byl největší favorit a rival "násilím" odstraněn. smile To zákonitě bude napořád zdrojem pochybností, obzvlášť když Rafan na HC Djoka neporazil už 10 let. smile
Reagovat
smazaný uživatel
Zdrojom pochybností to bude možno u teba. Tenisový svet toto vôbec nerieši. Djokovic v Melbourne nie je Nadal v Paríži a nič tu nemá garantované. Djokovic AO nikdy nevyhral 4x po sebe a ak by aj hral, tak by bol favoritom Medvedev.

Nehovoriac o tom, že sa mohol zúčastniť, ale dobrovoľne, opakujem, dobrovoľne sa nenechal očkovať, tým pádom mu muselo byť jasné, že na turnaji nemá ako štartovať, napriek zmätkom organizátorov.
Reagovat
paddy
tady jsou různé reakce hráčů, veřejnosti a politiků
https://www.youtube.com/watch?v=0Im11yiNDzc
https://www.youtube.com/watch?v=qt83abLTwTg

naštvanost Australanů pramenila z toho, že někdo měl privilegia
a naštvaní byli i někteří hráči a zbylí se často mluvili diplomaticky
vedle toho olej do ohně přilil i sám Djokovič, když se chlubil na sociální síti a vznikla lavina hněvu v Austrálii

politika byla i ze strany AO, kdy na začátku prosince Tiley říkal, že Djo musí být očkovaný a v lednu Djo na poslední chvíli dostal výjimku na základě prodělaného covidu
otázka by mohla znít, měl skutečně covid?

kdyby se naočkoval, tak aféra nevznikla, a kdyby to nebyl Djo, tak se nic neřešilo jako v případě Voráčové

že nikomu nevadí, že byl zrušen Wimbledon 2020, to byl prostý lockdown čili jak by někdo řekl politika
Reagovat
Patik
Ale to sa nedá takto brať..tenis je nepredvidatelny šport.. Pár rokov dozadu na AO šlapal Karatsev o ktorom nikto nič nevedel.. Kopec top hráčov môže nájsť formu a odraziť sa do dobrej sezóny..taky Thiem nemal absolútne formu a nakoniec získal prvý masters nad Federerom vo finále..Nadal ten hral na RG v pyžame bez prípravy a nadelil Djokovicovi kanara..tým chcem povedať ze tenis je poste nevyspytateľný jedno veľké víťazstvo ich môže nabústovať do ďalších kol..obsadenie je dobre otázkou bude len kvalita zápasov.
Reagovat
Pe3k
"někteří rádoby fanoušci určují kvalitu turnaje podle toho, zda na něm startuje Djokovič, což je směšné"

Směšné jsou hlavně tvé komentáře...Djokovic vyhrál Australian open 9x srovnej to ze zbytkem hráčského pole ty jelito.
Reagovat
Kozoroh
Letošnímu ročníku se i navzdory Alcarazově absenci vrací legitimita, neboť všichni, kdo chtějí hrát a splňují sportovní požadavky, tak mohou. Politika do toho oproti loňsku nezasahuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Cize zenska vitazka AO23 taktiez nemá legitimitu, lebo sa ho nezucastnila ceska hraca kvoli problemom s vizami?..

A co Wimbledon 2022, ten je uz super legitimny, napriek tomu, ze sa ho nezucastnili Rusi a semifinalista odstupil z turnaja?..:)
Reagovat
smazaný uživatel
AO2022.
Reagovat
Kozoroh
Plošné vyloučení ruských a běloruskych tenistů rovněž uškodilo kvalitě soutěže ve Wimbledonu 2022, nicméně větší dopad na výsledek turnaje měla Djokerova deportace na AO. Djokovič je na AO těžká váha, Medveděv ani další Rusové ve Wimbledonu hegemonami nejsou.
Reagovat
smazaný uživatel
Väčší dopad na výsledok nemala.

Nemôžeš hypotézu, špekuláciu podávať ako suchý fakt. Logika.

Väčší dopad na výsledok mohla mať, no nemusela. Taká je pravda.
Reagovat
paddy
Sám Djokovič netvoří celkovou kvalitu hráčského pole, i kdyby byl sebevětší favorit. Touto logikou by RG byl nejkvalitnější turnaj v historii.
Další argumenty jsem popsal vedle.

Od tebe se člověk moc argumentů nedočká, za to o to víc se dočká urážek, nejen vůči mé osobě. Oslovuj si tak své rodiče. smile

Jestli je něco směšného, tak to, že tady nahlašuješ jiné lidi za urážky smile smile
Reagovat
Pe3k
"Sám Djokovič netvoří celkovou kvalitu hráčského pole" však já sem nic takového nepsal...Reaguješ na svoje vlastní výmysly smile

Napsal jsem, že si jelito což je po přečtení tvých komentářů to nejslušnější co jde vymyslet, ale pro tebe je to urážka? smile

"Jestli je něco směšného, tak to, že tady nahlašuješ jiné lidi za urážky" Dobrá tak jmenuj lidi co jsem "nahlásil" už teď jsem moc zvědavý s čím přijdeš. Samozřejmě s ničím jako ostatně vždy...
Reagovat
Ondrej2280
Si nevedel , ze Pe3k je miestny bonzak ?:)
Reagovat
Ondrej2280
Presne tak krivy Patiček :) bude to najslabsi rocnik v historii, lebo tam nehra svetova jednotka- dle tvojej logiky z minuleho roku :)
Reagovat
milik254
Kletba premiérových vítězů US Open pokračuje - DelPo, Marin, Thiem, Medvěd (dopadl asi nejlíp, ale stejně špatný), Carlos
Reagovat
Kozoroh
Druhý rok po sobě na AO nebude hrát úřadující světová jednička, tentokrát však kvůli zranění. No1e, Ruud i Tsitsipas se mohou dostat na 1. místo.

Odhlášení Alcatraze zároveň mění pořadí nasazených, No1e bude 4. nasazeným, což znamená, že k němu bude nalosovaný někdo z 5. až 8. pozice, kde jsou nyní Medveděv, Rublev, FAA a Fritz. No nepřál bych si Medvěda na ČF smile
Reagovat
Ereinion
tady je paradoxní, že posun Djokoviče do TOP 4 mu může přihrát horší los než když byl 5.nasazenej...

Favoriti za mě asi:
1. Djokovič
2. Medvěd
3. FAA
4. Nadal
5. Rune/Tsitsipas ...
Reagovat
Pe3k
FAA smile smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist