Tenisový rozhodčí a funkcionář dostali tresty za sázky a korupci

17. 7. 2020, 09:37
Aktuality 0
Jednotka pro bezúhonnost tenisu (TIU) udělila zákazy činnosti a pokuty běloruskému umpirovému rozhodčímu a řeckému turnajovému řediteli za manipulaci s výsledky a sázkařské prohřešky.

Sudí Alexej Izotov dostal distanc na tři roky a pokutu 10 tisíc dolarů za to, že nenahlásil pokus o korupci a sám naváděl své kolegy k manipulaci s výsledky. Podle TIU dostal Izotov loni v listopadu na turnaji ITF v Minsku finanční nabídku za to, že bude zadávat se zpožděním do svého zařízení skóre zápasu a tím umožní ostatním sázet.

Ředitel řeckých turnajů ITF Antonis Kalaitzakis byl suspendován na 20 měsíců a dostal pokutu 6000 dolarů za sázení na tenis. Čtyři měsíce z trestu a polovina částky jsou podmíněné.

Sedmatřicetiletý Kalaitzakis mezi lety 2013 a 2016 podal 127 sázek na tenis, čímž porušil pravidla. Také nenahlásil podezření či povědomí o korupčním jednání jiné osoby.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist