Thiem se odhlásil i z Indian Wells a Miami, vrátit se chce v dubnu na antuce

7. 3. 2022, 07:12
Aktuality 21
Dominic Thiem znovu oddálil návrat na kurty. 28letý Rakušan, který si loni v červnu na trávě na Mallorce poranil zápěstí a už 9 měsíců nehraje, se odhlásil z březnových turnajů Masters 1000 v Indian Wells a Miami. Bývalý třetí hráč světa cílí svou přípravu na jarní antukové turnaje v Evropě.
Profily hráčů
Dominic Thiem

Dominic Thiem se loni na jaře trápil s výrazným poklesem formy a navíc si v prvním zápase na trávě poranil pravé zápěstí. Nejenže následně přišel o Wimbledon či olympiádu, ale neobhajoval ani titul na US Open a tak již na konci června pro něj sezona skončila.

Od té doby nehraje.

28letý Rakušan se rozhodl neřešit zranění operací a léčil ho dlouhodobou konzervativní cestou. Už měl naplánovaných několik návratů na kurty, ale i kvůli z přetížení poškozených vazů mezi prsty ho pokaždé odložil.

Naposledy se omluvil z březnových turnajů Masters 1000 v Indian Wells a Miami, na kterých hrál naposledy v roce 2019, kdy v Kalifornii triumfoval.

"Mám za sebou opravdu dobré týdny na tréninkových kurtech. Zápěstí už je naprosto v pořádku, ruka se neustále zlepšuje. Bohužel ale ještě nejsem připravený hrát velké zápasy. Nechci návrat uspěchat," řekl Thiem, který se aktuálně připravuje na Floridě.


Bývalý třetí hráč světa zároveň oznámil, že by se chtěl vrátit na dubnových turnajích na evropských antukách. 

"Antuka je povrch, na kterém se pořád cítím nejlépe, takže je myslím ideální na ní začít," dodal Thiem, aktuálně 50. hráč světového žebříčku.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

21
Přidat komentář
mamina
Dominikúv tenis se mi vzdycky líbil a mám moc moc ráda i jeho vystupování. Pro mně je to takový inteligentní kluk a pohodář. Že nehraje už 9 měsíců je škoda, ale je lepší doléčit pořádně zranění a následně se zase pomalu vrátit na túru. Honba za body a financemi není v jeho připadě to hlavní. Nehledě k tomu, že je ještě mladý a když ho zdraví podrží, ještě toho hodně stihne.
Reagovat
Rafaeoli25
Tohle nevypadá dobře, na antuce i kdyby stokrát trénoval bude nerozehraný, rozhodně se nedá čekat, že by udělal obrovské výsledky a že by snad měl potrápit Nadala jako kdysi.
Reagovat
Pe3k
Ten se bude trápit v prvních kolech, k nějakému střetu s Nadalem ani nedojde...Navíc je irelevantní při návratu kteréhokoliv tenisty, aby sis přál, že někoho konkrétního potrápí. On se chce vrátit k vrcholovému tenisu a ne k trápení nějakého Nadala...
Reagovat
Rafaeoli25
To je pravda, někteří tady přesto mají očekávání, že bude pro Nadalem už na FO soupeřem, já nic takového neříkal. Považuji to za absurdní.
Reagovat
Patik
Ser nato..vidíme že sa ti nechce vracať..kým chytíš rytmus stratíš motiváciu ktorú ani nemáš..
Reagovat
gigin
Dře jak magor na trénincích, každý den, možno dohledat na sociálních sítích, ale ty máš jasno.
Reagovat
Pe3k
Jo? No to jsem rád, tenhle ten dojem co má Patik, že ztratil motivaci mám z Doma taky, tak snad se mýlím...
Reagovat
gigin
Dře, chce.
Reagovat
Pe3k
Bude mě muset přesvědčit on sám (ne že bych ti strécu nevěřil).
Reagovat
gigin
Jo však on psal, že to dělá hlavně kvůli nicku Pe3k na českém, světoznámém webu, tenisportal.
Reagovat
Pe3k
Mám pocit, že ty ty sociální sítě moc žereš, což mi moc nesedí k tvému věku...
Reagovat
gigin
A kde se mám dívat, co dělají? Gulba to nemá teda vůbec, a právě Bernie nebyl dlouho aktivní, až teď to rozjel. Samozřejmě Nick a jemu podobní to valí na plný pecky. Já se na to dívám z informativních důvodů. Na co mám čumět? Na to jak se lidi defitivně zbláznili a místo ruské zmrzliny lížů ukrajinskú?
Reagovat
Pe3k
Tak pokud tě vyloženě zajímají treningy nebo jejich osobní život, tak si je sleduj, mě je to buřt jen říkám, že mi to k tobě moc nesedí, ale to neznamená, že já ti budu kázat co máš a nemáš sledovat...Já jsem pro choice pro freeedom. smile

Kámoš co robí na ředitelství Mittalu pořád posílá fotky jak lížou Ruskou zmrzlinu, proč netuším.
Reagovat
elsky
A odkud tedy jsou ty zprávy, že na to už kašle smile?
Reagovat
gigin
Mimochodem Kobra se taky zbláznila. Trénuje jak smyslů zbavený, začal být aktivní na sociálních sítích, odjel z Austrálie na 9 měsíců, fotka na letišti a k tomu koment, že jde udělat díru do světa. Budeme koukat ještě....
Reagovat
smazaný uživatel
Ta diera do sveta bude zas nejaka porno herečka :)
Reagovat
Patik
Nie nemýliš sa..on skutočne nemá motiváciu..ten človek ktorý trénuje na kurte je len človek jemu podobný ktorý potrebuje platiť účty ale čo viac ..jeho tenisový status a jeho renomé je tak vysoko že si nemôže dovoliť zhasnúť zo dňa na deň..zhrnul by som to tak že trénuje lebo musí lebo sa to proste od neho očakáva lebo je to jeho povolanie a je v tom profík..druhá vec sú možno nejaké dobré mravy medzi ľudmi v jeho brandži..tlak a otázky v médiach..nakoniec to skončí výhovorkou ktorú mu všetci budeme musieť zhltnúť lebo je to proste dobrák Dominik niečo v zmysle..chalani viackrát som to skúšal nejde to ..už to nebude ono veľmi ma to mrzí navyše ma občas trápi ruka..na GS tituly to nebude a prvé kolá turnajov sú pod jeho úroveň..s úsmevom ukončí kariéru a bude si užívať miliony na účte niekde na pláži..nebude prvý ani posledný..
Reagovat
soloo
On má dosť naročnu techniku uderov co viac zatazuje zapastie tak asi preto ma stymto problemy
Reagovat
elsky
Je to tak, kdo pamatuje jeho některý finále s Nadalem, to byl mazec, maximální intenzita i hodinářská přesnost.

Na to je, myslím, funkční zápěstí potřeba smile

Ale když má někdo pocit.. smile
Reagovat
Rafaeoli25
Na RG ale taková intenzita nestačila nikdy víc než na pár uhraných gamů smile
Reagovat
Patik
No to mám...drieť musíme máme predsa nejaké renomé..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist