Třináctiletá Brenda Fruhvirtová si zahraje exhibiční Ultimate Tennis Showdown v Nice

22. 7. 2020, 09:27
Aktuality 2
Brenda Fruhvirtová má obrovskou možnost si na své konto připsat další cenné zkušenosti. Teprve 13letá talentovaná Češka se totiž na začátku srpna zúčastní exhibice Ultimate Tennis Showdown, kterou ve francouzském Nice pořádá slavný kouč a tenisový expert Patrick Mouratoglou.
Profily hráčů

Dosud hráli Ultimate Tennis Showdown pouze muži, ale v dalším díle dojde i na malý turnaj žen, kterého se vedle Fruhvirtové zúčastní také Ruska Anastasia Pavljučenkovová (30. v WTA), Tunisanka Ons Džabúrová (39.) a domácí Alizé Cornetová (59.).

Třináctiletá talentovaná Češka, jež v akademii Patricka Mouratogloua občas trénuje, dostala pozvánku hlavně kvůli svým letošním výkonům. V únoru v Les Petits vyhrála turnaj, který odborníci považují za neoficiální mistrovství světa do 14 let, a skvělý tenis předváděla i na českých exhibičních akcích během koronavirové přestávky, před týdnem v Prostějově například porazila 54. hráčku světa Kateřinu Siniakovou.

Ženská část turnaje proběhne o víkendu 1. až 2. srpna, v sobotu jsou na programu semifinálové souboje, v neděli finále.

Již tento víkend vypukne druhý turnaj mužů. Ten tentokrát proběhne systémem dvou čtyřčlenných skupin, přihlášeni jsou Grigor Dimitrov, Fernando Verdasco, Benoit Paire, Richard Gasquet, Feliciano López, Corentin Moutet, Alexej Popyrin a Dustin Brown. Vítězové postoupí do semifinále, kam se automaticky kvalifikovali dvě tenisové hvězdy (jejich jména jsou zatím tajná). Semifinále a finále proběhnou v neděli 2. srpna. Úvodní díl vyhrál Matteo Berrettini.

Ultimate Tennis Showdown je projektem Patricka Mouratogloua a otce australského tenisty Alexeje Popyrina a má velmi zvláštní pravidla. Nejzásadnějším rozdílem v pravidlech je bodování, které dává tenistům prostor k taktizování. Hraje se na čtyři sety (čtvrtiny), přičemž každý set trvá 10 minut a získá ho tenista, který po uplynutí doby vyhraje více bodů. Za případného stavu 2-2 na sety se hraje rozhodující set (náhlá smrt), který skončí ve chvíli, kdy jeden z hráčů vyhraje dva body v řadě (servisy se střídají po každém bodu).

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
tommr
čistě teoreticky nemá Brenda proti uvedeným soupeřkám šanci, ale třeba překvapí. To naprosto nesmyslný bodování bude asi překvapením nahrávat ...
Reagovat
paddy
Chce jí okouknout a třeba převzít do své stáje
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist