Trofej solidarity a naděje v Liberci vyhrála sedmnáctiletá Viďmanová

2. 8. 2020, 12:53
Aktuality 10
Vítězkou třetího dílu série podniků Trofej Solidarity a naděje ČTS by Moneta se stala Darja Viďmanová. Sedmnáctiletá Češka ve finále Svijany Open v Liberci zdolala po obratu Veroniku Vlkovskou a spravila si chuť po předchozím finálovém neúspěchu v Prostějově.
Darja Viďmanová

Český tenisový svaz v době koronavirové pauzy pořádá řadu akcí a jednou z nich je čtyřdílný seriál turnajů Trofej solidarity a naděje ČTS by Moneta.

První dva podniky žen Macha Lake Open ve Starých Splavech u Máchova jezera a Moravia Open v Prostějově vyhrála Barbora Krejčíková. Tento týden na třetí akci Svijany Open na antuce v Liberci však deblová specialistka po prvním zápase odstoupila a bylo jasné, že bude vyhlášena nová šampionka. 

Tou se dnes stala Darja Viďmanová. Sedmnáctiletá rodačka z Moskvy, jež v pěti letech získala české občanství, ve finále porazila po pomalejším začátku 2-6 6-3 6-0 o pět let starší Veroniku Vlkovskou.


Vítězka Pardubické juniorky 2018 Viďmanová si finále zahrála i před dvěma týdny v Prostějově, kde včetně kvalifikace vyhrála sedm zápasů v řadě včetně souboje s Kateřinou Siniakovou.

V Liberci sice Viďmanová ve skupině prohrála s patnáctiletou Lindou Noskovou a žádný z pěti zápasů na turnaji nedokázala odehrát bez ztráty setu, přesto dokráčela za triumfem. 

"Děkuju pořadatelům, že mi dali divokou kartu na tento turnaj. Děkuju také fanouškům a svým rodičům," řekla Viďmanová při přebírání trofeje pro šampionku. Za vítězství si připsala také šek na 150.000 korun.

Dvaadvacetiletá Vlkovská dnes odehrála osmý zápas během sedmi dnů, neboť se do soutěže musela prodrat z kvalifikace, která vrcholila dvěma koly v jednom dni. Kvalifikací prošla i na předchozích dvou akcích, v Prostějově vypadla v semifinále.

Ve finále mužského turnaje se utkají vítěz předchozích dvou turnajů devatenáctiletý Jonáš Forejtek a o rok starší Michael Vrbenský.

• TROFEJ SOLIDARITY A NADĚJE ČTS BY MONETA •
LIBEREC / Svijany Open, antuka
nedělní výsledky (02. 08. 2020)
• Dvouhra - finále žen •
Viďmanová (ČR) - Vlkovská (ČR) 2-6 6-3 6-0
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
dadaft
sama sebe v češtině Darja jmenuje jako VIDMANOVOU, bez háčku nad D, myslím, že by to měla redakce i diskutující respektovat.
Reagovat
blixa
?V Praze chodím do ruské školy, kde mám všechny běžné předměty, akorát mám ruštinu místo češtiny. Právě v češtině by moje jméno mělo být při přepisu Viďmanová, ale zní to divně, takže používám pořád raději Vidmanová,? dodala vysoká štíhlá dívka postavou podobná tenistce, kterou také odmalička obdivuje.
Reagovat
rybicka
Mě osobně to jméno s háčkem přijde bezproblémové, zatímco bez mi připomíná Vidnavu. Řekla bych, že by mělo být používáno tak, jak je psáno v dokladech. Ale na tenis to, myslím, vliv nemá. :-)
Reagovat
blixa
No co, prostě má "umělecký" pseudonym bez háčku smile. Ale co má v dokladech, to si netroufám tipovat.
Reagovat
rybicka
Dyk ano, já zase vynechala celé "en", ačkoliv bez háčku a taky se z toho ne...střílí :-)
Reagovat
Mantra
Martincová s první trochu soupeřkou se hned zasekla, ta podpora teamové soutěže je u ní klíčová, sama bohužel moc nic neuhraje, s Plíškovou na instagramu jí to jde, ale sama na kurtu se raději nechá ošetřit smile
Reagovat
EllNino
Když si zvrtne kotník, těžko může neco otáčet
Reagovat
Fransoas
Vítězství nebylo přesvědčivé úplně na 100%.Dokázala ale druhý set otočit,dostat se do hry a vybojovat výhru.Jsou u ní i rezervy.Gratulace k zisku jednoho z turnajů v rámci naděje ČTS.
Reagovat
tommr
pokud se rozhodne hrát trochu aktivněji a pracovat na tom tak by jednou mohla být taky docela dobrá. Jako obranářka asi s její výškou neprorazí ...
Reagovat
travar
Naprosto souhlasím, ale možná jsem ji trochu podcenil, za což se jí omlouvám. Na antuce prokázala, že je nebezpečná, ale pokud se bude chtít opravdu prosadit, bude muset hrát mnohem aktivněji.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist