Tsitsipas v Acapulku zastavil Musettiho, o první titul z outdoorového hardu se utká se Zverevem

20. 3. 2021, 11:05
Aktuality 3
ATP ACAPULCO - Do finále turnaje v Acapulku postoupili nejvýše nasazení bývalí vítězové Turnaje mistrů Stefanos Tsitsipas a Alexander Zverev. Řecký tenista v semifinále snadno přehrál italského mladíka Lorenza Musettiho a zaútočí na prvního triumf na outdoorovém hardu, Němec si poradil s krajanem Dominikem Koepferem.
Stefanos Tsitsipas (© AFP)

Stefanos Tsitsipas při své premiéře v Acapulku dál potvrzuje roli největšího favorita. Po Pairovi, Isnerovi a Augeru-Aliassimemu si poradil i s italskou talentem Lorenzem Musetti, kterého v semifinále přehrál hladce 6-1 6-3.

"Tyhle zápasy jsou důležité a já jsem rád, že jsem hrál dobře. Lorenza v budoucnu určitě ještě hodně uvidíme. Má úžasný bekhend jednoruč a vytváří si tím spoustu příležitostí. Tento týden ukázal svou úroveň," komentoval Tsitsipas. 

19letý Musetti si v Acapulku připsal proti Diegu Schwartzmanovi první skalp hráče Top 10, vyřadil bývalého šampiona Grigora Dimitrova a podruhé si zahrál semifinále na turnaji ATP. V pondělí se tak poprvé objeví v elitní stovce světového žebříčku. 

"Na tenhle týden nikdy nezapomenu. Získal jsem tady spoustu cenných zkušeností a je teď jenom na mě, abych je v budoucnu dokázal prodat," řekl Musetti, který měl v průběhu semifinále zdravotní potíže s břišním svalem a vyžádal si i ošetření.

22letý Řek Tsitsipas postoupil do svého třináctého finále a prvního od loňského září, kdy na antuce v Hamburku nestačil na Andreje Rubljova.

Vítěz Turnaje mistrů z roku 2019 Tsitsipas získal svůj poslední 5. titul loni v březnu, kdy obhájil triumf v Marseille. Celkem čtyřikrát slavil v hale a jednou na antuce. Na tvrdém povrchu v outdoorových podmínkách se ve finále pokusí uspět poprvé na pátý pokus.



Tsitsipasovým posledním soupeřem bude o rok starší Němec Alexander Zverev, s nímž prohrál pouze první vzájemný zápas ve Washingtonu 2018. Od té doby pětkrát po sobě zvítězil a neprohrál už sedm setů v řadě.

"Na finále se moc těším. Se Saschou jsem už několikrát hrál a nikdy to nebylo snadné. Oba jsme hladoví po úspěchu a velmi soutěživí," řekl Tsitsipas před soubojem bývalých vítězů Turnaj mistrů.

23letý Zverev se do finále dostal přes papírově slabší soupeře bez ztráty setu, Casper Ruud navíc vůbec nenastoupil. V pátek si sedmý hráč světa poradil 6-4 7-6 s krajanem Dominikem Koepferem, který hrál semifinále poprvé v kariéře.

Zvereva na cestě do finále nevykolejilo ani mírné zemětřesení. Oba němečtí tenisté pocítili otřesy na kurtu na začátku druhého setu.

"Nejdřív jsem nevěděl, co se děje. Ani Dominik. Světla začala blikat a diváci to cítili asi víc než my. My běhali po kurtu a bojovali o výměnu," řekl třiadvacetiletý Zverev s tím, že podobnou situaci v Mexiku zažil při turnaji už před rokem.

Otřesy měly podle agentury Reuters sílu 5,7 stupně a epicentrum se nacházelo asi dvě hodiny jízdy od Acapulca. Trvaly půl minuty.

Světovou sedmičku Zvereva v sobotu večer čeká boj o 14. titul.

• ATP 500 ACAPULCO •
Mexiko, tv. povrch, 1.204.960 dolarů
páteční výsledky (19. 03. 2021)
• Dvouhra - semifinále •
Tsitsipas (1-Řec.) - Musetti (It.) 6-1 6-3
A. Zverev (2-Něm.) - Koepfer (Něm.) 6-4 7-6(5)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
Pe3k
Podle mě byl Musseti zraněný a v článku to nebylo.
Ve finále fandím Cyp ískovi.
Reagovat
RF46
Tezko rict, kazdopadne tam mel nekolik peknejch hajlajtu! Az zesili, bude to maser!smile
Reagovat
Torn
Sašo, hlavně to vyhraj.:)Hruška čeká.smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist